Bolile bisericești la câini

Câini cu mâncărime

Majoritatea câinilor iubesc fiind în aer liber. La fel de mult ca și noi să le vedem fericiți, trebuie, de asemenea, să fim conștienți de potențialele pericole. Căpușe Dragostea câinilor și pot transmite o varietate de boli pentru ei. Este important să aveți o înțelegere de bază a căpușii și ce pot trece la câinele dvs. și chiar și la oameni. Acest articol discută despre boli comune de biciclete, informații vitale despre fiecare și modalități de a împiedica expunerea câinelui.

Anaplasmoză

Există două forme cunoscute de Anaplasmoză: trombocitopenie ciclică granulocitară și infecțioasă. Anaplasmoza granulocitică, care afectează celulele albe din sânge, este cea mai comună formă la câini. Anaplasma fagocitophilum este organismul care provoacă o infecție. Aceasta este transmisă printr-o mușcătură de la un IXODEe că bifați, adesea numit cerb, bifați cu picioarele negre sau bifați. Bifarul trebuie atașat timp de cel puțin 24 de ore înainte de a putea transmite anaplasma. Este nevoie de aproximativ una până la două săptămâni pentru ca un câine să dezvolte semne clinice.

Semnele clinice pot fi vagi, dar, dacă sunt menționate, pot include letargie, scăderea poftei de mâncare, febră și lamea. Semnele mai puțin frecvente includ vărsături, diaree, tuse și dificultăți de respirație. Anaplasmoza este diagnosticată folosind teste de sânge și o analiză de urină. Dacă câinele este lame, sunt incluse, de obicei, radiografiile și analiza fluidului articulațiilor. Tratamentul include antibiotice, amelioratori de durere și medicamente antiinflamatorii.

Babesiseoza

Babesiseoza apare atunci când a Babesia-Tichetul infectat mușcă un câine și eliberări Babesia sporozoiți în sângele câinelui. Există mai multe specii de babesia care afectează câinii în u.S., Dar cea mai comună specie este Babesia Canis. O bifă trebuie să se hrănească cu două până la trei zile înainte de a putea transmite Babesia. Poate dura până la două săptămâni pentru ca un câine să dezvolte semne clinice, dar unele cazuri nu sunt diagnosticate de luni întregi.

Câinii afectați pot experimenta letargie, scăderea apetitului, anemie, febră, icter, pierdere în greutate și scaun decolorat. Babesia poate implica, de asemenea, splina și ganglionii limfatici. Babesia organisme pot fi uneori identificate pe un frotiu de sânge (sânge plasat pe un diapozitiv și examinat sub microscop). Anticorpul și testarea ADN au fost, de asemenea, utilizați pentru a diagnostica babesicioza. Tratamentul depinde de severitatea semnelor clinice, dar poate include medicamente antibabesiale și antibiotice, terapie fluidă și transfuzii de sânge.

Ehrlichioza

În U.S., Ehrlichia Canis Infecția este răspândită prin mușcătura câinelui maro, dar este o boală mondială. Aceste organisme afectează și trăiesc în celulele albe din sânge. O bifă infectată trebuie să se atașeze câinelui timp de 24-48 de ore pentru a transmite Ehrlichia Canis. Acesta poate dura de la o la trei săptămâni pentru ca semnele clinice să se dezvolte. Există trei etape clinice de ehrlichioză: acută, subclinică și cronică.

Faza acută are loc una până la trei săptămâni fiind mușcată de către câinele maro infectat. Semnele clinice pot include îngrășăminte, febră și semne neurologice, în timp ce organismul invadează celulele albe din sânge. Câinele poate, de asemenea, să experimenteze un număr scăzut de trombocite și o mărire a splinei, a ficatului și / sau a ganglionilor limfatici. În timpul fazei subclinice, câinele poate părea normal. Ele pot rămâne în această fază de luni întregi și pot să arate doar schimbări ușoare asupra muncii de laborator. În timpul fazei cronice, câinele se poate îmbolnăvi din nou. Semnele clinice pot include sângerări anormale, uveită (inflamație profundă a ochilor), efecte neurologice și glomerulonefrită (pierderea proteinelor urinare din cauza inflamației renale.

Există două teste principale pentru Ehrlichia: Testarea PCR pentru Ehrlichia ADN sau testarea sângelui pentru Ehrlichia anticorpi. Tratamentul include terapia cu antibiotice. În cazuri mai complexe, pot fi necesare alte medicamente ca steroizii.

Boala Lyme

boala Lyme este una dintre cele mai frecvente boli zoonotice din U.S. Atunci când un câine este mușcat de o căpuință de cerb care transportă organismul bacterian, Borrelia burgdorferi.Boala Lyme este transmisă. Acesta a fost raportat în fiecare stat din U.S., Cu toate acestea, este mai răspândită pe coasta de est decât pe coasta de vest. Tickul infectat trebuie să se atașeze câinelui timp de cel puțin 48 de ore pentru a transmite Borrelia organism. Poate dura luni pentru ca semnele clinice să se dezvolte.

Unii câini nu pot să experimenteze semne clinice de boală Lyme. Dacă sunt văzute, ele pot include febră, pierderea apetitului, articulațiile dureroase sau umflate, lamele care vine și merge, umflate ganglioni limfatici și letargie. Dacă este lăsată netratată, poate duce la deteriorarea rinichilor, a sistemului nervos și a inimii. Diagnosticul se bazează adesea pe semne și istorie, totuși, testele de sânge pot fi utile în detectarea infecției cronice. Antibioticele sunt principalul tratament, cu toate acestea, pot fi necesare alte terapii pe baza sistemelor afectate.

Rocky Mountain Spotted Fever

Rocky Mountain Spotted Fever (RMSF) este transmisă atunci când un câine este mușcat de o căpătare infectată care transportă Rickettsia rickettsii organism. Tichetul de lemn de munte Rocky, Biroul american de câine, iar câinele brun Tick poate transmite toate RMSF. Cercetările au arătat că transmiterea Rickettsia Organismul poate apărea mai devreme în căpușe hrănite (minute) față de căpușe abrupte (ore). Semnele clinice pot dura până la 14 zile pentru a se dezvolta.

RMSF poate afecta orice organ în organism. Semnele clinice pot fi ușoare sau suficient de severe pentru a avea ca rezultat moartea. Semnele clinice comune sunt enumerate mai jos:

  • Febră
  • Letargie
  • Inappetență
  • Durere
  • Descărcarea ochilor / nasului
  • Nazal
  • Tuse
  • Ganglionii limfatici mărită
  • Lameness
  • Necroza pielii / Sloughing
  • Hemoragie
  • Umflarea periferică (e.G. Umflarea membrelor)

Testele de sânge sunt folosite pentru a ajuta la diagnosticarea febrei stâncoase a muntelui. Tratamentul se bazează pe utilizarea antibioticelor. Un răspuns poate fi văzut în decurs de 24 până la 48 de ore, totuși, cazurile avansate nu pot răspunde deloc. Transfuzii de sânge pentru a trata anemia și alte terapii de susținere pot fi necesare.

Cum de a preveni infecția

  • În mod obișnuit verificați pentru căpușe după ce câinele dvs. a fost afară. Dacă au fost în iarbă înaltă și perie, acordă o atenție deosebită.
  • Dacă vedeți o bifă pe câine, scoateți prin utilizarea pensetălor fine, pentru a înțelege capul bifați (dreapta unde intră în piele). Trageți semnalul direct, asigurându-vă că nu vă înțelegeți sau stoarce corpul. Veterinarul dvs. este, de asemenea, disponibil pentru a vă ajuta.
  • Adresați-vă medicului veterinar dacă un vaccin este disponibil pentru a le proteja.
  • Câinele dvs. trebuie tratat în mod regulat cu un produs eficient, de control al căpușelor. Veterinarul dvs. va face cea mai bună recomandare.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Ehrlichioza la câiniVCA Spitale de animale, 2020

  2. Rocky Mountain Spotted Fever la câiniVca_corporate, 2020

  3. Prevenirea mușcăturii bifați pe animale de companieCentre de control și prevenire a bolilor, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Bolile bisericești la câini