Pot câinii să mănânce mango?

Câine mănâncă o bucată de mango

Din moment ce mulți oameni le place să împărtășească ceea ce mănâncă cu tovarășii lor canini, este important să știți ce este și nu este sigur înainte de a da un câine ca a trata.

Din fericire, mangos sunt în siguranță, atâta timp cât sunt pregătiți un anumit mod și doar hrăniți în mod moderat. De fapt, ei pot oferi chiar și beneficii nutriționale sănătoase.

Beneficiile mangosului pentru câini

Mangos sunt un tip de fructe dulci care sunt originare din Asia de Sud. Ei au carne galben-portocalie strălucitoare, care poate fi consumată crudă, suculată sau gătită într-o varietate de moduri și sunt populare în întreaga lume.

În India și Pakistan, mangoul este fructul național și în Bangladesh, este arborele național. Acest lucru este parțial datorită versatilității și popularității fructelor dulci cu pielea din piele. Vasele populare care folosesc mango includ Chutney, diverse băuturi, sali, conserve și salate. Ele sunt disponibile pe scară largă în magazinele de produse alimentare și vor avea în mare parte pielea galbenă când sunt coapte.

Ca multe fructe, mangosul conține o varietate de substanțe nutritive. Un mango conține doar aproximativ 60 de calorii, dar este ambalat cu vitamine benefice și minerale. Este deosebit de ridicat în vitamina C. Acest lucru este fantastic pentru sprijinirea sistemului imunitar și promovarea funcțiilor de creștere și reparare sănătoasă.

Pulpa mango conține, de asemenea, diverse carotenoide, inclusiv beta-caroten, care poate acționa ca un antioxidant și este ridicat și în vitamina B9 (folat).

Acest fruct este, de asemenea, ridicat în apă și fibră dietetică, astfel încât, hrănit în mod moderat, acest lucru ar putea ajuta la susținerea unui sistem digestiv sănătos în câinele dvs.

Potențiale preocupări de sănătate ale mangosului pentru câini

Alergii la mango apar ocazional la om, dar la câini, ele sunt extrem de rare. Nu există, de obicei, nici o preocupare dacă ați fi dărui câinelui dvs. o bucată de fructe de mango, dar dacă mangoul nu este curățat sau câinele dvs. ingerați groapa de fructe poate fi cauza de îngrijorare.

Mango-urile sunt denumite fructe de drupe sau piatră și au o piatră mare în centrul lor. Această groapă conține cantități mici de cianură care este toxică, astfel încât acest lucru ar trebui, desigur, să fie evitată.

Cantitățile excesive de mango pot provoca vărsături și diaree, la fel ca orice alimente ar face în cantități suficiente mari. Deci, acest fruct ar trebui să fie întotdeauna introdus treptat și hrănit cu moderatie. Deoarece sunt în mod natural ridicat în zahăr, câinii diabetici și supraponderali ar trebui să primească cantități foarte mici.

Câinii pot mânca pielea mango?

Mărimile de mango sunt extrem de dure și nu pot să se descompună în interiorul stomacului câinelui, iar groapa sau piatra unui mango poate provoca o obstrucție sau o pasă Choking pericol pentru câinele dvs.

Dacă câinele dvs. primește accidental unele pielea mango sau groapa de mango, ei pot trece prin tractul digestiv al câinelui dvs. fără probleme, dar ar trebui să le monitorizați pentru orice schimbări de comportament. Dacă letargia, o scădere a apetitului, vărsături, sau diaree apare, contactați medicul veterinar.

Au sugerat modalități de a alimenta mango câinele dvs

Dacă câinele dvs. este un fan imens al Mango, ați putea deshidrata fructele pentru a oferi un mestecator mai mult, tocat, tratament de durata mai lunga, care ar putea fi folosit in timpul sesiunilor de antrenament. Când se usucă ca aceasta, înseamnă că pot fi păstrate în buzunar fără a face o mizerie sau de a deveni smushy. De asemenea, puteți îngheța benzi de mango sau le puteți amesteca într-o Smoothy tip popsicle. Aceasta este o opțiune perfectă ca o răcire, hidratare și răcoritoare într-o zi fierbinte.

Mango coapte poate fi, de asemenea, adăugată ca parte a combinului ingredient pentru o umplute Kong, sau alte jucării de distribuire a tratamentului. Poate fi smuls și amestecat cu alte umpluturi prietenoase cu animale de companie cum ar fi unt de arahide (Asigurați-vă că este o varietate fără xilitol) sau adăugată la ingredientele pentru cookie-urile prietenoase pentru câini.

Oferindu-ți coaja mango coapte și scoateți groapa, puteți împărtăși în siguranță o mică bucată de fructe delicioase și nutritive cu câinele dvs.

Nu este doar un mango care poate fi un tratament sănătos și nutritiv pentru câinele dvs. Sunt multe alte fructe și legume care pot fi hrăniți la câinele dvs. în mod moderat. Există, de asemenea, unele care ar trebui evitate cu totul. Ceapa, usturoiul și strugurii sunt doar câteva exemple de fructe și legume care sunt alimente toxice pentru câini.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să mănânce mango?