Umflate ganglioni limfatici la câini

Aur Retriever privirea medicului veterinar

Ganglionii limfatici se găsesc în diferite locuri din corp. Aceste glande mici nu sunt de obicei ușor de găsit sau să se simtă, dar dacă vor deveni mărite, vă puteți întreba ce înseamnă pentru câinele dvs. Cunoașterea motivelor potențiale pentru ganglionii limfatici umflați și ce să urmăriți vă poate ajuta să monitorizați mai bine sănătatea câinelui dvs.

Lymphedema la câini

Ce sunt ganglionii limfatici?

Ganglionii limfatici sunt glandele mici care fac parte din sistemul limfatic. Ele reprezintă o parte importantă a sistemului imunitar al unui câine și, de asemenea, ajută la transportul fluidului și a altor substanțe prin corp. Numeroasele ganglioni limfatici de dimensiuni de fasole pe care un câine le are în corpul său sunt conectate prin sistemul limfatic prin vasele limfatice. Un fluid clar numit limfatic, celule albe din sânge și alte substanțe care circulă în acest sistem călătoresc în ganglionii limfatici prin vasele limfatice. Acolo ei ajută la distrugerea toxinelor și a materialelor infecțioase. Pe un câine, există cinci locații pe care ganglionii limfatici pot fi simțiți în mod obișnuit dacă sunt măriți.

  • Mandibular - Sub bărbie, pe ambele părți ale gâtului.
  • Popliteal -Pe spatele picioarelor posterioare, în spatele genunchilor.
  • Prescapular - Pe piept, în fața umerilor.
  • Axilar - În armpituri.
  • Inghinal - În gaură.

Cauzele ganglionilor limfatici umflați la câini

Dacă un câine a mărit ganglioni limfatici, acesta poate fi menționat ca având limfadenopatie sau limfadenomegalie până când se determină motivul pentru mărire. Unul sau mai multor ganglioni limfatici pot deveni măriți și acest lucru apare în mod obișnuit datorită unei boli sau unei infecții subiacente. Dacă observați a lunță unde sunt ganglionii limfatici câinelui, nu trebuie să așteptați să îl examinați de un medic veterinar.

Unele dintre cauzele comune subiacente ale ganglionilor limfatici umflați includ:

Limfom

Cel mai frecvent motiv pentru ganglionii limfatici extinși este, din păcate, un tip de cancer numit limfom. Există peste 30 de tipuri de limfom la câini, dar majoritatea pornesc în ganglionii limfatici. Acest tip de cancer implică celule albe din sânge și poate afecta mai multe părți ale corpului unui câine.

Hiperplazie reactivă

Acest motiv pentru un câine care are ganglioni limfatici mărită este benign. Este o indicație a sistemului imunitar care lucrează din greu. Poate apărea din cauza unei infecții în altă parte a corpului să se lupte. Ganglionii limfatici devin umflați și pot fi sensibili la atingere.

Limfadenită

Limfadenita înseamnă că nodul limfatic este inflamat. Poate apărea din cauza unei infecții care a dus la inflamația cronică. Infecții fungice sistemice și unii paraziți pot determina acest tip de mărire a nodurilor limfatice.

Boli comune de câine infecțioase ar trebui să știi despre

Hemoragie

Dacă țesuturile înconjurătoare sunt deteriorate datorită traumei sau bolii, poate apărea hemoragia nodului limfatic. De asemenea, poate fi văzut la câinii cu tulburări de sângerare.

Limfadenopatie asociată cu minerale

În timp ce nimeni nu înțelege complet modul în care se întâmplă acest lucru, limfadenopatia asociată cu minerale apare atunci când diferite minerale se acumulează în ganglionii limfatici. Aceste minerale provoacă ganglionii limfatici să mărească.

Alte canceruri

Dacă un cancer se răspândește prin organism, poate provoca mărirea ganglionilor limfatici. Țesuturile și fluidele canceroase intră în ganglionii limfatici și provoacă această reacție.

Tipuri de cancer de câini și severitatea lor

Diagnosticarea cauzei ganglionilor limfatici măriți la câini

Dacă câinele dvs. a mărit ganglionii limfatici, VET va efectua mai întâi o examinare fizică. Acest lucru va ajuta la determinarea numărului de ganglioni limfatici și care poate fi motivul pentru extindere.

Testele de sânge pentru a verifica funcția de organe și numerele de celule albe din sânge sunt de obicei rulate, dar va fi de asemenea recomandat o aspirație fină a acului (FNA). Aceasta implică introducerea unui ac în nodul limfatic pentru a colecta celule care pot indica motivul extinderii. Dacă FNA este neconcludentă, o biopsie a nodului limfatic poate fi efectuată sub anestezie. Acest lucru va permite o privire mai bună la țesutul de nod limfatic.

Pot fi necesare teste suplimentare pentru diverse infecții în funcție de ceea ce suspectează veterinar pe baza simptomelor și a rezultatelor testelor. Acestea pot include o analiză de urină, test fecal, raze X și ultrasunete.

Tratament

Diverse medicamente, inclusiv steroizi, antiinflamatori, antibiotice, Anti-parazitici și chiar chimioterapie pot fi recomandate în funcție de motivul extinderii nodurilor limfatice. Chirurgia sau radiațiile sunt alte posibilități de tratament, în special pentru limfoamele localizate, localizate.

În funcție de cauză și de etapa, prognoza pe termen lung poate varia considerabil. Tratamentul prompt poate fi foarte important pentru condițiile care duc la ganglionii limfatici măriți.

Cum de a preveni ganglionii limfatici măriți la câini

Unele rase de câine par să aibă o predispoziție genetică pentru dezvoltarea limfomului, dar nimeni nu știe sigur. Aceste rase pot include Retrieveri de aur, Boxeri, Bullmastiffs, Hounds Basset, Cocker Spaniels, Wolfhounds irlandez, Saint Bernards, Terrier Scoțian, Airedale terries, și buldogii. Dacă un câine are o istorie de limfom, nu ar trebui să fie crescuți.

Alte motive pentru extinderea nodurilor limfatice sunt dificil de prevenit. În general, făcând ceea ce puteți pentru a vă ajuta să păstrați câinele sănătos poate ajuta la scăderea probabilității de infecții care pot duce la extinderea nodurilor limfatice. Suplimentele imune, nutriția adecvată, atenția veterinară regulată și practicarea unei bune igiene sunt toate lucrurile care vă pot ajuta în eforturile dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Umflate ganglioni limfatici la câini