Câinii stresați cu anxietate arată părul prematur de gri, spune studiul

Oamenii de știință au privit de ce câinii mai tineri de patru ani au părul gri în jurul botului lor și rezultatele le-au surprins.

Parul gri face parte din îmbătrânire și atât oamenii, cât și câinii trec prin acest proces. Ați observat vreodată cum botul unui câine senior devine albă? Dar, la fel ca oamenii, aceste animale de companie pot dezvolta, de asemenea, păr de cenușiu prematură și se pare că este aparent legată de stres, anxietate și impulsivitate.

Bazat pe anii mei de experiență observând și lucrează cu câini, am avut mult timp o suspiciune că câinii cu niveluri mai ridicate de anxietate și impulsivitate arată, de asemenea, o creștere a griului cresc.& # 8221;

Avocatul de animale renumiți și Templul de Știință Gradin au efectuat un studiu privind motivul pentru care câinii mai tineri dezvoltă părul gri cu experți de la Universitatea din Illinois de Nord. Ei au vizitat mai multe clinici veterinare, parcuri de câine și spectacole de câine pentru a examina cel puțin 400 de câini între vârstele de una până la patru și adună date de la proprietarii lor.

Experții au fotografiat și au etichetat fiecare câine pe baza gradului părului lor gri, în timp ce proprietarii au răspuns la o serie de întrebări referitoare la comportamentul câinilor, problemele medicale, dimensiunea, vârsta și sexul. Proprietarii au fost, de asemenea, întrebați despre activitățile pe care le fac cu câinii lor.

Din datele sacrificate, cercetătorii au ajuns la concluzia că acei câini ale căror proprietari au raportat că comportamentele de anxietate și impuls au apărut să aibă păr mai proeminent gri pe botul. Gradul de gri, de asemenea, corelat cu vârsta, mărimea și genul câinilor.

Constatări de studiu au fost publicate în știința comportamentului animalului aplicat.

Rezultatele studiului

Grandin a spus CNN că ea nu se aștepta la rezultate, știind că este neobișnuit să găsești părul gri la câini ca tineri ca 4 ani. De altfel, Gradin sa interesat de acest studiu atunci când autorul principal și comportamentul animalelor Camille King ia spus cum a fost lovită de ideea că președinții trec prin păr prematură din cauza locurilor lor stresante. Regele a observat aparent părul de cenușă prematură la câini înainte și se întreba dacă este, de asemenea, legată de stres.

Câine de păr de culoare din cauza studiului de stres
Câinii evaluați ca fără gri (de sus), gri frontal (al doilea de sus), jumătate gri (al doilea de jos) și gri plin (fundul). Imagine: Rege, C. și colab. 2016.

Studiul a subliniat asemănările la om și câini și legăturile părului gri și stresului. A ajutat la lumina asupra modului în care câinii s-ar putea lupta cu controlul impulsului, anxietatea și teama. Graingul prematur al părului ar trebui să ofere proprietarilor de câini, medicilor veterinari sau formatorilor unor indicii de probleme comportamentale care stau la baza, care pot necesita intervenții sau evaluări.

Cauze de stres de câine

Există o mulțime de factori care ar putea provoca stres la câini. În calitate de casă de casă, ei nu au libertatea totală de a rătăci sau de a explora ce sunt în jurul lor sau de a face lucrurile pe baza instinctului lor. Ei trebuie să fie instruiți să învețe comportamente pentru a putea trăi bine alături de tovarășii lor umani.

Dar un astfel de control al oamenilor ar putea fi sursa stresului, în special pentru câinii care rezistă sau nu respectă antrenamentul. Alți factori care pot contribui la nivelurile lor de stres includ plictiseala, plecând de pe rutinele lor, fiind într-un mediu nou sau într-un popor nefamiliar.

LEGATE DE: 20 de semne de stres la câini [infographic]

Relaxarea stresului câinelui

O modalitate de relaxare a stresului este de a oferi câinilor timp suficient pentru a juca în aer liber și exerciții fizice. Ei trebuie să-și obțină stimularea fizică și psihică obișnuită, și să le privească, prin închiderea interioară, ar crește probabil nivelurile de stres.

De asemenea, câinii trebuie să obțină o pregătire bună, astfel încât să poată comunica și interacționa cu proprietarii lor. Este unul dintre cele mai eficiente Relievers de stres. Consolidarea pozitivă sau formarea bazată pe recompensă aduce rezultate mai bune decât tehnicile disciplinate care includ pedepsele. Armarea pozitivă nu accentuează câinii.

Factori genetici

Cu toate acestea, Matt Kaeberlein din proiectul de îmbătrânire a câinelui, a declarat, de asemenea, CNN că, în timp ce studiul a avut merite, proprietarii de animale de companie nu ar trebui să fie prea rapidă pentru a-și asuma câinele este stresat doar pentru că există părul prematur de gri. Uneori, manifestările timpurii ar putea fi genetice, pe care studiul nu a explorat.

Studiul nou spune că câinii stresați cu anxietate arată părul de cenușă prematurăPrin urmare, în afară de părul de gri, proprietarii de animale de companie trebuie să aibă grijă de aceste semne de stres la câini și să ia în considerare intervenția în consecință:

  • Agresiune
  • Nelinişte
  • Lins și căscându-se
  • Barking și whining
  • Distructivitate
  • Tremurând și agitare
  • Pierdere în greutate
  • Pantaling excesiv
  • Stomac deranjat

Citiți următorul: 12 semne Câinele dvs. este stresat

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii stresați cu anxietate arată părul prematur de gri, spune studiul