Cercetările dovedește că câinii de terapie pot ajuta elevii stresați

Un nou studiu a demonstrat modul în care câinii de terapie îmbunătățesc sănătatea mintală a studenților și arată de ce este util să avem câini în jurul timpului în special stresant.

Studenții universitari sunt raportați că sunt unul dintre grupurile sociale care prezintă cele mai înalte niveluri de stres, anxietate și depresie, indiferent de ceea ce reprezintă. De aceea sesiunile de terapie pentru câini devin din ce în ce mai populare în universitățile din întreaga lume, în special în America de Nord în timpul examenului. Acest lucru nu a fost confirmat anterior, până acum.

Rezultatele au fost remarcabile. Am constatat că, chiar și 10 ore mai târziu, elevii au raportat încă o emoție puțin mai puțin negativă, simțindu-se mai susținute și simțind mai puțin stresat.& # 8221; - Stanley Coren, PhD

Un grup de cercetători de la Universitatea din British Columbia au efectuat un studiu pentru a dovedi că petrecerea timpului cu canini prietenoși face, de fapt, minuni pentru sănătatea mintală a studenților. Un studiu publicat în Stres și sănătate Jurnalul a descoperit că sesiunile de terapie cu câini nu numai că pot ridica temporar starea de spirit, dar pot avea, de asemenea, efecte de lungă durată asupra sănătății mintale și a sănătății.

În ciuda popularității în creștere a câinilor de terapie în campusurile universitare, a existat foarte puține cercetări științifice făcută în psihologia utilizării câinilor ca relief de stres.

Pentru mulți studenți, câinii de terapie oferă o pauză de bun venit să studieze pentru examenele înfricoșătoare și anxietatea posibilei eșecuri. Pentru alții, este o oportunitate de a interacționa cu animalele iubitoare, deoarece mulți studenți nu își pot permite sau nu trăia într-o casă pe campusuri de colegiu care ar permite animalelor de companie.

Au fost făcute o mulțime de cercetări științifice în ceea ce privește calitatea confortabilă a animalelor pe care le păstrați ca animale de companie. Cu toate acestea, o scurtă interacțiune cu câinii vă aduce într-adevăr cât de mult ca publicitatea pentru sesiunile de câine terapie te-ar face să te gândești?

De asemenea, vedeți: 25 cea mai bună listă de rase de terapie

Efectul real al câinilor terapiei asupra studenților stresați

Într-un studiu, studenții chestionați au raportat că se simt mai puțin stresați și se simt mai pozitiv în timpul studiilor timp de 10 ore după testare. Cercetătorii au analizat peste 200 de studenți, care aveau contact cu 12 câini. Sondajele au fost date înainte și după sesiune, precum și zece ore după. Ei au comparat, de asemenea, rezultatele studiilor cu un alt grup de studenți, care nu au petrecut niciun moment cu câinii.

Primul grup a indicat că se simțeau mai fericiți, iar nivelele de stres au scăzut semnificativ. Acest lucru a fost aplicat nu numai pentru studiile completate imediat după sesiunea de interacțiune, dar și cei înmânați în zece ore mai târziu. Deci, acest lucru se pare că efectele acestor sesiuni nu sunt doar momente, pot într-adevăr.

În plus, studiile anterioare au sugerat că elevii de sex feminin au beneficiat mai mult de astfel de sesiuni decât omologii lor de sex masculin. Acest studiu nu a găsit nici o discrepanță între modul în care studenții masculi și de sex feminin au răspuns la terapia câinilor. Ambele grupuri au fost la fel de pozitive despre experiența lor.

Beneficiile câinilor de terapie asupra studenților cu stres crescut, cum ar fi perioadele de examen

Sesiunea câinilor de terapieStudiul a constatat că, deși au fost sentimente rămase de pozitivitate pentru cele zece ore după efectuarea cercetării, cele mai puternice emoții pozitive au venit direct de la interacțiunea directă cu câinii. Acesta este motivul pentru care oamenii de știință sugerează că universitățile ar trebui să folosească mai des de câinii de terapie.

Este adesea cazul că atunci când aceste sesiuni sunt programate, mulți studenți le găsesc inaccesibile din cauza cererii ridicate. În mod normal, zilele de terapie pentru câini sunt disponibile numai două până la trei zile pe perioada de examen, numai pentru câteva ore scurte în fiecare zi.

În timp ce acest lucru este încă mai bun decât nimic, mulți studenți nu găsesc timp să le participe din cauza programelor lor aglomerate. Cercetătorii au încurajat toate instituțiile de învățământ să investească în practica câinilor de terapie.

 Chiar și câini de terapie în timp ce studenții lucrează la misiunile lor în afara clasei ar putea fi de ajutor.& # 8221;

În plus, acest lucru ar aduce beneficii, de asemenea, rezultate academice, studenții care se simt într-un loc mai confortabil și mai fericit mental, vor face mult mai bine în examenele lor decât au subliniat elevii. Prin urmare, pe termen lung, acest lucru va beneficia și universitățile.

În timp ce sistemul de utilizare a câinilor de terapie are încă un drum lung de parcurs, această cercetare este primul pas spre a căuta să-l dezvolte pe deplin.

Citiți următorul: Câinii de terapie pot ajuta copiii cu autism

Referința studiului: 

  • Emma Ward-Griffin, Patrick Klaiber, Hanne K. Collins, Rhea L. Owens, Stanley Coren, Frances S. Chen. Îndepărtați stresul pre-examen: efectul sesiunilor de terapie pentru bunăstarea studenților. Stres și sănătate, 2018; DOI: 10.1002 / smi.2804
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cercetările dovedește că câinii de terapie pot ajuta elevii stresați