Câinii pot mânca cartofi?

câine căutând cartofi prăjiți

Se pare că cartofii sunt una dintre acele alimente care chiar pe toată lumea iubește, indiferent dacă sunt piure sau scoici, sub formă de cartofi prăjiți sau Taters, mărunțită și prăjită ca maronie. Această capsă de amidon pare să fie cea mai bună mâncare de confort și mai bună, când sunt pregătiți într-un mod sănătos, ei pot fi de fapt o mare sursă de nutriție pentru oameni - după toate, cartofii sunt din punct de vedere tehnic. Dar este în siguranță (sau sănătos) pentru a împărtăși cartofii cu pooch-ul nostru?

Ce tratamente sunt potrivite pentru câinele dvs?

Câinii pot mânca cartofi?

În timp ce cartofii sunt bogați în vitamine, inclusiv C și B6, precum și minerale și substanțe nutritive, cum ar fi fier și magneziu, când nu sunt pregătiți în mod prietenos cu animalele de companie - sau dacă vă permiteți câinele să se suprasoliciteze - pot provoca de fapt adverse efectele asupra sănătății lor.

Corpul unui câine a fost conceput pentru a funcționa cel mai bine atunci când consumă proteine ​​animale, așa că amidoanele ca cartofi ar trebui să fie doar oferite ocazional și în moderare - consumând prea mulți carbohidrați pot duce la obezitate, precum și alte probleme legate de sănătate și de boli cum ar fi pancreatita și diabetul zaharat.

Cabinele pot fi periculoase pentru câini?

Experții par să fie de acord că, în timp ce cartofii nu sunt toxici pentru poochia dvs., ei nu pot fi cea mai bună alegere pentru dietele lor. Cercetări recente din partea noastră.S. Administrarea alimentară și a medicamentului (FDA) sugerează că riscul de canin cardiomiopatie dilatate (DCM) crește la câinii care mănâncă alimente care conțin mazăre, linte sau alte semințe de leguminoase, precum și cartofi, ca ingrediente primare.

O boală a mușchiului inimii, DCM cauzează o funcție redusă de pompare a inimii și o dimensiune a inimii crescute - și, din păcate, aceste modificări ale funcției și structurii inimii câinelui pot duce la consecințe grave, inclusiv insuficiența cardiacă congestivă sau moartea bruscă cardiacă. Cea mai frecventă cauză a DCM este genetică, cu toate acestea, acum se credea că acești alți factori pot duce la afecțiune, în special în rasele care nu sunt de obicei afectate.

Cum ar trebui să fie pregătiți cartofi pentru câini?

Este important ca, dacă veți oferi cartofi de câine ca un tratat ocazional, că nu sunt niciodată consumate brute, animalele de companie nu ar trebui să li se permită niciodată să mănânce piei de cartofi, tulpini sau frunze. Cartofii sunt incluși ca parte a familiei de legume de noapte (ca și roșii), deoarece conțin un compus numit solanine, care poate fi toxic pentru câțiva câini. Când un cartof este complet gătit, nivelurile de solanină sunt reduse. Dacă câinele dvs. ingeră accidental piei de cartofi, tulpini sau frunze, printre efectele secundare ale otrăvirii solanine sunt vederea încețoșată, stomacul supărat și o ritm cardiac încetinit și vor necesita o atenție veterinară imediată.

Când vă oferiți cartofi la prietenul dvs. cu patru picioare, veți dori să rămâneți la preparate simple, cum ar fi coapte sau fierte. Asigurați-vă că nu adăugați nimic la cartofi, cum ar fi sarea, untul sau alte condimente, deoarece acestea pot fi periculoase pentru câini. La fel ca și cartofi prăjiți și cartofi, nu sunt cele mai sănătoase alimente pentru oameni, ei nu sunt cele mai bune alegeri de hrană pentru câinii noștri - sistemul digestiv va descompune un cartof în jos și îl stochează ca grăsime, cu excepția cazului în care câinele arde din dreapta calorii departe, și asta este adevărat atât pentru oameni cât și pentru canini deopotrivă.

Pot câinii să mănânce cartofi dulci?

Și cum rămâne cu cartofi dulci? Deoarece acești cartofi sunt o opțiune mult mai nutritivă și mai sănătoasă, cartofii dulci sunt cea mai bună alegere pentru animalele noastre de companie (de fapt, sunt adesea coapte în multe tratate de câine de casă și comercial). Sunt bogați în vitamina A, C și B6, precum și mulți alți nutrienți, incluzând calciu, magneziu, potasiu și fier, astfel încât nu numai că pot face un tratament gustos, dar pot stimula sănătatea animalului tău. Potasiul, de exemplu, poate îmbunătăți funcția vaselor de sânge a câinelui, înlocuiește electroliții pierduți și întărește dezvoltarea musculară, în timp ce vitamina C promovează funcția celulelor albe din sânge și poate stimula sistemul imunitar al câinelui.

Cartofi dulci sunt, de asemenea, considerați a fi foarte buni pentru sănătatea inimii umane și a unui câine și pot reduce tensiunea arterială, pentru a îmbunătăți tractul digestiv și ajută la gestionarea greutății. Cu toate acestea, deoarece fiecare câine va tolera diferit hrana "oameni", doar asigurați-vă că oferiți mai întâi cantități mici pentru a vă monitoriza câinele pentru orice reacție, cum ar fi problemele de burtă, și consultați întotdeauna medicul veterinar înainte de a introduce orice mâncare nouă în dieta puilor.

În cele din urmă, cartofii în general ar trebui să fie întotdeauna evitați pentru anumiți câini care au deja condiții de sănătate, cum ar fi diabetul, deoarece cartofii pot provoca spițe în zahărul din sânge. De asemenea, veți dori să limitați accesul lui Fido la cartofi (și alte alimente cu înaltă carb) dacă este deja supraponderal.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii pot mânca cartofi?