Ecine strangles la cai

Veterinarul care examinează un cal

Strangles (Streptococcus Equi, Ecine distemper) este una dintre cele mai frecvente boli respiratorii din cai. Când strangulele trec printr-un hambar, este o cauză de îngrijorare: hambarul poate fi închis timp de săptămâni, deoarece carantina este necesară pentru a preveni răspândirea bolii. Deși strangulele nu sunt, în general, letale, iar majoritatea caii se recuperează pe deplin, există complicații ocazionale care pot duce la moarte. Vigilența și igiena sunt cele mai importante instrumente atunci când păzesc sau tratează strangulele.

Multe grajduri au strangles alerg prin ele și, deși condiția provoacă întotdeauna cheltuieli, stres și inconveniente, de multe ori nu rezultă decese. Unii veterinari merg atât de departe încât să sugereze că strangulele, în special în stocul tânăr, este oarecum ca varicela la copii - incomod și inconvenient, dar cu bună îngrijire, există un risc mic de orice rezultat serios. În timp ce caii cu sisteme imunitare slăbite și în trimestre aglomerate pot fi mai susceptibile, strangulele pot apărea în cele mai curate grajduri și pot afecta chiar și altfel cai sănătoși.

Definiție

Strangulele este o boală respiratorie cauzată de infecția bacteriană cu Streptococcus Equi. Bacteriile infectează căile aeriene superioare ale caii și ganglionii limfatici, provocând o varietate de simptome de la febră la dificultăți de respirație. Numele comun "strangles" provine din faptul că, înainte de a fi disponibile tratamente eficiente, un cal sufocat ca urmare a ganglionilor limfatici umflați obstrucționând căile respiratorii.

Simptome

Poate dura doar câteva zile de la momentul infectării la apariția simptomelor actuale strangles. Caii care au fost infectați cu Streptococcus Equi voi:

  • Ieși repede de pe ei a hrani
  • Să dezvolte febră de 103-106 grade Fahrenheit (39.4-41.1 grade Celsius) de la normal de 98.5-101 grade Fahrenheit (36.9-38.3 Celsius)
  • Probabil să dezvolte o tuse umedă cu respirație cu raspy, tensionată
  • Eventual să dezvolte umflarea semnificativă între osul inferior al maxilarului care se poate extinde în spatele pometului și de-a lungul părților laterale ale feței - umflarea poate deveni destul de greu și se poate agitat și poate împiedica respirația calului
  • Produce mucusul albastru-galben mucus

Complicații

Există trei complicații potențiale ale strangulelor care pot duce la fatalități ecvine.

  • Bastard Strangles este atunci când infecția călătorește în alte locuri din corp, cum ar fi creierul, stomacul sau plămânii. Ganglionii limfatici din aceste zone se pot rupe cu rezultate fatale.
  • Purpura hemoragică poate apărea. Aceasta este o inflamație a vaselor de sânge care pot apărea atunci când animalul se recuperează, provocând edem sau umflarea capului, picioarelor sau a altor zone ale corpului.
  • Caii se recuperează în general în aproximativ trei săptămâni, dar rămân contagioși timp de până la șase săptămâni sau mai mult. Dar un cal poate purta, de asemenea, infecția în glandele sale și poate infecta orice cai care vin în contact cu ea.

Există mai multe alte probleme care pot apărea care sunt îngrijorătoare, dar nu neapărat letale. Acestea includ inflamația mușchilor inimii, a anemiei, a inflamației țesutului și a paraliziei mușchilor gâtului care pot provoca respirația puternică sau puternică a rasului atunci când calul lucrează din greu.

Cauze

Streptococcus Equi bacteriile pot fi purtate cu ușurință de la cal la cal, de mâini și îmbrăcăminte umană, Perii, și găleți și pot persista pe suprafețe stabile timp de câteva săptămâni. Caii tineri sunt mai susceptibili la strangulele decât caii maturi timp de cinci ani, deși caii pot contracta strangulele la orice vârstă, mai ales dacă sistemul lor imunitar este deja slăbit. Deoarece bacteriile sunt atât de ușor transmisibile, un cal poate infecta rapid un lucru complet stabil, sau un cal la un spectacol de cal poate răspândi boala mai largă. Orice mediu în care vin caii și merg frecvent este ideal pentru răspândirea strangulelor.

Tratament

Strangulele pot fi ușor diagnosticate de un medic veterinar, care va testa mucusul nazal. Dacă boala este prinsă în stadiile foarte incipiente, Penicilina poate fi administrată cu rezultate bune. Cu toate acestea, pe măsură ce boala progresează, antibioticele sunt mai puțin eficiente și pot provoca chiar complicații, cum ar fi bastardul strangles. Cu sau fără antibiotice, o bună îngrijire care include o igienă scrupuloasă este esențială. Orice ganglionii limfatici ar trebui să li se permită să se scurgă și curățați cu antiseptic recomandat de medicul veterinar.

Dacă este suspectat un cal să aibă strangles, carantina este necesară. Orice cal nou la un stadiu ar trebui să fie ținut separat pentru a se asigura că nu are boli de a trece de-a lungul. Orice intră în contact cu un cal bolnav ar trebui să fie bine curățat, inclusiv găleți de alimentare și apă, perii, pături și mâini umane.

Prevenirea

Vaccinările sunt disponibile, dar până acum, durata lor de viață este foarte scurtă, astfel încât acestea sunt eficiente numai pe termen scurt. Dacă un stabil este infectat cu strangule, ar trebui să fie închisă pentru noi cai și oamenii ar trebui să fie sfătuiți să ia măsuri de precauție. Aceasta include evitarea contactului cu caii și uneltele și spălarea cu atenție a mâinilor și a echipamentelor dacă are loc contactul. Cai nu ar trebui să călătorească oriunde ar putea răspândi boala, chiar dacă par să fie recuperate. Caii infectați care sunt luați la evenimente sau mutați între grajduri pot provoca ușor focare.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ecine strangles la cai