Câinii comunică prin utilizarea expresiilor faciale

Studiile recente arată că câinii iubesc când zâmbim și ne dau acei "ochi de catelus" trist în scop.

Câinii și oamenii au trăit alături de unii pe alții pentru aproximativ 30.000 de ani, dau sau iau.

În timpul perioadei, am adoptat anumite comportamente, obiceiuri și caracteristici una de cealaltă. Câinii nu pot comunica cu noi încă, dar au petrecut mult timp observând cum facem comunicarea. Și acum ei ar putea încerca să vorbească înapoi.

Priveste si invata

Studiile arată că câinii își petrec mult timp vizionarea oamenilor și studierea modului în care acționăm și privim. Câinii domestici s-au dovedit a privi în sus la fețele umane mai des decât pupurile de lupi ridicate.

Câinii comunică cu noi prin vizionarea și utilizarea expresiilor faciale
Imagine: Universitatea din Portsmouth

De-a lungul anilor, câinii au ajuns mai bine să citească semnale de comunicare decât alte animale. Și acum ei învață să joace acele gesturi, precum și să ne relanseze înapoi cu propria lor.

LEGATE DE: Dog Expresii faciale și limbajul corpului explicat de știință

Când câinii știu că oamenii se uită la ei, au pus o expresie facială diferită. S-ar putea să nu fie o reacție la noi - mai degrabă, poate fi o încercare de comunicare cu noi!

Ochii de catelus trist

Un studiu a fost făcut recent în Anglia, care a demonstrat că câinii au făcut în mod intenționat acea clasică "fata de catelus trist", unde își ridică sprâncenele interioare. Această expresie face ca ochii lor să fie mai mari și îi face să pară mai puțin asemănători.

Juliane Kaminski este un psiholog la u.K.Universitatea din Portsmouth, care lucrează în Centrul de cogniție pentru câini.

Kaminski și echipa ei de cercetători au efectuat un studiu în care au recrutat 24 de câini de familie și le-au urmărit să reacționeze la diferite situații.

Câinii comunică cu noi prin vizionarea și utilizarea expresiilor faciale
Kaminski și subiectul câinelui ei.
Foto: Universitatea din Portsmouth

Fiecare câine a fost pus lângă un om pe care nu-l cunoșteau, iar omul a făcut unul din cele 4 lucruri diferite:

  1. Sa confruntat cu câinele în timp ce ține un tratament
  2. Se îndepărtă de câine în timp ce țineți un tratament
  3. Sa confruntat cu câinele cu mâna goală
  4. Sa întors de la câine cu mâna goală

Reacțiile câinilor au fost filmate continuu. Pentru a asista și a evita confuzia, cercetătorii au folosit o rubrică a expresiilor feței canine definite (pe baza căruia mușchii sunt flexați).

De interes deosebit pentru Kaminski și echipa ei a fost această față de catelus tristă. Anterior studiat indică faptul că oamenii cad pentru această expresie și nu o pot rezista atunci când o văd.

Ei bine, câinii au ajuns să înțeleagă acest lucru!

De fapt, câinii care folosesc această expresie în mediile de adăpost tind să se adopte mai ușor decât cei care nu.

LEGATE DE: Oamenii empatici pot interpreta mai bine expresiile câinilor

Acest studiu a arătat că câinii au pus această expresie pe fața lor atunci când omul le-a întâmpinat.

Cercetătorii presupun că acest lucru poate însemna că câinii sunt catering cu bună știință față de preferințele umane prin punerea în expresie pe care o cunosc pe oameni iubesc.

Dar acest lucru nu înseamnă manipularea

În timp ce este tentant să sari la concluzia că câinii se joacă în mod intenționat pe preferințele și emoțiile noastre, Kaminski avertizează împotriva acestui lucru.

Ea spune că doar pentru că fac această față atunci când un om transformă atenția spre ei, nu înseamnă că ei se manipulează.

Manipularea ar implica ne-a face să facem ceva pentru ei făcând fața de catelus tristă. Cu toate acestea, câinii nu mai erau interesați de oamenii care dețin tratamente decât cei care nu dețin tratează.

De asemenea, nu a putut fi determinată dacă câinii au înțeles că se uită mai trist cu această expresie sau au înțeles doar că le-a câștigat mai multă atenție de la oameni.

În studiile viitoare, Kaminski speră să arunce o lumină asupra motivației din spatele acestor expresii, precum și modul în care domnii de domesticiți i-au influențat comportamentele lor.

Dovezile susțin teoria că câinii sunt sensibili la atenția oamenilor și că aceste expresii faciale pot fi încercări de a comunica cu noi.

Dacă sunteți localizat în u.K. și ar dori ca câinele dvs. să participe la aceste studii de distracție, puteți Înscrieți-vă aici!

Citiți următorul: 10 moduri de câini își comunică simțul umorului

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii comunică prin utilizarea expresiilor faciale