Plante otrăvitoare pentru cățeluși

Câine și floare

În timp ce plantele pot face o declarație minunată de decorare, plantele otrăvitoare pot ucide animalele de companie dacă sunt consumate. Chiar și unele dintre cele mai comune plante și flori decorative, cum ar fi narcodele și lalele, pot fi morți la câini.

Intrarea plantelor de companie poate fi o urgență veterinară care necesită o atenție medicală imediată. Dar puteți salva viața animalului dvs. pur și simplu prin direcționarea clară a celor mai răi infractori de plante, atât în ​​interiorul cât și în afara casei dvs.

Puii sunt adesea afectați mai mult decât câinii mai în vârstă din cauza lipsei de experiență și a dimensiunilor relativ mai mici. Rasele, îi place Retrieverii Labrador, care sunt bine cunoscuți pentru apetitul lor indiscipinant, sunt la un risc mai mare decât media. Labe, guri și uneori urechi și ochi de asemenea, sunt vulnerabile la părțile spinoase ale plantelor.

Ce plante sunt otrăvitoare?

Unele dintre cele mai periculoase plante sunt, de asemenea, unele dintre cele mai populare, inclusiv favorite de vacanță și mainstays de grădină. Este cel mai bine să presupunem că plantele nu sunt bune pentru cățelușul dvs. și încercați să o păstrați de la mâncare. Acestea includ plante precum Belladonna, Ivy Engleză, Daffodils, Lalele, Foxglove, Holly, Rhubarb, Yew, Azalea, Caladiu și Nightshade. Păstrați-vă catelul departe de acestea și toate plantele similare.

Să fie deosebit de conștienți de plantele din jurul sărbătorilor, deoarece acestea pot fi, de asemenea, moarte și sunt adesea aduse în casă în momente de distragere maximă. Plantele precum poinsetias provoacă numai probleme ușoare, cum ar fi excesul de salivare sau iritarea gastrointestinală. Păstrarea acesteia la îndemâna labei curioase pot fi suficiente pentru a vă proteja puii. Alții, cum ar fi vâscul, vă pot ucide catelul dacă mănâncă destul de boabe. Chiar și ceva care nu este inerent otrăvitor poate fi prea periculos - înghițit Brad de Crăciun Acele, de exemplu, pot deteriora căptușeala delicată a unui tractului gastrointestinal al unui cățeluș.

În primăvară, flori populare de Paști prezintă cele mai mari riscuri. Easter Lily, Tiger Lily, Rubrum Lily, japonezii arată Lily și unele specii de crin de zi pot provoca insuficiență renală la pisici. Alte tipuri precum crini de pace, crini calla, crinul valei și crini de placă pot provoca probleme atât pentru pisici, cât și pentru câini.

Simptomele otrăvirii plantelor în puii

Simptomele otrăvurilor vegetale sunt specifice tipului de plante consumate, de exemplu:

  • Amaryllis: vărsături, diaree, depresie, drooling, tremur.
  • Azalea: vărsături, diaree, slăbiciune, probleme de inimă
  • Dieffenbachia: Iritație orală intensă, vărsături, dificultăți de înghițire
  • Engleză Ivy: vărsături, diaree, dureri de stomac, drooling
  • Daffodil: vărsături, diaree, drooling. Cantități mari (în special a bulbilor) pot provoca aritmii de inimă, tensiune arterială scăzută și tremur.
  • Lalele: vărsături, diaree, drooling, mai ales dacă bulbi sunt consumate.
  • Crinul valei: vărsături, rate cardiace rapide sau lente, tensiune arterială scăzută, comă, convulsii, moarte
  • Holly: dureri de stomac, vărsături și diaree
  • Ierusalim Cherry: vărsături, diaree, convulsii, slăbiciune, dificultăți de respirație și șoc.
  • Vâsc: vărsături, diaree, dificultăți de respirație și ritm cardiac lent
  • Limba soacră (planta de șarpe): vărsături și diaree
  • Rhubarb: vărsături, drooling, dureri de stomac, tremore, leziuni renale
  • Yew: vărsături, dificultăți de respirație, convulsii, moarte subită fără semne datorită insuficienței cardiace

Aceasta nu este o listă completă a plantelor care pot fi toxice pentru câini. Dacă bănuiți că animalul dvs. de companie a mâncat o plantă, în special dacă începeți să observați semne de boală, apelați imediat medicul veterinar.

Tratamentul pentru otrăvirea plantelor de catelus

Dacă vă vedeți animalul dvs. de companie cu unul sau mai multe dintre aceste semne, în special dacă o plantă suspectă este la nivelul labe sau nibble, obțineți ajutor imediat. Tratamentul rapid poate salva viața catelului.

Apelați medicul veterinar pentru sfaturi. Ei vă pot recomanda să induceți vărsături, să vă dați apa de cățeluș sau lapte pentru a bea, a aștepta și a vedea abordarea sau aduceți-le imediat pentru tratament. Nu induceți niciodată vărsături sau oferiți animalului dvs. de tratament fără a vorbi mai întâi cu medicul veterinar. Efectuarea animalelor de companie a plantei otrăvitoare greșite sau dând greșit "antidot" ar putea face o situație serioasă și mai mortă.

Cum să provocați vărsături dacă câinele dvs. este otrăvit

Este important să subliniem că trebuie să vă consultați cu medicul veterinar sau de un centru de control al animalelor înainte de a vă oferi animalului de companie pentru a induce vărsături. Majoritatea veterinarilor recomandă evitarea iPecacului sau a sarei, două metode de modă veche care pot avea efecte secundare grave.

Cealaltă metodă comună de a induce vărsături într-un om, punându-ți degetul în jos în gât pentru a activa reflexul gag, nu este, de asemenea, recomandat pentru a obține un câine pentru a arunca în sus. Este posibil să fii mușcat pentru necazul tău și poate răni câinele.

Remedierea la domiciliu recomandată cel mai frecvent de către veterinari pentru a induce vărsături la domiciliu într-un câine este de 3% peroxid de hidrogen administrat pe cale orală. Veterinarul dvs. poate recomanda cât de mult să dea, dar este o idee bună să păstrați o sticlă la îndemână în caz de urgență. Peroxidul de hidrogen se va spuma puțin, iar catelul dvs. nu poate ca gustul, dar ar trebui să-l provoace în câteva minute.

Cum de a preveni moartea din otrăvirea plantelor

Păstrați plante otrăvitoare din casă și curte. Dacă bănuiți că animalul dvs. de companie poate fi atins în ceva periculos, apelați medicul veterinar sau un centru de control al otrăvitorului animal pentru sfaturi exacte.

Centrul de control al otrăvitorului ASPCA oferă o bază de date cu otrăvuri comune PET și este disponibilă pentru consultări telefonice (1-888-426-4435) în cazul unei urgențe otrăvitoare. S-ar putea să fiți perceput o taxă pentru consultare.

În timp ce există modalități de a trata otrăvirea accidentală în animalul dvs. de companie, prevenirea otrăvirii plantelor este ideală. Alegeți numai soiuri prietenoase cu animalele de companie pentru grădina dvs. și acasă.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Belladonna este toxică pentru câiniLinia de asistență pentru otravă PET, 2020

  2. Poinsettia sunt toxice pentru animalele de companie | Linia de asistență pentru otravă PETLinia de asistență pentru otravă PET, 2020

  3. Kitteni și crini | Linia de asistență pentru otravă PETLinia de asistență pentru otravă PET, 2020

  4. Orito, Kensuke și colab. Siguranța și eficacitatea administrației intravenoase pentru emesisul indus de acid tranexamic la câinii cu ingestie accidentală de substanțe străineJurnalul de Științe Medicale Veterinare, vol 79, nu. 12, 2017, pp. 1978-1982. Societatea japoneză de științe veterinare, DOI: 10.1292 / JVMS.17-0463

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Plante otrăvitoare pentru cățeluși