Câini și depresie

Câine trist

Poate cainele dvs. să fie deprimat? Câinii sunt chiar deprimați? La fel ca oamenii, unii câini pot suferi ocazional de la depărtare de depresie. Deși câinii nu au aceeași capacitate de raționament ca și noi, nu înseamnă că nu pot experimenta depresia. La câini, depresia nu este exact aceeași tulburare clinică complexă că este în oameni. Cu toate acestea, câinii pot avea cu siguranță depresia.

Când câinii sunt deprimați, ele par a fi adesea trist și retrași. Ei chiar pot pierde interesul în joc. Ca proprietar iubitor de câine, veți fi ușurat să aflați că vă puteți ajuta de fapt câinele dvs. dacă este adresată. Adesea, primul pas pentru a face acest lucru este de a obține câinele dvs. pentru o vizită veterinară.

Cauzele depresiei la câini

Ca proprietar de animale de companie, cum luptați cu un inamic invizibil, interior? Primul pas este recunoașterea problemei. Există mai multe cauze potențiale ale depresiei la câini.

  • Boală fizică: Mulți probleme de sanatate va cauza câini să acționeze deprimat. Contactați medicul veterinar imediat dacă observați semne de depresie la câinele dvs. Este important să excludeți mai întâi o cauză fizică pentru comportamentul anormal al câinelui înainte ca lucrurile să se înrăutățească. Dacă medicul veterinar găsește o problemă de sănătate, urmați recomandările de tratament. Sperăm că depresia câinelui vă va îmbunătăți odată ce se recuperează de la boală. Dacă nu, sau determinați dacă sunt necesare diagnostice suplimentare cu VET sau dacă suspectează orice motive comportamentale.
  • Jale: Câinii pot plânge Pierderea tovarășilor umani și de animale la fel ca și noi. Poate că un câine de casă sau un câine de cartier pe care la jucat este plecat (vacanță, sa mutat departe, a murit). Sau, poate un copil din casa ta a crescut și sa mutat. Nu există nici o modalitate de a explica acest lucru câinelui dvs. Pierderea unui coleg de joc, în special un coleg de joacă la domiciliu poate fi un motiv pentru depresia caninei. S-ar putea să nu observăm foarte des, dar animalele de companie fac cu siguranță într-adevăr.
  • Schimbările de mediu: Trecerea la o casă nouă, o schimbare generală a peisajului (ca o renovare) sau chiar vremea poate afecta negativ un câine fericit fericit. Nu puteți explica motivele unei astfel de schimbări dramatice. De obicei durează timp pentru ca câinele dvs. să se adapteze la modificările majore de mediu. Discutarea modului de a vă ajuta să vă sprijiniți câinele în timpul schimbărilor de mediu, trebuie făcute cu medicul veterinar.
  • Frică: Câinele dvs. poate avea a Frica sau fobia Asta îl face să pară deprimat. Câinii uneori arată frica în moduri diferite decât v-ați aștepta. Câinele dvs. poate încerca să nu pară speriat, deoarece îl poate face mai vulnerabil. În schimb, el doar se retrage din activități normale pentru a se proteja.
  • Tu (proprietarul): Te simți deprimat sau ai făcut multe? Unii câini devin deprimați dacă proprietarul lor au plecat foarte mult. Acest lucru poate fi similar cu anxietate de separare (dar în loc de "acționând" câinele devine deprimat).
  • Necunoscut: În unele cazuri, nu există niciun motiv cunoscut pentru depresie. Acest lucru poate fi foarte frustrant pentru dvs. ca proprietar.

Ce trebuie să faceți dacă câinele dvs. este deprimat

Deteriorarea lentă și pierderea inițiativei sunt indicii clare că ceva vă deranjează câinele. Dacă acest lucru se întâmplă cu câinele dvs., trebuie să îl abordăm imediat, luându-le la medicul veterinar pentru o verificare și posibile diagnostice. Dacă medicul veterinar nu consideră că o boală fizică este vinovatul, luați în considerare faptul că unele schimbări la domiciliu pentru a încerca să vă distrați viața din nou. Exercitarea cu câinele dvs este un mod minunat de a începe.

Încercați să vă angajați în activități distractive cu câinele dvs., cum ar fi Jocuri, Trucuri distractive, și antrenament general. Ia ceva timp la Bond cu câinele tău. De asemenea, puteți lua în considerare lăsați câinele dvs. să se joace cu alți câini sau să meargă la Doggie Daycare.

Este natural că veți dori să acordați mai multă atenție câinelui dvs. atunci când este deprimat. Acest lucru nu este în mod inerent rău, dar încercați să nu strângeți sau să vă mângâiați prea mult câinele. Prea multă codificare și mângâiere din partea dvs. pot consolida comportamentul trist. Este foarte important să încercați să rămâneți în program și să rămâneți la rutina obișnuită.Acest lucru vă poate oferi câinelui un sentiment de securitate și să-și sporească încrederea.

Dacă momentul este potrivit pentru familia dvs., puteți lua în considerare obținerea unui alt câine. Acest lucru poate fi de ajutor dacă câinele dvs. este deprimat din cauza pierderii unui însoțitor. Cu toate acestea, acest lucru ar putea face lucrurile mai rău dacă câinele dvs. actual nu acceptă noul câine. Uneori, câinii noi pot fi o sursă de stres și agitație pentru un câine curent care creează mai multe probleme. Continuați cu atenție.

Dacă nici una dintre aceste activități nu pare să ajute, veterinarul dvs. poate fi în continuare capabil să ajute. Medicamentele sunt uneori considerate ca o ultimă soluție, dar există cazuri atunci când acestea sunt cea mai bună opțiune. Unii veterici vor prescrie un medicament ca fluoxetina (Prozac), deși acest lucru nu este potrivit pentru toți câinii.De asemenea, puteți lua în considerare căutarea ajutorul unui comportament al unui animal.

Încercând să ajute un câine care este deprimat este important pentru calitatea vieții animalelor de companie, de sănătate și fericire. Deși este adevărat că depresia la câini se rezolvă adesea singură după un timp scurt, este important să fii proactiv cu câinele cu depresie. Semnele de depresie pot arăta foarte asemănătoare cu semnele de boală. Amintiți-vă că locul potrivit pentru a începe este cu medicul veterinar.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Câinele meu este deprimat? Înțelegerea depresiei în caniniServicii de sesizare veterinară din Oakland, 2020

  2. Poate animalul meu să devină deprimat?Spitalul de țărm estic, 2020

  3. Kaur, Gagandeep și colab. Utilizarea fluoxetină de către veterinari la câini și pisici: un sondaj preliminarÎnregistrarea veterinară deschisă, vol 3, nu. 1, 2016, p. E000146. BMJ, DOI: 10.1136 / Vetreco-2015-000146

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câini și depresie