Otrăvire zinc la câini

Zâmbind câinele Shih Tzu, așezându-se în aer liber

Zinc, elementul metalic utilizat în mod obișnuit în multe articole și produse și găsite în mod natural în unele surse alimentare și minerale, este un element esențial. Zinc este important pentru Funcția sistemului imunitar și funcția tiroidiană, dar prea multă zinc poate provoca probleme grave de sănătate.

Ce este otrăvirea zincului?

Otrăvirea zinc se referă la toxicitatea legată de produsele de zinc. Otrăvirea zincului la câini este mai frecventă decât majoritatea oamenilor cred că și una dintre cele mai frecvente cauze ale otrăvirii de zinc la câini este câinii ingestindu-l pe SUA Lincoln Penny. Pennii minuți după 1982 sunt 97.5% zinc.

Zincul se găsește și într-o varietate de produse de uz casnic, cum ar fi:

  • Piulițe metalice, șuruburi, piese de joc, fermoare, capse, jucării, bijuterii
  • Creme de piele, inclusiv cremă de erupție cutanată și protecție solară, șampoane și deodorante
  • Vitamine și peste remedii la rece și pastile

Simptomele otrăvirii de zinc pot apărea în termen de două ore de ingestie, dar, în unele cazuri, simptomele nu pot apărea până la câteva zile după ingestie. Simptomele sunt, de asemenea, dependente de cantitatea și tipul de zinc ingerat în raport cu câinii dvs. Greutatea corporală. Anumite forme de zinc sunt mai ușor absorbite de corp decât altele. De exemplu, ingestia unei crema de oxid de zinc poate provoca doar stomacul deranjat, in timp ce ingestia chiar de un penny poate provoca toxicitate care ameninta viata.

Semne de otrăvire de zinc la câini

  • Vărsături
  • Diaree
  • Lipsa poftei de mâncare
  • Letargie
  • Icter
  • Anemie
  • Urină și fecale colorate portocalii
  • Convulsii

Inițial, câinele dvs. poate avea tulburări de stomac care rezultă în vărsături, diaree, inappetenie și scaune care au un aspect negru. Ei ar putea deveni, de asemenea, mai puțin activi, deshidratați și letargici.

La doze mai mari sau pentru expuneri mai lungi, câinii tăi piele, ochi și gume pot apărea galben. Aceasta se numește icter și se datorează unei concentrații ridicate de bilirubină, un pigment biliar normal pentru med ca urmare a unei defalcări a hemoglobinei prezentă în celulele roșii din sânge. Scaunele și urina lor pot fi portocalii sau au o nuanță portocalie.

Dacă otrăvire de zinc nu este tratată, poate duce la amenințarea vieții anemie, o condiție în care sângele nu are suficiente celule sanguine roșii sănătoase), convulsii, afecțiuni renale și hepatice, Probleme cu inima, și moartea.

Acest lucru poate pune viața pe animalele de companie, deci contactați imediat medicul veterinar dacă observați câinele dvs. ingerați zinc sau oricare dintre aceste simptome.

Diagnosticarea otrăvirii de zinc

Veterinarul dvs. va începe prin obținerea unei istorici și efectuarea unui examen fizic al animalului dvs. de companie. Un examen va dezvălui adesea membrane mucoase palide, ritm cardiac rapid, deshidratare, icter și durere abdominală.

Veterinarul dvs. va obține sânge și urină pentru a executa teste de laborator de rutină, inclusiv numărul de sânge complet, chimie, electroliți și o analiză de urină. Prin obținerea și desfășurarea de sânge și o analiză de urină, veterinarul dvs. va fi capabil să vadă cum funcționează organele interne ale câinelui, precum și verificarea deshidratării, pentru a măsura concentrațiile de zinc, verificarea anemiei și alte probleme de sânge compatibile cu otrăvirea de zinc, inclusiv ficatul sau daune rinichi. VET dvs. poate lua, de asemenea, raze X pentru a vedea dacă un obiect metalic poate fi identificat.

Tratament

Ca și în cazul oricărei toxicitate, tratamentul precoce și diagnosticul este crucial. Veterinarul dvs. va împiedica absorbția, promovează excreția zincului, care a fost deja absorbită și oferă tratament medical pentru simptome pe care îl afișează animalul dvs. de companie.

Acest lucru va include cel mai probabil dacă obiectul zinc este încă în vărsăturile de stomac care induce sau recuperează obiectul cu un endoscop, dacă este sigur să faceți acest lucru, pentru a reduce cantitatea de zinc absorbită de corpul animalului dvs. de companie.

Tratamentul include, de asemenea, gestionarea convulsii și convulsii, tratarea anomaliilor cardiace, transfuzii de sânge pentru a trata anemia, medicamente care protejează tractul gastrointestinal și pentru a opri vărsături și pentru a furniza fluide intravenoase pentru a aborda deshidratarea.

Din păcate, adesea îngrijitorii nu-și văd câinele ingest zinc și, datorită acestor semne timpurii (vărsături, inappetenie, diaree) de otrăvire de zinc pot fi confundate pentru doar o supărare gastrointestinală. Acesta este motivul pentru care este important să nu vă auto-tratați sau să vă diagnosticați câinele și să vă contactați medicul veterinar când simptomele sunt observate. Dacă știți câinele dvs. ingerat zinc, contactați linia de asistență pentru otravă PET și medicul veterinar.

Prognoza otrăvirii de zinc la câini

Prognosticul pentru otrăvire de zinc depinde în mod semnificativ de diferiți factori, inclusiv când au fost observate mai întâi simptomele, când a fost pornit tratamentul și cât de bine câinele dvs. răspunde la terapie. Ca și în cazul oricărei toxicitate, tratamentul precoce și diagnosticul este crucial. Prognoza este bună dacă VET începe imediat tratamentul și elimină obiectul care conține zinc înainte de apariția simptomelor grave.

Cum de a preveni otrăvirea zincului

Păstrați toate produsele care conțin zinc, inclusiv banii, cremele și vitaminele departe și la îndemâna animalelor de companie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Otrăvire zinc la câini