Cum să spui dacă un catelus este un băiat sau o fată

Cum să spui dacă un catelus este un băiat sau o fată

Determinarea sexului (sexului) de pui într-o gunoi este o abilitate cheie, dar nu este întotdeauna atât de ușoară. Dacă vă gândiți să vindeți puii, este esențial să le determinați sexul înainte de a le face publicitate. Chiar dacă le veți păstra pe toate, trebuie să aflați dacă sunt băieți sau fete, astfel încât să puteți îngriji în mod corespunzător.

Desigur, aveți opțiunea de a apela un veterinar sau un crescător de câini cu experiență pentru a-ți face treaba pentru tine. Cu toate acestea, va fi mult mai puțin stresantă pentru puii și mai ieftin pentru ca tu să faci singur slujba. Procesul nu este fără riscuri. Dacă ai supărat mama, conduci riscul de a respinge puii ei Deci, este esențial să vă pregătiți bine și să aveți o idee bună despre ceea ce căutați înainte de a începe.

Iată un ghid despre cum să spuneți dacă un cățeluș este un băiat sau o fată pentru începători finali care vă vor ajuta să vă spuneți cu încredere și să spuneți rapid genul de gunoi.

Pui - băiat sau o fată

Cel mai bun timp pentru a afla sexul catelusilor

Nașterea căței este un eveniment interesant și, uneori stresant. Este posibil să se determine sexul lor de îndată ce se naște. Odată ce le-ați uscat, puteți să vă uitați rapid la organele genitale.

Dacă nu sunteți încrezător în abilitățile dvs., ar putea fi înțelept să așteptați o zi sau două pentru ca lucrurile să se calmeze și pentru ca câinele dvs. de mama să se lege cu puii ei. Genitalele vor fi dezvoltate un pic mai mult și vor spune sexe în afară va fi mai ușor. Unii experți recomandă să așteptați până când puii sunt trei sau patru săptămâni.

Dacă puii sunt a rasă mai mică, cum ar fi o rasă de câine de jucărie, organele genitale vor fi foarte mici. Poate fi înțelept să așteptați până când puii dvs. sunt de câteva săptămâni înainte de a vă evalua sexul pentru a asigura acuratețea.

Cum să spui dacă puiul este un băiat

Pe un pui de sex masculin, penisul se găsește chiar sub burtă. Este acoperit cu preputul sau prepuisul care se găsește și în alte mamifere. Dacă găsiți cordonul ombilical și căutați aproximativ un cm sub ea, veți găsi o bucată mică ridicată și acesta este penisul. Nu poate fi mai mare decât un punct mic în rasele mai mici.

Nu faceți greșeala de a gândi că cordonul ombilical este penisul. Este, de fapt, cordonul care a conectat pupul la mama înainte de a fi născut.

Câinii de sex masculin dezvoltă, de asemenea, un os, numit penisul OS și penisul în sine vor avea părul pe el. Nu are nici un rost să privim cum puii de pui pentru că vor fi prea tineri pentru a-și cocoși picioarele.

Mail Puppy

Cum să spui dacă puiul este o fată

O puști de fată nu va avea un penis, astfel încât nu va exista un punct ridicat chiar sub cordonul ombilical. Pentru a confirma că pupul este o fată, trebuie să localizați o vulvă care este numele pentru organele genitale feminine.

Vulva este situată mai mică decât penisul din bărbați și este mai aproape de coadă. În jurul acestei zone, o pui de sex feminin va avea două găuri. Unul va fi anusul și unul va fi vulva care este între picioare.

Puteți observa vulva deoarece va fi ușor îndreptată spre partea de sus, dar largă la bază. Este o formă asemănătoare frunzelor și are o fantă care este verticală în interiorul acesteia. Acest lucru pare foarte diferit de deschiderea de la penisul unui pui al unui băiat.

În cele din urmă, cu prezența sfârcurilor nu înseamnă că aveți o pui de sex feminin! Ambele sexe ale catelusilor au sfarcuri la fel ca la majoritatea mamiferelor.

Sfaturi de top pentru găsirea sexului tinerilor puii

Înainte de a vă îndrepta pentru a afla sexul noului dvs. gunoi de pui, iată câteva sfaturi de top.

  • Puii pot ridica cu ușurință infecții, astfel încât este vital să vă spălați mâinile bine în apă caldă cu săpun și să le clătiți bine.
  • Pregătiți o zonă liniștită caldă și odihniți puii pe un prosop curat pe spatele lor. Dacă preferați, puteți folosi mâinile pentru a le cuplea. Fii foarte atent să nu-i scape.
  • Nu încercați să eliminați puii de la mama lor dacă nu se simte confortabil cu dvs.
  • Nu țineți un pui departe de mama lor de mai mult de cinci minute. Dacă nu ați rezolvat-o până atunci, nu veți merge! Și veți provoca suferință la mama și veți interfera cu procesul de legare.
  • Fii foarte blând cu toate puii. Ele nu sunt foarte robuste la o astfel de vârstă fragedă.
  • Nu atingeți ombilicul. Ai putea răni puiul tău și ar putea chiar să introducă infecții.
  • Dacă puiul sau mama ei prezintă semne de primejdie, returnați-l imediat și așteptați cu câteva zile înainte de a încerca din nou.
  • Combinând o sesiune de cântărire cu o verificare rapidă a genului puii dvs. este o idee bună și cauzează mai puțină primejdie.
  • Observarea obiceiurilor de urinare ale puilor nu sunt de ajutor. Ambele sexe se ghemuiesc pentru a urina atunci când sunt foarte tineri. Obiceiul masculin de a-și cocking piciorul se dezvoltă mult mai târziu.
  • Dacă nu sunteți sigur de genul după mai multe încercări, probabil că este timpul să sunați la un profesionist.

Surse:

  1. Puppy de sex masculin sau de sex feminin: care este mai bine?, Petmd
  2. Carolyn Barton, Cum să identificați sexul unui catelus, Cuibul
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să spui dacă un catelus este un băiat sau o fată