Cum de a rasa labradoodles - istorie, sănătate, faq & # 038; cele mai bune practici

Cum de a rasa Labradoodles - Istorie, Sănătate, FAQ & # 038; Cele mai bune practici

Căutați să învățați Cum de a rasa labradoodles? În zilele noastre este unul dintre Cele mai populare câini de designer Datorită aspectului său prețios și a temperamentului minunat, datorită amestecării Pudele și Labradors. Prin urmare, mulți oameni doresc să dețină unul sau chiar mai bine, descoperi cum să le reproducă.

Această încrucișare combină trainabilitatea, inteligența și vigilența pudezii cu temperamentul cald, jucăuș și prietenos al Labradorului. Cele mai bune din ambele lumi. Deoarece există un standard de rasă care urmează să urmeze, este una dintre cele mai bune încrucișări standardizate din lume.

Cu toate acestea, crescătorii de labradoodle trebuie să aibă cunoștințe solide despre ambele rase, cât și rasa traversă rezultată și, în consecință, un fundal bun Genetică canină. În plus, trebuie, de asemenea, să fiți conștienți de anumite probleme de sănătate și de anumite trăsături de temperament.

Cu toate acestea, odihnă ușor, pentru că o vom acoperi totul în acest ghid gratuit!

Fundal de reproducere labradoodle

Primul pas ca a Responsabil de labradoodle crescător este de a afla mai multe despre originea și istoria acestei încrucișări. Mai jos veți găsi tot ce aveți nevoie împreună cu o introducere în genetică și Tehnici de reproducere.

Origine

Labradoodle vine din Australia și a fost creată oficial în 1988 datorită Wally Conron, Omul care a creat-o pentru Asociația Royal Guide Dog al Australiei din Victoria.

Potrivit istoriei originale, Wally Conron a primit o cerere specială din partea lui Hawaii. A fost o femeie cu deficiențe de vedere a cărei soț a fost alergic la părul câinelui și căuta câinele hipoalergenic ideal și ghidul.

Datorită acestei solicitări, domnule. Conon a început ingineria ceea ce știm ca labradoodle. Deși nu a fost o fetiță ușoară. La început, am optat pentru un pudel, dar nu putea găsi niciun lucru care să umple cerințele. Atunci când am decis să combinăm trăsăturile Pudele și la Labrador.

După 33 de studii și la aproximativ doi ani de la primirea cererii, el și-a creat Labrador de calitate superioară cu un pudel standard. După o mulțime de screening, teste și efort, împerecherea a avut succes. Deși așternutul a fost foarte mic, deoarece a adus doar trei pui.

El a trimis eșantioane de păr și saliva la cuplul hawaiian, și, din fericire, soțul a găsit un eșantion pentru a fi Free-free alergie. A fost începutul Labradoodle în lumea câinilor.

La început, nimeni nu a vrut un catelus crossbred, dar datorită eforturilor mari ale lui Conron, el a făcut pe Labradoodle unul dintre cei mai mulți câini de designer la nivel național și internațional în 1989, iar popularitatea sa a crescut doar în ultimii ani. De exemplu, a fost una dintre cele mai populare câini din Marea Britanie.

Recunoașterea oficială

Chiar dacă nu este recunoscut ca o rasă pură și, prin urmare, nu poate fi înregistrată la AKC, următoarele instituții recunosc rasa labradoodle:

  • Aca (American Canine Association Inc.)
  • Achc (Clubul american Hybrid Hybrid)
  • DBR (Registrul rasei de designer)
  • DDKC (Clubul Kennel Club de Designer)
  • Drac (Registrul de câini al Americii, Inc.)
  • Idcr (Internațional Designer Canine Registry)

Acum că aveți un fundal adecvat despre originea acestui câine de designer popular, permiteți-ne să verificăm diferența dintre Labradoodles F1 și F2, care este un aspect care provoacă o mulțime de confuzie între ele Asspirație de crescători.

Ce sunt F1 și F2 Labradoodles?

Câinii de generare F1 vs F2
Diferența dintre generațiile F1 și F2 (la câini).

Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări adresate de crescătorii sau proprietarii aspiranți și Răspunsul este simplu:

  • F1: Rezultatul amestecării unui pudel standard purificat cu un Labrador Purebred (PureBred)
  • F2: Rezultatul amestecării a două Labradoodles F1
  • F3: Rezultatul reproducerii a două Labradoodles F2
  • F4: Rezultatul reproducerii a două Labradoodles F3

Mai mult, există câteva cazuri speciale:

  • F1-B: Rezultatul de reproducere a unui pudel standard cu un labradoodle F1. Din toate amestecurile, acesta prezintă cele mai scăzute niveluri de vărsare și, prin urmare, este ideal pentru persoanele alergice
  • F2-B: Rezultatul amestecării unui pudel standard cu un labradoodle F2.

Acești termeni sunt utilizați pe scară largă în lumea câinilor designer și practicilor de reproducere, în acest caz, trecere. Prin urmare, ca un crescător, trebuie să înțelegeți pe deplin acest concept.

Când reproduceți un labrador pur și un pudel pur, care produce un așternut F1, fiecare catelus este garantat pentru a avea 50% genetică din fiecare părinte. Cu toate acestea, acest lucru nu este același pentru orice alte combinații de reproducere, cum ar fi F1B sau F2, etc. Acest lucru se datorează faptului că fiecare catelus va primi un procent aleatoriu din genetica fizică și comportamentală a părinților originali. Combinația va adăuga întotdeauna până la 100%, de exemplu, catelul poate fi de 10% labrador și 90% podele genetic. Ilustrațiile de mai sus și de mai jos sunt exemple generale ale întregii populații de genetică F1 și F2 pentru Labradoodles. Nu există nicio garanție a procentelor genetice ale oricărui câine care nu iau în considerare praful și F1.

F2B Hybrid Hybrid Dog
Diagrama: câine hibrid F2B (c) BirodingBusiness.COM

Aspect

La prima vedere, Labradoodles sunt pur și simplu adorabili. Haina lor currmă și frumoasă, ochii lor dulci și minunați și tenul corpului lor. Cu toate acestea, există mai multe aspecte pentru a observa, mai ales dacă doriți să începeți la Labradoodles.

La ecran posibili candidați pentru împerechere, Ar trebui să țineți cont de următoarele standarde de aspect, pentru a vă asigura că obțineți un labradoodle care vine cât mai aproape de perfecțiune posibil.

mărimea

Deoarece este o cruce, dimensiunea va varia. Acestea sunt cele mai comune tipuri de labradoodle și măsurile lor respective:

Tip Masculin Femeie
Standard Înălţime: 22-24 de centimetri
Greutate: 50-65 de lire sterline
Înălţime: 21-23 inci
Greutate: 50-65 de lire sterline
Mediu Înălţime: 18-20 de centimetri
Greutate: 30-45 de lire sterline
Înălţime: 17-19 centimetri
Greutate: 30-45 de lire sterline
Mini Înălţime: 14-16 inci
Greutate: 15-25 de lire sterline
Înălţime: 14-16 inci
Greutate: 15-25 de lire sterline

Dimensiunea vă va ajuta, de asemenea, să alegeți tipul ideal de labradoodle. Dacă locuiți un apartament sau o casă mică, atunci un mini Labradoodle ar fi alegerea ideală.

În plus, standardul de aspect se aplică fiecărui tip de labradoodle fără o diferență vizibilă. Prin urmare, puteți utiliza indicațiile de mai jos pentru a vedea un specimen ideal.

Corp

Următoarele caracteristici definesc corpul ideal Labradoodle:

  • Linia de bază este nivelul cu crupă și o bucată puternică
  • Rârații sporgand
  • Coate ferme
  • Umerii posedă o unghi bună
  • Rata ideală de lungime până la înălțime trebuie să fie de 10-12
  • Corpul trebuie să arate ferm și compact
  • Picioarele trebuie să fie puțin mai lungi

Prin urmare, Labradoodle este un câine galopat și robust datorită compoziției ideale a corpului său. Aceste caracteristici se aplică celor trei tipuri oficiale de labradoodle: standard, mediu și mini.

Palton

Pentru că este o încrucișată, există întotdeauna incertitudine cu privire la modul în care va arăta haina. Cu toate acestea, acestea sunt tipurile recunoscute de straturi pentru Labradoodles:

  • Wavy sau Shaggy (Cel mai frecvent tip de haina)
  • Creț (Găsite în principal în eșantioanele F1B)
  • Drept (Găsite în principal în eșantioanele F2 și F2B)

În plus, stratul de labradoodle vine în multe Culori diferite:

  • Chalk (alb-asemănător)
  • Negru
  • roșu
  • Cafenea
  • Ciocolată
  • Aur
  • Argint
  • Pergament
  • Cremă
  • Caisă
  • Albastru

Conform crescătorilor de la Labradoodle, haina trebuie să fie într-un interval de 4-6 centimetri în lungime, buclele nu trebuie să fie strânse și haina nu trebuie să fie pufoasă.

Craniu

Observați întotdeauna craniul câinelui, deoarece craniul trebuie rotunjit (nu se așează) și botul ar trebui să fie pătrat. De asemenea, aveți grijă de nas, care ar trebui să fie lung, carne și pătrat.

Ochii, urechile și mușcătura

Idealul ochi a unui labradoodle trebuie să fie rotunjite, mari și expresive. Este una dintre cele mai remarcabile trăsături de încrucișări. În plus, ochii pot fi culori de miere, nuanțe de căpșuni sau maro închis.

În mod ideal, cu urechi trebuie să stea plat împotriva capului. Pielea trebuie să fie medii în ceea ce privește grosimea și nu ar trebui să stea sub linia de buze inferioară.

Potrivit crescătorilor, Fisoare Bite este cea mai de dorit trăsătură din acest aspect. Confirmați că dinții superioare se suprapun dinții de fund.

Temperament

Unul dintre motivele pentru care Labradoodle este atât de popular în zilele noastre, datorită temperamentului său minunat, ceea ce îl face un partener ideal și un câine de familie. Vom examina avantajele și dezavantajele comportamentului său, împreună cu recomandările privind îmbunătățirea aspectelor problematice.

PROS

Labradoodles sunt inteligent, și, prin urmare, foarte instruire. În consecință, ei vor înțelege cum să vă asculte rapid și, în plus, pot învăța o mulțime de trucuri. În plus, ei pot interpreta starea dvs. de spirit surprinzător de bine. De exemplu, dacă nu puteți juca cu labradoodle, atunci va înțelege și o va face singur.

Sunt Ușor și sociabil. Îi place să fie în jurul oamenilor și se întâlnesc cu alți câini. Caracterul lor este moale, și din moment ce adoră proprietarii lor, ei vor face orice în puterea lor de ao realiza.

Sunt loial. O altă trăsătură care o face un câine de familie ideal. Practic, toate rasele împărtășesc această caracteristică, dar în combinație cu personalitatea lor și dorința lor de a-și mulțumi maeștrii lor, face ca Labradoodle să fie mai specială.

Sunt jucăuș și energic. Îi place să alerge, să joace și să se exercite. Prin urmare, dacă doriți să mergeți pentru curse lungi, acesta va fi un partener excelent. La fel pentru cei care iubesc în aer liber. Cu un labradoodle, veți avea un câine care este gata să meargă pe distanțe lungi, să înoate, să urce și mult mai mult!

Contra

Deoarece au o mulțime de energie, au tendința de a deveni anxios și lătrat foarte mult când nu vă satisfaceți nevoile. Prin urmare, pentru a evita această situație, oferiți câinelui exercițiu suficient de exercițiu și de joc.

Ei au un temperament puternic și, prin urmare, ei vor presupune că sunt capul ambalajului. Prin urmare, pregătirea timpurie este o necesitate, astfel încât să le puteți arăta locul lor și ei vor respecta fără probleme. Instruirea de la o vârstă fragedă este esențială pentru dezvoltarea lor sănătoasă.

Chiar dacă sunt ideali pentru familiile cu copii, păstrați un ochi dacă aveți copii mici, deoarece datorită entuziasmului lor enorm, ei pot să-i rănească fără notă. În afară de asta, ei sunt minunați și drăguți cu copiii.

Proprietar ideal

Datorită trăsăturilor de personalitate ale acestei rase, Labradoodle este potrivit pentru:

  • Oamenii care iubesc în aer liber și au mașini mari sau zone spațioase la domiciliu
  • Familiile
  • Excelente de urmărire
  • Câini de service magnifice (ghidare, alertă de zahăr din sânge, terapie etc.)

Considerați că acești câini au o mulțime de energie și au nevoie de exerciții fizice zilnic, precum și o mulțime de piețe de joc. Prin urmare, acești câini nu pot fi lăsați singuri pentru o lungă perioadă de timp și nu trăiesc în spații izolate.

Labradoodles ca câini de ghidare
Labradoodles au fost inițial crescuți de dl. Conon pentru Asociația Royal Guide Dog al Australiei.

Probleme de sănătate la creșterea labradoodles

După cum sa menționat la început, există anumite probleme de sănătate și aspecte pe care trebuie să le cunoașteți. În general, este un câine sănătos, dar din cauza unor factori genetici încrucișați și alți factori genetici, este important să fim conștienți de ceea ce se așteaptă.

Ele sunt pline de energie; Dragostea de a-și exercita și au o LIFEPAN care oscilează de la 12 la 14 ani. Cu o nutriție adecvată și o mulțime de activități fizice, labradoodle-ul tău va rămâne cu tine de mulți ani să vină.

Prin urmare, este important să fii conștient de anumite probleme precum boala lui Addison, să administreze tratamentul imediat.

Probleme de reproducere

Încrucișarea prezintă problemele de caracteristici pe care trebuie să le cunoașteți, deoarece acestea pot afecta sănătatea catelului. Problema principală este că creșterea încrucișată, Chiar și multi-generațional, tinde să treacă boli recurente de la fiecare rasă în noul câine de designer.

Așa cum veți vedea mai jos, această problemă cu creșterea încrucișată a permis bolile congenitale, cum ar fi displazia comună și atrofia retinală progresivă pentru a afecta Labradoodle.

Prin urmare, pentru a evita aceste probleme genetice și alte probleme genetice, Mulți crescători de reputație rase exclusiv F1 Labradoodles și se datorează următoarelor motive:

  • Maximizează diversitatea genetică
  • Păstrează coeficientul de încrucișare (COI) scăzut
  • Permite crescătorilor să aleagă cei mai sănătoși câini individuali (Poodle X Labrador)

Potrivit crescătorilor, aceasta este cea mai sănătoasă abordare, deoarece protejează câinele de a dezvolta probleme serioase de sănătate care își vor diminua calitatea vieții.

COI este deosebit de problematică, deoarece atunci când ajunge la a procentual ridicat, afectează fertilitatea câinelui și dimensiunea și sănătatea așternutului. F1 Labradoodles au un COI de 0%, și adăugând suficientă diversitate genetică, crescătorii pot să o păstreze suficient de scăzută.

Condiții medicale predominante

Acum, că sunteți conștienți de problemele de creștere încrucișată, este timpul să examinați preocupări specifice de sănătate care pot afecta labradoodle-ul dvs. Există unele defecte genetice critice, cum ar fi boala lui von Willebrand și boala Addison, care vor provoca multe probleme. Prin urmare, veniți cu noi pentru a afla mai multe despre ele.

Displazie comună

Labradoodles sunt la cazuri de displazie comună, care afectează în principal șoldurile și cotul lor. Ambele sunt deformări și provoacă durere, o gamă limitată de mișcare și pot duce la artrită.

Deoarece limitează mult activitatea fizică, din cauza gamei reduse de mișcare, ele pot face și câinele dvs. mai anxios și stresat, deoarece Labradoodles sunt câini extrem de energici și activi.

Hip displazia se întâmplă atunci când soclul șoldului se dezvoltă anormal, ceea ce se întâmplă atunci când rezultatul coapsei și acetabulul cresc la rate diferite. Limitează gama normală de mișcare, cauzează durerea (de la ușoară la cronică) și provoacă lamea.

Displazia cotului se întâmplă atunci când îmbinarea cotului crește anormal, ceva care afectează suprafața articulației. Limitează mișcarea naturală a articulației și, prin urmare, provoacă durere și adaugă stres la viața animalului dvs. de companie.

Ambele tipuri de displazie variază de la ușoară la cronică. Cazurile mai puțin severe pot fi tratate cu terapie fizică și medicamente speciale. Cu toate acestea, la etapele cronice (E.G. Gradul IV Hip displazie), vor necesita proceduri chirurgicale.

Boala ochilor congenitali

Labradoodles afectate prezintă aceste boli de la naștere sau o perioadă scurtă de timp după ea. Potrivit, acestea sunt cazurile cu cea mai mare rată a incidenței:

  1. Retinarea progresivă Atrofie (PRA)
  2. Displazia retinală multifocală (MRA)

PRA provoacă degenerarea bilaterală a retinei, care în cele din urmă duce la orbire în toate cazurile. Deoarece este un defect devastator, ca un ameliorator de care aveți nevoie pentru a vă testa pe câini înainte de a reproduce un labradoodle, fie un F1, F2 sau multigenerațional.

MRA este similară cu PRA, dar spre deosebire de ea, nu este progresivă. Se formează în jurul aglomerărilor în țesutul retinei, ceea ce provoacă insuficiență a vederii și defecte conexe. În plus față de a fi o boală congenitală, se poate dezvolta din cauza altor factori precum vitamina A deficiență și infecții virale.

De asemenea, este important să menționăm că Labradoodles tind să sufere și de cataractă deoarece atinge o rată de incidență de 3.7%. Cu toate acestea, este foarte asemănător cu cea a labradorilor de rasă, dar nu este o scuză să nu urmăriți semnele acestei probleme ale ochiului.

Boala Addison

Boala lui Addison este a Problema comună de sănătate pentru podele standard și labradori, și, din păcate, a fost transferat și la Labradoodles. De exemplu, în cazul pudelilor, ajunge la un Rata de incidență de 8.6%. Afecteaza F1, F2 și multi-generații specimene.

Această boală afectează funcționarea normală a glandei pituitare și, în consecință, acesta modifică producția normală de hormon adrenocorticotropic (ACTH). În cazul în care o produce excesiv, primește numele de SpontanHiperadrenocorticism.

Boala lui Addison poate acționa în două moduri:

  • Prin reacții auto-imune care atacă țesutul glandei suprarenale
  • Suspendarea spontană a funcțiilor glandei suprarenale și a deceselor ulterioare

În consecință, câinele dvs. nu este în măsură să reglementeze cortizolul, care, ca rezultat, afectează nivelurile de stres ale animalului dvs. de companie negativ. În plus, aceasta afectează apetitul și alte procese biologice cheie.

Ea prezintă următoarele simptome:

  • Slăbiciune și letargie
  • Depresie
  • Lipsa poftei de mâncare
  • Pierdere bruscă în greutate
  • Vărsături
  • Scaune sângeroase și diaree
  • Rata de inimă rapidă
  • Setea excesivă
  • Urinare excesivă

Deoarece este o condiție de amenințare a vieții, aceasta necesită un tratament imediat pentru că Poate fi fatală pentru câinele dvs. Va necesita tratament lung de viață, dar va îmbunătăți calitatea vieții animalului dvs. și va păstra în jur de mulți ani să vină.

Boala lui von Willebrand

Labradoodles sunt, de asemenea, vulnerabile la această boală genetică rară care afectează legarea trombocitelor, ceea ce face imposibilă obținerea de coagulare a sângelui normal. Se întâmplă deoarece această boală inhibă producția de VWF.

Din fericire, dacă administrați tratamentul potrivit, atunci nu va fi fatal. Are o rată scăzută a mortalității.

Cu toate acestea, afectează calitatea vieții câinelui, deoarece o rană simplă poate provoca probleme mari. Prin urmare, înainte de reproducerea unui labradoodle trebuie să vă asigurați că părinții nu au această boală genetică, deoarece puii o vor moșteni.

Dacă observați următoarele simptome, atunci labradoodle-ul dvs. ar putea suferi de boala von Willebrand:

  • Sângerare excesivă după o rănire sau rană
  • Urină sângeroasă
  • Gingii de sângerare
  • Scaune sângeroase
  • Vânătăi pe piele
  • Sângeroase descărcare nazală

Tratamentul pentru răniri minore și răni include lipici, suturi și bandaje. Pentru cele mai severe cazuri, singura modalitate de a trata este o transfuzie de produse din sânge canine, deoarece nu există nici un medicament, vitamină sau un supliment care poate ajuta la producerea VWF.

Cum de a rasa labradoodles

Acum că aveți o înțelegere solidă a fundalului, standardele de aspect, temperamentul și sănătatea labradoodle, este timpul să verificați subiectele specifice de reproducere.

Luate separat, atât scodele, cât și labradorii au în general neted sarcini de sarcini. Sunt câini de dimensiuni bune cu care se confruntă foarte puține probleme cu naștere naturală. Același lucru poate fi spus despre Labradoodles, dar COI de gunoi ar putea schimba acest lucru puțin.

Dimensiunea medie a gunoiului unui labradoodle

Dimensiunea medie a gunoiului este 8 catepuri labradoodle. Deși, ea variază de la 4 la 10 pui. Creditorii știu că coeficientul de încrucișare joacă un rol important în mărimea așternutului și, prin urmare, numărul de pui va depinde de tipul dvs. de labradoodle:

  • F1: COI = 0%
  • F1B: COI = nu mai mare de 6.25%
  • F2 +: COI = nu mai mare de 6.25%

Prin urmare, un labradoodle F1 va avea un așternut mai mare decât unul multi-generațional. Cheia pentru menținerea acestui procent scăzut este de a adăuga o diversitate genetică suficientă cu ajutorul tehnicilor de reproducere, cum ar fi reproducerea înapoi.

Labradoodle puppy Count
Labradoodles au în general un număr de catelus variind de la 6 la 10 pui nou-născuți.

Probleme de naștere

Datorită creșterii încrucișate, poate să prezinte mai mult Probleme de naștere decât câinii de rasă rasă. Cele mai mari probleme sunt de departe sunt boli congenitale ale ochilor, cum ar fi Atrofia retină progresivă și Displazia retinală multifocală. Cea mai bună modalitate de a evita aceste probleme de naștere este de a testa ADN-ul dvs. înainte de a reproduce un labradoodle.

Prin urmare, la reproducerea unui Labradoodle F1, precum și multi-generații, trebuie să obțineți certificatele de sănătate de la ambii câini, pentru a vă asigura că acestea nu transportă boli congenitale și defecte genetice.

Testarea sănătății

Pentru a evita cele mai frecvente probleme de sănătate pe care le face labradoodles, Trebuie să investiți în testarea sănătății. Ar trebui să efectuați aceste teste ca un crescător responsabil:

  • Teste de șold (între 300 și 600 USD)
  • Teste cotele (între 150 și 300 USD)
  • Examinarea oficială a ochiului CERF (între 50 și 200 USD)
  • Testul lui von Willebrand ($ 150 USD)
  • Testul Brucellis (75 USD)
  • Testul PRA (165 dolari la 195 USD)

Desigur, ar trebui, de asemenea, să solicitați crescătorul aceste informații înainte de a cumpăra, pentru a vă asigura că obțineți un specimen sănătos. Acest lucru vă va salva de a experimenta o mulțime de probleme și, bineînțeles, veți economisi o mulțime de bani în cele din urmă.

Toate acestea sunt teste pentru a elimina bolile congenitale care vor afecta calitatea normală a vieții puii. De exemplu, boala lui von Willebrand limitează tipul de activități pe care le poate face labradoodle, deoarece o vătămare simplă va duce la sângerări excesive și infecții potențiale.

Un câine care este supus acestor teste va costa mai mult, dar această investiție vă garantează că obțineți o labradoodle sănătoasă pe care o puteți reproduce cu încredere totală.

Prețuri

Datorită faptului că unul dintre cei mai solicitați câini de designer în zilele noastre, prețul său variază într-o gamă largă De la 900 până la 4.000 $. Prețul tinde să varieze foarte mult în funcție de următorii factori:

  • Dacă părinții sunt înregistrați la Clubul Kennel
  • Pedigree de părinți (arată calitatea, temperamentul, sănătatea etc.)
  • Reputația crescătorului
  • Testarea sănătății (mai multe teste, cu atât mai scumpe catelul)

De exemplu, un labradoodle F1 al cărui părinți provin dintr-o linie de sânge a campionilor și care este înregistrată la Clubul Kennel va vinde pentru mult mai mult decât un catel de labradoodle F2, al cărui părinți nu au fost înregistrați și nu au un pedigree clar.

Întrebări frecvente despre Labradoodles

În timpul cercetării noastre, am găsit aceste întrebări pentru a fi cele mai frecvent întrebate. Mai jos veți găsi răspunsuri exacte pentru a vă rezolva îndoielile.

Cât de mare poate ajunge labradoodles?

Standard Labradoodle, care este cel mai mare, poate crește până la 24 de centimetri în înălțime (bărbat) și cântărește până la 65 de lire sterline. Prin urmare, se încadrează în categoria câinilor mari și, în consecință, trebuie să luați în considerare dacă veți avea suficient spațiu la domiciliu pentru că au tendința de a fi nerăbdători.

Cu toate acestea, puteți opta pentru o versiune mică, cum ar fi jucăria Labradoodle, care atinge o înălțime maximă de 16 inci și o greutate maximă de 25 de lire sterline.

Do Labradoodles scoarse excesiv?

Labradoodles tind să scadă excesiv atunci când ignorați nevoile lor de viață, care sunt o mulțime de exerciții și afecțiuni. Labradoodle are nevoie de la 30 la 60 de minute de exerciții pe zi pentru a se simți fericit și satisfăcut, pentru că au o mulțime de energie. Când stau înăuntru pentru perioade lungi de timp, ei primesc nerăbdători, și, în consecință, au tendința de a lătra foarte mult.

Sfatul nostru este să le luăm pentru plimbări lungi și, de asemenea, să le dați timp liber pentru a alerga cât de repede pot, și, dacă este posibil, ia-i să înoate pentru că o iubesc!

Cum de a rasa labradoodles
Împărtășiți cum să reproduceți Labradoodles pe social media!

Acum că aveți ghidul nostru complet despre Cum de a rasa labradoodles, Doar urmați recomandările noastre și veți avea primul loc de pui sănătoși foarte curând. Acordați o atenție deosebită problemelor potențiale de sănătate și sfatului nostru privind testarea sănătății, deoarece va defini calitatea vieții pe care o vor bucura căței.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a rasa labradoodles - istorie, sănătate, faq & # 038; cele mai bune practici