Top 10 animale de companie mai inteligente

Câinele de la collie de frontieră privindu-se direct în cameră

Unele animale sunt cu siguranță mai deșteptate decât altele. De-a lungul anilor, au fost făcute mai multe studii pentru a evalua nivelul de inteligență al multor tipuri diferite de animale, multe dintre care numim adesea animale de companie. Dar ce animale de companie sunt cele mai deșteine? Și cum este măsurată inteligența la animale?

Este dificil să clasificați animalele bazate pe o scală de inteligență, deoarece aceasta este ceva care este măsurat diferit în diferite specii (deși testul de fabulă al AESOP este adesea folosit). În oameni, inteligența este clasată prin punerea la întrebări, rezolvarea problemelor și atribuirea acestora cu un scor IQ. Dar nu poți face asta în același mod cu animalele. Prin urmare, se efectuează o varietate de teste, studii pe termen lung, observații și compararea unei specii la alta pentru a evalua nivelul general al inteligenței diferitelor animale.

01 din 10

Păsări

Păsările au fost studiate în profunzime, iar unele feluri s-au dovedit a fi cu siguranță un nivel superior de inteligență în comparație cu alte specii. Parrotul gri african, o pasăre populară de companie, este un tip de aviară care a arătat că este foarte inteligent. Universitatea Harvard a demonstrat chiar cât de inteligente sunt Grays African printr-o varietate de teste.

Mulți oameni știu deja asta Unele păsări sunt capabile să vorbească, Dar African Grays poate identifica, de asemenea, obiecte, discerne cantități, disting între diferite culori și chiar numără. În studiul Harvard, cercetătorii au descoperit că un gri african numit Griffin a fost mai inteligent decât un tipic de 4 ani.

În plus față de griul african, alte papagali sunt, de asemenea, desigur foarte inteligente și sunt ciori.

  • 02 din 10

    Primate

    Chimpanzeii sunt foarte strâns legați de oameni. Nu numai că oamenii împărtășesc 99% din ADN-ul lor cu acest animal, dar au, de asemenea, un nivel ridicat de inteligență. Chimps au fost de mult timp studiate și sunt cunoscute că au emoții precum empatia și regretul - pentru a face și a utiliza o serie de instrumente pentru a vâna și a obține alimente - au memorie pe termen lung - recunoașteți-vă în oglindă - poate învăța să identifice culori, forme și obiecte - și chiar folosiți limbajul semnelor pentru a comunica cu oamenii.

    Cimpanzeii cu siguranță nu fac animale de companie bune. Datorită inteligenței lor ridicate, este dificil să le păstrați stimulați într-un mediu uman și pot deveni distructive și resentimente de disciplină.

  • 03 din 10

    Porci

    Porcii pobili se ridică în popularitate ca animalele de companie, iar tot mai mulți oameni descoperă cât de inteligent sunt aceste animale. Porcii sunt creaturi foarte sociale și inteligente. Ei au amintiri pe termen lung, recunosc alți porci, precum și oameni, și chiar au demonstrat că manipulează alți porci.

  • 04 din 10

    Câini

    Proprietarii câinilor știu că câinii sunt inteligenți. Housebreking, comenzi de bază și învățare Regulile casei sunt de obicei stăpânite de majoritatea canininelor destul de repede.

    Collie de frontieră este adesea tootată ca una dintre cele mai deștepte de câini. Ele sunt câini excelenți de herding, pot urma o varietate de comenzi verbale și de semnal de mână și s-au dovedit a înțelege mai multe cuvinte decât alte rase de câini.

    Continuați la 5 din 10 de mai jos.
  • 05 din 10

    Șobolani și șoareci

    Șobolanii și șoarecii pot fi mici, dar nivelurile lor de inteligență nu sunt nimic de desființat. Aceste rozătoare mici sunt adesea folosite în experimente de laborator, dar au fost, de asemenea, studiate de neurologii care au arătat doar cât de inteligenți sunt într-adevăr.

    Proprietarii acestor animale de companie fermecătoare știu cât de afectuos sunt, cum iubesc să fie zgâriate și gâtute și cum le recunosc proprietarii lor. Ele sunt foarte curate și creaturi sociale, de asemenea. Complexitatea comunicațiilor, a expresiilor faciale și a răspunsurilor la diferiți stimuli, ajută la demonstrarea modului în care șobolanii și șoarecii inteligenți sunt într-adevăr.

  • 06 din 10

    Pisicile

    Unii oameni nu se pot gândi la un nivel ridicat de inteligență atunci când vine vorba de o pisică, dar felinele sunt de fapt foarte inteligente. Pisicile pot învăța trucuri, să-și recunoască numele, să înțeleagă comenzile de bază și să aibă o memorie de durată mai lungă decât câinii. Unii psihologi simt că pisicile sunt mai impulsive și mai puțin pacienți decât câinii, motiv pentru care nu vedem pisicile care fac aceleași sarcini ca câinii foarte des.

  • 07 din 10

    Cai

    Caii pot învăța, fără îndoială, lucrurile și chiar rezolva problema. Mulți cali și-a dat seama cum să-și deschidă ușa de stand, să-i plătească un om de pe spate și să iasă dintr-o situație îngrijorătoare. Își amintesc oamenii, cuvintele și tonurile în care oamenii vorbesc cu ei. Ei au abilități cognitive care le permit să comunice cu oamenii în moduri în care oamenii pot înțelege și acest lucru nu este ceva pe care fiecare animal inteligent îl poate face.

  • 08 din 10

    Ratonii

    Ei pot fi văzuți ca niște gunoi de gunoi, dar ratonii au mai multe lucruri în spatele măștilor de față decât s-ar putea gândi. Ratonii sunt foarte creativi, inovatoare și pot rezolva problema. Un studiu care a fost făcut cu mai mult de 100 de ani în urmă, a comparat chiar și inteligența ridicată a ratonilor la cea a primatelor.

    Continuați până la 9 din 10 de mai jos.
  • 09 din 10

    Monitor Lizards

    Reptilele nu se afișează, de obicei, atunci când vă gândiți la animalele inteligente, dar șopârlele de monitorizare sunt foarte inteligente, iar inteligența lor poate fi motivul pentru care multe tipuri de monitoare sunt astfel de animale de companie provocatoare. Monitorul șopârlelor lucrează împreună în grupuri pentru a obține un obiectiv comun, recunoașteți proprietarii lor și pot număra chiar.

  • 10 din 10

    Veverițe

    Veverițele pot obține o reputație proastă pentru încercările lor îndrăznețe de trecere a drumurilor aglomerate, dar acești rozătoare sunt de fapt mai inteligenți decât arata. Multe veverițe, cum ar fi veverițe care zboară, s-au adaptat la viața orașului, sunt foarte viclean, și chiar au terenuri false de îngropare a alimentelor pentru a păcăli alte rozătoare cu privire la locul lor de alimente. Veverițele comunică, de asemenea, pentru a avertiza alte veverițe, care demonstrează altruismul sau o preocupare pentru bunăstarea altora.

  • Surse de articole
    Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
    1. Periculos. Universitatea Harvard

    2. Chimps ca animale de companie: realitatea. Jane Goodall Institute UK

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Top 10 animale de companie mai inteligente