Palmici sago: plante extrem de toxice care sunt mortal la câini

Sago palmier frunze

Palma Sago, Cycas Revoluta, este o plantă din genul Cycad, care este un grup primitiv de plante asemănătoare palmei care produc semințe și conuri. Deși provine din sudul Japoniei, această fabrică semitropică benignă a devenit disponibilă ca un planificat prin intermediul comercianților cu amănuntul din Statele Unite. Planta este totuși extrem de toxică și un pericol pentru gospodării cu câini și alte animale de companie sau copii.

Palma Sago este cultivată ca o fabrică de amenajare a teritoriului în aer liber în climă caldă și, datorită ratei sale de creștere lentă, palmele Sago apar chiar în aranjamentele Bonsai. Prin urmare, palma Sago este un pericol atât în ​​interior, cât și în afară. Toate ciclurile sunt plante otrăvitoare care seamănă cu plantele din familiile de palmier și ferigă, dar palma Sago nu este o palmă sau ferigă adevărată.

Părți toxice ale palmei Sago

Palma Sago nu ar trebui să fie confundată cu plantele de palmier metroxilon care sunt utilizate pe scară largă pentru a face produse de amidon pentru consumul uman, deoarece sunt, de asemenea, cunoscuți în mod colectiv sub numele de Sago. Toate plantele Cycad, inclusiv palma Sago, sunt extrem de otrăvitoare.

Deși multe animale de companie pot găsi plante Cycad foarte gustoase și plăcute pentru a mesteca, toate părțile acestei plante sunt foarte toxice: frunze, trunchi, rădăcini și semințe. Frunzele recent de germeni și semințele roșiatice sunt deosebit de otrăvitoare. Ingerarea chiar și o sămânță poate ucide un câine.

Agentul toxic primar al palmei Sago și al altor cicluri se numește Cicasin. Este atât o glicozidă neurotoxică (un zahăr de plante otrăvitoare nervoase), cât și un colcinogen, o chimică care provoacă cancer la mamifere. Rata de mortalitate a animalelor de companie care au ingerat planta Sago este ridicată la 75%.

Animale și oameni în pericol

Deoarece mulți oameni nu sunt încă cunoscuți de cât de toxică este această plantă, cazurile de otrăvire de palmier Sago sunt în creștere. Câinii, pisicile și copiii sunt cel mai expuși riscului în casă. Caii, oile și bovinele sunt cel mai expuse riscului de a ingera palma Sago, plantată ca peisaj decorativ.

Cea mai bună soluție pentru otrăvirea palmei Sago este evitarea. Dacă aveți copii, animale de companie sau animale de fermă, este mai bine să evitați această plantă cu totul și să nu aduceți Sago în casa dvs. Vecinii ar trebui, de asemenea, să fie avertizați cu privire la riscurile asociate oricăror palmieri sago pe care le plantează.

Semne de otrăvire palmier Sago la câini

Simptomele sunt văzute în câteva minute la 12 ore după ingestie. Semnele inițiale post-ingestie a oricărei părți a unei plante de palmier Sago (de către câini și alte animale de companie) includ:

Semnele ulterioare care însoțesc insuficiența hepatică și toxicitatea sistemului nervos includ:

  • Convulsii
  • Lichid în abdomen
  • Scaune negre (sângeroase)
  • Moarte

Tratamentul pentru otrăvirea palmei Sago

Dacă bănuiți că câinele dvs. a mestecat palma Sago, apelați imediat medicul veterinar, clinica de urgență veterinară sau centrul de control al otrăvurilor PET. Ratele de supraviețuire sunt sumbre, dar cu cât mai devreme este tratat animalul dvs. de companie, cu atât mai bine șansa de supraviețuire. Câinii care primesc un tratament de urgență rapidă și profundă pot face o recuperare completă de la otravă Sago.

Nu există antidot pentru agentul toxic Cicasin. Tratamentul vizează îndepărtarea rapidă a otrăvirii din sistem. VET-ul dvs. va trebui să inducă imediat vărsături și va da cărbune activat sau alți lianți puternici pentru a absorbi otrava de la tractul gastrointestinal. Lavajul gastric (pomparea stomacului) este esențial. Acordarea medicamentelor cathartice va evacua imediat intestinele.

Orice câine sago-toxic va trebui să fie prevăzut cu îngrijire de susținere, care poate include fluide IV, protectie gastro, medicamente anti-criză și alte medicamente necesare pentru a susține sistemul gastrointestinal, ficatul și sistemul nervos. Un câine otrăvit trebuie să primească imediat aceste tratamente și în timpul gestionării pe termen lung.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Palmici sago: plante extrem de toxice care sunt mortal la câini