Dog alimente pentru câini vs. Mancare la conserva

Hrană pentru câini uscați sau umedă

În cazul în care nu ați observat, fiecare PET Site, Magazin sau chiar clinica veterinară pe care o duci, sunteți întotdeauna prezentat cu două tipuri fundamentale de hrană pentru câini: Kibble uscate și mâncăruri conservate. Ele se deosebesc în mod clar de ambalajul lor singur. Kibblele uscate vin în mod obișnuit în saci sau chiar saci. Conserve de mâncare Doggie, pe de altă parte, vino, bine, cutii. Cu toate acestea, există de fapt mai mult decât atât, ar sugera ambalajul lor. De fapt, a devenit unul dintre cele mai fierbinți puncte de discuție din cercurile de proprietar de câini. Împărțirea este în mod clar mai largă cu cei în favoarea alimentelor de câine uscate la un capăt și cei care susțin conserve delicatese canine pe cealaltă. Deci ce dă? Aici, vom arunca o privire la lupta continuă între alimentele de câine uscate și mâncarea conservată.

Înțelegerea alimentelor ideale pentru câini

Chiar înainte de a putea începe să răspundem la întrebarea care dintre kibblele uscate și hrana pentru câini umedă este mai bună pentru poochesul nostru, este important să înțelegem cerințele nutriționale fundamentale ale acestor animale de companie. Numai atunci putem instala un răspuns mai sensibil la întrebarea de nagging.

A fost un punct în istoria omului când sunt credeți că câinii sunt creaturi carnivore, care au coborât dintr-o linie care include lupi, șacali, coioți și dingoe, doar pentru a numi câteva. Din acest motiv, mulți au crezut că, oferindu-i diete pe bază de carne domestice pe bază de carne, în esență, catering cu nevoile lor înnăscute. Din păcate, acest lucru nu a fost cazul cât mai mulți câini care au fost hrăniți de carne exclusivă au suferit în cele din urmă pe termen lung. De atunci, punctul nostru de vedere al câinilor ca carnivorează și le considerăm acum ca omnivore.

Din păcate, multe dintre alimentele de câine disponibile în prezent pe piață pur și simplu nu primesc compoziția ideală a nutrienților cerută de canidurile domestice. Pentru a ilustra punctul nostru, permiteți-ne să comparăm compoziția nutrienților câinilor în alimentele de câine uscate sălbatice și disponibile în comerț.

  • Dieta de câine sălbatic - 56% proteine, 25 până la 30% grăsimi și 14% carbohidrați
  • Alimente de câine uscate - 18 până la 32% proteine, 8 până la 22% grăsime și 46-74% carbohidrați

După cum puteți vedea, compoziția nutritivă "naturală" a alimentelor pentru câini ar trebui să fie proteine ​​și grăsimi, reprezentând aproape 86% din dieta lor. Acum, comparați acest lucru cu ceea ce conțin multe alimente de câine uscate și puteți vedea cu ușurință că ne hrănim în cea mai mare parte a câinilor noștri carbohidrați, umplând aproape trei sferturi din dieta lor. Nu este de mirare că mulți dintre câinii noștri suferă astăzi de condițiile de sănătate legate de obezitate și de obezitate din cauza carbohidratului prea mult în dieta lor.

Ia notă de faptul că dieta canine în sălbăticie încă include carbohidrați, făcându-i omnivores. Dar, proporția de carbohidrați la proteine ​​și grăsimi este, în general, mai mică. Ceea ce avem astăzi este opusul direct. Aveți o proporție mai mare de carbohidrați decât proteinele și grăsimile combinate.

În legătură cu o postare: Cel mai bun alimente pentru câini umede

Problema digestibilității

Motivul pentru care câinii au nevoie de mai multă proteină este că sistemul lor digestiv nu este proiectat în primul rând pentru Roughage. Ele nu sunt vacile sau alte animale de hrănire de iarbă. Câinii necesită proteine ​​și grăsimi, deoarece sistemul lor digestiv este mai eficient în procesarea acestor substanțe nutritive.

De exemplu, albușurile de ou sunt adesea folosite ca punct de referință pentru evaluarea digestibilității produselor alimentare. Proteinele albe de ou sunt cu ușurință digerat de stomacul canin. Ca atare, este dat un scor de 1.0. Să aruncăm o privire la digestibilitatea unora dintre elementele alimentare comune pe care unii dintre noi le-ar da animalele de companie.

  • Lean Meats - 92%
  • Mezeluri de organe - 90%
  • Lapte și brânză - 89%
  • Orez - 72%
  • Grâu - 60%
  • Porumb - 54%

După cum puteți vedea, carnea sunt mult mai ușor digerate de stomacul canin. Materialele alimentare fibroase au nevoie de timp pentru a digera dacă nu sunt digerate complet deloc. De exemplu, comparați porumbul care are o digestibilitate de numai 54% cu carne slabă cu 92%. Aceasta înseamnă că sistemul gastrointestinal al câinilor noștri este proiectat în mod inerent pentru a procesa proteine ​​și grăsimi. Poate digera încă carbohidrați, dar numai la o diplomă mai mică.

În legătură cu o postare: Mat de hrană pentru câini

boluri alimentare

ARealizați alimentele câinelui mai bine?

Pe baza discuțiilor de mai sus, veți fi înclinați să credeți că alimentele cu câini conservate sunt mai bune decât kibblele uscate în primul rând pentru că ele seamănă cu un amestec care conține mai multă proteină și grăsime. Din păcate, acest lucru nu este întotdeauna cazul.

Este important să înțelegeți că, în timp ce alimentele cu câini conservate au, în esență, mai puțini carbohidrați per greutate, comparativ cu alimentele cu câini uscați, o mare parte a greutății unei alimente conserve este compusă din apă sau umiditate. O dietă umedă tipică canină este compusă din umiditate sau apă de 75%. Acest lucru înseamnă pur și simplu că restul de 25% este ceea ce cuprinde conținutul său de nutrienți. Să luăm acest lucru în perspectivă.

Să spunem că aveți un de 300 de grame de dietă de canine umedă.

  • 225 de grame (75%) este în cea mai mare parte apă
  • 75 de grame (25%) sunt proteine, grăsimi și carbohidrați

Acum, să distrugem cele 75 de grame mai mult.

  • Proteine ​​la 55% - 41.25 de grame
  • Grăsimi la 30% - 22.5 grame
  • Carbohidrați la 15% - 11.25 de grame

Aceasta este doar ipotetică, desigur. Dar, după cum puteți vedea, doar pentru că mâncarea de câine umedă conține mai puțin carbohidrați nu înseamnă neapărat că este deja excelent pentru animalul dvs. de companie. Va trebui să citiți cu atenție informațiile nutriționale tipărite pe eticheta acestor cutii. În caz contrar, vă dați în mod esențial animalele de companie pe care le puteți furniza și prin alte mijloace.

Deci, asta înseamnă că mâncarea de câine umedă este rea? Nu neaparat. Alimentele cu câini umede sunt excepțional benefice în următoarele situații:

  • Dacă animalul dvs. de companie este bolnav, refuză să mănânce din cauza schimbărilor în apetitul său,
  • Dacă animalul dvs. de companie nu bea deloc sau nu bea relativ prost,
  • Dacă aveți un Pook Senior al cărui sens olfactiv este deja diminuat și
  • Dacă animalul dvs. de companie are maxilarul slab aliniat, dinții lipsiți sau chiar gura mică.

Din păcate, dietele de canine umede au câteva dezavantaje.

  • Acestea sunt mesier.
  • Odată deschis, este ușor de stropit.
  • Mai scump.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente de câine senior

Este alimente de câine uscate mai bine, atunci?

Dacă dietele de canine umede sunt umplute în cea mai mare parte cu umiditate și mai puține conținuturi de nutrienți, încât, în esență, trebuie să vă hrăniți mai mult câinelui dvs. pentru a furniza substanțele nutritive necesare, alimente uscate de câine este, în esență, umplut cu o mulțime de materiale de umplutură. Un alt lucru, o revizuire a informațiilor nutriționale ale unor branduri de vârf arată că au niveluri minime și maxime de conținut care nu vă oferă nicio idee despre suma reală pe care o obțineți.

Pentru a vă oferi un exemplu, puteți vedea un produs care conține următoarele:

  • Proteina brută - minim 21%
  • Grăsime brută - minim 10%
  • Fibră brută - maximum 4%

Etichetarea nu vă spune cât de mult de un anumit nutrient este de fapt. Sigur, este posibil să obțineți un maxim de 4% fibre, care este modul lor de a spune că conține 4% carbohidrați, max. Dar întrebarea este acum compoziția procentuală reală pentru proteine ​​și grăsime. Pur și simplu înseamnă cel puțin 21% pentru proteine. Înseamnă 50%? Cum de aproximativ 70% sau poate 25%? Nimeni nu stie.

Citirea din nou a etichetei și veți vedea în lista lor de ingrediente Porumbul întreg, pulpă de sfeclă, grâu integral, orezul de bere și făină de porumb și de gluten. Și apoi includ vitamine, minerale și acizi grași în lista ingredientelor.

Cele de mai sus pur și simplu subliniază lipsa pervazivă de transparență în rândul multor producători de alimente pentru câini. Am spus "multe" pentru că în mod clar există branduri care ies din calea lor de a dezvălui conținutul de nutrienți complet al produselor lor. Întrebarea pe care majoritatea oamenilor o au atunci este că, dacă compoziția nutrițională a kibbilelor uscate este mai mică de 100%, atunci ceea ce cuprinde restul?

Cu toate acestea, alimentele de câine uscate sunt foarte apreciate pentru următoarele beneficii:

  • Foarte economic
  • Are o durată lungă de valabilitate chiar și atunci când a fost deja deschisă
  • Poate fi utilă în promovarea sănătății dinți canini și gingii
  • Ușor de stocat în Containere pentru alimente pentru câini
  • Foarte convenabil pentru a aduce în călătorii
  • Mai puțin murdar

În legătură cu o postare: Cel mai bun hrană pentru câini uscați

Diverse alimente pentru câini

Cântărind opțiunile dvs

Din prezentarea de mai sus, este clar că nici alimentele de câine uscate, nici conservate dietele canine nu pot oferi tipul de nutriție pe care candidații ancestrali s-au bucurat de mai multe secole. Alegerea uneia peste cealaltă va necesita adesea luarea unor acțiuni pentru a ajuta la suplimentarea deficiențelor.

În legătură cu o postare: Nature`s Soi Dog Food Recenzii

Dacă alegeți alimente uscate de câine, știți că trebuie să creșteți aportul de apă al animalului prin alte mijloace, cum ar fi o mulțime de apă potabilă proaspătă în castron sau dozator de apă. De asemenea, înseamnă că trebuie să fii foarte atent cu privire la conținutul ridicat de carbohidrați al unor astfel de diete canine. Și dacă are conținut scăzut de carbohidrați, trebuie să constatați că ingredientele sale rămase nu sunt simple materiale de umplutură. Mâncarea uscată este excelentă dacă considerentele dvs. primare sunt cost, ușurința depozitării și hrănirii și îngrijire orală pentru animalul dvs. de companie.

Dacă alegeți alimente conservate de canin, știți că trebuie să le oferiți mai mult din pregătire, deoarece este în mare parte compusă din umiditate. De asemenea, este posibil să luați notă de compoziția reală a substanțelor nutritive conținute în produs. Conservele de câini conserve sunt ideale pentru câinii bolnavi și seniori, canini care nu beau prea mult, Pooches obezi sau supraponderali și canini foarte activi.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente pentru câini pentru pierderea în greutate

Alegerea între alimentele de câine uscate și conservate ar trebui să ia în considerare nevoile pe termen lung ale animalului dvs. de companie. Apoi, poți să-ți faci propriile preferințe ca părintele PET POOCH.

Ați putea dori, de asemenea

Mâncare recomandată pentru alergii
Cel mai bun hrană pentru câini pentru stomacuri sensibile
Cele mai apreciate alimente organice de câine organice
Cele mai bune mărci de mâncare câine

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dog alimente pentru câini vs. Mancare la conserva