Pot câinii să mănânce mango? (Ghid de nutriție)

pot câinii să mănânce mango

One proprietarii de întrebări întreabă uneori este că câinii pot mânca mango? Poate doriți să includeți mai mulți nutrienți și fibre în dieta câinelui dvs. sau, probabil, ați dori să îl prezentați la unele noi tratamente și arome. S-ar putea să căutați ceva comestibil mai natural și mai puțin procesat să-l răsplătească când a fost bun.

Tratamente prelucrate Pentru câini și alte animale domestice au fost supuse unor controverse în ultimii ani. Ele sunt adesea făcute cu produse secundare și substanțe pe animale pe care oamenii nu le-ar mânca niciodată. Mulți proprietari de animale de companie încearcă să se îndrepte spre alimente care sunt mai naturale și de o calitate pe care ne-am fi ne-o consumăm.

câine cu mangos

Dar nu sunt carnivore de câini? De ce ar trebui să mănânce fructe?

Câinele dvs. este prin natura și strămoșul un carnivore, bazându-se pe grăsimile și proteinele din carne pentru sănătatea și bunăstarea sa. Fructele și legumele sunt carbohidrați; Și nu are nevoie neapărat de carbohidrați în dieta lui. Acest lucru a fost confirmat de cercetarea efectuată de către Asociația oficialilor americani de control al feedului, Printre alte organisme, care utilizează acest fapt în construirea profilurilor de nutrienți alimente pentru animalele de companie.

Cu toate acestea, există dovezi care sugerează că lupii, cea mai apropiată relativă a câinelui în sălbăticie, se completează ocazional dietele cu fructe și alte vegetație. În timp ce există o mulțime de dezbateri în lumea veterinară și cea mai largă a animalelor despre dacă sunt necesare fructe și legume pentru canin sănătate bună, Mulți experți sunt de acord că sunt utili, deși nu sunt esențiali, suplimente la dieta unui câine.

De asemenea, mango-urile și alte fructe au o aromă dulce pe care mulți câini iubesc. Cu condiția ca ei să facă nici un rău, ele pot fi o alternativă atractivă la tratamentele de câine procesate și pot face ceva bun.

În legătură cu o postare: Cel mai bun câine tratează

Care sunt avantajele mangourilor?

Mango-urile sunt bogate în fibre și calciu. În plus, conțin alte substanțe nutritive, cum ar fi vitaminele A, B6, C și E. În timp ce mango, în mod evident, nu ar trebui să facă niciodată cea mai mare parte a dietei câinelui dvs., aceste vitamine și alți nutrienți pot juca un rol important în sănătatea și bunăstarea câinelui dvs.

Fibră - esențial pentru prevenirea diareei și constipație; Ajută câinele dvs. să se simtă mai fuller pentru mai mult, descurajând astfel câștigul supraalimentar și în greutate; ajută la producerea de acizi grași care ajută la descurajarea bacteriilor dăunătoare în intestinul câinelui dvs.

Calciu - pentru oase, dinți, mușchi și sistem nervos sănătos. De asemenea, vital pentru Câini gravide care sunt predispuși la eclampsie dacă deficit de calciu.

Ați putea dori, de asemenea: Suplimente de calciu pentru câini

Vitamina A - Pentru o haină strălucitoare, o piele sănătoasă, o vedere bună și o creștere sănătoasă a câinilor tineri.

Vitamina B6 - pentru sisteme imune și nervoase puternice, procese creier sănătoase și fabricarea de celule roșii din sânge.

Vitamina C - contribuie la un sistem imunitar solid și la dezvoltarea pielii, dinților, oaselor și cartilajului.

Vitamina E - un antioxidant care ajută la prevenirea formării radicalilor liberi nocivi și promovează imunitatea, funcția creierului și vederea bună.

În legătură cu o postare: Vitamine pentru câinii gravide

Cum ar trebui să încorporez alimente noi în dieta câinelui meu?

Ori de câte ori intenționați să introduceți o nouă mâncare în dieta câinelui dvs., trebuie mai întâi să verificați online sau cu veterinarul dacă este permis să îl aibă.

Unele alimente care sunt destul de sigure pentru oameni pot conține substanțe care sunt toxice pentru câini. Ciocolata, de exemplu, conține teobromina, un compus derivat din semințe de cacao. În timp ce oamenii pot metaboliza cu ușurință acest lucru, câinii nu pot, și poate construi niveluri toxice în sistemele lor.

câine cu mango

În ceea ce privește fructele și legii, există unii că câinele dvs. poate mânca și digera fericit și alții care pot provoca orice de la stomacul ușor de stomac și diaree la alte condiții de sănătate mai grave. Avocado, de exemplu, conține persina, o toxină care poate duce la vărsături și diaree la câini. Strugurii și stafide pot provoca insuficiență roșie, acută de rinichi în canini. Deci, este întotdeauna esențial să cercetați orice mâncare nouă înainte de a le include în dieta câinelui dvs.

Odată ce ați determinat alimentația este în siguranță pentru câini, în general, ar trebui să vă gândiți dacă este în regulă pentru animalul dvs. de companie în mod specific. Are orice alergii sau intoleranțe existente la alimente specifice? Sfatul VET este util aici.

După ce câinele dvs. a mâncat orice mâncare nouă, monitorizați-l în următoarele câteva zile pentru semne de stomac supărat, diaree sau vărsături. El ar putea avea o intoleranță la fructe specifice.

Deci, cum ar trebui să pregătesc și să introduc mango în dieta câinelui meu?

  • Spălați cu grijă fructele pentru a îndepărta murdăria, murdăria și orice bacterii de pe suprafața pielii.
  • Coaja și tăiați carnea în bucăți, dacă este necesar. Câinii mai mari nu vor avea dificultăți de a se confrunta cu bucăți mari, mai ales dacă mangoul este coaptă, deoarece este un fruct moale, suculent. Dar dacă dețineți a rasă mică, Luați în considerare tăierea acestuia pentru el - cu atât câinele tău mai mic, cu atât este mai mică porțiunea pe care ar trebui să o dai.
  • Este bine ca el să mănânce pielea, dar poate să fie greu de digerat. Pentru preferință, scoateți-o în întregime.
  • Hrăniți-l mai întâi o mică parte pentru a vedea dacă este atras de fructe. Ca mai sus, așteptați un timp pentru a vedea dacă are vreo reacție adversă înainte de a-i hrăni din nou mango.
  • Mangos au pietre mari la centrul lor. Scoateți complet această groapă și aruncați-o în siguranță, la îndemâna sa. În caz de înghițire, acestea ar putea provoca o obstrucție în intestin sau intestine.
  • Mango-urile conțin, de asemenea, cantități mici de cianură, deci nu este o idee bună pentru el să le mestece sau să le înghită din acest motiv.

Dacă cred că câinele meu a înghițit o groapă de mango?

Dacă vedeți oricare dintre următoarele simptome, indiferent de ce bănuiți câinele dvs. a înghițit, solicitați consultanță veterinară ca o chestiune de urgență:

  • Choking
  • Diaree, vărsături - sau amândouă;
  • A scăderea apetitului;
  • Un abdomen care pare a fi sensibil la atingere;
  • Indigenție sau letargie; și / sau
  • Deshidratare

Dacă câinele dvs. nu afișează simptome, dar sunteți destul de sigur că a înghițit o piatră de la un mango, ar trebui să plătiți oricum o excursie la veterinarul dvs. ca o precauție. Este cu totul posibil că groapa ar putea trece inofensiv prin sistemul său digestiv, dar mai bine să fie în siguranță decât îmi pare rău.

Cât de mult mango poate mânca câinele meu într-o singură ședință?

Utilizați discreția dvs., pe baza dimensiunii și apetitului câinelui. Dar notați că Sistemele digestive ale canininelor nu sunt construite pentru a face față cantităților mari de fibre. Hrăniți-l prea mult într-o singură mișcare și este mai probabil să vă confruntați cu un joc de diaree sau a Dureri de stomac. Ca și în cazul tuturor lucrurilor din viață, pentru câini, precum și oameni, moderarea este cheia!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să mănânce mango? (Ghid de nutriție)