De ce sunt mai scumpe puii de sex masculin?

De ce sunt mai scumpe puii de sex masculin?

Atât de mulți oameni ne întreabă de ce sunt mai scumpe puii de sex masculin decât femelele; și chiar crescătorii cred că este automat și prețul câtorva dintre puii lor în funcție de sexul lor. Dacă trebuie să fiu total sincer, primesc cât mai multe e-mailuri care mă întrebau de ce sunt mai scumpe puii de sex feminin decât bărbații. Așa că, în toate, se pare echilibrat și depinde de filozofia și credințele amelioratorului.

Un responsabil Puppy Strategia de stabilire a prețurilor ar trebui să ia în considerare sexul puii numai dacă are sens. Femeia dă naștere, astfel încât să reprezinte o concurență directă pentru amelioratorul original, în timp ce bărbații pot concura în spectacolele de câine fără întrerupere (i.E. Nu există ciclu de căldură.) Depinde într-adevăr de ameliorator și de scopul gunoiului - Este acest gunoi menit să producă câini de spectacol sau să crească stocul de reproducere?

Putem număra trei motive clare pentru care un crescător de câini ar percepe mai mult pentru un cățeluș de sex masculin decât pentru o femeie.

Câinii masculi concurează fără întrerupere

O mulțime de proprietari de câini cumpără un câine gândindu-se că vor arăta ocazional (sau profesional) Inele de conformare și alte sporturi de câine. Unde un câine de sex feminin va avea nevoie de mai multe pauze de câteva ori pe an, pentru câteva săptămâni fiecare și de fiecare dată, un bărbat poate concura fără întrerupere pe tot parcursul anului.

Pentru ao pune foarte mult, un stud nu a sângerat. Și când intenționați să arătați câinele dvs., ea contează pentru că înseamnă că doi câini potențial de succes pot obține un număr diferit de victorii și trofee în funcție de sexul lor. Când știți cât de mult crește valoarea unui câine după un titlu, are sens să preferați un bărbat astfel încât să puteți concura mai des.

Prin urmare, crescătorii de câini știu că puii lor de sex masculin pot genera un pic de venit prin Champion Studii Taxe datorită realizărilor lor. Chiar și ca un bărbat mediu, puteți să participați pur și simplu mai des în competiții, având astfel mai multe fotografii în câștigarea cel puțin unui eveniment.

De ce sunt câinii de sex masculin mai scump?
Găsit online: aceasta este ceea ce se gândește la web de ce sunt băieți mai scumpi decât fetele din același gunoi.

Știfturile au un potențial de reproducere nelimitată

Câinii masculi au practic o cantitate nelimitată de material seminal, astfel încât acestea să poată fi folosite pentru a suna cât mai multe gunoi ca crescătorul dorește. Pentru ca un stud să fie atât de popular și în cerere, noul proprietar ar trebui să câștige probabil câteva premii în unele concursuri locale sau naționale canine. Apoi, odată ce linia de sânge este recunoscută, un crescător de câini iresponsabili și lacomi ar răspunde pozitiv tuturor cererilor de service, generând o mulțime de venituri.

Spre deosebire de o femeie care trebuie să se recupereze de la un așternut anterior, așteptați următoarea ei căldură și treceți printr-o sarcină de două luni, câinii masculi pot doar să împerecheze mai mulți parteneri de reproducere în aceeași săptămână. Este chiar mai ușor pentru crescătorii de câini care navează materialul seminal.

O astfel de supraaglomerare a unui anumit câine de sex masculin poate avea consecințe dăunătoare asupra rasei, în ansamblu, deoarece ar reduce diversitate genetică. Un alt risc care crește este Șanse de linereeding Pentru că, cu atât de multe cățeluși răsturnate de un sire, șansele sunt două dintre aceste cățeluși pot să se ridice în mod necunoscut la un moment dat în viitor.

Citiți mai multe despre așa-numitul Popular Sire Effect.

Observațiile anecdotice sunt încă comune

Explicațiile de mai sus au sens, ele sunt factuale și incontestabile. Dacă nu ar fi suficient, populus crede empiric că câinii masculi sunt mai afectuați și loiali proprietarilor lor (i). Evident, aceasta este doar o credință care a fost transmisă din zilele vechi și nu are nici o fundație științifică.

Pentru că este neîntemeiată, nu înseamnă că nu contează: Perspectivele care doresc exclusiv cățelușii de sex masculin pentru a crește prețul din cauza cererii masive. Ei au nevoie pur și simplu de o educație și ceva timp pentru a înțelege că specia caninei nu au multe diferențe comportamentale între ambele sexe.

Concluzie

Majoritatea crescătorilor care reproduc câinii medii fără scop specific, vor prețui toate puppurile lor la fel. Ele pot prețui un anumit cățeluș un pic mai mult, deoarece primește mai multă atenție (culoarea, modelul de acoperire, culoarea ochilor etc.), dar nu doar din cauza genului catelusului.

În unele cazuri, amelioratorul a produs gunoiul pentru a motiv special care într-adevăr justifică un preț mai mare pentru bărbați. Mai ales dacă aceste pui vor fi prezentate în inele de conformare, de exemplu. Unii crescători vor prețui puii de sex masculin mai mare pentru că au văzut colegii care o fac și nu înțeleg cu adevărat motivele pentru care.

Este sarcina dvs. să aflați dacă un preț mai mare este sau nu este justificat!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce sunt mai scumpe puii de sex masculin?