Diete blande pentru câini: un ghid cuprinzător

Bătrânul bulldog francez mănâncă de la un castron alimentar

"Hrăniți câinele dvs. o dietă slabă."Probabil că ți sa spus o dată sau de două ori de către medicul veterinar, dar exact ce este o dietă slabă? Când ar trebui să o hrănești și de ce ar fi benefică?

Pur și simplu, o dietă slabă este alimente pe care le puteți da, care nu este probabil să deranjeze stomacul și poate ajuta la ameliorarea unui câine care suferă de vărsături și diaree.

Ce este o dietă slabă pentru câini?

O dietă bland ar trebui să fie ușor digerabilă de către tractul GI al câinelui. Acesta permite ca câinele dvs. să obțină nutriție fără agrava în continuare stomacul lor deja supărat.

Dietele blande sunt cel mai adesea compuse dintr-o singură proteină și carbohidrați. Uneori legume pot fi adăugate la amestec ca o sursă de fibră, dar nu sunt necesare.

Surse de proteine ​​tipice

Proteina trebuie să fie scăzută. Lucruri cum ar fi puiul, terenul Curcan, și carne de vită moale sunt toate opțiunile potrivite. Proteinele de înaltă grăsime, cum ar fi șuncă, carne de porc și slănină, ar trebui evitate. Cea mai frecvent utilizată sursă de proteine ​​este puiul. Unii veterinari integrativi, cei care practică atât medicina occidentală, cât și mai multă medicină "holistică", pot recomanda Turcia de pe pui peste pui.

Surse tipice de carbohidrați

Carbohidrații adecvați pentru o dietă bland includ Orez alb simplu, alb simplu cartof, Orez brun, orz și paste de grâu integral. Cel mai frecvent utilizat carbohidrat este orezul albă datorită digestibilității sale ridicate și faptului că are cele mai multe capabilități de absorbție a apei.

Dacă adăugați legume

Dacă doriți să adăugați o legumă cu fibră ridicată, stick cu lucruri cum ar fi țelină, fasole verde, și dovleac. Pentru legumele verzi folosesc proaspete sau înghețate ori de câte ori este posibil ca conserve să aibă apă și sodiu suplimentar. Dacă utilizați dovleac conservat, asigurați-vă că este doar dovleac și nu amestec de plăcintă de dovleac.

Cum să gătești o dietă slabă pentru câini

Proteina trebuie să fie fiartă sau gătită fără unt adăugat, ulei sau condimente. Dacă optați pentru a utiliza carnea conservată, asigurați-vă că este ambalată în apă și clătiți-o bine înainte de a utiliza. Legumele, dacă sunt utilizate, ar trebui să fie blanche și nu hrănite crude. Pentru a le aprinde, aduceți o oală de apă la fierbere, gătiți legumele în apa clocotită timp de 1-5 minute, apoi le plonge imediat într-un castron de apă de gheață.

În cazul în care gătitul la domiciliu nu este fezabil pentru dvs., fie că din cauza timpului sau a cheltuielilor, există diete blande disponibile în comerț că medicul veterinar vă poate prescrie câinele.

Când ar trebui să-mi hrănesc câinele o dietă slabă?

Dacă câinele dvs. suferă de vărsături sau diaree, primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să trageți alimentele obișnuite și să rețineți orice mâncare sau tratamente pentru câteva ore. Puteți permite accesul la apă, dar numai cantități mici, deoarece beau prea multă apă prea repede poate agrava simptomele câinelui.

Fără să nu oferim câinelui dvs. nimic de mâncare pentru câteva ore, sau chiar prin a sări peste o masă, vă dați timp de odihnă a tractului GI și vă oferă, de asemenea, timp să gătiți pentru ei.

O dietă slabă nu înlocuiește îngrijirea veterinară. Ar trebui să vorbiți întotdeauna cu medicul veterinar despre simptomele câinelui dvs. Dacă credeți că ar trebui să se afle într-o dietă bland, mai ales dacă vărsăturile câinelui sau diareea sunt severe, ele sunt însoțite de orice alte simptome îngrijorătoare sau durează mai mult decât o zi.

Cât de mult o dietă bland ar trebui să vă hrăniți câinele?

Dietele bland ar trebui să fie hrănite în mese mici, frecvente. Câinele dvs. ar trebui să aibă cel puțin două mese pe zi, dar dacă îl puteți împărți în trei sau chiar patru mese, asta e mai bun.

Gorging pe cerința lor de nutriție zilnică într-o singură masă poate fi stresantă asupra tractului GI al câinelui. Împărțirea acestuia în mai multe mese mici, frecvente, poate ajuta la ușurarea acelui stres. Dacă ați optat pentru a alimenta o dietă de prescripție medicală, medicul veterinar vă poate sfătui cât de mult să se hrănească pe zi. Dacă gătiți acasă, utilizați tabelul următor ca ghid:

Greutatea câineluiCantitatea de proteinăCantitatea de carbohidrațiCantitatea de veggie (dacă se utilizează)Cantitatea de dovleac (dacă se utilizează)
20 lb1/3 - 1/2 C1/3 - 1/2 c1/3 C1 TBL
40 lb1/2 - 3/4 C1/2 - 3/4 C1/2 C 1.5 TBL
60 lb3/4 - 1 C3/4 - 1 C 3/4 C 2 TBL
80 lb1.5 - 2 c 1.5 - 2 c 1.5 - 2 c 2.5 TBL

Diete bland, prin design, sunt nu Nutriție completă și echilibrată. Acestea nu ar trebui să fie hrănite pe termen lung. Câinele dvs. necesită diverse vitamine și minerale pe care ceva le place doar puiul fiert și orezul pur și simplu nu oferă.

Cum să treceți de la o dietă slabă

Odată ce simptomele GI ale câinelui dvs. au rezolvat, puteți începe să le transformați în afara dietei lor bland și înapoi pe ei alimente obișnuite. Cel mai bine este să faceți acest lucru treptat pentru a reduce șansa de orice flare-up.

Pentru a începe, veți dori să vă hrăniți câinele o masă care este de 75% dieta slabă și 25% alimentele obișnuite. Acest lucru ar trebui să fie hrănit timp de două până la trei zile. Dacă câinele dvs. se descurcă bine la acest amestec, puteți să o transferați mai mult. De data aceasta veți dori să vă hrăniți câinelui o masă care este de 50% dieta slabă și 50% alimentele obișnuite de câine. Din nou, hrăniți acest lucru timp de două până la trei zile și, din nou, dacă sunteți câine se descurcă bine, puteți să o transferați încă o dată. În acest pas următor veți fi hrăniți câinele dvs. o masă care este de 25% dieta slabă și 75% alimentele obișnuite. După două până la trei zile de acest amestec, dacă câinele dvs. se descurcă bine, le puteți transforma pe deplin înapoi la alimentele obișnuite.

Dacă în orice moment, în timpul tranziției, încep să aibă din nou vărsături și / sau diaree, reține alimentele și apoi reporniți tranziția la punctul anterior. Deci, dacă hrăniți un amestec 50:50 și câinele dvs. începe să aibă scaun moale, du-te înapoi la hrănirea de la 75:25 de dietă bland la o dietă regulată.

Acesta este, de asemenea, cum ar trebui să vă tranziți câinele de la un aliment pentru câini la următorul ori de câte ori comutarea mărcilor.

Dacă nu puteți trece complet câinele în afara dietei, vorbiți cu medicul veterinar. Câinele tău poate avea Procesele de boală concurente și / sau alergii care se poate manifesta ca semne GI atunci când mănâncă dieta obișnuită.

Dietele blande au cu siguranță locul lor în îngrijirea la domiciliu a puilor dvs., dar ei nu pot aborda tot ceea ce poate provoca simptomele câinelui dvs. Dacă aveți îngrijorări cu privire la cainele dvs. care trebuie să fie pe o dietă bland, vorbiți cu medicul veterinar.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Diete blande pentru câini: un ghid cuprinzător