Câinii pot mânca șuncă?

Câine mănâncă șuncă

Indiferent de felul de carne de feliere, șansele sunt că veți găsi prietenul dvs. cu patru picioare, văzând cu îndurare la cină. Când vine vorba de carne slabă ca puiul sau Curcan, Majoritatea experților sunt de acord că este bine să împărtășiți o parte din proteina sănătoasă cu pooch-ul dvs. Dar ce se întâmplă când vine vorba de un șuncă de vacanță sau unii pe care ați primit-o de la contorul delini?

Câinii pot mânca șuncă?

Ca o proteină mai mare-grăsime, Ham este, în general, doar ok pentru puii noștri, atunci când este oferit în mod strict. La fel ca pentru oameni, o dietă că este prea mare în grăsime nu este întotdeauna cea mai sănătoasă pentru câinii noștri - și carnea mai grasa ca șunca nu este o excepție.

Deși atât câinii cât și oamenii deopotrivă au nevoie de grăsime în dieta lor, prietenii noștri canini primesc de obicei o cantitate amplă în alimentele lor obișnuite de câine. În general, o cantitate sănătoasă de grăsime animală găsită în majoritatea soiurilor alimentare de câine se ridică în jur de 15 până la 20%. Deci, în timp ce o carne grasă ca șuncă poate gusta extrem de delicioasă la Fido, unii experți consideră că nu merită riscurile potențiale ale sănătății. Unii susțin, de asemenea, că ar putea fi mai dificil pentru câinele dvs. să digerați decât alte surse de proteine ​​mai lungi.

La fel ca slănină--Un alt favorit canin - Ham este una dintre acele carne care nu ar putea fi doar în valoare de riscul unor afecțiuni potențiale de sănătate în câinele dvs.

Poate fi periculoasă pentru câini?

Când vine vorba de șuncă cumpărată, nu este întotdeauna doar conținutul de grăsime pe care va trebui să-l faceți griji, ci de sodiu și conservanți care se ascund în majoritatea soiurilor de deli șuncă.

Această carne prelucrată poate conține o cantitate semnificativă de săruri pasteurizate, fosfat, dextroză, clorură de sodiu, nitrit de sodiu și ascorbat de sodiu. Deoarece toți acești conservanți (precum și prea multă sare în general) pot fi toxici pentru câini, procedați cu prudență atunci când oferiți prietenul tău blând un gust de șuncă.

Prea multă sare poate provoca balonarea periculoasă în câinele dvs., precum și duce la simptome cum ar fi setea excesivă, urinare, diaree, vărsături, letargie și acumularea anormală a fluidului.

Atunci când sunt consumate în cantități mari în mod regulat de canini, alimentele cu înaltă sodiu pot avea, de asemenea, consecințe mai grave. Acestea pot varia de la convulsii și comă la daune rinichi și chiar moartea

Prea multă grăsime în dieta unui câine poate duce la Pancreatită (inflamația pancreasului), precum și alte probleme digestive potențial periculoase. De fapt, unii veterinari cred că chiar și o singură masă bogată în grăsimi poate declanșa pancreatită - și dacă nu este prins rapid și tratată corespunzător, această condiție poate fi fatală.

Și, desigur, câini care sunt deja supraponderali sau alte condiții subiacente ar trebui, de asemenea, să se desprindă de fel de grăsime, cum ar fi șuncă. Numai conținutul de sodiu al acestei carne poate fi suficient pentru a declanșa consecințe grave pentru animalele de companie cu Condiții de inimă.

Cum ar trebui să fie pregătită șuncă pentru câini?

Dacă o să oferiți șuncă câinelui dvs., păstrați-o la doar o mică creștere ocazională ca un tratament foarte special. La fel ca și atunci când oferi orice alte alimente umane, veți dori să vă asigurați că șunca nu a fost slabă cu alți aditivi sau condimente, cum ar fi sare sau muștar suplimentar. De asemenea, asigurați-vă că a fost tăiat cu toată excesul de grăsime vizibil. În cele din urmă, evitați întotdeauna să oferiți șuncă brută câinelui dvs., deoarece există un risc de paraziți.

Și cum rămâne cu acel os rămași după cina de Paști? Este cu siguranță o idee bună să o aruncați lui Fido. Oasele de la carne ca șuncă pot provoca în cele din urmă dinți spartă sau, mai rău, esofagiană sau blocaje intestinale. Deoarece oasele gătite nu se descompune cu ușurință în tractul GI, pot duce la deteriorări interne grave.

Simptomele pe care animalul dvs. le suferă de un blocaj pot include gagging, drooling, vărsături și tuse. Dacă este lăsată netratată, acest lucru poate fi potențial care pune viața în pericol și este considerată o situație de urgență veterinară dacă bănuiți că câinele dvs. a ingerat un os fiert, este întotdeauna cel mai bine să căutați sfaturi veterinare.

Cele 8 cele mai bune câini sănătoși tratează din 2021
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii pot mânca șuncă?