Știință privind câinii de terapie pentru depresie: fapt sau ficțiune?

De ani de zile, câini de terapie au fost angajați ca asistenți pentru persoanele cu handicap fizic. Mai recent, utilizarea terapiei asistate de animale (AAT) a fost extinsă pentru cei cu condiții emoționale și psihologice. Astăzi, ne vom uita la știința din urmă Caini de terapie pentru depresie și anxietate, ce fac exact ei și cum acești câini pot ajuta oamenii.

Există mai multe studii care au fost efectuate în secolul al XXI-lea, care au sugerat că câinii pot ajuta la ridicarea stărilor pozitive, reducerea singurătății și reducerea depresiei. Cu toate acestea, într-o lume plină de iubitori de câini, ar putea fi dificil să se distingă cercetările credibile de la prejudecăți experimentatoare în favoarea prietenilor noștri cu patru picioare.

Deci, cât de mult este hype versus dovezi dure?

În primul rând, atunci când discutați terapia asistată de animale (AAT), este important să înțelegem că deținând un câine de terapie sau un câine de serviciu pentru scopuri terapeutice nu este același ca deținerea unui câine obișnuit de la un adăpost sau un magazin de animale de companie. Există denumiri specifice.

Un Câinele AAT poate fi definit după cum urmează:

AAT este o intervenție direcționată în scop în care un animal [în acest caz, un câine] care îndeplinește criterii specifice este o parte integrantă a procesului de tratament. AAT este îndreptată și / sau livrată de un furnizor de servicii de sănătate / umane care lucrează în domeniul de aplicare al profesiei sale. AAT este conceput pentru a promova îmbunătățirea funcționării fizice, sociale, emoționale și / sau cognitive umane. AAT este furnizat într-o varietate de setări și poate fi grup sau individual în natură. Acest proces este documentat și evaluat.& # 8221;

Înainte de debuncare a oricăreia dintre dovezile existente care sprijină ideea că câinii de terapie sunt benefice pentru persoanele care suferă de depresie (sau anxietate), să aruncăm o privire la rezultatele din câteva studii recente cu câini de terapie.

CITESTE MAI MULT: Cum să obțineți un câine de serviciu pentru anxietate sau depresie și costuri

Caini de terapie pentru depresie
Cât de eficiente sunt în funcție de cercetare?

Caini de terapie pentru depresie Cât de eficiente sunt în funcție de cercetare?

Ce arată cercetarea cu câinii de terapie

O serie de studii privind câinii de terapie pentru depresie s-au concentrat asupra pacienților vârstnici în spitale și facilități de îngrijire medicală. Îngrijirea.COM, Un site popular despre viața superioară, are a Mare articol În toate modurile pe care animalele de companie, și câinii de terapie, îmbunătățesc sănătatea mintală a oamenilor și, uneori, chiar să salveze vieți.

În timpul bătrânei, nu este neobișnuit ca oamenii să experimenteze sentimente de singurătate și disperare. Aceste sentimente contribuie adesea la tulburările depresive și, astfel, câinii sunt uneori încorporați fie în terapie, fie în activități de vizitare zilnice pentru a îmbunătăți aceste simptome.

Un studiu în 2002 și din nou în 2005, a examinat singurătatea de sine raportate într-o unitate de îngrijire pe termen lung. Studiul a concluzionat (1) Vizitele regulate cu câini au redus rate de singurătate auto-raportate.

Pe de altă parte, Un alt studiu a efectuat mai mult de un deceniu înainte (2) și mai important, a Studiu de la aproape douăzeci de ani în urmă (3) În cazul în care au examinat pacienții care alăptează vârstnici cu depresie după doi ani cu un câine viu versus o altă casă de îngrijire medicală fără un câine. Deși depresia a fost coborâtă în rândul pacienților din casă cu câinele, Depresia a fost, de asemenea, coborâtă în casă fără câine.

Mai mult, cercetătorii Alan Beck și Aaron Katcher au avertizat despre studiile legate de terapia asistată de animale, unde a existat un eșec clar în separarea # 8220; se simt bine & # 8221; factor de la beneficiile clinice pe termen lung pe termen lung pe termen lung pentru depresie.

Prin urmare, este posibil ca câinii de terapie pentru depresie să nu consolideze terapia deja furnizată pacienților care se ocupă de depresie, dar sunt necesare dovezi mai concludente în acest moment.

Un alt studiu în 2009 (4) De Marieanna Le Roux și Rene Kemp la Universitatea Stellenbosch din Africa de Sud au produs rezultate similare atunci când pacienții cu depresie au petrecut șase săptămâni cu vizite regulate de câine sau șase săptămâni fără vizita de câine. Din nou, Nici o diferență semnificativă între cele două grupuri de pacienți nu a fost evidentă.

Același studiu a analizat, de asemenea, anxietatea de sine a aceluiași pacienți, având în vedere că anxietatea și depresia merg adesea în mână. Din păcate, rezultatele au arătat că prezența unui câine ca mijloc de tratament nu a făcut nici o diferență pentru nici depresia, nici condițiile de anxietate într-un mediu controlat.

LEGATE DE: Formarea câinilor de terapie - Cum să vă certificați câinele

Știință privind câinii de terapie pentru depresieÎn Un alt studiu din 2009 (5), cercetătorii din Germania au fost, de asemenea, interesați să examineze simptomele de anxietate ale pacienților spitalizați care suferă de tulburări depresive majore și cum pot ajuta câinii de terapie pentru depresie.

Cercetătorii au folosit aceeași metodă de anchetă de auto-raportare de a măsura anxietatea ca studiul menționat anterior.

Cu toate acestea, rezultatele diferă de concluziile anterioare, așa cum sa constatat că cei care au primit vizitarea câinilor de terapie au avut o anxietate semnificativ mai mică de auto-evaluare. Cei care nu au primit vizita prin câinii de terapie au avut rate neschimbate de anxietate.

Luând în considerare diferitele rezultate din studiile aproape identice, este esențial să rețineți că Studiile bazate pe sondaje nu sunt cele mai fiabile Datorită subiectivității rapoartelor de sine. Evaluarea depresiei unei persoane de "5 din 10" ar putea fi mai mult sau mai puțin severă decât ratingul unei alte persoane de "5 din 10."

Deci, revenind la ceea ce Beck și Katcher au spus mai mult de două decenii în urmă, ne confruntăm încă cu aceleași probleme cu studiile de terapie asistată de animale astăzi - nu sunt bine structurate și nu produc dovezi suficiente pentru sau împotriva utilizării Caini de terapie pentru depresie sau anxietate. În plus, O altă investigație privind studiile clinice cu 14 terapii ecvine (6) tocmai a confirmat acest lucru.

Hal Herzog, dr, a scris un articol minunat pentru acest lucru Psihologie astăzi, Analizând mai multe studii privind terapia asistată de animale și care au ajuns la aceeași concluzie.

Deși poate fi dificil să se înțeleagă posibilitatea ca câinii să nu contribuie, de fapt, la reducerea depresiei și la îmbunătățirea stării noastre generale de dispoziție, Dovezile nu par suficient de puternice pentru a sprijini rezultatul favorabil pe care îl fac (Nici nu a fost încă concluzionat că câinii cu siguranță nu ajută la depresie și / sau anxietate).

Un alt lucru important este faptul că prea multe studii privind câinii și depresia terapiei se concentrează în mod specific asupra pacienților vârstnici cu depresie. Acest lucru nu poate fi generalizat pentru întreaga populație a persoanelor cu depresie sau anxietate.

Majoritatea studiilor actuale privind câinii de terapie pentru depresie nu au fost făcute de experimente adevărate, în asta Sugerați numai corelațiile, dar nu și cauzarea.

În cele din urmă, deoarece depresia este dificil de măsurat în afara auto-rapoarte, precizia rezultatelor rămân discutabile. Prin urmare, rămânem nesiguri dacă câinii de terapie reduc într-adevăr anxietatea și / sau ajută oamenii să se ocupe de depresie.

Acestea fiind spuse, efectul placebo nu poate fi ignorat ca ea a fost prezentată în numeroase studii (7) să fie eficientă și să aibă potențial terapeutic. Acest lucru înseamnă că, dacă credeți că câinele dvs. de terapie ți-a ajutat starea, este un motiv suficient de bun pentru a susține primirea câinilor de terapie pentru pacienții cu depresie și anxietate.

Linia de jos

Știință pe câini de terapie pentru depresie - fapt sau ficțiuneCercetările privind beneficiile câinilor de terapie în rândul persoanelor cu depresie este în prezent neconcludentă, și nu există dovezi greșite că câinii de terapie îi ajută pe oameni să se ocupe de depresie sau anxietate.

Majoritatea cercetărilor care prezintă îmbunătățiri la pacienții cu depresie sau anxietate au fost extrem de defecte în structură și încă mai vedem un bun studiu pe această temă.

Citiți următorul: 14 cazuri dovedite științific în care câinii sunt mai buni decât medicii

Referințe

Faceți clic aici pentru a vedea citările și referințele studiului

Note de subsol, citări de studiu și lectură suplimentară:

  1. Bănci MR1, bănci wa. Efectele terapiei asistate de animale asupra singurătății într-o populație în vârstă în instalații de îngrijire pe termen lung. J GERONTOL A BIOL SCI MED SCI. 2002 Iul; 57 (7): M428-32.
  2. Abrams RC1, Teressi Ja, Butin DN. Depresia la locuitorii de la domiciliu. Clin Geriatr Med. 1992 mai; 8 (2): 309-22.
  3. Beck am, Katcher ah. O privire nouă la terapia facilitată pentru animale. J am Vet Med Assoc. 1984 Feb 15; 184 (4): 414-21.
  4. Le Roux, M. C. și Kemp, r. (2009), Efectul unui câine însoțitor asupra depresiei și nivelului de anxietate al locuitorilor vârstnici într-o unitate de îngrijire pe termen lung. Psihogeriatrie, 9: 23-26. DOI: 10.1111 / J.1479-8301.2009.00268.X
  5. Andreas O.M.Hoffmann și colab. Intervenția asistată de câine reduce semnificativ anxietatea la pacienții spitalizați cu depresie majoră. Jurnalul European de Medicină Integrativă Volumul 1, Ediția 3, octombrie 2009, paginile 145-148
  6. Anestis, M. D., Anestis, J. C., Zawilinski, L. L., Hopkins, T. A. și lilienfeld, s. O. (2014), Tratamentele ecvine legate de tulburările mintale nu au suport empiric: o revizuire sistematică a investigațiilor empirice. J. Clin. Psihol., 70: 1115-1132. DOI: 10.1002 / JCLP.22113
  7. Finniss, D. G., Kaptchuk, T. J., Miller, F., & Benedetti, F. (2010). Efecte placebo: avansuri biologice, clinice și etice. Lancet, 375 (9715), 686-695. http: // Doi.Org / 10.1016 / s0140-6736 (09) 61706-2
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Știință privind câinii de terapie pentru depresie: fapt sau ficțiune?