5 Legume pisicile pot mânca (și 5 pentru a evita!)

Pe măsură ce proprietarii de pisici din SUA știu, o modalitate de a păstra prietenul nostru felin cât mai sănătos este, oferindu-le o nutriție bună.

Cu toate acestea, mulți proprietari de pisici nu sunt întotdeauna conștienți de ceea ce pot mânca pisicile noastre și nu pot mânca, în afară de alimentele lor normale de pisici. Deci, legumele pot avea un rol în dieta pisicii tale? Citiți mai departe pentru a afla dacă pisicile pot mânca legume și dacă sunt o alegere sănătoasă pentru pisica ta.

Pisicile pot mânca legume?

Răspunsul simplu la acest lucru este Da, deși există avertismente cu unele legume.

Este perfect pentru a vă hrăni pisica niște legume, cum ar fi morcovul fiert sau broccoli, dar evitați să vă dați pisicii anumite legume, cum ar fi ceapă sau usturoi, deoarece acestea sunt toxice și pot provoca probleme grave de sănătate.

Amintiți-vă că pisicile nu ar trebui să fie hrănite niciodată o dietă cu legume și ar trebui să primească întotdeauna o mare parte din nutriția lor dintr-o dietă pe bază de carne.

Câinii și oamenii sunt omnivore, adică avem nevoie de carne și legume. Pisicile fiind carnivore înseamnă că proteinele animale pe care le primesc de la carne este singurul tip de proteină care va îndeplini nevoia nutrițională a pisicii. Deci, o hrană de pisică de înaltă calitate ar trebui să aibă toată nutriția corectă pe care o are nevoie de pisici. Puteți să vă uitați cu siguranță la înlocuirea calorii ridicate cu cele găsite în legumele inferioare de calorii.

Verificați întotdeauna cu medicul veterinar înainte de a introduce alimente noi la dieta pisicii tale.

Legume sigure pentru pisici

1. Brocoli

Nu numai că broccoli este gustos, dar este, de asemenea, sigur ca pisica ta să mănânce. Este extrem de ușor să se pregătească și să conțină o mulțime de antioxidanți. Broccoli este, de asemenea, o sursă bună de Roughage, care vă va ajuta pisica cu mișcări mai bune a intestinului și un sistem digestiv sănătos.

2. Morcovi

În mod similar, morcovii sunt o sursă bună de vitamine și minerale. Morcovii sunt o sursă excelentă de vitamina A, care este o vitamină esențială pentru ca pisica dvs. să rămână în stare bună de sănătate. Morcovii fac o gustare mare, dar acestea ar trebui să fie date în mod moderat.

Morcovii pot fi administrați gătite sau brute, dar în mod ideal ar trebui să fie gătite mai întâi pentru a evita să devii un pericol de sufocare pentru pisica ta.

3. Fasole verde

Multe alte legume verzi sunt perfect sigure pentru ca pisica ta să mănânce și pot juca un rol important într-o dietă sănătoasă, inclusiv mazăre și fasole verde.

Fasolele verzi proaspete sau congelate (când sunt gătite) pot avea multe beneficii pentru sănătate. Dacă optați pentru fasole verde conserve, asigurați-vă că sunt scăzute în sodiu și sare, deoarece prea multe lucruri pot fi rele pentru pisica ta.

Fasolele verzi pot fi cele mai benefice din toate deoarece acestea servesc ca o sursă de fibre și pot ajuta la sistemul digestiv al pisicii dvs. și controlul pierderii în greutate.

4. Spanac

În plus față de furnizarea de vitamine și minerale, spanacul poate avea un efect antiinflamator în feline. Cu toate acestea, este deosebit de important ca spanacul să fie administrat numai în cantități mici, deoarece conține oxalat de calciu. În doze mici, acest lucru este inofensiv, dar în cantități mai mari, poate contribui la problemele grave ale tractului urinar în pisica dvs.

5. Mere

Răspunsul simplu este da-pisicile pot mânca mere. Merele sunt o hrană umană sigură pentru pisici să mănânce, deși multe pisici nu le place gustul. Unele surse vor pretinde că, deoarece pisicile sunt "obligați carnivorele", nu pot digera Apple.

Nu este adevarat. "Obligat Carnivore" înseamnă pur și simplu că pisicile trebuie să mănânce carne pentru a supraviețui, deoarece nu pot obține toată nutriția de care au nevoie din surse de plante. Pisicile sunt încă capabile să digere Apple și alte alimente pe bază de plante.

Merele nu trebuie administrate pisicilor cu diabet, deoarece sunt ridicate în zahăr și le pot determina să devină destabilizate. Merele trebuie administrate foarte prudent pisicilor cu IBD, sensibilitate și gastroenterită cronică, deoarece aceste pisici sunt mai predispuse la obținerea de efecte secundare de la mere. Cantitățile mari și combinația de fibre în mere pot fi greu de digerat, provocând exces de gaz, un stomac deranjat și diaree.

Există vreun negativ pentru hrănirea legumelor pisicilor?

Cat mănâncă salată

Există unele dezavantaje pentru a vă alimenta legumele de pisici. Cele mai multe dintre acestea se rotesc în jurul hrănirii prea multor materii vegetale sau legumele greșite.

Pisicile sunt obligate de carnivore, astfel încât acestea nu au enzimele digestive necesare pentru a descompune legumele în cantități mari, astfel încât prea multe legume ar putea provoca îngrijiri digestive de pisică.

În timp ce legumele conțin fibre, care este benefic pentru sistemul digestiv, legumele conțin, de asemenea, carbohidrați. Supraîncărcarea pisicilor cu carbohidrați este una dintre principalele cauze ale problemei crescânde a obezității feline. Prin urmare, în timp ce pisicile pot mânca în siguranță legume, este important să le primească numai în cantități mici.

În timp ce este considerat în general sigur să vă alimentați pisicile cele mai multe legume - dacă sunt perfect gătite și pregătite - unele legume trebuie evitate deoarece sunt periculoase pentru pisici sau pentru că pisicile au dificultăți în a le digera.

Unele dintre legume pentru a rămâne departe de a include:

  • Ceapă
  • Usturoi
  • Roșii *
  • Chives
  • Leeks
  • Avocados

Legume pentru a evita

Ceapa, pui si usturoi

Ceapa sunt toxice deoarece conțin tiosulfat, care are potențialul de a deteriora celulele roșii din sânge ale unei pisici.

Această legumă este toxică în toate formele (de la pulberea brută la brut și chiar ceapă). Ceapa poate provoca o reacție neplăcută, chiar și în doze mici, în timp ce cantități destul de mari de ceapă pot fi morți la unele pisici.

Usturoiul, puii, și prazul produce, de asemenea, efecte remarcabil de similare la ceapă (așa cum se află în aceeași familie de legume), dar usturoiul a fost găsit a fi de mai multe ori mai puternic decât ceapa. Simptomele pisicii dvs. care au mâncat ceapa includ vărsături, diaree, oboseală și iritarea generală a gurii.

Roșii

Roșii coapte, pe cont propriu, nu sunt periculoase pentru pisici să mănânce. Cu toate acestea, frunzele de roșii, tulpinile și alte părți ale plantei de roșii sunt toxice, iar o roșie care nu este încă coaptă poate provoca probleme gastrointestinale.

Avocados

Avocados sunt o gustare sănătoasă și pe tendință pentru noi, dar pentru pisici pot provoca probleme. Avocados au un conținut de grăsime care este prea mare pentru pisici. De asemenea, conține o toxină pentru pisici numite Persin. Dacă o pisică are chiar și o mică felie de avocado, atunci poate provoca vărsături, diaree și chiar o afecțiune dureroasă numită pancreatită.

Citeste mai mult: Pancreatită la pisici: Cauze, simptome și tratament

Beneficiile legumelor pentru pisici

Cat mănâncă salată

Deși nu sunt o parte esențială a dietei feline, legumele au unele beneficii nutriționale pentru pisici.

Amintiți-vă, legumele nu sunt o parte esențială a dietei pisicii dvs. și, deși pisicile nu pot mânca numai legume, ele pot oferi beneficii nutriționale pentru sănătate.

În general, pisicile pot mânca cele mai multe legume, cu multe fiind amestecate cu dieta lor normală. Deoarece legumele conțin substanțe nutritive cum ar fi magneziu, potasiu, fibre, vitamine și antioxidanți, care sunt benefice pentru corpul pisicii dvs., ajutând la stimularea sistemului imunitar al pisicii și a ajutorului în digestie.

Legumele pot servi ca o alternativă scăzută de calorii la tratamentele normale de pisici, dar, ca și în cazul tuturor planurilor alimentare, trebuie să vă consultați mai întâi medicul veterinar cu privire la nevoile specifice ale pisicii dvs.

Veți găsi mai multe legume diferite pe piață, dar asigurați-vă că oferiți numai legumele dvs. de pisici care sunt sigure și benefice.

Concluzie

În general, majoritatea legumelor sunt considerate sigure, dar ar trebui să fie date doar ca o tratare ocazională și nu ar trebui să facă nucleul dietei unei pisici.

Consultați întotdeauna medicul veterinar și faceți cercetări în ceea ce privește legumele potrivite. Dacă legumele provoacă o supărare pentru pisica dvs. sau pisica dvs. pare rău după ce mănâncă legume, atunci ar trebui să căutați sfaturi din partea medicului veterinar.

întrebări frecvente

Cât de mult pot da legumele mele pisica mea?

Dacă doriți să vă dați pisicii dvs. unele legume, apoi coaceți sau aburați și tăiați-le în bucăți mici. Oferiți-le legumelor singure sau le pură și le amestecați în alimentele obișnuite ale pisicii dvs.

Cel puțin 90% din consumul zilnic de calorii recomandat de CAT ar trebui să fie prin alimente de pisici de înaltă calitate, fără cel mult 10% provenind din tratate, dar aceste tratamente ar putea include legume.

Sunt legume bune pentru pisici?

Pisicile nu au nevoie de legume în dieta lor, dar ei sunt capabili să mănânce în siguranță majoritatea dintre ei. În doze mici, legumele pot fi de valoare pentru pisica ta, dar nu ar trebui să formeze o parte importantă din dieta lor. Pentru a vă asigura că pisica dvs. devine toate substanțele nutritive de care au nevoie, ar trebui să investiți într-o mâncare de bună calitate.

Pot pisicile să mănânce legume în fiecare zi?

Nu este nevoie să vă oferiți pisica cu legume în fiecare zi, cu pisicile obține cele mai multe beneficii atunci când li se dă de câteva ori pe săptămână ca un tratament.

Chiar dacă legumele sunt considerate extrem de sănătoase pentru noi, depășind marcajul de 10% al consumului zilnic de calorii din pisica dvs. va însemna problemele de risc cu prea mulți carbohidrați, ceea ce ar putea duce la obezitate.

Pot da pisicii prea mult legume?

Orice produs alimentar are potențialul de a vă face rău, dacă este consumat la exces, deci este important să vă amintiți că pisicile pot fi alergice la orice fel de mâncare.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 5 Legume pisicile pot mânca (și 5 pentru a evita!)