Puterea vindecătoare a câinilor

Știm cu toții ce câini de serviciu pot face și beneficiile incomensurabile pe care le oferă pe cele ale noastre care se ocupă de provocări fizice și mentale. Dar dacă provocările sunt emoționale? Nu eram familiar Animal-asistat Terapia până când am văzut pentru mine ce poate face un câine pentru un copil abuzat.

Terapia asistată de animale este exact ceea ce sună - un tip de terapie în care animalele sunt utilizate ca tratament. Avocații pentru tratament consideră că animalele pot fi utilizate pentru o mai bună funcționare socială, emoțională sau cognitivă a ființelor umane. Câinii sunt cele mai frecvent utilizate animale de terapie, dar cai, pisicile, păsările și chiar delfinii au fost folosiți pentru a ajuta oamenii să facă față tuturor unor provocări diferite.

Mulți câini de terapie au fost în știri recent din cauza beneficiilor pe care le-au oferit veteranilor noștri, în special celor care suferă de tulburări de stres post-traumatic (PTSD). Mulți oameni nu își dau seama că câinii de serviciu sunt utilizați și cu copii în fiecare zi. Unii dintre acești copii au fost traumatizați de lucrurile pe care le-au văzut într-un mediu de acasă sărac și unii se luptă cu viața în sistemul de îngrijire a fosterului.

Indiferent de problemele pe care un copil are de-a face cu mintal, emoțional sau social, există un câine de serviciu care îi poate ajuta să se vindece. Beneficiile de lucru cu unul dintre aceste animale de companie speciale au fost prezentate timp și timp din nou în multe circumstanțe diferite.

Puterea vindecătoare a câinilor

Contextul meu în părinții favorabile

Am devenit părinte favorabil la jumătatea mea. Motivele mele nu sunt importante, deși voi spune că am decis să nu adopt, ci în schimb să continuăm să lucrez cu acestea copii care nu sunt doar victime ale abuzului părinților lor, ci și a unei societăți care a scăzut cu privire la datoria sa de bază de a-și proteja membrii vulnerabili. O să-mi scot acum cutia de săpun, dar nu fi surprins dacă mă urc înapoi.

Când am spus supraveghetorului părinților adoptivi la Departamentul de Servicii Umane pe care le-am preferat adolescenților copiilor mai mici, a existat o tăcere moartă. M-am gândit că probabil că nu ar fi trebuit să-mi exprim o preferință. După cum sa dovedit, am fost doar unul dintre cei doi părinți adoptivi din județul care a preferat adolescenții. Cei mai mulți părinți adoptivi nu le vor lua.

Puterea vindecătoare a câinilor

LEGATE DE: Produse esențiale de câini pentru proprietarii de câini cu copii

Adolescenții au nevoi speciale atunci când vine vorba de sistemul de îngrijire a fosterului. Pentru un singur lucru, stima lor de sine ia o altă lovitură când vin în îngrijire. Copiii mai tineri sunt plasați cu familii favorabile și sunt aproape întotdeauna prima alegere atunci când vine vorba de adopție. Un adolescent în îngrijirea foster va rămâne probabil acolo până când nu au ieșit din sistem. Deci, pe lângă abuzul pe care l-au suferit acasă, uneori de ani de zile, acești adolescenți abuzați simt că nu sunt apreciați.

Copiii abuzați sunt adesea destul de timizi și retrași și au puține abilități sociale. Ele sunt adesea mult în urmă în școala lor, de asemenea. Probabil unul dintre cele mai dificile lucruri de depășit este casa de casă a copilului. Îi lipsesc părinții lor, indiferent cât de abuziv au fost părinții sau cât de rău sunt condițiile de acasă.

Am presupus că la început un copil ar fi recunoscător să iasă dintr-o astfel de situație proastă. M-am înșelat. Când abuzul și neglijarea sunt tot ce ați știut vreodată, chiar dacă părinții dvs. fac abuzul, le lipsește. La copil, situația lor la domiciliu nu este rău. Este casa lor și familia lor și le lipsesc.

Am asistat la puterea vindecătoare a câinilor

Am văzut efectele benefice pe care câinii mei le-ar putea avea asupra lor copii accidental la început. Desigur, nu-mi pot folosi numele sau le pot identifica în vreun fel, dar vă pot spune poveștile lor.

Unul dintre primii copii care au venit să trăiască cu mine era atât de frică de întunericul pe care nu îl putea dormi noaptea. Nightlights nu au ajutat, și o voi găsi și o voi rătăci la toate orele. Asistentul ei social a suspectat că tatăl vitreg al copilului a fost "vizita" în mijlocul nopții. Nu e de mirare că era speriată de întuneric.

Puterea vindecătoare a câinilor

Ea a fost cu noi suficient de lungă pentru ca mine să știu că nu era violentă și era mereu blândă cu câinii mei, așa că m-am simțit confortabil, sugerând că a lăsat petey, spanielul meu de cocker și unul dintre câinii mai blând pe care l-am avut vreodată , dormi cu ea.

LEGATE DE: 35 Cei mai buni și mici câini pentru copii

Nu a fost o pastilă magică, desigur, dar după mai multe nopți de vigile de petey cu ea și mârâind la fiecare sunet, am auzit că amândoi adormiți cu brațul ei în jurul lui. Avea încă multe nopți fără somn, dar acum a avut și niște oameni buni.

Un alt copil era departe în școală. Avea 14 ani și citește la un nivel de clasa a treia. Aș citit la ea noaptea, amândoi pe canapea și petey mințit cu capul în poală, dar când am sugerat că mi-a citit, a refuzat ea. Câteva zile mai târziu, am găsit citirea ei la Petey. Este mai ușor să citești la un animal non-judecător decât la un adult pe care îl speriat poate să critică sau să te jeneze.

Nimic nu poate înlocui dragostea parentală

Copiii care au fost abuzați sau neglijați de părinții lor, în special mama lor, fie direct, fie prin inacțiune, nu au un model bun de dragoste parentală. Modul abuziv pe care l-au tratat este tot ce au știut vreodată și cum presupun că ar trebui să fie între părinte și copil.

Unul dintre copiii mei, o fată de 12 ani care a cântărit aproximativ 50 de kilograme când a venit să trăiască cu mine, a vrut să se întoarcă la mama ei, chiar dacă mama ei ia permis copiilor să trăiască în murdărie neimaginabilă și a folosit acest copil frumos pentru a obține acest copil frumos bani.

Ea a fost cu mine timp de o lună când Chas, spanielul meu de sex feminin, a început ieșirea. Am încercat să o distrag - scufundarea nu este ceva ce cred că un copil ar trebui să vadă, în ciuda faptului că este numit "miracolul nașterii."După ce bebelușii au fost curățați și toți erau alăptați, am adus-o pentru a vedea cățelușele.

Puterea vindecătoare a câinilor

Ea a fost uimită. Ai putea vedea-o în ochii ei. Dar când a ajuns să atingă una, Chasul a mârâit. Cele mai mari plăceri ale lui Chas câine tratează și jucând (în această ordine) și nu a mârâit niciodată la nimeni în viața ei. Am explicat că Chas își protejează copiii și că îi va proteja de tot, chiar și alte lucruri pe care le-a iubit. (Chas mi-ar permite să-mi iau bebelușii, dar am crezut că adăugându-i la explicație că o va confunda doar.)

LEGATE DE: Cum să începeți o afacere de reproducere a câinilor

În următoarele câteva săptămâni, ea a urmărit că Chas are grijă de puii ei. M-aș alătura uneori și ne-am așezat în tăcere prin cutia de călcâie. Ocazional, ea va comenta ceva pe care îl face Chas și aș explica, dar în cea mai mare parte, tocmai a urmărit. Dupa cum Puppies a luat puțin mai în vârstă, am lăsat-o să o țină la un moment dat, dar Chas a fost întotdeauna acolo, gata să intre în cazul în care am făcut ceva ce nu-i plăcea.

Nu am vorbit niciodată despre mama ei direct. Cred că ezită să spună ceva care ar putea simți neloial și mi-a fost frică că nu aș putea să păstrez un ton neutru. Dar de multe ori am vorbit despre Chas și despre ce a fost o mamă bună. Nu este nimic mai iubitor decât un catelus de cocker spaniel vechi de șase săptămâni și ea a urmărit că toți au crescut puternic și sănătos sub ochiul vigilent al mamei lor. Cred că și-a schimbat percepția despre ceea ce este dragostea mamei.

Culegerea recompenselor

Am folosit de atunci câinii mei pentru a obține copii timizi să interacționeze cu alți copii, pentru a ridica stima de sine a unui copil care crede că nu poate face nimic, pentru a mângâia copiii bolnavi și pentru a învăța avantajele ascultare. Este destul de deschizător de ochi pentru ca un copil să vadă un câine rătăcit și apoi să stea imediat la comanda mea "Stop", mai ales dacă există o mașină pe care o avertizează. (A fost preplanificată. Câinele meu nu a fost niciodată în pericol.)

Am dat peste această utilizare plină de satisfacții câinilor, dar acum încerc să rămân conștient de puterea lor atunci când vine vorba de copii. Câinii se pot vindeca. Este doar atât de simplu. Majoritatea proprietarilor de câini înțeleg deja această trăsătură canină, deoarece câinele lor le-a ajutat printr-un timp dificil. Puterea de vindecare a câinilor a fost dovedită de mai multe ori, iar câinii continuă să ajute oamenii să facă față problemelor mentale, fizice și emoționale în fiecare zi.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Puterea vindecătoare a câinilor