Cum de a trata alergiile alimentare pentru câini

Dog Alergii alimentare

Alergiile pot afecta atât oamenii, cât și animalele. În general, cele mai multe alergii sunt cauzate de factori de mediu cum ar fi polenul și ierburile, mușcăturile de insecte, medicamentele sau prin anumite alimente. La câini, alergiile de mediu sunt foarte frecvente. Alergiile alimentare pot apărea pe cont propriu sau simultan cu alte alergii.

Ce sunt alergii alimentare la câini?

Alergiile apar atunci când sistemul imunitar al organismului identifică o substanță ca o amenințare invazivă pentru organismul care trebuie atacat. Răspunsul imun cauzează inflamația în organism.

Alergiile alimentare tind să apară brusc la câini după expunerea prelungită la un ingredient specific în mâncare pentru câini, adesea o proteină. Majoritatea câinilor care dezvoltă alergii alimentare au mâncat aceeași mâncare pentru o lungă perioadă de timp.

Semne de alergii alimentare la câini

Câinii cu alergii alimentare experimentează de obicei probleme de piele cum ar fi mâncărime, roșeață, erupții cutanate, pete brute, leziuni, leziuni crude și căderea părului. Mulți câini cu alergii alimentare vor avea și infecții ale urechii cronice. Problemele gastrointestinale cum ar fi vărsăturile și diaree pot sau nu pot să apară împreună cu problemele cutanate. Mai puțin frecvent, problemele GI pot apărea pe cont propriu, dar acest lucru poate fi considerat un aliment intoleranţă mai degrabă decât o alergie.

Alergiile alimentare se vor dezvolta în mod obișnuit Puppies Sub șase luni de vârstă sau adulți peste cinci ani.

Diagnosticarea alergiilor alimentare la câini

Înainte de a diagnostica un câine cu alergii alimentare, VET va exclude mai întâi alte cauze ale problemelor cutanate. O examinare fizică completă va fi efectuată și VET va căuta semne specifice care indică alergii alimentare.

În primul rând, câinele trebuie să fie fără purici pentru a se asigura că problemele cutanate nu sunt legate de mușcăturile de purici. Acest lucru necesită utilizarea Metode eficiente de control de purici tot anul. VET-ul dvs. vă poate ajuta să găsiți produsul potrivit pentru câinele dvs.

Apoi, VET dvs. poate dori să excludă alergii de mediu prin tratarea cu medicamente antihistaminice și anti-itch. Dacă există semne de piele sau infecție a urechii, VET dvs. va trata probabil câinele dvs. cu antibiotice și / sau medicamente la ureche topice.

Cum să tratați alergiile alimentare la câini

Primul pas pentru tratarea unei alergii alimentare la câini este descoperirea ce ingredientul cauzează reacția alergică. Singura modalitate de a face acest lucru este prin hrănirea unei diete speciale câinelui dvs. peste opt până la 12 săptămâni. Deși testarea sângelui și tampoanele de piele pentru alergii sunt disponibile la unele laboratoare, majoritatea medicilor veterinari sunt de acord că aceste teste nu sunt suficient de precise pentru a identifica corect alergiile alimentare la câini.

Studiile alimentare și dietele de eliminare pentru câini

Scopul unui proces alimentar pentru alergiile alimentare canine este de a elimina cât mai multe alergeni potențiali din dietă. În general, implică hrănirea unei proteine ​​noi (ceva nou pentru câine care nu a fost niciodată hrănit înainte) sau o dietă făcută cu proteină hidrolizată.

VET dvs. vă poate ajuta să alegeți o dietă de înaltă calitate realizată cu ingrediente limitate specifice. Proteina din dietă ar trebui să provină dintr-o singură sursă și să fie fie hidrolizată, fie nouă (o proteină câinele dvs. nu a mâncat niciodată).

Noveluri de proteine ​​pentru câini

Acestea sunt, în general, compuse dintr-o sursă de proteină neobișnuită (cum ar fi vânat, cangur, rață sau iepure) și o sursă de carbohidrați, împreună cu vitaminele, mineralele și substanțele nutritive necesare pentru a face alimentele de câine complet și echilibrate. Este important să vă lăsați VET să vă ajute să selectați o dietă care poate fi de încredere pentru a conține numai ingredientele listate. Dietele veterinare speciale sunt adesea preferate peste dietele cumpărate de magazin, deoarece au fost dezvoltate cu alergii alimentare în minte. Veterinarii au încredere că aceste diete sunt pure. Unele diete comerciale cu ingrediente limitate vor conține urme ale altor ingrediente datorate contaminării încrucișate la instalația de procesare.

Diete de proteine ​​hidrolizate pentru câini

Acestea utilizează proteine ​​care au fost defalcate în așa fel încât sistemul imunitar să le recunoască ca fiind același ingredient. De exemplu, un câine cu o alergie la pui poate face bine pe o dietă făcută cu proteină hidrolizată.

Odată ce un hrană pentru câini a fost aleasă, medicul veterinar vă va instrui cu privire la modul de a efectua un proces adecvat pentru câinele dvs.

Studiile alimentare trebuie să fie stricte

Cea mai importantă regulă a unui studiu alimentar este Furajează numai dieta limitată a ingredientului Pentru perioada de timp recomandată de VET (de obicei opt până la 12 săptămâni). Nu hrăni ORICE alte alimente sau tratamente, cu excepția cazului în care sunt fabricate din aceleași ingrediente exacte.

Asigurați-vă că toată lumea din casa dvs. este conștientă de această regulă. În cele mai multe cazuri, este mai bine să hrăniți toți câinii în casă aceeași mâncare sau să le separați în timp ce mănâncă. Asigurați-vă că alte alimente (cum ar fi alimentele de pisică și alimentele umane) sunt păstrate complet la îndemână.

Puteți observa că problemele de piele ale câinelui încep să se îmbunătățească la începutul perioadei de probă. Raportați aceste rezultate în veterinarul dvs., dar nu opriți sau modificați studiul alimentar dacă nu sunteți instruit să faceți acest lucru prin veterinarul dvs.

La sfârșitul perioadei de probă recomandată, VET dvs. va evalua rezultatul. Dacă câinele dvs. a arătat o îmbunătățire, VET poate recomanda hrănirea vechea dieta timp de o săptămână sau două pentru a vedea dacă provoacă semne să se repete. Sau, VET poate recomanda pur și simplu adăugarea treptată a ingredientelor de proteine ​​suplimentare (una câte una timp de o săptămână sau două) la dieta câinelui dvs. pentru a urmări o reacție. Acest lucru vă poate ajuta să determinați ce alimente poate fi câinele dvs. și nu poate tolera.

Unii câini vor trebui să rămână pe diete speciale pentru viață datorită alergiilor alimentare. Cu toate acestea, puteți constata că câinele dvs. este doar alergic la una sau două proteine ​​și poate mânca toate celelalte fără reacții. Din nou, lucrați îndeaproape cu veterinarul dvs Alegeți alimentele drepte pentru câini și gestionați alergiile câinelui tău. Asigurați-vă că vizitați veterinarul pentru rutină examene de wellness la fiecare șase până la 12 luni sau așa cum este recomandat de către VET dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a trata alergiile alimentare pentru câini