Identificarea și tratarea bolilor frecvente comune

Ferret Close-up

Ferrets sunt animale exotice extrem de distractive, dar la fel ca câinii și pisicile, ele sunt predispuse la o varietate de boli. Prin învățarea despre bolile comune, difuzorul dvs. poate fi mai bine pregătit să recunoașteți semnele și simptomele acestora sau chiar, eventual, împiedicați să se îmbolnăvească.

Ferret Distemper

Datorită vaccinărilor pentru această boală, distemperul nu este la fel de văzut ca și cum ar fi fost, dar este încă o preocupare majoră pentru ferreturile de companie.Distemperul este fatal și foarte contagios, prin urmare, este luată în serios în comunitatea proprietarului de ferret. Cele mai multe erupții primesc prima lor vaccinare de dezintegrare din instalația de reproducere, dar trebuie să fie booster cu aproximativ o lună mai târziu și apoi anual.

Boala prezintă simptome de ochi apoasă și inflamație inițial, dar firmele cu distemper vor dezvolta toate tampoanele de mâncare crustă și părți ale feței lor. Aceste schimbări de piele sunt clasice pentru boală.

Boala glandei suprarenale

Boala glandei suprarenale poate fi cea mai frecventă boală de dihori a tuturor. Există încă mai mulți factori care pot provoca această boală, dar nu există nici un tratament adevărat pentru el. Se crede că practicile timpurii de spay și neume pot juca un rol în dezvoltarea bolii glandei suprarenale, dar dieta și lipsa expunerii UVB sunt de asemenea considerate a fi contribuabili.

Diferiți hormoni, inclusiv hormoni sexuali, sunt secretați de glandele suprarenale. Se crede că, deoarece organele reproductive ale unui dihor a fost îndepărtat la o astfel de vârstă fragedă, iar glandele suprarenale produc încă hormoni sexuali pe parcursul vieții lor, glandele devin mărite și canceroase. Un implant sau injecții sunt adesea folosite pentru a gestiona secrețiile hormonale pe parcursul vieții unui dihen cu boala.

Simptomele bolii glandelor suprarenale includ căderea părului, mărirea vulvarului, inflamația prostatică (provocând incapacitatea de a urina în fermele masculine), mâncărime și agresiune.

Limfomul difuzorului

Limfomul este un cancer teribil de difuzoare care afectează ganglionii limfatici. Este fatală și nu există nici o prevenire cunoscută pentru ea.

Limfomul este de obicei suspectat atunci când un nod limfatic este vizibil extins. Ferretele, ca alte animale, au ganglioni limfatici în mai multe locații pe corpurile lor. Pe gâtul lor, în axile lor, iar pe spatele picioarelor posterioare sunt cele mai frecvent menționate locuri pentru ganglionii limfatici măriți în ferme. Dar, uneori, chirurgia abdominală dezvăluie ganglionii limfatici extinși care nu ar fi văzuți extern.

Nu toate ganglionii limfatici mări sunt canceroase, totuși. Infecțiile pot provoca ganglioni limfatici să se umfle temporar.

Cardiomiopatie dilatată de Ferret

Aceasta este o condiție cardiacă care poate cauza moartea bruscă în matertele de companie și, în timp ce nu este la fel de obișnuită ca și alte boli, este încă o preocupare pentru proprietarii de ferirești. Taurina este un ingredient în alimente de calitate de calitate și o pradă întreagă care poate juca un rol în sănătatea inimii, dar este necunoscut dacă excluderea cauzează cardiomiopatie dilatată.

Cardiomiopatia dilatată poate fi considerată ca insuficiență cardiacă în dihor. Simptome Proprietarii de ferret ar putea vedea includ slăbiciune, letargie, tuse și o rată respiratorie crescută (respirație rapidă). Acest lucru se datorează faptului că inima lucrează mai mult din cauza procesului de boală. Boala poate fi dificil de diagnosticat la început, cu excepția cazului în care VET va auzi un murmur de inimă sau aveți o ecocardiogramă efectuată. Medicamentele pot fi prescrise pentru a scădea cât de mult efort trebuie să facă inima pentru a pompa sânge, dar nu există nici un tratament pentru cardiomiopatia dilatată.

Ferretul insulinom

În timp ce diabetul provoacă zahăr din sânge la spike, insulinomul determină scăderea unui zahăr din sângele unui dihor. S-ar putea gândi la această boală ca opusul diabetului, deoarece creează o pancreas hiperactivă. Ca și diabetul, dieta poate juca un rol important în această boală a diralelor. Celulele pancreasului dezvoltă tumori care secretă mai multă insulină decât este necesară pentru un dihor, prin urmare, picăturile de nivel de glucoză (zahăr) și difuzorul devine letargic. Dacă zahărul din sânge scade prea scăzut, convulsii, comă și moartea care face ca această boală să fie atât de înfricoșătoare.

Semnele de insulinom într-un dihor sunt, de obicei, de somn excesiv și letargie. Un simplu test de zahăr din sânge la biroul veterinari diagnosticând în mod obișnuit această tumoare a pancreasului și a steroizilor sunt de obicei prescrise. Intervenția chirurgicală este uneori efectuată pentru a elimina o parte din pancreasul lui Ferret și poate permite ca un diservat să nu mai necesite medicamente și să-și regleze încă o dată propriile niveluri de glucoză. Dieta joacă, de asemenea, un rol enorm în succesul de a gestiona un difuzor cu insulinom, deoarece vârfurile regulate din sângele din sânge pot accentua pancreasul mai mult, ducând la o gestionare slabă a bolilor.

Obstrucția gastrointestinală

Ferretele sunt destul de răi și din cauza faptului că ei se întâmplă adesea în necazuri atunci când consumă obiecte care nu sunt menite să fie mâncate. Elementele de cauciuc sunt deosebit de tentante de difuzoare datorită texturii squishy și mestecând uneori duce la înghițire. Aceste elemente străine pot împiedica sau bloca un tract gastrointestinal al lui Ferret și dacă nu sunt îndepărtate, ele pot fi amenințătoare.

Poate fi dificil să știți dacă diosul tău a mâncat ceva care va provoca obstrucție, dar după puțin timp, feritul tău va începe să oprească defectarea și vărsarea. Ei nu vor putea să-și păstreze alimentele în jos, vor pierde în greutate, vor deveni letargice și pot părea dureroase în abdomenul lor când le ridici. O radiografie (raze X) poate fi capabilă să diagnosticheze un obiect străin și o obstrucție și apoi să urmeze o intervenție chirurgicală sau o recuperare endoscopică în funcție de ceea ce este elementul și unde se află.

Prevenirea obstacolelor gastrointestinale poate suna ușor, dar de obicei, proprietarii nu știu nici măcar cum sunt dihorii lor și-au luat labe pe ceea ce nu ar fi trebuit să mănânce. Butoanele de la distanță care au fost mestecate, obiectele mici au căzut pe podea, lanțuri cheie, magneți de frigider și mai multe au fost găsite în Tummies Ferret.

Bilele de păr pot provoca, de asemenea, o obstrucție. Acestea sunt numite trichobezoars și nu va apărea pe o radiografie, ci să provoace aceleași simptome ca și alte elemente care sunt blocate în dirigul tău. Părul nu se va descompune în stomac sau intestine, astfel încât, de obicei, se acumulează și apoi provoacă blocaj care nu va permite să treacă hrana. Deseori trebuie să fie îndepărtați chirurgical ca obiectele străine.

Ferret Anemia aplastică

Dacă v-ați întrebat vreodată de ce difuzoarele sunt spayed la o astfel de vârstă fragedă, din cauza anemiei aplazice.Ferretele feminine care intră în căldură trebuie să se angajeze să-și oprească corpurile să producă cantități mari de estrogen și să suprimă măduva osoasă. Sângele este produs în măduva osoasă, astfel încât dacă această producție este suprimată, diosul devine anemic.

Simptomele anemiei sunt, de obicei, letargie, slăbiciune și gingii palide. Ferretele care au fost în căldură pentru mai mult de câteva săptămâni sunt expuse riscului de a deveni anemic. Din fericire, este tratabil de către veterinarul dvs. și prevenite prin spionarea difuzorului tău.

Boala dentară Ferret

Ferretele au dinți și cu dinții sunt boli dentare dacă nu sunt îngrijite în mod corespunzător. Nu mulți oameni își perie dinții lui Ferret, dar pot oferă alimente pe care acești dinți sunt proiectate pentru. Kibble nu se ocupă de sănătatea dinților de ferret, ci și obiecte întregi de pradă, cum ar fi șoarecii și puii, nu. Ferretele sunt făcute să-și distrugă mâncarea și să se prăbușească pe oase, dar majoritatea proprietarilor nu pot chiar să înțeleagă gândirea faptului lor, ceea ce îi vine în mod natural, așa că ei hrăniți-le Ferret Kibble in schimb.

Dinții bolnavi provoacă durere, respirație urâtă și puteți vedea că difuzorul tău lins în mod repetat buzele sau picături la fața lor. Dinții răi pot fi extrași prin veterinarul dvs., dar totuși, totuși, boala dentară poate fi prevenită cu diete adecvate, mestecați jucării, sau cineva suficient de curajos pentru a-și peria dinții lui Ferret.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Gestionarea diralelor. Manualul veterinar, 2020

  2. O imagine de ansamblu a bolii suprarenale a Ferretului. Chicago Exotics Hospital, 2020

  3. Neoplazia de fermeManualul veterinar, 2020

  4. Cardiomiopatie hipertrofică (HCM). Chicago Exotics Hospital, 2020

  5. Tulburări endocrine de dihoriManualul veterinar, 2020

  6. Probleme gastrointestinale în dihor. Aviaranianal.COM, 2020

  7. Ferret MaladiesChewelahveterinarinarinaric.COM, 2020

  8. Ferret Stomatologie: ceva de a vă scufunda dinții. Chicago Exotics Hospital, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Identificarea și tratarea bolilor frecvente comune