Câine de băut o mulțime de apă: ce înseamnă înseul înseamnă înseul?

câine bea o mulțime de apă ceea ce înseamnă o sete excesivă

Câinele tău bea o mulțime de apă? În primul rând, este absolut normal ca câinele dvs. să bea multă apă. La fel ca oamenii, câinii primesc și sete. Setea este răspunsul natural al corpului la deshidratare. Este important ca organismele noastre să mențină cantitatea optimă de apă în celulele lor necesare pentru a funcționa corect. Acum, în timp ce este normal ca câinele dvs. să ia pauze frecvente de apă într-o singură zi, poate ajunge la un punct în care începeți să vă îngrijorați. Atunci când observați că câinele dvs. este excesiv de apă. În acest articol, vom aborda problema setei excesive la câini. Vom afla dacă nu este normal sau altfel și ce să faceți (sau ce să nu faceți) despre asta. Deci, dacă sunteți preocupat de faptul că câinele dvs. bea o mulțime de apă, ați ajuns la locul potrivit pentru ajutor. Citiți mai departe.

Câine de apă potabilă

Consumul excesiv de băut la câini: cât de mult este prea mult?

De ce este câinele meu bătând atât de multă apă? Această întrebare este mai frecventă decât credeți. Fiecare proprietar de câine știe cât de multă apă băuturile lor de blană bea mediu într-o zi. Dar pot exista momente în care câinele dvs. își dă golirea castronului de apă de mai multe ori pe zi. Acest lucru vă va lăsa îngrijorat. Dar, există un lucru pe care ar trebui să ieșim mai întâi din cale. În primul rând, câinele dvs. ar putea să bea mai multă apă în ultima vreme numai pentru că nu ați fi făcut suficientă apă. Aceasta înseamnă că ceea ce puteți lua în considerare o sumă excesivă ar putea fi doar cantitatea potrivită de apă pe care câinele dvs. ar trebui să o bea. Astfel, pentru a ști dacă câinele dvs. bea o cantitate excesivă de apă, trebuie să aflăm mai întâi cât este prea mult. Adică, care sunt semnele că câinele dvs. bea prea multă apă? Deci, cât de multă apă este prea mult? O regulă generală de degetul mare este că un câine sănătos ar trebui să bea de la douăzeci de mililitri la aproximativ șaptezeci de mililitri de apă într-o zi. Astfel, este important să urmăriți obiceiul de apă al câinelui dvs. de multe ori pentru a observa când există o schimbare semnificativă.

Setea excesivă: semne și simptome

Setea excesivă la câini este un lucru real. Este o condiție menționată ca PolyDipsia. Și, așa cum am menționat mai devreme, este de fapt una dintre cele mai comune condiții de sănătate pe care câinii se confruntă. Polyidipsia este în principiu o dorință excesivă în câinele sau animalul de companie pentru a bea apă. Există câteva simptome care caracterizează această condiție. Acestea sunt:

  • Câinele tău bea dintr-o dată din castronul de toaletă.
  • Având în vedere Bowl de băut a câinelui dvs. un nenumărate de câte ori într-o zi.
  • Câinele dvs. începe să urineze de mai multe ori pe zi.
  • Regurgitarea: În unele cazuri, un câine poate bea atât de multă apă la un drum, că va vomita pe totul aproape imediat.

Este important să știți că, înainte de a vă putea spune sigur că există o creștere a numărului de câine bea apă într-o zi, ar trebui să știți deja cât de multă apă a consumat și cât de des a fost urinat.

Polyidsia: Cauze

Polyidsia la câini este cauzată de mai mulți factori enumerați aici mai jos:

  • Vreme caldă: Când vremea este foarte caldă, corpul câinelui dvs. pierde o mulțime de fluid și poate deveni ușor deshidratat. Setea devine un răspuns natural la deshidratarea corpului.
  • Diaree: Dacă stomacul câinelui dvs. a fost întors înăuntru, probabil ca urmare a ceva ce a mâncat, va pierde o mulțime de apă din corp și va deveni deshidratat rapid. Se va simți prea mult și încercați să obțineți cât mai multă apă așa cum poate.
  • Pierderea sângelui: Pierderea de sânge poate fi, de asemenea, un alt factor. Câinele dvs. ar putea pierde sânge dintr-o stare medicală sau un prejudiciu. Când se întâmplă acest lucru, setea excesivă va fi încercarea corpului său de a restabili volumul normal de sânge prin rehidratare.
  • Pantaling excesiv: Credeți sau nu, câinii se pierd de fapt apă în corpul lor atunci când se împrăștie excesiv. Acest lucru ar putea fi ca urmare a vremii extrem de calde sau a unei alte afecțiuni medicale.
  • Probleme legate de rinichi: Consumul excesiv de apă poate fi, de asemenea, cauzat de afecțiuni ale rinichiului câinelui. Ar putea fi ca urmare a insuficienței la rinichi.
  • Alte afecțiuni medicale: Există mai multe alte probleme medicale care pot determina câinele dvs. să se simtă prea mult. Acestea includ diabetul, bolile care afectează hormonul suprarenal, anumite medicamente (de exemplu, diuretice și corticosteroizi), boli ale ficatului, consumând alimente toxice, Boala lui Cushing, precum și alte infecții.
  • O dietă alimentară uscată: Este foarte important să vă asigurați că dieta câinelui conține suficientă umiditate în ea, deoarece acest lucru va ajuta la rehidratarea corpului câinelui. Dietele de alimente uscate și alimentele care transportă la multă sodiu vor face ca câinele să bea mult mai multă apă decât în ​​mod normal.
  • Polyidsia psihogenică: Polyidipsia psihogenică este o cauză destul de neobișnuită pentru ca un câine să bea prea multă apă. Această condiție este cea mai mare parte comportamentală și se manifestă într-o dorință inexplicabilă de a bea multă apă. Majoritatea specialiștilor de animale au atribuit această condiție unui fel de deformare psihologică. Există, de asemenea, un caz de polidipsia primară în care câinii pot bea cantități excesive de apă numai pentru că doresc să. Acest lucru nu este atribuit oricărei condiții medicale sau psihologice.

Ați putea dori, de asemenea: Fântâna de apă de câine

Beagle Dog beat

Gestionarea setei excesive

Dacă unele dintre problemele și condițiile menționate mai sus bifați cutiile, atunci următorul lucru pe care trebuie să-l cunoașteți este cum să gestionați setea excesivă în câinele dvs. Primul și cel mai important lucru de făcut este să programezi o întâlnire cu medicul veterinar imediat. VET dvs. va conduce un diagnostic adecvat al câinelui dvs. pentru a confirma starea și cauza. Acest lucru este foarte important deoarece o mulțime de afecțiuni medicale care sunt asociate cu sete excesive sunt foarte grave și necesită o atenție imediată.

După ce VET dvs. a diagnosticat problema, soluția va fi dependentă de ceea ce este cauza setei excesive. Punctul de remarcat aici este faptul că setea excesivă la câini și animale de companie, în general, nu este o boală în sine. Este doar un simptom al unei cauze fundamentale. Și am subliniat destul de multe dintre ele mai devreme în acest articol. Este important să urmați prescripțiile și tratamentul religios al VET-ului dvs. Unele dintre tratamente pot avea ca scop reducerea cantității de apă pe care o ia câinele dvs. Dar de cele mai multe ori, tratamentul se va concentra pe rezolvarea problemei care stau la baza. Vestea bună este că o mulțime de cauzele care stau la baza setelui excesiv la câini pot fi reglementate sau tratate în întregime. Șansele sunt că câinele dvs. va reveni la o viață sănătoasă și normală mai devreme decât ați putea spera.

Jucând partea dvs

În calitate de proprietar de câine, este foarte important să vă jucați partea dvs. pentru a vă asigura că monitorizați obiceiul de alcool al câinelui, precum și hrănirea cu dieta potrivită care conține suficientă umiditate. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să monitorizați aportul câinelui dvs. de apă. Pentru a face acest lucru, trebuie să știți cât de multă apă se păstrează sticla de apă a câinelui. Puteți să vă dați seama pentru o amintire ușoară. Apoi, luați notă de câte ori vă reînnoiți castronul de apă al câinelui dvs. într-o zi și într-o săptămână. O regulă de degetul mare este să umpleți castronul de apă al câinelui de două ori pe zi la aceleași intervale. Acest lucru va face mai ușor să știi cât de mult este câinele dvs. și când există o schimbare. Acesta vă va ajuta, de asemenea, să vă dați suficiente informații pentru a vă oferi VET dacă este solicitată. Un alt avantaj al acestui lucru este că vă va ajuta să reglați obiceiurile de băut ale câinelui dvs. Iată ce ar trebui să faceți:

  • Reîncărcați vasul de apă al câinelui dvs. în același timp (e) în fiecare zi
  • Umpleți întotdeauna castronul la același nivel de fiecare dată
  • Asigurați-vă că ați documentat cât de mult umpleți castronul și cât de mult este lăsat la reumplerea sau înlocuirea acesteia cu apă proaspătă.
  • Oricând observați o schimbare semnificativă a obiceiului de băut de câine în mai multe zile, nu ezitați să vă sunați la medicul dumneavoastră.

Deci, este posibilă consumul excesiv la câini? Absolut! Deși apa este foarte importantă pentru sănătatea câinelui dvs., când începe să bea prea mult din ea într-o singură zi, există ceva greșit. Amintiți-vă că PolyDipsia nu este o boală de la sine. Este o condiție care este cauzată de o problemă fundamentală. Există mai mulți factori care provoacă polidipsia, iar majoritatea sunt tratate. Există și alți factori care sunt rezultatul schimbărilor de mediu. Monitorizați întotdeauna și documentați obiceiul de alcool al câinelui dvs. pentru a putea detecta atunci când ceva este oprit.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câine de băut o mulțime de apă: ce înseamnă înseul înseamnă înseul?