Ce sunet face un câine?

Ce sunet face un câine

În timp ce câinii nu pot vorbi, asta nu înseamnă că nu pot comunica cu dvs. sau cu alte animale. În plus față de ele limbajul trupului și semnele verbale pe care le folosesc pentru a-și afișa emoțiile, ele fac, de asemenea, sunete diferite pentru a comunica între ele și cu oamenii. Iată ce înseamnă câini și ce înseamnă cele de fapt.

Lătrat

Lătrat Latrat de caineeste cea mai comună mod în care câinii comunică. Cu toate acestea, nu toate lătratul are același înțeles. De fapt, există diferențe în scoarțe și nu toate lătratul nu sună la fel, chiar și pentru noi, de aceea există multe cuvinte diferite care descriu la lătrat. Există mai multe cuvinte pentru lătratul sunetelor chiar într-o singură limbă, în timp ce fiecare limbă are a cuvânt specific pentru lătrat, de asemenea.

Câinii scoarță să exprime diferite emoții. Ei latră când sunt anxioși, plictisitori sau excitați. Ei, de asemenea, coacă când caută atenție sau pentru a comunica cu alți câini. Un studiu a arătat cum oamenii interpretează vocalizările câinilor și au determinat că lătratul scăzut înseamnă că câinele se simte amenințat sau anxios, în timp ce sunetele ridicate prezintă dorința de a se angaja cu ceva sau cu cineva.

Un alt Studiu interesant a arătat că oamenii au ghidat evoluția scoarțelor câinilor. Cercetătorii au observat că lătratul este o modalitate comună pentru ca câinii domestici să se exprime, în timp ce nu este atât de obișnuit la câinii sălbatici. Deoarece nici o trăsătură evolutivă nu poate explica această diferență, concluzia a fost că câinii domestici au dezvoltat lătrat pentru a comunica mai bine cu oamenii.

Mârâind

Câine mârâieUn alt sunet comun pe care câinii îl fac este mârâit. Poate suna destul de înfricoșător și, în multe cazuri, este un avertisment că câinii trimit oamenilor sau altor câini, ceea ce ar putea duce la un atac. Cu toate acestea, agresiunea ofensivă și comportamentul de pădare nu sunt singurele motive pentru care câinii mârâsc, ei o fac, de asemenea, atunci când se simt speriat sau nesigur.

Chiar și banterul jucăuș poate face o mârâie de câine. Este vorba despre context și, din nou, tonul și pitch-ul mârâii.

Câinii folosesc, de asemenea, mârâie pentru a determina dimensiunea unui alt câine. Acest lucru a fost arătat în cercetarea de către Tamás Faragó, dr. Și echipa sa la proiectul de câini de familie de la Universitatea Eötvös Loránd din Budapesta. Ei au arătat, de asemenea, că câinii știu cum să interpreteze diferite creșteri prin vocalizare, fără nici o componentă vizuală.

Urlă

Urlă Câine urlăeste probabil cea mai adevărată formă de comunicare între câini. De fapt, cercetările au arătat că urlă face parte din genetica unui câine, pe care o împărtășesc cu lupi. De aceea, rasele vechi de câine, cum ar fi Huskies sau Malamutes, tind să urlească cel mai mult. Una dintre cele mai vechi rase de câine din lume, Basenji, nu scapă deloc, dar face urlă, chiar dacă sunetul pe care îl emit sunete mai mult ca yodeling.

Câinii pot urca din multe motive diferite. Poate fi cauzată de anxietatea de separare sau de căutarea atenției. Unii câini vor urca dacă sunt în durere sau se simt bolnavi. Cu toate acestea, cele mai frecvente motive pentru a urla comportamentul și comunicarea pe distanțe mai mari.

Whining și gemând

Whining Câine whiningeste o altă formă de vocalizare a câinelui care poate avea semnificații diferite. Câinii adesea plâng când sunt în durere, dar asta ar trebui să fie doar temporar. Când câinii se îndreaptă spre o perioadă mai lungă de timp, aceasta înseamnă, de obicei, că sunt plictisiți sau anxioși, dar poate semnala și frica sau chiar entuziasmul. Dacă câinele dvs. Whines pentru o lungă perioadă de timp și nu se oprește dacă îi oferiți o divertisment pentru el, ar putea semnala o afecțiune, chiar și o problemă mentală.

Bunurile mici sunt o modalitate comună pentru puii și câțiva câini adulți pentru a-și exprima conținutul. Puii o fac de obicei atunci când sunt aproape de mama lor sau de oamenii lor.

În concluzie, câinii sunt capabili să facă multe sunete diferite. În plus față de cele pe care le-am menționat în acest articol, câinii pot, de asemenea, să iasă, yip, huff sau whimper. În timp ce tipul sunetului pe care îl fac vă poate spune multe despre ce doresc ca câinii să comunice, fiecare sunet poate avea semnificații diferite. De aceea este, de asemenea, important să acordați atenție tonului și a terenului, precum și pentru a înțelege în mod corespunzător ceea ce câinele dvs. încearcă să vă spună.

Citiți următorul: Dog Expresii faciale și limbajul corpului explicat de știință

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce sunet face un câine?