Câți puii pot avea un câine?

câine având puii

Dacă aveți o ploaie însărcinată, probabil că ați început să vă întrebați cât de multe cățeluși vor ieși în câteva luni.

La urma urmei, trebuie să începeți să vă pregătiți pentru toți puii adorabili și să cumpărați consumabile, deci este important să știți dacă vă așteptați.

Spre sfârșitul sarcinii, VET-ul dvs. va fi probabil capabil să palpați burta mamei sau să ia o radiografie pentru a determina un număr "exactă" de pui în burtă (Deși poate fi ușor să pierdeți unul dintre pui, deci nu veți ști niciodată cu siguranță până când nu începeți să ieșim puțini wigglers). Dar vom încerca să explicăm elementele de bază ale dimensiunii așternutului, astfel încât să puteți începe planificarea.

A Studiu destul de exhaustiv a subiectului a fost publicat în 2011. Cercetătorii au analizat peste 10.000 de așchii reprezentând 224 de rase și au descoperit că Dimensiunea medie (medie) a gunoiului din acest grup a fost de 5.4.

Cu toate acestea, există o cantitate echitabilă de variație la redare. Rasele miniaturale au produs în mod tipic așternut de 3.5 pui, în timp ce rasele mari au fost produse de obicei 7.1 pui pe gunoi.

Care este cel mai mare gunoi înregistrat vreodată?

În 2004, un mastiff Neapolitan numit Tia a devenit mama cel mai mare gunoi documentat vreodată, Când a livrat 24 de pui prin intermediul secțiunii Caesariană.

Acest lucru este, evident, destul de anomalie, deoarece majoritatea câinilor produc multe așternuturi mai mici decât acest lucru. De fapt, mistiful Neapolitan este de obicei numărul între 6 și 10 pui.

Câteva alte cazuri notabile care implică gunoi uriașe includ:

  • Un Spaniel Springer a dat naștere la 14 pui în 2009.
  • Un setter irlandez a dat naștere 15 pui În 2017 (în ziua mamei, nu mai puțin).
  • Un păstor alb german numit Mosha a dat naștere 17 catelusi în 2015.
  • În 2016, o Maremma Sheepdog a dat naștere unui așternut de 17 - care a stabilit înregistrarea statului din California pentru dimensiunea așternutului.
  • Un bullmastif a produs a gunoi de 23 pui în 2014.
  • În 2014, un mare dane de 3 ani a dat naștere unui a gunoi de 19 pui.

Factorii care influențează dimensiunea așternutului

Există o serie de lucruri diferite care pot influențează dimensiunea gunoiului unui câine, și am detaliat câteva dintre cele mai importante mai mici. Este dificil de a determina empiric cât de mult acești factori influențează dimensiunea așternutului și este probabil ca diferiții factori să se influențeze reciproc într-o anumită măsură.

Rasă

Rasa unui câine este unul dintre cei mai importanți factori care influențează dimensiunea așternutului. Pur și simplu, rasele mai mari produc așternuturi mai mari. De aceea, Shih Tzus, Pomerania și Chihuahua au, de obicei, de la unu la patru pui, în timp ce Corsele de trestie, Marele Danes și alte rase uriașe dau naștere adesea la opt pui sau mai mult.

mărimea

Într-o anumită rasă, Persoanele mai mari dau naștere în mod obișnuit la așternuturi mai mari. De exemplu, un Retriever Labrador de 45 de lire poate produce o gunoi de numai cinci sau șase pui, în timp ce un laborator de 85 de lire sterline poate produce un așternut de 10 sau mai multe.

Vârstă

În timp ce câinii rămân în mod obișnuit fertil pentru întreaga lor viață, ei sunt cei mai mulți fecund În timpul vârstei devreme - de obicei între 2 și 5 ani de vârstă. in orice caz, Primul gunoi al unui câine este, în general, mai mic decât așternutul ulterior.

Sănătate

Câinii în stare bună de sănătate sunt mai susceptibili de a produce gunoi mai mari și sunt, de asemenea, mai multe șanse de a produce pui sănătoși. De fapt, este imperativ ca orice femeie stabilită pentru încercările de reproducere să fie în stare perfectă pentru a se asigura că ea și cățelușul va supraviețui procesului de naștere și de călire.

Dietă

Dieta are probabil o influență puternică asupra dimensiunii așternutului. Unii crescători susțin că câinii care sunt hrăniți cu alimente comerciale de înaltă calitate, care sunt completate cu alimente bogate în proteine ​​(cum ar fi carnea și brânza) produc așternut mai mari decât câinii hrăniți alimentele substandard sau cele hrănite numai alimente comerciale de înaltă calitate (fără proteine ​​suplimentare).

Gene diversitate la piscină

Piscina genetică mai mică a unui câine este, cu atât mai mici, liturile ei vor avea tendința de a fi; Dimpotrivă, câinii care provin din medii mai diverse tind să aibă așternuturi mai mari. Aceasta înseamnă că câinii de la liniile care au fost consimate pe scară largă vor dezvolta încet așternuturile mai mici și mai mici.

Factori genetici individuali

Câinii sunt toți indivizi, care variază în nenumărate moduri; Uneori, aceasta poate include dimensiunea așternutului. Acest lucru este foarte dificil de prezis, dar câinii care produc primele mari lituri și care pot produce mari lituri secunde mari și trei, presupunând că toți ceilalți factori rămân constanți.

Rețineți că majoritatea acestor trăsături se referă mai degrabă la baraj (feminin) decât la sire (bărbat). Cu toate acestea, sirele are o influență asupra dimensiunii așternutului. Rasa, dimensiunea, sanatatea, varsta si machiajul genetic individual vor determina parțial dimensiunea gunoiului pe care îl size.

Dimensiunea gunoiului de câine

Câte gunoi pot produce un câine într-un an?

Unele femele pot produce mai multe gunoi într-o perioadă de 12 luni. Depinde doar de ciclul natural al câinelui, de starea corpului și de dorințele amelioratorului. O mână de canini va cicliza suficient de repede pentru a produce trei sau patru litri într-un an, dar Majoritatea câinilor au doar două cicluri pe an, distanțate de aproximativ șase luni.

Dar, reproducerea unei femei de două ori în același an este încruntată de mulți crescători. A face acest lucru este foarte greu pe corpul mamei și mulți cred că va duce la o scădere a numărului total de cățeluși produse de un câine peste viața ei. În consecinţă, Mulți îi vor permite câinelui să producă o gunoi și apoi îi vor da o respirație în timpul următorului ciclu de căldură. Acest lucru înseamnă, în esență, că vor produce o singură gunoi pe an.

in orice caz, Alți crescători nu văd nici un motiv pentru a evita reproducerea câinilor în căldură, atâta timp cât sunt sănătoși și în stare fizică bună.

De fapt, crescătorii acestei mentalități susțin adesea că, deoarece fertilitatea scade odată cu vârsta și majoritatea câinilor vor fi de șase luni mai în vârstă cu fiecare ciclu de căldură, puteți produce mai multe cățeluși pe parcursul vieții unei femei prin reproducere în ciclurile de căldură înapoi la spate În timpul primilor ani de reproducere a vieții unui câine.

Câte gunoi sau pui pot produce un câine în viața ei?

Teoretic, un singur câine de sex feminin ar putea produce destul de câteva gunoi în viața ei. Presupunând că o femeie a produs două gunoi pe an, începând cu vârsta de 1 an și a continuat să facă acest lucru până când avea 8 ani, ea ar produce 14 litri peste viața ei.

După cum sa menționat anterior, dimensiunea gunoiului variază pe baza unui număr de factori, dar pentru argumentele, vom presupune că are aproximativ cinci pui în fiecare gunoi. Asta înseamnă că - din nou, teoretic și # 8212; Un singur câine poate fi fizic capabil să producă în sus de 70 de pui (!) Pe parcursul vieții ei.

Cu toate acestea, aceasta ar fi nebunie. Creșterea unui câine de multe ori ar compromite aproape sigur sănătatea ei, și acest tip de reproducere pedalei la metal este mai caracteristică a mori de catelus și a crescătorilor fără scrupule decât crescătorii conștiincioși care apreciază bunăstarea puiilor lor.

În plus, Unele dintre organizațiile de înregistrare nu vă vor permite să înregistrați un număr nelimitat de litri. De exemplu, Clubul Kennel din Marea Britanie vă va permite să vă înregistrați până la șase gunoi de la o singură mamă.

Ce rasă produce cele mai multe pui?

Așa cum am menționat mai devreme, dimensiunea câinelui - și, prin urmare, rasa ei - este probabil cel mai important factor unic care influențează dimensiunea așternutului. Câinii mai mari produc așternuturi mai mari, așa că se situează că rasele cu dimensiuni medii mai mari vor produce mai multe cățeluși decât rasele cu dimensiunea medie medie mai mică.

Pur și simplu pune, marele danezi vor produce, de obicei, așchii mai mari decât Chihuahuas va. Nu găsim un studiu fiabil care a căutat să determine cea mai fertilă rasă, dar este cu siguranță una dintre cele mai mari, cum ar fi unul dintre mastiffs, wolfhounds irlandez sau mare danezi.

Cu toate acestea, este un pic mai dificil de determinat care rasa va produce de obicei cele mai multe catelusi peste întreaga viață a femeii. Acest lucru se datorează parțial faptului că câinii mici trăiesc în mod obișnuit mult mai mult decât rasele mari. Un pomeranian poate, de exemplu, să trăiască cu vârsta de 15 ani, în timp ce lupul irlandez trăiesc de obicei doar pentru aproximativ jumătate de timp.

Asa de, În timp ce așternuturile Pomeranianului sunt susceptibile de a fi mult mai mici decât cele ale unui lup, Pomerania va avea șansa de a produce mai multe gunoi pe parcursul vieții ei.

În plus, rasele mici tind să experimenteze prima lor căldură la o vârstă mai mică decât rasele mai mari (uneori un an întreg mai devreme). Ei au tendința de a circula mai repede, care le face, de asemenea, mai probabil să producă mai multe ghișee decât rasele mai mari.

Câți puii pot avea un câine în viața ei

Cât durează un câine câinele ei?

Sarcina durează de obicei aproximativ 58 până la 68 de zile la câini. Acest lucru poate varia pe baza unui număr de factori, inclusiv vârsta și sănătatea femeii, precum și rasa ei. De asemenea, poate fi dificil să se determine momentul exact al concepției, care poate introduce o cameră mai mult mai mult în această figură.

Dar în majoritatea scopurilor, puteți Figura că câinele dvs. va fi însărcinată timp de aproximativ două luni, sau poate puțin mai mult.

Care sunt primele semne de sarcină într-un câine?

Din păcate, nu există multe semne timpurii care vor indica faptul că câinele dvs. este însărcinată. În majoritatea cazurilor, va trebui să așteptați aproximativ trei până la patru săptămâni înainte ca semnele de sarcină să devină evidente.

Unele dintre cele mai frecvente semne care indică sarcina includ:

  • Aproximativ o lună după împerechere, câinele dvs. poate produce o descărcare vaginală încărcată cu mucoase.
  • Un test de câine gravidă va începe să se umfle și să schimbe culoarea un pic aproximativ o lună după împerechere.
  • Unii câini vor începe să exaud un fluid semi-limpezi de la sfarcurile lor la aproximativ o lună după împerechere.
  • În cea de-a treia sau a patra săptămână de sarcină, mulți câini experiență "boală de dimineață."Aceasta poate include vărsături, schimbări în apetitul, schimbările de letargie sau comportamentale.
  • În jurul săptămânii patru, câinele dvs. va începe probabil să câștige în greutate. Majoritatea câinilor ajung să cântărească cu aproximativ 50% mai mult decât greutatea lor originală până la sfârșitul sarcinii.
  • În jurul valorii de 40a Ziua sarcinii, burta câinelui dvs. va începe probabil să se umple puțin. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna evident, în special pentru câinii care transportă mici gunoi.
  • Câinele dvs. va prezenta probabil un apetit crescut în a doua jumătate a sarcinii.

Desigur, Dacă suspectați (sau sperați) că câinele dvs. este însărcinată, cel mai bun mod de a ști sigur este să faceți o excursie la veterinar. Majoritatea crescătorilor recomandă vizitarea VET aproximativ două până la trei săptămâni după împerecherea oricum.

De către 21Sf Ziua sarcinii câinelui dvs., veterinarul dvs. ar trebui să poată verifica dacă este însărcinată printr-un test de sânge. De asemenea, este posibil să începeți vizualizarea puiilor prin ultrasunete în acest moment (probabil câteva zile mai târziu).

Există, de asemenea, o mică fereastră de timp - între cele 28 de ania și 35a Ziua sarcinii - când veterinarul dvs. poate palpa în siguranță abdomenul câinelui. Acest lucru îi va permite să verifice că există pui în uterul ei. Rețineți că aceasta este o procedură foarte delicată, care nu ar trebui să fie efectuată de cei care nu au fost instruiți să facă acest lucru. Manipularea brută a copiilor în curs de dezvoltare îi poate răni sau poate declanșa un avort spontan.

În ziua 45, veterinarul dvs. poate X-Ray mama pentru a vedea bebelușii în curs de dezvoltare. Acest lucru nu numai că va permite medicului veterinar să numere numărul de pui prezenți, ci să-și inspecteze structura osoasă și să notă orice anomalii.

Mamele pentru prima dată: Ce să așteptăm

În timp ce majoritatea câinilor sunt mame excelente pentru cea de-a doua, a treia și ulterioară, Mama de prima dată au adesea un pic de probleme de a imagina lucrurile. În consecință, veți dori Păstrați un ochi foarte aproape la mamele de prima dată Pentru a vă asigura că totul merge bine și că face toate lucrurile pe care o mamă bună ar trebui.

De exemplu, veți dori Asigurați-vă că toate puii găsesc sfarcuri și obține suficientă mâncare pentru a-și păstra bellurile pline și corpurile calde. Vei dori, de asemenea, să Asigurați-vă că mama rămâne sănătoasă și fericită pe tot parcursul procesului - Dacă începe să aibă probleme legate de sănătate sau emoțională în timpul procesului de răsturnare, puppurile sunt susceptibile de a suferi.

Din fericire, așa cum am menționat mai devreme, primul gunoi al unui câine este, în general, destul de mic. De exemplu, câinii de la rase care produc în mod obișnuit gunoi de cinci pui pot produce doar unul sau doi pentru prima lor gunoi. Acest lucru face mult mai ușor să țineți un ochi asupra tuturor problemelor și a problemelor în bud.

Istoria vieții și dimensiunea așternutului

Liturile mari pot părea o adaptare benefică pentru orice specie, dar în practică, lucrurile sunt rareori atât de simple.

De fapt, dimensiunea așternutului (sau dimensiunea ambreiajului, așa cum se numește în specia de ouă) este un factor foarte important în evoluția animalelor. De cele mai multe ori, presiunile evolutive duc la cea mai potrivită dimensiune a așternutului pentru istoria de viață a speciilor și strategia de supraviețuire.

De exemplu, unele animale - Oamenii, elefanții și Hipopotami sunt câteva dintre cele mai bune exemple - de obicei dau naștere la așternut foarte mici, constând din unul sau doi indivizi. Aceste animale trăiesc vieți lungi, au rate ridicate de supraviețuire și investesc, de obicei, o mulțime de resurse și efort în fiecare descendent.

La celălalt capăt al spectrului, Alte mamifere produc așhiile uriașe de copii mici. De exemplu, Tenrec.Henc - un mamifer bizar de insecte de la Madagascar - de obicei dă naștere la aproximativ 15 bebeluși, dar numărătoarele de numere mai mult de 30 au fost documentate. Aceste animale au rate ridicate de mortalitate, trăiesc vieți relativ scurte și investesc relativ puține resurse în fiecare descendent individual.

Câinii cad undeva între aceste două capete ale spectrului, deoarece dimensiunea medie a gunoiului în toate rasele este de aproximativ cinci. Ei investesc o cantitate moderată de resurse în fiecare descendent și trăiesc vieți moderate.

O jumătate de regulă

Diferitele procese care modelează dimensiunea așternutului influențează, de asemenea, numărul de mameloane pe care o are o specie. Ca o tendință generală, Dimensiunea maximă a gunoiului se potrivește, de obicei, numărul total de sfârcuri prezente.

Oamenii sunt un exemplu deosebit: majoritatea mamei dau naștere unui singur copil, deși gemenii nu sunt toți cei mai puțin frecvenți. Acest lucru ajută la asigurarea unor sfinguri suficiente pentru a merge în jur și chiar oferă o anumită protecție în cazul în care unele dintre sfârcurile mamei nu reușesc să funcționeze corect.

Regula de o jumătate este destul de fiabilă și pentru câini. Majoritatea câinilor au opt la 10 sfârcuri, iar dimensiunea medie a gunoiului este de aproximativ cinci ani.

Dar înțelegeți că aceasta este o corelație statistică, nu o modalitate prin care puteți prezice numărul de pui pe care îl va avea câinele dvs. individual. Deci, opriți numărați sfarcurile câinelui tău și doar zgâriați în spatele urechilor ca ea vrea. E un puști bun - Wuppy, da este.

Odată am avut un laborator relativ mic de ciocolată care a produs un așternut de 9 ani și un așternut de 10, care sa dovedit a fi destul de mână. Nu-mi pot imagina că trebuie să-i pasă de 15 sau 20 de pui de nou-născuți care să rătăcească într-o cutie de călcâie. În acele situații, Puppy Formulele de înlocuire a laptelui și dispozitivele de alimentare sunt destul de esențiale pentru păstrarea vieții pline (și nu conduceți mama săracă din mintea ei).

Spune-ne despre experiențele dvs. de pui de catelus. Ați avut vreodată un câine care a produs un gunoi uriaș? Cum a intrat procesul de pornire? Spuneți-ne totul despre el în comentariile de mai jos!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câți puii pot avea un câine?