Cum de furtun rece pentru a vindeca leziuni

Apa care rulează de la furtun pe cal

Dacă ale tale calul are o problemă de picior, cum ar fi a atelă, tendon înclinat sau vătămarea ligamentului de suspensie a medicului veterinar vă poate sugera că ați furtunul rece zona. Pingul rece, o formă simplă de hidroterapie, nu este dificilă. Singura provocare ar putea fi păstrată calul dvs., mai ales dacă a fost sugerată și odihnă de stat. Iată de ce se face o furtună rece, ceea ce face și cum să meargă.

Ce a pus la răceală și când este folosit

Când țesutul corpului devine rănit, corpul trimite diverse fluide, incluzând sânge și limfat care transportă celule albe din sânge alb și alte componente de vindecare, pentru a ajuta la vindecarea zonei. Această apărare naturală a corpului. Cu toate acestea, nu este neobișnuit ca această apărare să meargă un pic peste bord. Prea multă sânge face ca zona să se încălzească, iar limfa construiește umflarea. Acest lucru poate cauza o vătămare suplimentară a zonei și complică vindecarea.

Așadar, se folosește o umflătură la rece atunci când există vreun țesut moale inflamat în picioare, cum ar fi atunci când calul tău "apare o aripă, aruncați un tendon sau tulpini un ligament. De asemenea, poate fi folosit pe cai ale căror picioare se umflă sau "stocul în sus" după ce se află într-un stand sau pe un remorcă. În unele cazuri, un medic veterinar va recomanda, de asemenea, zonele de hrănire la rece care au fost tăiate sau lacerate.

Punctul rece este simțit să tragă căldura din țesuturi, să reducă excesul de flux sanguin, să reducă umflarea și sângerarea și să ușureze temporar durerea. Deoarece apa de curgătoare masează ușor zona la o temperatură constantă, nu va fi încălzită de corp ca și pachetele reci sau de gheață.

Direct din puț, apa de pe ferma noastră de hobby a fost de 52 de grade F sau 13 grade C, suficient de rece pentru a vă face să vă confruntați când piscina a fost umplută mai întâi. De asemenea, este mai mare decât o temperatură a corpului calului. Astfel încât zona de care vă aflați la rece va fi răcită în mod constant la acea (sau la o temperatură similară) pe durata procedurii.

Cum de a furtun rece picioarele calului tău

Ping-ul rece este simplu, atâta timp cât calul tău stă încă. Rulați apă de la un furtun de grădină peste zona rănită timp de douăzeci de minute. Trucul, totuși, este de a obține niște cai să stea liniștit, pe măsură ce apa își scurge picioarele pentru acea perioadă de timp. Asta e acolo unde este bine maniere solului veniți și învățați calul pentru a avea o baie.

Cea mai bună strategie cu un cal antsy, cu toate acestea, este de a începe să imite scăderea piciorului. Acest lucru împiedică senzația de apă rece care rulează pe un picior cald, care poate gâdila și este supărător pentru unii cai. Dacă sunteți la răcirea la rece a chişiţă sau zona de paste, nu trebuie sa lucrati mai departe. Cu toate acestea, dacă sunteți răciți la o aripă, genunchi sau un hock, este posibil să aveți nevoie să vă deplasați treptat piciorul. S-ar putea să găsiți că aceasta va fi o slujbă cu două persoane, una pentru a ține calul și altul pentru a-ți îndrepta furtunul. Apoi veți lăsa apă rece pe zonă timp de aproximativ douăzeci de minute.

Poate fi tentant să faceți o "treabă foarte bună" și un furtun rece mult mai mult, dar acest lucru poate fi contraproductiv. Dacă locuiți într-o locație în care iernile sunt reci, probabil sunteți familiarizați cu mâinile reci care devin ușor umflate, roșii și dureroase dureroase pe măsură ce se încălzesc. Supraîncărcarea piciorului calului poate duce la o reacție similară, deoarece corpul calului încearcă să încălzească zona de răcire peste. Această reacție poate încetini vindecarea și crește umflarea.

Cât de des la furtunul la rece picioarele calului tău

S-ar putea să fiți răciți de două ori pe zi, o dată pe zi sau în fiecare zi, în funcție de sfatul veterinarului dvs. În cazul în care stocarea este problema, nu ar trebui să existe o problemă reci zilnic.

Punctul rece nu ar trebui să fie folosit pe răni deschise până când medicul veterinar vă va da drumul, mai ales dacă există sângerări excesive. Pot fi necesare tăieturi înainte de a fi pornit. Dacă nu sunteți sigur dacă aveți un furtun rece, medicul veterinar vă poate oferi cele mai bune sfaturi.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de furtun rece pentru a vindeca leziuni