Câinii pot mânca ceapa?

Boston Terrier Sniffing un Shallot

Ceapa, Shallots, iar arghiurile sunt capse în mâncăruri savuroase peste tot în națiune. Indiferent dacă preferați ceapa dvs. prăjită, crudă sau caramelizată, ei pot aduce o gamă de arome la gătit. Altele decât făcând un ochi, în timp ce tăiați, ceapa sunt o legume sigure pentru majoritatea oamenilor de a consuma. Din păcate, același lucru nu poate fi spus pentru câinii noștri.

Toți membrii familiei de aliu de legume rădăcinoase, care includ ceapă, scalioane, praz, arpușe, șobolani și usturoi sunt toxici pentru câini. Da, chiar usturoiul, o capcană comună de cămară în bucătării americane este considerată toxică pentru câini. Acest lucru este alarmant, având în vedere că usturoiul, care este uneori folosit în tratamentele "naturale" față-contra-counter, este de fapt cel mai Membru toxic al familiei Allium.

De ce sunt ceapa toxică pentru câini?

Toate plantele din familia Allium, inclusiv ceapă conțin un compus chimic numit N-propil disulfură și acest compus este ceea ce face ca aceste legume să fie toxice pentru câini. Impactul în mod specific asupra celulelor roșii din sângele câinelui.

Daunele cauzele n-propil disulfură este de fapt de două ori. În primul rând, se atașează la moleculele de oxigen din sistemul circulator al câinelui, împiedicând astfel capacitatea celulelor roșii din sângele câinelui pentru a lega oxigenul pentru transport. Cel de-al doilea lucru pe care această moleculă îl face pe sistemul imunitar al câinelui tău să creadă că propriile lor celule roșii din sânge sunt invadatori străini. Sistemul imunitar, încercând doar să facă ceea ce intenționează să facă, începe să distrugă celulele roșii din sângele câinelui folosind un proces numit hemoliză. Acest lucru, la rândul său, provoacă un tip de anemie numită anemie hemolitică.

Ce părți ale cepei sunt toxice pentru câini?

Toate părțile unei instalații de ceapă conțin disulfura N-propil compus, astfel încât întreaga ceapă este toxică pentru câini. Aceasta include carnea, frunzele, sucul și pulberile. Pudra de ceapă este deosebit de nefericală, deoarece este folosită foarte mult în diferite rețete, alimente pregătite și chiar în bulion comercial și este în esență concentrată de ceapă.

Cât de multă ceapă este toxică pentru câini?

În mod surprinzător, câinele dvs. nu trebuie să consume o cantitate exorbitantă de ceapă pentru a ajunge la niveluri toxice. Mâncarea chiar și doar jumătate din greutatea corporală în ceapă poate fi toxică. Acest lucru este deosebit de problematic dacă câinele dvs. se întâmplă să fie din Soiul "Ceamp", fiind deosebit de mic în dimensiune.

Câinele dvs. nu trebuie să mănânce o sumă toxică într-o singură ședință, fie. N-propil disulfura poate construi în sistemul câinelui dvs. în timp, deci o ceapă de aici și un usturoi se pot adăuga cu adevărat.

Tabelul de mai jos acționează ca un indicator util pentru cât de multă ceapă ar putea duce la toxicitate pentru câinele dvs. Acest lucru este, totuși, doar un ghid și, chiar dacă câinele dvs. consumă mai puțin decât acesta, există posibilitatea să sufere de efectele ingerării ceplei. Dacă aveți îndoieli, este mai bine să vă consultați cu veterinarul dvs.

Greutatea câineluiCantitatea de ceapă pentru a provoca toxicitate
20lb40g
45lb100g
50lb220g

Simptome de toxicitate de ceapă

Dacă câinele dvs. intră în ceapă (sau orice altă legumă aliură) și devine anemic din efectele sale, veți începe să vedeți semne indicatoare ale acestei condiții.

Semnele clinice ale toxicității de ceapă pot include oricare dintre următoarele:

  • letargie
  • slăbiciune
  • scăderea apetitului
  • gingii palide
  • leșin
  • Gait necoordonat
  • urină roșie
  • vărsături
  • Rata de inimă rapidă
  • gâfâind

Dacă vedeți oricare dintre aceste semne, luați-vă câinele la un veterinar imediat.

Desigur, ceapa poate provoca, de asemenea, o varietate de semne gastrointestinale, de asemenea. Acest lucru poate include vărsături, diaree, și durerea abdominală.

Dacă câinele dvs. intră în ceapa sau orice alt membru al familiei Allium, puteți vedea simptome imediat. Din păcate, simptomele mai severe care indică anemia nu pot apărea câteva zile.

Se pare că există niște rase de câine care sunt mai sensibile la simptomul anemiei decât altele. Există, de asemenea, unele cercetări pentru a arăta că anumite rase cu o condiție ereditară specifică pot fi mai sensibile la anemie și, astfel, toxicitatea de ceapă. Mai multe rase predispuse la această afecțiune ereditară sunt de japonez coborâre, inclusiv Akita, Shiba inu, și Chin japonez.

Ce trebuie să faceți dacă câinele dvs. a mâncat ceapa

Dacă bănuiți că câinele dvs. a mâncat ceapa, încercați mai întâi să determinați suma consumată. Dacă credeți că se încadrează în jurul valorii sau mai presus de sumele indicate în tabelul de mai sus sau nu sunteți sigur de cantitatea pe care trebuie să o apelați imediat medicului veterinar. Dacă este după ore, încercați să ajungeți la un veterinar de urgență de 24 de ore în zona dvs. sau să apelați linia telefonică ASPCA Poison Control.

Tratamentul toxicității de ceapă la câini

La sosirea la un spital veterinar și în funcție de când câinele dvs. a mâncat ceapa, veterinarul dvs. poate da administrarea unui medicament pentru a induce vărsături. Odată ce câinele tău a vărsat toată cea ceapa din stomac, veterinarul tău îi va da un medicament Stop vărsăturile și apoi un cărbune activat pentru a lega și neutraliza orice materie de ceapă rămasă în tractul gastrointestinal al câinelui.

Ei vor conduce, de asemenea, unele lucruri de sânge pentru a verifica numărul de celule roșii din sângele câinelui, precum și funcția de organ. În funcție de severitatea anemiei câinelui, acestea pot necesita spitalizare, terapie fluidă printr-un cateter intravenos și, dacă este suficient de severă, o transfuzie de sânge.

Anemia că cauzele de toxicitate de ceapă se poate dovedi fatale la câini dacă nu sunt tratate prompt, deci căutați tratamentul medical veterinar la primul semn de boală.

Alternative de legume sigure

Nu toate legumele sunt nesigure pentru caini să mănânce. Există o mulțime de alternative sănătoase la ceapă și alte legume rădăcină de alum. Fasole verde, morcovi și castraveți, sunt doar câteva exemple de legume sigure Pentru cel mai bun prieten al tău să gustări. Desigur, ca și în cazul oricărei noi alimente, vorbiți cu medicul veterinar înainte de a vă împărtăși placa cu pooch-ul.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii pot mânca ceapa?