Digestibilitatea proteinei la câini - definiție, biodisponibilitate, aminoacizi & consecințe

Digestibilitatea proteinei la câini - definiție, biodisponibilitate, aminoacizi și consecințe

Digestibilitatea proteinei la câini vine în atenția mai multor proprietari de animale de companie. Digestibilitatea se referă la procentul de substanțe nutritive pe care un câine îl absoarbe în corpul lor în timpul procesului de digestie.

Digestibilitatea proteinelor la câini nu este o etichetă necesară pe ambalajul produselor alimentare pentru animale de companie, astfel încât să fiți conștienți de ce proteine ​​sunt cele mai potrivite pentru câinele dvs. este important, mai ales când câinele dvs. este sensibil la proteinele specifice.

Biodisponibilitatea proteinelor la câini

Proteinele sunt molecule mari formate din 20 de aminoacizi. În timp ce câinii produc aproximativ jumătate din acești aminoacizi înșiși, cealaltă jumătate, numită aminoacizi esențiali, trebuie să fie furnizate prin dietă.

Cei zece aminoacizi esențiali pentru câini sunt:

  1. Arginină
  2. Izoleucină
  3. Leucină
  4. Lizină
  5. Metionină
  6. Treonină
  7. Tryptofan
  8. Histidină
  9. Fenilalanină
  10. Valină

Una dintre cele mai mari cerințe pentru digestibilitatea proteinelor la câini este în Întreținerea creșterii blănurilor. Procesul utilizează până la 30% din consumul de proteine ​​zilnic de câine. Biodisponibilitatea aminoacizilor influențează producția de hormoni, precum și neurotransmițătorii care afectează un comportament al câinelui. Deficiențele de aminoacizi au ca rezultat o serie de stări de boală debilitante. Acestea includ scăderea imunității, deficiențele nutriționale, oboseala și chiar moartea prematură.

Digestibilitatea proteică a alimentelor de câini comerciale

Digestibilitatea se referă la cantitatea relativă de nutrienți din dieta care devin disponibilă corpului după digestie și absorbție. Digestibilitatea proteinei la câini pentru un produs alimentar este determinată prin studiile de hrănire, așa cum este descris de Asociația Oficialilor americani de control al feedului (AAFCO).

Digestibilitatea unui nutrient este calculată prin găsirea cantității zilnice de alimente consumate minus suma excretată prin fecale de peste cinci zile. Figura rezultată este împărțită prin suma totală consumată pentru a da un procent. Rezultatele sunt strict etichetate ca "# 8220; Digestibilitate aparentă și # 8221; deoarece protocolul nu ia în considerare nutrienți absorbiți.

Populare Branduri de mâncare pentru câini medie de 81% Digestibilitate proteică. Nutriționiștii canini acceptă că obiectivul minim este de 80%, cu valori ideale cuprinse între 80 și 90%. Dietele de hrănire excepțional de ridicate în digestibilitate este la fel de problematică. Un intestin gros al unui câine este adaptat să se aștepte la unele alimente nedigerate, cum ar fi fibre de plante și materiale cartilagoice. Lipsirea colonului acestor alimente influențează sănătatea colonică și reduce vracul fecal.

Surse de proteine ​​pentru câini

Câinii de astăzi au o gamă mare de alegeri atunci când vine vorba de mâncarea pe care o mănâncă. Supermarketul dvs. Pet de animale va stoca o gamă de arome și stiluri, de la pește și cartofi în Turcia cu jeleu. din fericire, Alegerea celei mai bune alimente pentru că câinele dvs. nu trebuie să fie dificil. Conștientizarea digestibilității proteinei la câini vă va ajuta la alegerea dvs.

Când alegeți dieta nouă a câinelui, este important să verificați dacă mâncarea conține carne reală. Orice Mese de carne și produse secundare ar trebui identificate în mod corespunzător. Puneți mai clar: o etichetă care listează și # 8220 de masă de carne de vită și # 8221; OR & # 8220; pește secundar & # 8221; e bine; Ingrediente vagi cum ar fi & # 8220; animale secundare de animale & # 8221; sau # 8220 de masă & # 8221; nu sunt. Nu numai că aceste alimente nu conțin surse de proteine ​​neplăceri sau periculoase, dar ați putea să vă dați câinelui o proteină pe care o avertizează alergic la.

Vită

Carnea de vită conține până la 26.1 grame de proteine ​​pe 100 de grame de carne. Această carne este de asemenea ridicată în glutation, un antioxidant puternic tripeptidic, alcătuit din aminoacizi (cisteină, acid glutamic și glicină). Carne de vită de iarbă conține mai multă glutation decât hrănirea cu cereale. Antioxidantul este necesar pentru a susține funcția imună, transportul cu mercurul departe de creier și de a face ADN.

carne de vită pentru câini
Glutationul este necesar pentru a susține funcția imună.

Carnea de vită este minunată pentru a ajuta câinii să câștige greutate. Este plin de grăsimi saturate și mononsaturate, inclusiv acizi grași cum ar fi acidul oleic și acidul palmitic. Conținutul de grăsime împreună cu proteina înseamnă că carnea de vită ajută la construirea greutății corporale a minereului. Dacă câinele dvs. se recuperează de la boală sau trebuie să pună în greutate, luați în considerare schimbarea câinelui într-o dietă pe bază de carne de vită.

Peşte

Valoarea proteinelor de pește este ridicată. Are o compoziție stabilă de aminoacizi, dar este ușor deficitară în metionină și treonină cu un exces de lizină. Tuna Bluefin, de exemplu, are un conținut de proteine ​​foarte ridicat comparativ cu alte pești, oferind până la 29 de ani.91 de grame de proteine ​​pe 100 grame de pește gătită uscată. Conserve de ton de lumină, care este de obicei realizat dintr-un amestec de skipjack și ton galben, proviziile 29.13 grame de proteine ​​pe 100 de grame.

Dacă vă gândiți să schimbați dieta câinelui dvs. pentru alimentele pe bază de pește, există mai multe opțiuni de reputație disponibile. Veți găsi diete cu diferite tipuri de pește, variind de la ton la somon, și chiar formule care împerechează peștele cu alte ingrediente ca cartofi dulci. Deci, care este cel mai bun pentru animalul dvs. de companie? Când alegeți dieta nouă a câinelui, există câteva lucruri de luat în considerare. Dieta este completă și bine echilibrată? Conține antioxidanți pentru a susține un sistem imunitar sănătos? Folosește pește real, de înaltă calitate?

miel

Miel, ca și alte tipuri de carne, oferă o mulțime de proteine ​​(aproximativ 25.6 grame) și grăsimi dietetice atunci când sunt utilizate în formulele de alimente pentru câini. În plus, majoritatea câinilor iubesc alimentele cu gustul Mielului. Dacă vă uitați la etichetă pe unele alimente, veți observa un ingredient numit masa de miel. Mielul de miel este procesat și condensat la o facilitate de redare pentru utilizarea în alimentele pentru animale de companie. În timpul procesului, apa este îndepărtată, lăsând proteina foarte concentrată și alte esențiale nutrienți cum ar fi grăsimea și calciul.

Pui

Puiul este unul dintre cele mai frecvent mâncate carne la nivel mondial. Conține cel puțin 26 de grame de proteine, precum și bogați în magneziu, seleniu, potasiu și fier. Toate tăieturile de pui sunt surse excelente de proteine, dar unele sunt semnificativ mai lungi. Coapsele de pui și aripile sunt mai mari în grăsimi, în timp ce a Piept de pui brut este cea mai slabă și are cea mai mare proteină. Pieptul de pui are, de asemenea, conținut de apă de 75%. Acest lucru îl face prea apoasă de a folosi în Kibble. Din acest motiv, producătorii de alimente folosesc adesea făină de pui, mai degrabă decât piept de pui simplu. Masa de pui nu conține picioare, capete, pene sau conținut intestinal. Prin uscarea și șlefuirea puiului, produsul final este o sursă de proteină concentrată, biodisponibilă, concentrată.

Pentru majoritatea câinilor, puiul este ușor digerabil, dar utilizarea sa răspândită în alimente pentru animale de companie înseamnă că există o intoleranță mai mare a puiului decât alte carne. Dacă câinele dvs. este predispus la intoleranțele dietetice, luați în considerare alte opțiuni pentru a include în dieta câinelui dvs.

Produse din cereale

Carnea este scăzută în carbohidrați, astfel încât o dietă completă de câine trebuie să includă o sursă de calitate a carbohidraților. Granulele sunt o mare sursă de vitamine, fibre și carbohidrați. Ele ajută la uscarea Kibble pentru a-și menține forma și textura crocantă. În mod tradițional, porumbul și grâul au fost cele mai frecvente boabe în alimentele de câine comercial.

Chiar dacă alergiile de cereale la câini sunt rare, statistic mai mici de 1%, unii proprietari se simt mai confortabili, oferindu-și animalului de companie hrană fără cereale. Dacă o dietă fără cereale este potrivită pentru câinele dvs., asigurați-vă că ați ales alimente fără cereale care sunt complete și echilibrate. Alternativele la cereale includ cartofi dulci, fasole și mazăre.

Digestibilitatea proteinelor - Întrebări frecvente

Digestibilitatea proteinei la câinii nu trebuie să fie un subiect complicat. Dacă aveți întrebări, consultați Întrebări frecvente pentru mai multe informații despre digestibilitatea proteinelor la câini.

Care este cea mai digerabilă proteină pentru câini?

Din toate alimentele întregi, ouăle au cel mai mare scor de aminoacizi corectat de proteine ​​(PDCAAS). Pe o scară de la 0 la 1, întregul ou depășește scara cu un scor de 1.21. Scorul este o măsură a digestibilității și a calității unei proteine.

Oul umil conține, de asemenea, întreaga gamă de aminoacizi esențiali: arginină, izoleucină, leucină, lizină, metionină, treonină, triptofan, histidină, fenilalanină și valină. Numai ouăle nu pot îndeplini toate câinele Cerințe nutritive, Dar în contextul proteinei, ouăle excelează la furnizarea esențialelor.

Câinii nu trebuie să li se administreze niciodată ouă brute sau subcomiteze. Ouăle brute sunt nesigure deoarece sunt o sursă de salmonella. Hrănirea prelungită a albilor de ouă brută duce la deficiența de biotină la câini. Din fericire, ouăle nu pierd substanțe nutritive atunci când sunt gătite, iar gătitul le face mai digerabile - atâta timp cât oul este gătit sau câmpul fiert fără aditivi, un Oul este un tratament sigur pentru animalul dvs. de companie. Ca regulă generală, un câine nu ar trebui să mănânce mai mult de un ou pe zi.

Proteina cea mai digerabilă pentru câini
Ouăle au cea mai mare digestibilitate a proteinelor.

Ce carne este cea mai ușoară ca câinii să digeră?

Miel, pui, carne de vită sunt cele mai digerabile carne pentru câini. Mușeul de carne, cum ar fi mielul, puiul și carnea de vită sunt considerate a fi de aproximativ 92% digerabile, în timp ce carnea de organe ca rinichiul, inima și ficatul sunt evaluate la aproximativ 90%. Pește, pe de altă parte, este de aproximativ 75% digerabil. Brandurile de hrană pentru câini de înaltă calitate vor lista mai întâi aceste surse de proteine ​​și vor eticheta în mod clar tipul de carne din ingrediente.

Care sunt cerințele nutriționale pentru un câine?

Cele mai multe dovezi indică câinii care sunt omnivore, nu carnivore. Aceasta înseamnă că necesită o gamă completă de nutrienți, inclusiv carbohidrați, grăsimi și proteine.

Carbohidrați ar trebui să se comporte oriunde de la 30 la 70% din dieta unui câine. Nu numai că boabele de cereale mențin structura lui Kibble, dar oferă, de asemenea, o sursă excelentă de energie pentru câini. Proteină ar trebui să facă aproximativ 18-25% din dieta câinelui tău. Proteina dietetică este necesară pentru câini, deoarece oferă aminoacizi esențiali.

În plus, SIDA de proteine ​​în producția de glucoză pentru energie. Câinii aleg selectiv alimente care sunt cele mai mari în proteine ​​- indiferent dacă acesta este un răspuns complex la cerințele lor nutriționale sau pur și simplu o chestiune de gust nu este clară încă. Gras reprezintă aproximativ 10 până la 15% din dieta pentru câini sănătoși, cu 5.5% fiind minimum. Acizii grași esențiali sunt necesari pentru dieta pentru a păstra pielea unui câine și pentru a acoperi sănătatea. Fără acizi grași esențiali, câinii dezvoltă părul grosier, uscat și chiar leziuni ale pielii.

Alocațiile zilnice recomandate pentru vitamine sunt după cum urmează:

  • Vitamina A: 379μg
  • Vitamina B1: 0.56mg
  • Riboflavină: 1.3 mg
  • Vitamina B6: 0.4 mg
  • Niacin: 4mg
  • Vitamina K: 0.41 mg
  • Acid pantotenic: 4 mg
  • Vitamina B12: 9μg
  • Vitamina D: 3.4 pg
  • Acid folic: 68μg
  • Vitamina E: 8 mg
  • Choline: 425 mg

Alocațiile zilnice recomandate pentru minerale sunt după cum urmează:

  • Calciu: 1g
  • Fosfor: 0.75g
  • Magneziu: 150mg
  • Sodiu: 200mg
  • Potasiu: 1g
  • Clor: 300mg
  • Fier: 7.5 mg
  • Cupru: 1.5 mg
  • Zinc: 15mg
  • Mangan: 1.2 mg
  • Selenium: 90μg
  • Iod: 220μg
Câinii aleg alimente mai mari în proteine
Câinii aleg selectiv alimente bogate în proteine.

Ce este un nutriționist de câine?

Canine nutriționiști Oferiți consultanță dietetică și tratamente bazate pe dietă pentru câini. Acești specialiști lucrează în mai multe roluri, inclusiv servicii de consultanță, dezvoltarea animalelor de companie suplimente alimentare, Lucrul în școlile veterinare și în agențiile guvernamentale. În plus, unii nutriționiști sunt independenți. Un nutriționist ar putea crea planuri de control al greutății pentru câini sau poate crea planuri de dietă pentru câini cu alergii.

Ce să hrănești câinii cu probleme gastrointestinale?

Înainte de a începe să căutați un remediu la domiciliu pentru câinele dvs., ar trebui să vă dați seama ce cauzează câinele dvs. să aibă probleme gastrointestinale. Unii câini sunt sensibili la anumite ingrediente. Alții vor avea condiții de sănătate mai grave. Când problema apare pentru o perioadă prelungită de timp, faceți o programare cu medicul veterinar pentru a determina cauza problemelor gastrointestinale ale câinelui dvs.

Unii câini nu digeră bine proteine ​​specifice. Dacă vă hrăniți câinelui o dietă pe bază de pui, încercați să vă schimbați la o altă sursă de proteine, cum ar fi Mielul sau carnea de vită. Cele mai multe alimente comerciale de animale de companie conțin suficiente cantități de vitamine și minerale. in orice caz, diete brute și dietele făcute uneori nu oferă suficiente vitamine și minerale. Câinele tău ar putea să se lupte cu a Deficitul de nutrienți. Consultați-vă cu medicul veterinar sau cu un nutriționist pentru a vă asigura că vă hrăniți câinele tuturor nutrienților necesari pentru o digestie adecvată.

AKC recomandă pregătirea Mese bland La domiciliu pentru câini cu stomacuri supărat care arată Semne de pierdere a apetitului. O masă simplă de pui gătit cu orez ar putea ajuta la rezolvarea tulburării gastrointestinale. Acest lucru se aplică numai în cazul cazurilor pe termen scurt - dacă câinele dvs. suferă probleme gastrointestinale pentru o perioadă lungă de timp, este pivotală că căutați sfaturi veterinare.

Digestibilitatea proteinei la câini este un element important de luat în considerare atunci când alegeți alimentele câinelui. Anumite proteine ​​sunt mai digerabile decât altele. Unii câini au, de asemenea, sensibilități sau alergii la produsele alimentare specifice.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Digestibilitatea proteinei la câini - definiție, biodisponibilitate, aminoacizi & consecințe