Studiul arată că copiii cu câini sunt mai puțin stresați

Studiul arată că copiii cu câini sunt mai puțin stresați

Potrivit celor mai recente cercetări, câinii de companie ajută copiii să se simtă mai puțin stresați și să ofere sprijin social sănătos atunci când apare stresul.

Dacă sunteți încă pe gard, dacă adoptarea unui câine este decizia corectă atunci când aveți copii la domiciliu, aceste constatări noi ar fi putut doar să înclină scara. Există încă un alt motiv pentru care creșterea copiilor în jurul câinilor își îmbunătățesc bunăstarea fizică și mentală.

Cercetătorii de la Universitatea din Florida au a efectuat un studiu care dezvăluie că câinii de companie sunt capabili să reducă și să împiedice stresul la copii. Acești cercetători au fost printre primii care au documentat efectele pe care toilonii noștri canini îl au asupra nivelurilor de stres ale copiilor.

Conform Dr. Darlene A. Kerts, Dr ., Modul în care învățăm să facem față de stres atunci când suntem tineri au consecințe pe tot parcursul vieții și modul în care facem cu stresul ca adulți. Până în prezent, mulți oameni au crezut că câinii să fie benefice pentru echilibrul emoțional, dar nu a existat niciodată prea mult ca dovada științifică.

LEGATE DE: Un studiu arată cum câinii pot îmbunătăți sănătatea copiilor mici

Detalii despre studiu

Darlene Kertes și echipa ei au făcut să testeze convingerea populară că câinii noștri de companie pot fi o adevărată sursă de sprijin social și emoțional. Au folosit un studiu controlat randomizat pentru a furniza aceste date. Studiile controlate randomizate (sau RCT) utilizează participanți aleatoriu selectați și, în general, le dau unul din cele trei "tratamente": tratamentul intenționat, un placebo sau nici un tratament. Ele sunt considerate standardul de aur de studii și studii.

Acest studiu, publicat în Dezvoltare sociala, a recrutat aproximativ 100 de familii cu animale de companie pentru a colecta datele. Pentru a impune (blând) stres asupra copiilor, cercetătorii le-au făcut îndeplinirea sarcinilor publice și aritmetice; Acestea sunt cunoscute pentru a crea stres la copii și ridicarea nivelurilor hormonului de stres cortizol. Această stres reală simulată în mod eficient pe care copiii o trăiește în viața lor de zi cu zi.

Acești copii au fost apoi repartizați la întâmplare pentru a experimenta stresul sub 3 circumstanțe: cu câinele lor prezent pentru sprijin, cu părintele lor prezent pentru sprijin, și fără suport prezent.

Probele de saliva au fost colectate înainte și după ce stresul a fost indus să măsoare nivelurile de cortizol ale fiecărui copil. Copiii din studiu au fost de 7-12 ani în vârstă.

Rezultate surprinzătoare

Desigur, copiii au experimentat cel mai mult stres atunci când nu aveau niciun sprijin prezent.

Dar, uimitor, cercetarea arată că copiii au un nivel mai scăzut de stres atunci când au câinii lor în jur decât atunci când au părinții lor în jur.

Interesant, rezultatele au arătat, de asemenea, că copiii care au solicitat câinii pentru interacțiune au arătat niveluri mai mici de stres decât copiii care nu au făcut-o. Practic, dacă copilul a convocat câinele pentru sprijin, aceasta a indicat o relație mai strânsă cu animalul. Dacă câinele a trebuit să se apropie mai întâi de copil, aceasta a indicat mai puțin o relație. Nivelurile de stres au fost reduse mai semnificativ la copiii cu relații strânse cu animalele de companie decât la copiii cu relații mai îndepărtate cu animalele de companie.

Aceste date sunt importante pentru înțelegerea dezvoltării mecanismelor de coping la copii. Potrivit lui Kerts, copiii care sunt din această grupă de vârstă (7-12 ani) sunt în copilăria medie; abilitățile lor de coping se dezvoltă dincolo de dependența de părinții lor, dar metodele lor emoționale și biologice de copiere sunt încă maturizate.

Înțelegerea modului de a face răspunsuri la stres mai bune la copiii în curs de dezvoltare ar putea duce la metode de a oferi copiilor instrumentele necesare pentru a avea mecanisme de coping mai sănătoase pentru restul vieții lor.

Aparent, acest proces devine o lovitură mare începe când copilul are un câine de companie.

Citiți următorul: 14 sfaturi de siguranță pentru adoptarea unui câine atunci când aveți copii

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Studiul arată că copiii cu câini sunt mai puțin stresați