Hidroterapie pentru câini: funcționează și care sunt beneficiile?

Hidroterapie pentru câini - funcționează și care sunt beneficiile

Există o șansă bună să știți cel puțin o persoană care a beneficiat de hidroterapie. Chiar și oamenii din vremurile străvechi au știut că apa nu oferă rezistență și vă permite să vă exercitați mușchii în timp ce vă relaxați și având un efect benefic asupra bunăstării voastre. Nu vine ca ciudat atunci că cuvântul "hidroterapie" a provenit din Grecia antică, literalmente se traduce ca "vindecare a apei."

Acum, dacă acest lucru funcționează pentru oameni, există un motiv pentru care nu ar funcționa pe animale? Credeți sau nu, formatorii de cai care au crezut că au încercat acest lucru și au dat seama că caii lor s-ar putea recupera în apă după o rănire a piciorului sau o cursă obositoare. Datorită progresului în fiecare domeniu al vieții noastre, tratamentele de hidroterapie sunt acum și pentru câini. De fapt, veți găsi numeroși veterinari care cred că poate avea un efect benefic asupra sănătății mentale și fizice ale animalului dvs. de companie.

Înainte de a vă înscrie FIDO pentru hidroterapie, sugerăm să citiți acest ghid pentru a vă asigura că știți totul despre proces și beneficiile acesteia. Lecția în hidroterapie pentru câini 101 începe - acum!

Hidroterapie pentru canini

Ce este hidroterapia caninică?

Hidroterapia pentru câini vă oferă animalul dvs. de companie cu un cadru acvatic pe care îl pot exercita. Scopul este de a asigura un mediu care va fi sigur și cald pentru pooch-ul tău. Rezervoarele individuale care sunt suficient de mari în dimensiune sunt create pentru a vă asigura că câinele dvs. are o mulțime de spațiu de exercitare. Apa nu asigură nici o rezistență, ceea ce înseamnă că nu există nici un pericol de tulpini musculare sau articulații rigide.

Înotul este recomandat câinilor care trec prin procesul de recuperare după o operație și caută modalități de a se întoarce în formă. De asemenea, poate fi util atunci când se recuperează de la rănire, boală sau pentru a încetini procesul de îmbătrânire. Cele mai multe tancuri au un nivel reglabil de apă care poate varia de la umăr ridicat la gleznă adânc, ceea ce permite, de asemenea, utilizarea unui subacvatic câine treadmill că fido dvs. poate folosi pentru a alerga sau a mers pe jos. Unii proprietari se înscriu chiar și animalele de companie pentru hidroterapie ca o activitate de agrement pe care o pot participa la o formă.

Hidroterapia canină - funcționează?

Permiteți-ne să vă spunem ceva despre procesul de lucru al hidroterapiei, astfel încât să puteți înțelege mai bine. În primul rând, trebuie să știți că hidroterapia este condusă în apă caldă. Temperatura va ajuta la extinderea vaselor de sânge situate în pielea câinelui dvs. și relaxați-vă mușchii. Canina dvs. va simți durerea de reducere, deoarece temperatura pielii se ridică.

Apa caldă poate crește, de asemenea, intervalul de mișcare limitat de rigiditate sau umflarea articulațiilor. În cazul unui prejudiciu, umflarea și durere în îmbinări sunt cauzate de corpul câinelui care acumulează fluide în jurul zonei influențate. Fiind în apă caldă poate stimula acele fluide pentru a se îndepărta și a reduce umflarea, mai ales dacă este combinată cu rutine de exerciții care promovează fluxul sanguin.

Apa se va asigura, de asemenea, că caninii simt o presiune semnificativ mai mică asupra articulațiilor care poartă greutatea corpului în comparație cu mersul pe teren uscat. Care ar trebui să faciliteze o mișcare mai confortabilă și să-și îmbunătățească flexibilitatea și echilibrul.

Beneficiile hidroterapiei pentru câini

Veterinarieni de multe ori nu ezitați atunci când vorbiți despre avantajele potențiale ale luării câinelui dvs. la hidroterapie. Datorită geneticii lor, caninii ar trebui să se simtă confortabil să fie în apă și orice excepție de la care sunt rare. Acesta este motivul pentru care câinii de toate vârstele și rasele sunt binevenite să se angajeze în hidroterapie. Aici este atunci când sesiunile de apă caldă pot ajuta:

În timpul recuperării post-operații

Unul dintre beneficiile primare este același ca și cu oamenii și veți vedea hidroterapia adesea prescrisă de medicii veterinari ca parte a programului pentru reabilitarea câinelui dupa operatie.

Potrivit experților, acesta va accelera timpul necesar pentru recuperarea animalului dvs. de companie. În unele cazuri, natura traumei ar putea însemna că nu vor reuși să-și recâștige aptitudinea deplină, dar exercitarea în apă caldă va îmbunătăți șansele de a-și maximiza potențialul actual.

Operația ar fi putut include înlocuirea șoldului, poate că au fost tratați pentru displazia cotului sau au avut o reparație cruciată - indiferent de cauză și o piscină hidro-piscină să poată ajuta.

Operațiunea este programată în curând

Gândiți-vă la aceasta ca o modalitate excelentă de a reduce timpul necesar recuperării după operație. Dacă vă asigurați că FIDO își construiește forța și își tonează mușchii înainte de a merge la o operație, le veți pregăti pentru procesul de recuperare postoperator.

Păstrați-vă în formă de senior FIDO

Îmbătrânirea afectează câinii, Și dacă aveți un pooch matur, probabil că ați observat câteva semne privind rezistența și performanța lor în scădere. De-a lungul timpului, câinii suferă de la pierderea tonului muscular și nu sunt la fel de potrivite ca înainte, iar unele dintre ele pot fi chiar suferind de artrită. Luarea prietenului dvs. de companie de companie la hidroterapie este o modalitate excelentă de a le ajuta să exercite într-un mediu cald care scade durerea și permite o mișcare îmbunătățită.

Acest lucru îi va ajuta să-și păstreze mușchii cât mai mult posibil. Potrivit cercetărilor recente, luarea câinelui dvs. într-o piscină hidro este o mișcare inteligentă care poate îmbunătăți calitatea vieții. De fapt, se crede că o plimbare de 5 mile are același efect ca și petrecând doar cinci minute în hidroterapie.

Tratarea diferitelor condiții

Câinele dvs. ar putea suferi de artrită sau spondiloză, care este mai frecventă în câinii de rang înalt. Poate că animalul dvs. de companie are un prejudiciu muscular, ligament sau tendon, sau chiar unele leziuni ale nervilor. Dacă sunteți proprietarul Ciobănesc german sau Corgi, s-ar putea să aveți de-a face cu o boală a măduvei spinării numită CDRM. Oricum, sesiunile într-o piscină hidro poate fi de ajutor invers sau cel puțin încetinesc efectele cauzate de aceste condiții. Hidroterapia poate fi, de asemenea, utilă dacă animalul dvs. suferă de anxietate sau TOC.

Hidroterapie pentru câini Întrebări frecvente:

Î: Pot folosi hidroterapia ca o modalitate pentru ca câinele meu să-și exercite?

A: Da, dacă aveți un cățel deosebit de activ sau un câine adult care caută o anumită activitate angajată, le puteți lua într-o piscină hidro. Ei vor fi mai obosiți decât atunci când le luați pentru o plimbare și, ceea ce este și mai important, ar putea avea și mai distractiv.

Am menționat deja că câinii ar trebui să se simtă confortabil în apă. Cu toate că Câinii sunt înotătorii naturali, Unii dintre ei pot suferi de un atac de panică dacă se încadrează accidental într-un râu sau ceva de genul ăsta, mai ales dacă se întâmplă pentru prima dată în viața lor. De fapt, de aceea câțiva câini se îneacă - se sperie atât de speriat că nu își pot găsi drumul și pot începe să se prăbușească până când sunt complet epuizați. Cu toate acestea, dacă obțineți animalul dvs. folosit de apă, chiar dacă se află într-o piscină de hidroterapie, dacă se încadrează accidental într-un lac în viitor, există o șansă bună încât nu vor panica, ceea ce va spori șansele lor de a găsi calea spre uscat.

câine în sesiune de hidroterapie

Î: Este hidroterapia utilă în păstrarea greutății câinelui meu în ordine?

A: Lista de probleme legate de obezitate în canini este extinsă și include Diabet, boli de inimă, probleme comune, mobilitate redusă și o durată de viață mai scurtă. De aceea este esențial ca proprietarul de animale de companie să se asigure că câinele său menține o greutate sănătoasă. Cu toate acestea, dacă observați că fido-ul dvs. a câștigat câteva kilograme suplimentare și vă simțiți că ar trebui să fie mai subțiri, există două lucruri pe care ar trebui să le faceți.

Prima este o dietă sănătoasă și controlată aportul de calorii, iar cealaltă le ia la o piscină hidro. Dacă nu aveți suficient timp pentru sesiunile lungi de mers pe jos sau nu găsiți Modalități de exerciții pentru câinele dvs, Hidroterapia le va furniza o activitate distractivă și angajată într-un mediu nerezistent. Acest ultim lucru este deosebit de important deoarece articulațiile câinilor obezi dețin mult mai multă greutate decât ar trebui. Apa va reduce această presiune și va permite animalul dvs. de companie să exercite fără a pune presiuni suplimentare asupra articulațiilor.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente pentru câini pentru pierderea în greutate

Î: Ce arată bazinele hidrohare?

A: Designul ar putea fi diferit, dar, în esență, totul coboară la același lucru - o piscină hidrografică este un rezervor mare cu căldură sau apă caldă. Când vine vorba de dimensiune, rezervoarele pot varia de la mici la mari, ceea ce poate permite proprietarului să se alăture animalului de companie în timpul sesiunii. Unele bazine au jeturi de apă care servesc pentru a face un curent pentru câinele dvs. să înoate, dar pot fi folosite și pentru masarea animalului de companie. În majoritatea rezervoarelor de apă, nivelul apei poate fi ajustat, ceea ce oferă posibilitatea introducerii unei benzi de alergare care poate fi folosită de câinele dvs. pentru a alerga sau a mers pe jos.

La fel ca în alte bazine, clorul și filtrarea sunt utilizate pentru a menține igiena la un nivel ridicat. Nivelul de clorurare este același ca în bazinele care au fost folosite pentru a fi utilizate de oameni. Furnizorii serviciului ar trebui să aibă grijă de piscină și să verifice nivelurile de clor în mod regulat. Clorul nu ar trebui să fie dăunător câinelui dvs., deoarece acestea vor fi clătite după fiecare sesiune pentru a se asigura că, pe cât posibil, cât mai mult posibil este eliminată imediat. Cu toate acestea, dacă observați nimic din obișnuit sau aveți alte întrebări, ar trebui să vă numiți medicul veterinar.

În legătură cu o postare: Cele mai bune bazine de câine

Î: Ce este o rutină tipică de hidroterapie?

A: Presupunem că a fost veterinarul dvs. care a recomandat exercitarea în apă caldă pentru câinele dvs. și vă pregătiți pentru prima sesiune. Rețineți că terapeutul vă poate pune câteva întrebări despre istoricul medical al animalului dvs. de companie pentru a vă asigura că hidroterapia este în întregime în siguranță pentru ei.

Odată ce ați ajuns la locație, personalul vă va asigura să vă dați câinele, deoarece orice murdărie sau părul liber trebuie eliminat înainte de a intra în apă din motive igienice. Standardele de securitate solicită, de asemenea, ca câinele dvs. să fie echipat cu un ajutor de flotabilitate sau un ham. Procesul de exercitare va implica elaborarea și a avea o pauză, iar acest lucru va fi un proces repetat pe tot parcursul sesiunii.

Terapeutul ar putea sta alături de piscină, asigurându-vă că câinele dvs. se descurcă bine și exercită corect, dar ele pot, de asemenea, sări în apă dacă este necesar. În cele din urmă, câinele dvs. va trebui să treacă printr-un alt duș pentru a scăpa de clor în haina lor. În unele cazuri, personalul poate folosi un uscător pentru a le usca, dar dacă nu sunt tolerante, vor recurge la prosoape.

Postări asemănatoare: Cel mai bun uscător de câini și Cele mai bune prosoape de uscare a câinelui

Î: Pot să mă alătur câinelui meu pentru hidroterapie?

A: Experții cred că, împreună, o sesiune de hidroterapie, ar putea contribui la consolidarea relației dintre animal de companie și proprietarul acestora. În unele cazuri, câinele dvs. ar putea avea nevoie de ajutor în timpul piscinei. Cu toate acestea, s-ar putea să nu simtă că sunt încrezători că sunt acolo doar cu terapeutul din cauza problemelor de încredere. În cazuri precum acestea, proprietarul ar putea fi lăsat să se alăture atâta timp cât dimensiunea rezervorului este suficient de mare pentru a le găzdui pe amândouă.

câine pe câine în hidroterapie

Î: Cum de a alege locul potrivit pentru o sesiune de hidroterapie

A: Puteți cere întotdeauna recomandarea de la veterinarul dvs. sau puteți cere unui prieten pentru referință. Dacă nu sunteți sigur de instalație, nu ezitați să le întrebați dacă lucrează în colaborare cu veterinarii și cu alți furnizori de asistență medicală pentru animale de companie. De asemenea, puteți întreba despre experiența terapeuților și cât timp au fost în afaceri, precum și dacă cineva va însoți întotdeauna câinele tău în apă.

Dacă sunteți îngrijorat de siguranța câinelui dvs., întrebați despre măsurile pe care le aplică pentru a păstra animalele de companie sigure, precum și ceea ce pot face pentru a face față posibilei anxietate pe care dvs. le-ar putea experimenta când intră în piscină. Un alt lucru pe care îl puteți verifica este numărul de canini în piscină în același timp cu faptul că acesta poate fi un bun indicator al dedicării terapeutului pentru câinii individuali.

Surse:

  1. Hidroterapie, Mspca-Angell
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Hidroterapie pentru câini: funcționează și care sunt beneficiile?