Limfosarcom la câini

Un câine de boxer Fawn dormind pe podea

Limfosarcomul, cunoscut ca limfomul, este un cancer al sistemului limfatic. Acest cancer comun este mai frecvent în anumite rase și, din fericire, a fost studiat semnificativ. În timp ce chimioterapia nu este pentru fiecare câine, tratament și pune câinii în remisiune și creșterea timpului de supraviețuire.

Ceea ce este limfomul?

Limfomul este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer la câini. Cancerul este un cuvânt înfricoșător, dar pentru a dezmembra cancerul, nu mai mult decât celulele care nu vor opri scufundarea. Fiecare ell din corpul nostru are un loc de muncă și o speranță de viață programată în ea. Celulele canceroase au informația lor programată greșit și vor continua să se prolifereze la costul organelor în care locuiește. Limfomul este un cancer care aparține unui grup de celule albe specifice din sânge numit limfocite. Limfomul se găsește în mod obișnuit în ganglionii limfatici, dar poate crește oriunde în corp. Acesta poate fi localizat într-o anumită zonă sau se răspândește peste tot corpul.

Limfomul se poate dezvolta la orice vârstă, dar este văzut cel mai adesea la câini între 6 și 9 ani și se pare că există anumite rase mai afectate decât altele. În timp ce orice câine poate dezvolta limfom, se vede în mod obișnuit în retrieverele de aur, boxeri, buldogi și West Highland White White pentru a numi câteva.

Semne de limfom

Cei mai mulți părinți de companie observă o umflare pe animalul lor de companie și își ia animalul de companie medicului veterinar. Ganglionii limfatici se simt în mod obișnuit sub gât, partea din față a pieptului, sub armpsiții câinelui tău, în jurul lor și în spatele genunchiului. Este demn de remarcat faptul că ganglionii limfatici pot fi mărită din cauza inflamației în altă parte a corpului. În timpul unui examen fizic atunci când vă vedeți sentimentul dvs. de veterinar în jurul corpului dvs. de companie, ei nu numai că verifică bucățile și loviturile, dar, de asemenea, simțind ganglionii limfatici de mai sus pentru orice extindere.

În funcție de cât de departe, cancerul a progresat niște părinți de companie, văd schimbări mai pronunțate, cum ar fi scăderea poftei de mâncare, letargie generală, pierderea în greutate, probleme gastro-intestinale severe și dificultăți de respirație

  • Ganglionii limfatici mărită
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Letargie
  • Pierdere în greutate
  • Vărsături
  • Diaree
  • Febră

Cauzele limfomului

În timp ce un diagnostic de cancer pentru orice câine poate fi devastator, cauza limfomului este necunoscută. Limfomul la câini este similar cu limfomul non-Hodgkin la oameni. La oameni, limfomul non-Hodgkin este legat de suprimarea imună severă, cum ar fi având un transplant de organe. La câini, această legătură nu a fost încă dovedită. Deși se pare că există o prevalență a anumitor rase, acele legături genetice nu au fost identificate.

Diagnosticarea limfomului

Când aduceți câinele dvs. medicului veterinar, vor face teste la limfomul diagnosticului. Fără a face diagnosticarea unui veterinar nu poate spune dacă o masă sau o bucată este canceroasă. Începând cu un examen complet, VET vă va simți ganglionii limfatici ai animalului dvs. și va determina care se simt mărită. Când un nod limfatic este mărit, puteți lua o mostră mică în camera de examen cu un ac. În cazul limfomului, probabil un nod limfatic este eșantionat utilizând o tehnică de eșantionare numită aspirație fină a acului. Aspirația fină a acului se face fără sedare sau anestezie și nu este mai dureroasă încât un animal de companie care primește un vaccin. Eșantionul de celule de la ganglionul limfatic sunt puse pe un diapozitiv de sticlă, colorat pentru a spori structurile celulare și evaluat sub microscop.

Veterinarul dvs. Uită-te la probele celulare din spitalul lor sau trimite-l la un laborator special pentru a avea un patolog să revizuiască eșantionul. Când este identificată prezența celulelor canceroase, medicul veterinar va "etapa" câinele dvs. pentru a vedea cât de departe a progresat cancerul. Stadializarea implică mai multe diagnostice pentru a obține o imagine de ansamblu asupra a ceea ce au fost afectate organele. O prelucrare comună include raze X ale pieptului și abdomenului, o ultrasunete (sonogramă) a abdomenului, testarea sângelui care se uită la funcția de organe interne, nivelurile de celule din sânge roșu și albă și testarea urinei.

Tratamentul limfomului

Cel mai bun pariu pentru creșterea supraviețuirii câinelui dvs. vede o oncolog veterinar certificat de consiliu. La fel ca la oameni, când aveți o boală foarte specifică, trebuie să vedeți un specialist. Oncologii veterinari au făcut o rezidență de trei ani după școala veterinară pentru a le permite să se concentreze pe diagnosticarea cancerului, tratamentele și îngrijirea paliativă.

Primul pas este de a vă stabili câinele și cu un medic veterinar obține o imagine mare a sănătății generale și amploarea în care este limfomul. Amintiți-vă că câinii merg în jur și coborâți cozile și sunt ignorați la propriul lor limfom în unele cazuri. După ce câinele dvs. este organizat, veți avea o consultare cu un oncolog în care vor examina sănătatea generală a câinelui dvs. de la limfom și va discuta opțiunile pentru tratament, inclusiv efectele secundare, cum ar fi supresia măduvei osoase.

Alte tipuri de cancere în câine pot folosi intervenția chirurgicală sau radiații, dar limfomul răspunde la chimioterapie. Chimioterapia este în general administrată câinilor săptămânal cu injecții. Câinii tind să tolereze chimioterapia bine, dar pot apărea greață și anorexie și alte semne GI. Chimioterapia nu poate vindeca limfomul, dar o poate pune în remisiune. Urmărirea chimioterapiei a implicat dedicarea în numele părinților de companie, nu numai emoțional și fizic, dar și din punct de vedere financiar. Uneori, costul singur poate fi un motiv pentru care un câine nu va primi chimioterapie, dar opțiunile de utilizare a steroizilor există numai atunci când chimioterapia nu este o opțiune.

Timpurile de supraviețuire vor varia în funcție de sănătatea și stadiul global al limfomului dvs. de companie, dar cu tratament chimioterapie în care câinii obțin remisie completă Câinii au un timp mediu de supraviețuire de 12-14 luni. Fără tratament, speranța de viață la câinii cu limfom este de 1-2 luni. Oncologul dvs. va trece prin detaliile individuale ale câinelui dvs. și va discuta ce opțiune de tratament ar fi cel mai bine pentru câinele dvs. Chiar dacă chimioterapia nu este o opțiune, câinele dvs. poate fi păstrat mai confortabil cu steroizi și alte tratamente paliative.

Speranța de viață a câinilor cu limfom

Vă întrebați cel mai probabil, după ce un câine devine diagnosticat, cum afectează speranța lor de viață. Din păcate, răspunsul nu este întotdeauna clar, iar prognosticul depinde de mai mulți factori, inclusiv cum se simte câinele, în ce etapă este cancerul, în ce etapă a fost atunci când este diagnosticată și tratamentele utilizate. Prognoza cu chimioterapie este relativ bun, majoritatea câinilor care se confruntă fie o remisiune parțială, fie completă și o speranță de viață de aproximativ un an, în medie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Limfosarcom la câini