Câinele nu mai este jucăuș: ceea ce ar putea fi problema?

Chiar dacă câinii sunt mai jucători (și Friendlier) decât alții din cauza factorilor de rasă, este în natura majorității câinilor să se bucure de joc cu proprietarii lor și cu alți câini. Dacă fido-ul dvs. este de obicei foarte jucăuș, este doar natural pentru a vă îngrijora dacă comportamentul său se schimbă și nu mai este la fel de jucăuș. Există multe motive care pot duce la acest lucru, unele mai grave decât altele, dar poate fi, de asemenea, un semn că pooch-ul dvs. îmbătrânește.

Factorul de vârstă

Este posibil ca pooch-ul dvs. să nu mai joace cu dvs. doar pentru că nu are nici un interes din cauza vârstei înaintate. Unii câini tind să fie foarte jucători ca puii, dar asta nu înseamnă că vor rămâne la fel de jucători atunci când devin adulți și mai ales vârstnici. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți o rasă care nu este atât de activă prin natura, cum ar fi buldogii englezi sau mastiffs engleza. Altele foarte rasele active și câini mai jucăuși precum corgiile, labradorii sau boxerii vor rămâne, de obicei, la fel de jucători când cresc.

Factorul de vârstăPentru a avea un câine adult jucăuș, trebuie să-l socializați ca un catelus și să oferiți o mulțime de oportunități de joc. Unii câini vor fi jucauzi fără împingere suplimentară de la proprietar, dar alții pot fi învățați să fie jucăuși. Creați un mediu stimulator pentru câinele dvs., cu puzzle-uri și jucării alimentare, și lasă-l să interacționeze cu oamenii și cu alți câini.

Cu toate acestea, pe măsură ce câinii îmbătrânesc, jucătorul lor va scădea în mod natural. Dacă aveți un câine senior, nu trebuie să vă faceți griji că nu este jucăuș (eu.E. nu este a Senior Dog Health Probleme), cu excepția cazului în care acest lucru este urmat de alte simptome care pot semnala o problemă cu sănătatea sa. Unii câini seniori vor avea dorința de a juca, dar ar putea să nu fie capabili să o facă fizic. Înainte de a renunța, încercați să găsiți jocuri care nu necesită multă mișcare și implicare fizică pentru FIDO. Aici sunt Unele idei.

Probleme de sanatate

Probleme de sanatateCâine vechi sau tânăr, schimbări în comportamentul animalului dvs., inclusiv o dorință scăzută de a juca, poate fi un simptom al unei probleme de sănătate. Potrivit medicilor veterinari, dacă câinele dvs. nu pare interesat să joace, el ar putea avea o problemă de sănătate dentară, de exemplu. Gingiile și dinții infectați își pot afecta capacitatea de a mesteca jucăriile sau de a le purta în gură. Sunt dificil pentru proprietar să spună.

O altă problemă poate fi obezitate. Dacă câinele dvs. este supraponderal, nivelurile sale de jocuri pot scădea, fie pentru că are mai puțină energie decât câinii sănătoși, sau din cauza articulațiilor dureroase, a problemelor respiratorii și a altor probleme legate de sănătate care sunt legate de greutatea excesivă.

Artrita și scăderea funcțiilor creierului (disfuncția cognitivă) sunt mai frecvente la câinii de rang înalt, dar pot afecta uneori câinii adulți. Rețineți că multe alte probleme de sănătate vă pot face câinele mai puțin jucăuș, pur și simplu pentru că ar putea fi în durere. Dacă observați alte modificări ale comportamentului, luați câinele la veterinar pentru o verificare.

Depresie

DepresieDepresia la câini este încă cercetată, dar există unele cântă indicând faptul că câinii pot fi deprimați și dezvoltați apatie, în special din cauza lipsei de stimulare mentală. Potrivit Dr. Raymond Van Lienden, este destul de evident că câinii au emoții și pot fi într-o stare proastă din când în când.

Dacă observați simptomele cum ar fi pierderea apetitului, modificările în obiceiurile de dormit și, desigur, scăzând jocul și interesul în alte lucruri care, de obicei, excitați câinele, depresia - sau orice altceva legat de aceasta - poate fi cauza. Cu toate acestea, aceste simptome pot semnala și alte probleme de sănătate fizică. Nu sari la concluzii înainte de a-ți lua câinele la veterinar. Puteți afla mai multe despre cauzele de depresie, simptomele și opțiunile de tratament Pe acest site.

Este vina ta?

Câinele meu nu mai este jucăuș - aiciDacă câinele dvs. nu pare receptiv la stimularea de a juca cu dvs., motivul poate fi, de asemenea, în abordarea dvs. greșită. Potrivit unor studii recente, Câinii reacționează diferit la diferite "semnale de joc".

De exemplu, unul dintre cele mai populare semnale, bătând podeaua, duc la un răspuns pozitiv de la câini doar 38% din timp. Pe de altă parte, urmărindu-se și fugind și a călăuzește a avut o rată de succes de 100% și au stimulat întotdeauna câinii să joace. Deci, dacă câinele dvs. nu pare interesat să se joace cu dvs., încercați o abordare diferită de a fi încântați de timp de joc și puteți obține rezultate mai bune.

Citiți următorul: Top 25 cele mai bune jucării de catelus pentru dentiție și stimulare mentală

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinele nu mai este jucăuș: ceea ce ar putea fi problema?