Întrebați un veterinar: este mâncarea gratuită de cereale rău pentru câini?

În ultimul deceniu, dieta fără cereale pentru câini au devenit toate furie pentru proprietarii de animale de companie. Este probabil că ați auzit sau ați citit cum nu ar trebui să conțină nici un fel de mâncare de companie și toate buzzurile vă pot lăsa să vă întrebați: este mâncarea liberă de cereale rău pentru câini sau este de fapt mai bine? Iată ce spun știința și veterinarii despre asta.

Fără boabe despre el și # 8230;

Primul lucru pe care trebuie menționat este că luați ceea ce bun pentru oameni și aplicarea acelorași concepte la câini nu este întotdeauna cea mai bună abordare în ceea ce privește medicina veterinară și știința. În mod similar, mergeți cu dieta fără cereale pentru câini nu este întotdeauna calea cea bună. Așa am ajuns FDA Avertismente de emitere despre alimentele fără cereale fiind rău pentru câini și provocând probleme cardiace în animale de companie.

Acest lucru sa întâmplat pentru că, prin apariția recentă a dietei "fără cereale", "fără centimetri", "fără centimetri", dieta fără cereale, dieta fără cereale pentru câini a fost luată cu succes și pe piața alimentară pentru animale de companie. Mulți Cereale Foods Dog Dog A devenit popular, iar un proces comun de gândire este, bine, dacă granulele sunt rele pentru mine, trebuie să fie rele pentru câinele meu și # 8230; dreapta?& # 8221; sau Boalele sunt doar adăugate de umplutură și nu au nici un motiv să fie în hrana pentru animale de companie, dreapta?& # 8221;

În practica mea veterinară, am auzit adesea întrebarea, este Mâncare fără cereale rău pentru câini sau o recomandați?& # 8221; Pe scurt, alimentele cu câini fără cereale a fost de mult timp controversați cu mulți experți, oameni de știință și veterinari care urmează o abordare bazată pe dovezi. Veterinarii au consiliat împotriva alimentelor fără cereale pentru o lungă perioadă de timp, dar puțini proprietari de animale de companie au ascultat, ceea ce a dus la acestea Avertismente recente FDA.

Acestea fiind spuse, întrebarea de boabe în hrana pentru câini este puțin mai complicată decât un simplu & # 8220; este bun & # 8221; sau # 8220; este rău.& # 8221; În ansamblu, poate fi o alegere potrivită pentru niste câini, dar nu este necesar pentru cel mai Câini, și există câteva alte motive pentru care hrănirea alimentelor pentru câini fără cereale nu poate fi cea mai bună opțiune pentru poochia dvs.

Cereți un veterinar: Hipoalergenic hrana de câine funcționează într-adevăr și de ce?

Este mâncarea gratuită de cereale rău pentru câini?
(5 motive pentru care doriți să o evitați)

Întrebați un medic veterinar - este mâncarea gratuită de cereale rău pentru câini

1. Frauda alimentară: Este posibil să nu fie "fără cereale"

Proprietarii de animale de companie sunt adesea surprinși că nu toate dietele fără cereale pentru câini sunt, de fapt, că fără cereale. Pentru a înțelege cum este posibil acest lucru, trebuie să aflați despre substanțele alimentare care sunt boabe din punct de vedere tehnic. Dicționarul online al lui Merriam-Webster definește un cereale în felul următor (1):

  1. "O sămânță sau un fruct de iarbă de cereale"
  2. "Semințele sau fructele diferitelor plante alimentare, inclusiv ierburile de cereale și în utilizarea comercială și legală a altor plante (cum ar fi soia)"

Botanic, boabele de cereale aparțin familiei "Poaceae", care include grâu, porumb, orez, ovăz, orz, sorg, spellled, mei, triticale, secară și multe altele.

Un alt grup de "boabe" a devenit popular în anumite alimente pentru câini de tip boutique și sunt adesea comercializate ca diete de mâncare "fără cereale". Ele sunt corecte din punct de vedere tehnic, deoarece hrișcă, quinoara și amarantul sunt semințe - din punct de vedere botanic.

Deci, de ce această chestiune?

Contează pentru că companiile de mâncare pentru câini vă pot minți, care nu ar trebui să fie o surpriză in acest punct.

Producătorii de alimente pentru animale de companie se bazează pe faptul că majoritatea oamenilor nu înțeleg pe deplin ce este un cereale. De exemplu, majoritatea oamenilor se gândesc la grâu și porumb când se gândesc la "boabe."Este porumbul și grâul care sunt în prezent cele mai" vilalizate "boabe de cereale, asociate cu producția de OMG, reziduuri chimice și sănătate slabă.

Dacă sunteți angajat într-o dietă fără cereale pentru câini, asigurați-vă că Citiți etichetele cu grija. Uneori, orezul sau orzul lui Brewer sunt în diete de mâncare "fără gluten" sau "fără cereale". Aceste diete trebuie să fie etichetate "fără grâu, soia sau porumb" în loc de pur și simplu fără cereale, deoarece orezul este un boabe.

Stick cu companii de renume care se angajează într-un produs de calitate. Dacă sunteți în căutarea unor recomandări pentru mărcile de mâncare pentru câini de reputație, faceți o cercetare online sau întrebați un nutriționist canin pentru asistență în alegerea unui produs.

2. Nu este neapărat mai sănătos pentru câini

În primul rând, să începem cu un simplu fapt: nu există dovezi științifice care sugerează că dieta fără cereale pentru câini este o opțiune mai bună pentru fiecare animal de companie. De fapt, cercetarea care a fost făcută pe aceste diete a constatat oarecum rezultate opuse. A 2014 Studiu Concluzii:

Etichetele care citesc "fără cereale" sunt mai dăunătoare câinelui și nu trebuie administrate decât dacă este necesar pentru alte nevoi specifice.& # 8221;

Experții care stau la vârful actualei cercetări PET nutrition confirmă acest lucru și, în general, nu sunt de acord cu privire la schimbarea câinelui dvs. într-o dietă fără cereale fără un motiv bun pentru a face acest lucru (vezi acest, acest, acest, și acest).

Dietele fără cereale diferă semnificativ unul de altul

În plus, dieta fără cereale pentru câini are multe variații și nu sunt toate create în mod egal. Cu excepția cazului în care are o stare de sănătate specială, dieta alimentară fără cereale pentru animalele de companie nu ar trebui să fie "scăzută carb", dar mulți sunt.

Pe de altă parte, dietele fără cereale care sunt bogate în proteine ​​și grăsimi și scăzute în carbohidrați pot fi problematice pentru câțiva câini (2).

Studiile arată modul în care hrănirea fără cereale a câinelui poate duce la un dezechilibru al microorganismelor din tractul digestiv al câinelui și, dacă nu imediat, ducând în cele din urmă la flatulență, diaree, vărsături sau constipație.

Unii câini care se confruntă cu scaune digestive sau scaune incoerente pe o dietă fără cereale bogate în proteine ​​vor reveni la normal o dată cerealele sau o sursă de carbohidrați cu fibră de înaltă fibră este reintrodusă. Pentru a rămâne cu un bun echilibru al tuturor macronutrienților și fibrei, căutați alimente pentru animale de companie care oferă cantități adecvate de fibre prin ingrediente cum ar fi mazăre verde, linte, dovleac, squash, quinoa, mere, pere și pulpă de sfeclă.

Fiți atenți la dietele cu proteine ​​ridicate care conțin doar una sau două surse de fibre. Nu toate fibrele sunt create egale și diferite tipuri au efecte diferite asupra sistemului digestiv.

De exemplu, formula de vită uscată a aerului Ziwi este o rețetă alimentară fără cereale și aproape 100% carne. Într-o bază de substanță uscată, vine la 44% proteină (bogată în proteine) și fibră de 1%. Acest lucru pare bine la suprafață. Cu toate acestea, atunci când vă uitați la locul în care vine fibrele din lista de ingrediente, este din două surse - rădăcină de rădăcină de cicoare (fibră solubilă) și kelp uscat (alge marine), o sursă de fibră alginat.

Atât inulina cât și alginații din Kelp sunt tipuri de fibre solubile. În mod ideal, sursele de fibre insolubile și solubile ar trebui incluse în dieta câinelui dvs.

Fibrele solubile face fecale mai puțin voluminoase, hrănește bacteriile "bune" în intestin și leagă apa - făcând un "gel" care crește apa în fecale (3). De asemenea, face accelerarea fermentației de către unele bacterii, care pot predispune câinii la flatulență dacă dieta lor conține numai fibre solubile. Dietele grele care conțin numai fibre solubile pot, de asemenea, predispune câțiva câini la scaunul sau diareea liberă, și chiar suprasolicitați rinichii.

Fibrele insolubile ajută la normalizarea modului în care alimentele digerate rapid se mișcă prin tractul digestiv. Poate ajuta la accelerarea lucrurilor sau să le încetinească. Ei fac, de asemenea, scaune mai voluminoase și puțin mai uscate. Dieta câinelui dvs. ar trebui să conțină atât surse de fibre solubile cât și insolubile. Verificați dieta sa pentru o combinație de surse din fibre, fără cereale sau nu. Acest lucru va da probabil cel mai bun echilibru al fibrei insolubile și solubile.

Dacă vedeți ingrediente pe etichetă de pe ambele părți ale acestei diagrame, fibra câinelui dvs. este bine acoperită:

Surse de fibre solubile Surse de fibre insolubile
Inulin, rădăcină de cicoare Grâu integral
Alge marine, kelp Tărâțe de ovăz
Pulpa de sfecla Legume întregi și fructe sau piei de fructe
Fructe întregi In
Fructe întregi secară
Psyllium Boabe de soia
Pectină Mazăre, linte

Ce cantitatea de fibră "normală" ar trebui să fie într-o dietă câinilor este dezbătută pe scară largă între experți. De obicei, mai puțin de 5% fibre de materie uscată este recomandată pentru câinii adulți (4). Cele mai multe diete de alimente de câine comercial sunt fibre de 1-2% pe bază de substanțe uscate.

3. Câinii nu sunt lupi

Mulți producători de produse incluse în dieta fără cereale pentru câini își promovează alimentele, susțin că ADN-ul ancestral al câinelui dvs. este comun cu lupul. Acest lucru este adevărat, dar comparația este defectă. După o anchetă științifică puternică asupra modului în care câinii similari de astăzi sunt lupi, răspunsul este - nu foarte asemănătoare.

Cu toate acestea, proprietarii de animale de companie mă întreabă adesea, lupii nu mănâncă boabe, deci de ce ar trebui ca câinele meu?& # 8221;

Această comparație este defectă în acel câini sunt o specie diferită de lupi și au evoluat alături de oameni de mii de ani. Câinii sunt mai aproape de Omnivorele indiferente, nu carnivorele adevărate (5), iar în timp ce câinii sălbatici vor vâna carne proaspătă, ei au și o mare parte din dieta lor Scapărire.

Câinii sălbatici pot și vor mânca pâine rămase de la un coș de gunoi uman sau mere cu jumătate putrede care au căzut de la un copac. Lupii de obicei nu. Câinii au evoluat alături de oameni și au mâncat ceea ce am mâncat, care include boabe. Și 10.000 de ani de existență alături de oameni sunt suficient timp pentru a avea sistemul digestiv al câinelui să se schimbe și să se adapteze la noul mediu și dietă, spun experții.

Gândiți-vă la acest lucru: o comparație similară ar fi că oamenii împărtășesc o mulțime de ADN comun cu cimpanzeii, deoarece suntem toți primatele. Dar oamenii au aceleași cerințe nutriționale ca un cimpanzeu? Nu. Am evoluat diferit.

4. Majoritatea câinilor pot digera cu ușurință boabele

În timp ce câinii au evoluat alături de oameni, tractele lor digestive pot digera eficient calorii pe bază de cereale. După cum am menționat, dieta fără cereale pentru câini poate fi o opțiune bună în cazuri foarte specifice. De exemplu, dacă animalul dvs. de companie are alergii, comutarea la o dietă alimentară fără cereale poate părea calea de a merge (și uneori, este). Mulți oameni decid să încerce o dietă fără gluten sau fără cereale, pentru a atenua anumite simptome.

În timp ce este adevărat că mersul gratuit de cereale poate ajuta la anumite canini, este puțin probabil să vă ajute câinele în felul în care credeți.

Majoritatea câinilor cu alergii suferă de dermatită atopică. Câinii pot avea alergii cutanate la o varietate de substanțe diferite, dar câinii nu suferă de obicei de gluten sau de intoleranță la cereale sau de alergii. Nu este imposibil - dar foarte puțin probabil.

Doar aproximativ 10% din alergiile la câini sunt cauzate de alimente (6, 7, 8). Majoritatea acestor 10% sunt cauzate de consumul de proteine ​​cum ar fi carnea de vită, pui, ouă și miel, care au constatat că studiile sunt cele mai comune alergeni. În timp ce apare, grâul și porumbul reprezintă o cauză mai rară Alergiile la câini. Statistic, pielea mâncărime a animalelor de companie este cel mai probabil cauzată de o alergie la ceva în mediul înconjurător, cum ar fi polenul, mucegaiul, acarianul de praf Dander și Cockroach Dander.

Dacă credeți că câinele dvs. suferă de o alergie alimentară, vă rugăm să discutați cu medicul veterinar. Poate fi mai bine să încercați o nouă proteină (Venison, Kangaroo) sau o dietă hipoalergenică înainte de a tăia boabele și puneți-vă pooch-ul prin Eliminarea dietei.

5. Costul ridicat al alimentelor cu câini fără cereale

Dacă nimic altceva, ultimul lucru de menționat despre dieta fără cereale pentru câini este eticheta lor costisitoare de preț. Așa cum ați observat probabil deja, indiferent dacă mărci ieftine sau cele din câte top alimente pentru câini, Dieta fără cereale pentru câini comentează de obicei un cost mai mare decât omologii lor care conțin cereale. Produsele pe bază de animale sunt aproape întotdeauna mai scumpe de lire sterline decât produsele pe bază de plante din alimentele pentru animale de companie.

Multe mărci de mâncare pentru câini care sunt fără cereale includ și carne de grad de oameni. Deși acest lucru poate fi mai sănătos pentru câinii noștri, acesta comentează și un preț mai mare. Fructe întregi, legume și chiar linte care sunt grad de grad de human în alimentele de câine, de asemenea, determină prețul. Acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să cheltuiți un dolar suplimentar pe mâncarea animalului dvs., dacă vă puteți permite, ci doar fiți pregătiți înainte de a face comutatorul.

În concluzie

Deci este mâncarea liberă de cereale rău pentru câini? În majoritatea cazurilor, răspunsul este probabil da. Dieta fără cereale pentru câini poate sa Fii bun numai pentru anumite animale de companie și în cazuri foarte specifice. În majoritatea cazurilor, nu este nevoie de animalul dvs. de companie să mănânce o dietă fără cereale.

În plus, studiile au găsit, de asemenea, multe cazuri în care dieta fără cereale poate fi mai gravă pentru câine decât o marcă conținând cereale de alimente comerciale.

Dacă vă decideți să treceți la sau de la o dietă alimentară fără cereale, nu uitați să faceți acest lucru cu atenție. Ori de câte ori vă schimbați mâncarea câinelui, este important să faceți acest lucru încet.

Începeți prin introducerea a 10% a alimentelor noi la alimentele vechi de 90% în ziua 1 și în ziua 7, ar trebui să fiți la 100% alimente noi. Dacă descoperi că câinele dvs. are scaun moale, diaree sau vărsături - reveniți la mâncarea veche pentru câteva zile și contactați medicul veterinar.

Citiți următorul: 13 sfaturi de nutriție de câine care sunt de fapt bazate pe știință

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Întrebați un medic veterinar - este mâncarea gratuită de cereale rău pentru câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Întrebați un veterinar: este mâncarea gratuită de cereale rău pentru câini?