Ciuma și câinele dvs

Ciuma și câinele dvs. - Ghidul

Ciuma este dezvoltarea unui a Infecția bacteriană cauzată de Genul Yersinia Pestis (PDF), o bacterii parazitare care infectează potențialele gazde, inclusiv câini. Infecția nu este nativă dintr-o anumită țară sau zonă și este o condiție care apare la nivel mondial (dar este mai răspândită în țările lumii a treia). În Statele Unite, bacteriile se găsesc cel mai adesea între lunile mai până în octombrie în partea de sud-vest a țării.

Ciuma la câini este foarte puțin frecventă, deoarece caninele sunt mult mai puțin susceptibile de bacterii decât oamenii sunt. Câinii se nasc cu o rezistență mai mare la genul Yersinia Pestis. Acestea fiind spuse, este posibil ca câinii să se infecteze și fiecare câine este la fel de vulnerabil la această infecție bacteriană; Nu există nici o predispoziție bazată pe sex, rasă sau vârstă.

Care este ciuma la câini?

Spre deosebire de alte infecții bacteriene proprietarii de animale de companie care se ocupă cel mai frecvent și care pot afecta numai individual sistemele din corpul câinelui, ca și pielea, infecția cu ciumă se întinde rapid prin corp și construiește o casă în interiorul noduli limfatici.

Bacteria se concentrează asupra producției de celule albe din sânge, care sunt produse în ganglionii limfatici câinelui. Reacția creează o supraîncărcare a celulelor albe din sânge, provocând construirea de fluid, umflarea și posibila rupere a pielii.

InfecţieCare este ciuma la câini

Bacteriile călătoresc în general prin purtători, cum ar fi veverițele, câinii de prerie, șobolanii, țânțarii, șoareci etc. Se mișcă și poate fi transferat în sistemul câinelui printr-o mușcătură de la un transportator sau un alt câine infectat. De asemenea, poate fi transmis din contact cu saliva rozătoarelor infectate, fecale, țesuturi sau purici infectați.

Spotând simptomele devreme este crucială nu numai pentru sănătatea câinelui, ci și pentru că ciuma pot fi transmise de la câini la oameni. Când a fost observat, aveți grijă să evitați lichidele corporale care sunt eliberate de animale și de orice purici care pot purta boala de la câine la proprietar.

Rareori, bacteriile pot fi transmise prin gunoi veche, de pădure și surse de alimente în apropierea sau în interiorul mediului câinelui, în primul rând dacă locuiesc în apropierea habitatelor sălbatice cu purtătorii potențiali; Cu toate acestea, astfel de cazuri sunt rare.

Trei tipuri de ciumă și simptomele acestora

Deoarece infecția este cauzată de un gen de bacterii, există o varietate de diferite forme ale ciumei care pot afecta câinele. Cele trei tipuri constau din ciuma bubonică, ciumă pneumonică și ciumă septicemică.

1. Pneumonic și septicemie

Acestea sunt cele mai mici forme comune ale ciumei și sunt puțin probabil să afecteze câinele.

Pneumul pneumonic apare atunci când bacteriile infectează plămânii gazdei, care duc în mod obișnuit la o pneumonie extrem de contagioasă. Ciuma septicemie apare atunci când infecția rămâne în sânge, ducând la multiplicarea rapidă a bacteriilor în sânge. Ambele cauzează simptome cum ar fi letargie, febră, pierderea apetitului și ganglionii limfatici umflați.

2. Ciumă bubonică

Ciuma bubonică este cea mai cunoscută și cea mai obișnuită formă a ciumei, cunoscută de oameni, și poate, de asemenea, să infecteze câinii. Aproximativ 80% din cazuri va fi ciuma bubonică. Afectează glandele limfatice și este recunoscută în principal de ganglionii limfatici umflați ai câinelui. Alte simptome pot include:

  • FebrăYersinia Pestis Bacteriile care au provocat ciumă bubonică
  • Vărsături
  • Diaree
  • Deshidratare
  • Inflamaţie
  • Depresie
  • Anorexie
  • Agresele lărgite

Când sunt lăsate netratate, capul și gâtul câinelui se vor umfla și fie animalul va muri, fie ganglionii limfatici se vor rupe și se pot scurge. Câinele poate experimenta descărcarea de la ochi, ulcere la nivelul gurii și, eventual, intră într-o comă. Semne și simptome ale ciumei la câini vor începe În decurs de 2 până la 7 zile După ce câinele a devenit infectat.

Diagnosticarea ciumei la câini

Când observați oricare dintre simptomele de mai sus, ciuma este probabil să fie una dintre ultimele probleme posibile de sănătate din listă. Cu toate acestea, dacă ciuma este sau nu o posibilitate, ar trebui să vă luați câinele la un veterinar. În cazul unei ciume, medicul veterinar va conduce o evaluare completă de diagnostic pe animal, inclusiv eșantioane de sânge, eșantioane de cultură de fluide și testarea renală și ficatul pentru a face un diagnostic definitiv.

Un examen fizic va avea loc, de asemenea, pentru a identifica simptomele mai vizibile, cum ar fi un sistem limfatic umflat, deoarece acesta ar fi cel mai clar indicație că este prezentă o infecție cu ciumă. VET va verifica umflarea în jurul gâtului, capului, ficatului și rinichilor câinelui. De asemenea, vor verifica prezența infecției în plămâni, precum și semne de deshidratare și febră.

Tratamentul ciumei la câiniTestul de sânge va arăta cele mai definitive rezultate. Va verifica nivelul celulelor albe din sânge prezente în corpul caninului. Pe măsură ce influența infecției și crește producția de celule albe din sânge, acesta este un pas esențial în determinarea prezenței ciumei în câine.

Tratamentul ciumei la câini

Deoarece infecția cu ciumă tinde să se răspândească rapid, VET va lua cel mai probabil contramăsuri, dacă acesta este tipul de infecție care este suspectat. VET va administra un antibiotic în funcție de severitatea infecției inițiale și la ce etapă este la.

Pupul dvs. poate fi tratat cu streptomicină, gentamicină, doxiciclină, tetraciclină sau cloramfenicol. În cazul în care ciuma sa dezvoltat în continuare, câinele poate fi cuplat la un IV pentru a susține re-hidratarea împreună cu un tratament imediat de purici pentru a preveni răspândirea.

Pe măsură ce ciuma este infecțioasă și poate fi transferată la om, alți câini și cele mai multe alte animale, canina va fi spitalizată și în carantină în timpul perioadei contagioase a tratamentului. De obicei, acest lucru va dura până când medicul veterinar determină că vor fi bine dacă antibioticele sunt administrate oral mai degrabă decât injectate în sânge.

ciuma este infecțioasă și poate fi transferată la om

Limitarea contactului cu câinele este o necesitate până când perioada infecțioasă a trecut și câinele a fost tratat și curățat de toate puricele care pot purta o boală și o transmit altora. Menținerea unui ochi apropiat asupra câinelui este necesară pentru a garanta că infecția este complet plecată și că reinfecția nu a apărut.

Prevenirea

Dacă câinele locuiește într-o parte a țării în care bacteriile de ciumă este comună, aplicați în mod regulat medicamente de purici și combateți infestațiile imediat. Curte și acasă Tick ​​și Management Flea sunt incluse în îndepărtarea puricii. Nu permiteți câinelui să se rostogolească liber sau fără supraveghere. Pe măsură ce explorează singuri, ei sunt mai susceptibili să întâlnească un rodent infectat, alt câine infectat sau zone de mediu abandonate în care bacteriile pot locui.

Câinii ar trebui să fie spionați și sâni, deoarece vor deveni mai puțin probabil să rătăcească, iar instinctul lor de vânătoare va deveni supus. Păstrarea câinelui în interior și mersul pe jos numai pe o lesa scade, de asemenea, șansele să fie expuse la bacterii, deoarece îi împiedică să fugă și să rătăcească în zone infestate. Plimbarea într-un mediu bine întreținut și închis va ajuta, de asemenea, la prevenire, deoarece este mai puțin probabil să fie rozătoare și animale care trăiesc în interiorul.

Toate acestea au spus, bacteriile de ciumă nu sunt comune în Statele Unite și în majoritatea țărilor occidentale. Și este chiar mai puțin probabil să spună ciuma la câini, deoarece caninii au o rezistență mai mare la această bacterie decât oamenii.

Citiți următorul: 6 motive pentru care ar trebui să luați întotdeauna poopul câinelui

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ciuma și câinele dvs