Ce culori văd câinii?

Probabil ați auzit că câinii pot vedea numai lumea în alb-negru, sau chiar nuanțe de gri. Acestea sunt concepții greșite obișnuite cauzate de cercetările vechi care persistă chiar astăzi. Adevărul este - câinii pot vedea culori, iar ochii lor disting o mare varietate de palete de culori, conform Cele mai recente studii. Cu toate acestea, ei nu văd aceleași nuanțe de culoare (sau cât mai multe) culori ca și oamenii.

Deci, ce culori văd câinii atunci?

Oamenii au trei tipuri de conuri în ochii lor și fiecare con are celule sensibile la o culoare specifică. Aceste culori sunt roșii, albastru și verde. Spre deosebire de noi, câinii au doar doi receptori care sunt sensibili la albastru și galben. Câinii pot procesa, desigur, diverse nuanțe de gri.

Aceasta înseamnă că gama de culori pe care câinii îl pot vedea este comprimată în partea verde și albastră a spectrului. Acest lucru este foarte asemănător cu Orbirea culorii umane, în special orbirea culorilor roșu-verde. Deoarece câinii au mai puține conuri decât oamenii, Numărul de culori Câinii poate vedea este semnificativ mai mic și nu la fel de intens.

Lucrul amuzant despre acest lucru se află în faptul că cele mai populare culori pentru jucăriile de câine sunt portocalii și roșii, care sunt greu pentru caini să vadă. Ei vor apărea la poochul tău ca maro închis / gri sau chiar negru. Poate că ar trebui să alegeți o culoare mai prietenoasă pentru câini atunci când cumpărați o nouă jucărie pentru canina dvs. data viitoare?

Câinii folosesc vederea de culoare?

Câinii folosesc vederea de culoareAcum știm că câinii pot vedea culoarea, dar folosesc viziunea de culoare pentru a discrimina între obiecte? Mulți oameni de știință au crezut că câinii rareori folosesc informații de culoare pentru această sarcină, în schimb, bazându-se pe întunericul sau luminozitatea obiectelor.

in orice caz, Un studiu 2013 făcut de oamenii de știință ruși și georgieni, au demonstrat că Indicațiile de culoare sunt mai informative pentru câini decât luminozitatea. De fapt, jumătate dintre câinii care au participat la experiment și-au făcut alegerile conștiente exclusiv de culoare.

De ce nu pot vedea câinii ca și cum putem?

Totul se întoarce din nou la Darwin. Câinii văd lumea diferit pentru că au avut priorități diferite decât oamenii în timpul evoluției. Deoarece câinii sunt construiți pentru căutând pradă și vânătoare, au sensibilitate ridicată la mișcare la distanță, 10 până la 20 de ori mai bună decât oamenii.

Acest lucru înseamnă, de asemenea, că o viziune a câinelui este mai potrivită pentru un timp în jurul răsăritului și după apusul soarelui. Câinii au, de asemenea, o viziune periferică mai largă decât noi. Pe de altă parte, acuitatea lor vizuală este, de asemenea, mai puțin dezvoltată decât a noastră. Asta înseamnă că obiectele apar adesea neclare.

Ce culori văd câinii - aiciUn alt motiv pentru care câinii nu au aceeași viziune ca oamenii provin de la îmbunătățirea lor simtul mirosului. Ei au un boot foarte sensibil care face ca percepția avansată a culorii să fie necesară.

În concluzie, câinii pot vedea culoarea, deși viziunea lor de culoare este redusă la vederea de culoare galbenă, albastră, combinații ale acestor două culori și nuanțe de gri. În timp ce viziunea lor de culoare nu este la fel de bună ca și viziunea de culoare a oamenilor, ei o folosesc pentru a face discriminări între obiecte. Ei, de asemenea, se bazează mai puțin pe acel aspect și mai mult asupra simțului lor de miros.

Citiți următorul: 13 lucruri câinii pot simți despre tine

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce culori văd câinii?