Când ochii lui kittens schimbă culoarea?

Când ochii lui Kittens schimbă culoarea?

Deci, tocmai ați adus acasă un pisoi drăguț cu cei mai adorabili ochi albastri! Cu toate acestea, ar trebui să rețineți că acei ochi fascinați bebeluși nu sunt susceptibili să rămână albastru. Pentru majoritatea pisicilor, culoarea ochilor lor este de așteptat să se schimbe cu maturitate și doar un procent minor din ei ajung la adulți cu ochii albaștri. Schimbarea culorii ochilor este un proces gradual cu cea mai frecventă fiind galben, verde, maro de aur și alune. Acum, întrebarea mare este când ochii lui Kitten se schimbă? Continuați să citiți pentru a obține mai multe informații.

Micul pisicile joacă

Când pisoii își deschid ochii?

Înainte de a răspunde la întrebarea când pisoii își deschid ochii, trebuie să recunoaștem faptul că sunt născuți orbi. De la uterul mamei lor până la cutia de ieșeli, pisoii au ieșit cu ambii ochi sigilați și sunt complet inutili. În același mod ca ochii lor închise și corpurile fără păr, pisoii se nasc cu ochii subdezvoltați. Singurele simțuri funcționale la naștere sunt cele de miros și de atingere, iar nou-născutul va fi în măsură să alimenteze și să doarmă prin asistența mamei - acestea sunt rezumatul celor două funcții pe care un pisoi este bun la. Aceste două activități sunt ceea ce va oferi pisicilor tinere cu materie primă și susținere pentru creștere și dezvoltare, care include ochii pregătiți pentru vedere.

În condiții normale, a ochiul lui Kitten ar trebui să fie suficient de matur pentru a se deschide În cea de-a doua săptămână de viață - de la șapte la 14 zile după naștere; Cu toate acestea, mulți dintre ei se dezvoltă în propriul ritm. Și odată ce pleoapele pisicilor încep să separe, două zile sau trei ar trebui să fie suficiente pentru ca acestea să fie complet deschise. Important să rețineți că, chiar și atunci când se deschid în cele din urmă, ochii nu devin funcționali imediat - ochii vor începe să se maturizeze, dezvoltând abilitățile naturale de a interpreta intrarea senzorială și de a procesa lumina.

Și între prima lună de naștere la a cincea săptămână, viziunea va fi neclară. Pisica este de așteptat să se poticnească în această etapă, deoarece coordonarea este încă în desfășurare. Se așteaptă ca funcționalitatea vizuală și oculară completă să fie realizată între cinci și șapte săptămâni. În plus, în perioada sa de dezvoltare se află un pisoi învață să vadă; Cu toate acestea, ochii nu ar fi atins maturitatea deplină în acea etapă - aceasta include asumarea culorii adulților. Cu toate acestea, acest lucru se poate întâmpla până când pisoiul este între trei și șase luni.

Când ochii lui Kitten schimbă culoarea?

Odată ce un pisoi își deschide ochii, impresia de culoare va fi albastră, care va fi susținută pentru succesul a trei săptămâni. Că nuanța albastră este, de obicei, efectul acoperirii translucide exterioare a globului ocular, lumina care refracționează de pe cornee și adâncimea relativă sau grosimea celor patru straturi ale pisicilor. Și cu maturitate, percepția umană a ochilor unei feline va continua să fie influențată și afectată de acest strat albastru sau poate albastru.

Deci, când se schimbă culoarea ochilor să intre în vigoare? Experții spun că începe de la șase la șapte săptămâni. Partea colorată a ochiului numită Iris este alcătuită din melanocite, care au început să înceapă producția de melanină odată ce ochiul pisicii atinge o maturitate suficientă. Melanina este acel pigment care este responsabil pentru colorarea adulților a ochiului unei pisici. O culoare finală a ochiului, adâncimea și intensitatea ochilor sunt dependenți de numărul de melanocite disponibile și cât de mult produc melaninei pe care le produc. La cele două extreme sunt verzi și maro, cu maro, ceea ce înseamnă că cea mai mare cantitate de melanină a fost produsă și verde înseamnă cel puțin.

Pisoi situată pe pătură

Kitten Culoare predictor de culoare

Epiteliul și stroma sunt straturile din irisul unei pisici care funcționează ca determinanți ai culorii ochilor - ambele straturi conțin celulele pigmentate. Cu toate acestea, celulele de pigment sunt aranjate în mod liber în stroma, care funcționează ca stratul exterior. Epiteliul este situat sub stroma cu celulele sale de pigment ambalate strâns.

Cele două straturi sunt contribuabili la pigmentare, dar suma contribuită de fiecare variază. Între pigmentarea abundentă care duce la ochi de aur, maro sau portocaliu și mai puțin pigmentarea care are ca rezultat ochiul verde, nu este situația de pigmentare care se dovedește a fi albastră. În afara geneticii, nici modelul de gen, nici stratul / culoarea pot afecta culoarea ochilor unui pisoi.

În plus, deoarece majoritatea pisicilor ating adultul, ochii lor se crede că sunt pe un continuum de culoare, de la o culoare verde la galben la portocaliu și apoi cupru. Cu toate acestea, există încă rase, cum ar fi siamez, care păstrează ochiul albastru și am auzit, de asemenea, de ochii pisicilor descriși ca alune, albastru-verde, chihlimbar și aur. Este perfect normal și sănătos pentru o rasă ca Siamese să se termine cu ochii albastri. Dacă ochii unei pisici adulți par sănătoase, strălucitoare și funcționale, atunci este bine. Ochii feline se întâmplă să fie în mod natural albastru. În unele rase, schimbarea culorii ochilor poate fi un proces gradual - poate chiar să ia până la un an întreg pentru ca procesul să fie finalizat și ochii pisicii se întunecă în cele din urmă la nuanța sa matură.

De asemenea, ca un pisoi se maturizează și rulează gama de culoare a culorii ochilor de la albastru până la nuanța finală, ar putea fi observat un pock de toate aceste culori diferite. Melanocitele sunt, de asemenea, responsabile pentru aceste culori, deși este genetica care dictează o colorare a ochiului final a pisicii la fel ca la om.

Ce zici de pisica cu ochi ciudați?

Există încă cazuri în care ochiul lui Kitty se poate maturiza două culori distincte cum ar fi galben pe o parte și albastru pe cealaltă. Încă mai avem cazuri de albastru și verde, albastru și portocaliu, albastru și maro. În limba unui laic, acest lucru este numit ciudat, dar se numește științific heterochromia. În timp ce ochiul ciudat este posibil în orice rasă, este cea mai frecventă dintre cele mai în cea mai mare parte feline albe sau cele colorate solide. Mai mult, heterochromia este larg răspândită printre Van turcă, Turcia Angora, și Pisicile japoneze Bobtail.

Cu toate acestea, atâta timp cât ochii nu emit descărcarea, sunt foarte clare și funcționale, ele sunt considerate sănătoase. Ceea ce pisica are este o combinație de gene neobișnuite. Cu toate acestea, părinții de companie care sunt îngrijorați pot apela întotdeauna un VET pentru o examinare ulterioară.

Chiar și cu pisica cu ochi ciudați considerată sănătoasă, multe povești abundă că sunt susceptibile la orbire, dar acest lucru nu este așa. Surditatea ereditară poate fi comună în rândul pisicilor albe; Cu toate acestea, cele cu unul sau doi ochi albaștri pot fi mai susceptibili. Interesant de remarcat că atunci când se produce surditatea, de obicei afectează urechea de pe partea laterală cu ochii albastri.

Poate ochiul pisicii încă schimba culoarea mai târziu în viață?

Odată ce atinge maturitate, nu se așteaptă să se schimbe din nou o culoare de ochi de felină și dacă observați o schimbare a culorii ochilor; Poate semnaliza o problemă de sănătate, care poate necesita atenția unui veterinar. Deși au existat destul de multe cazuri de flori târzii, majoritatea cazurilor de schimbare a culorii oculare în timpul adultului indică o afecțiune medicală subiacentă. Deci, părinții pisicilor ar trebui să fie suficient de informați pentru a vedea diferența dintre culoarea în irisul unei pisici și în cornee - în acest fel; Acestea vor fi mai bine echipate pentru a dicta o condiție clinică viitoare.

Și chiar dacă o iris albastră și o cornee albastră ar putea fi normală; Cu toate acestea, o infecție severă a ochilor este capabilă să schimbe culoarea corneei la albastru; Astfel, o schimbare bruscă a corneei ochilor tăi de furby poate solicita atenția medicului veterinar.

Trei pisici pe iarbă

Când trebuie să vă faceți griji

Ori de câte ori bănuiți o problemă de ochi sau observați schimbări neobișnuite în ochii prietenului tău blând, ar fi mai bine să informezi medicul veterinar. În general, ochii unui pisoi sau o pisică plină de cultivare ar trebui să fie limpezi și luminoase. Simptomele ochiului zgâriat sau infecții sunt detectabile prin descărcare, umflare, clipă excesivă, membrană nictitingică și a treia pleoapă vizibilă. Alții includ scuturarea, dovezile de crustă pe ambele colțuri ale ochilor felinului și ochii apoși sau de rupere.

De fapt, conjunctivita se întâmplă să fie cea mai frecventă problemă de ochi felini - infecția este extrem de contagioasă. Simptomul pentru conjunctivită este de obicei ochii curgători. Nu este neobișnuit ca pisoiul să iasă cu urme de pete de lacrimă întunecată, evidente pe blană. Vestea bună este că conjunctivita este ușor de vindecă cu medicamentul potrivit.

Uveita este o altă infecție a ochilor felini care este relativ comună. Un studiu rapid al anatomiei oculare ne va spune că Uvea este acea parte a ochiului unei pisici care include coroidul (aceasta se referă la partea centrală a globului ocular care conține vasele de sânge), irisul și corpul ciliar (situat În partea din spate a irisului). O inflamație care apare într-una sau mai multe dintre aceste părți menționate mai sus este cunoscută sub numele de uveită, iar starea poate fi indicată prin simptome cum ar fi descărcarea, roșeața, schimbarea culorii și noroiul. Uveita poate fi tratată cu ușurință dacă este prinsă timpurie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Când ochii lui kittens schimbă culoarea?