Cum de a trata otrăvirea la șobolani la câini

Ilustrație cu privire la ce să facă dacă câinele mănâncă otravă de șobolan

S-ar putea să știți deja că otravă de șobolan este periculos pentru câini, dar nu toată lumea înțelege că chiar și o mică cantitate de otravă de șobolan poate ucide un câine. Din păcate, câinii relativ obișnuiți pentru câini să ingerați otravă de șobolani. Gustul rodenticidului este atrăgător pentru câini, deci este esențial pentru a împiedica animalul dvs. de companie să intre în contact cu el.

Ce este otravă de șobolan?

Există mai multe soiuri diferite de otravă de șobolan pe piață. După ce a fost mâncat de un câine, efectele toxice depind de ingredientul activ. Fiți conștienți de faptul că diferite tipuri de otravă de șobolan au doze toxice diferite, astfel încât otrăvirea se poate manifesta într-o varietate de moduri. Nu există nici un tip de otravă de șobolan considerat "câine în condiții de siguranță."

Majoritatea rodenticidelor au o bază de cereale sau zahăr, făcându-le gustul bun la rozătoare, precum și câinii, pisicile și alte animale. Ele vin adesea în pelete, blocuri, granule sau lichide. Otrava de șobolan poate fi orice culoare, dar este în mod obișnuit teal, albastru, verde sau roz.

Culoarea și forma otravăi de șobolan nu vă pot ajuta să determinați ingredientul activ (tipul otrăvitorului) utilizat. Singura modalitate de a fi sigur pe care substanța chimică este în otravă de șobolan este de a citi ambalajul.

Semne de otrăvire de șobolani la câini

Există mai multe tipuri de rodenticide pe piață. Fiecare are efecte și tratamente toxice diferite.

Anticoagulante Includeți produsele cu un ingredient activ, cum ar fi brodifacoum, bromadiolonă, clorofacinonă, difecinonă, warfarină sau altă substanță chimică. Aceste rodenticide sunt cele mai frecvente tipuri ingerate de caini. Ei ucid prin interferarea cu capacitatea corpului de a recicla vitamina K, care este o parte esențială a coagulării sângelui. După ingestie, sângerarea internă are loc în întregul corp și va ucide în cele din urmă animalul. Poate dura două până la șapte zile pentru ca efectele acestei otrăvire să apară.

Cholecalciferol Ingerarea provoacă creșterea calciului în organism. Asta duce la insuficiență renală acută, Anomalii cardiace și, eventual, moartea. Semnele acestei otrăvire nu se pot dezvolta timp de 12 până la 36 de ore după ingestie.

Brometalin crește cantitatea de sodiu din celulele corpului urmată de un aflux de apă în celule. Celulele se umflă și mor, în cele din urmă uciderea animalului. Această toxină poate afecta orice organ al corpului, dar care afectează cel mai frecvent sistemul nervos central. Semnele de toxicitate pot apărea progresiv pe o perioadă de una până la două săptămâni dacă este consumată doar o cantitate mică. Această otravă este de obicei frecventă fatală dacă este consumată o doză mare.

Zinc fosfură și stricnină rodenticidele sunt disponibile numai profesioniștilor și sunt mai puțin ingerate de câini. Cu toate acestea, ele sunt încă toxice.

Ce să faci dacă câinele tău mănâncă otravă de șobolani

Dacă bănuiți că câinele dvs. a consumat otravă de șobolani, Contactați imediat cea mai apropiată unitate veterinară deschisă. În majoritatea cazurilor, va trebui să vă aduceți câinele la medicul veterinar imediat. Dacă otravă a fost recent ingerată, veterinarul dvs. va fi probabil Inducerea vărsăturilor. Nu face Induceți vărsăturile la domiciliu decât dacă sunteți instruit să faceți acest lucru prin veterinarul dvs.

Înainte de a merge la biroul veterinar, adunați următoarele elemente, dacă este disponibil:

  • Ambalaj de produs rodenticid
  • Orice otravă rămasă
  • Detalii despre cantitatea de otrăvire pe care credeți că câinele dvs. a consumat și de mult timp ingestia a avut loc.

Tratamentul expunerii otrăvitoare a șobolanilor la câini

Dacă ingestia a fost destul de recentă, VET va induce mai întâi la vărsături. Apoi, VET poate administra cărbune activat pe cale orală. Carbune activată împiedică absorbirea toxinelor prin tractul gastrointestinal.

În funcție de timpul ingestiei otrăvitoare și de cantitatea ingerată, medicul veterinar poate avea nevoie să ruleze teste de diagnosticare pentru a căuta semne de toxicitate în sânge. VET poate necesita, de asemenea, să administreze tratamente suplimentare câinelui dvs.

În unele cazuri, câinele dvs. poate fi acceptat la spital pentru teste și tratamente avansate. Prognosticul depinde de tipul de substanțe chimice din otravă, cantitatea consumată și timpul care a trecut de la ingestie. Din păcate, prognosticul este de obicei slab dacă câinele arată semne avansate de toxicitate.

Timpul este esențial după ce un câine a mâncat otravă de șobolan. Contactați imediat un medic veterinar dacă suspectați expunerea la rodenticid.

Notă: Dacă câinele dvs. mănâncă un rozător, există o posibilitate ca câinele să fie expus la otravă de șobolan. În acest caz, este mai bine să fii precaut și să contactezi medicul veterinar.

Cum de a preveni toxicitatea otrăvurilor de șobolan

Cea mai bună modalitate de a preveni toxicitatea rodenticidului este de a evita păstrarea otravăi de șobolan pe proprietatea dvs. Cu toate acestea, câinele dvs. poate fi în stare să găsească otravă de șobolan în altă parte.

Pentru a împiedica câinele dvs. să mănânce otravă de șobolani plasați de vecini sau întreprinderi în apropierea casei dvs., asigurați-vă că vă supravegheați câinele în orice moment când nu pe proprietatea dvs. Păstrați câinele în interior sau într-o curte bine împrejmuită atunci când nu sunteți acasă. Nu permiteți niciodată câine să se frece gratuit sau mergeți în afara lesa.

Dacă absolut trebuie să utilizați otravă de șobolan pe propria proprietate, nu îl așezați niciodată într-o zonă în care câinele dvs. poate accesa acest lucru. Câinele dvs. nesupravegheat trebuie să se limiteze la o cutie sau la o cameră unde poate rămâne în siguranță. Păstrați întotdeauna ambalajul doar în cazul în care câinele dvs. reușește să găsească otravă. Înainte de a pune otravă otravă, luați în considerare cu atenție riscul cu atenție. Din păcate, câinii par să aibă o cale de a găsi otravă de șobolan pe cont propriu. O alegere mai sigură este să contactați un profesionist și să întrebați despre opțiunile de siguranță pentru animalele de companie.

Rețineți că câinele dvs. poate găsi o modalitate de a consuma otravă de șobolan sau altă toxină fără cunoștințele dvs. Asigurați-vă că contactați medicul veterinar în orice moment semne de boală.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Poizoanele de șoarece toxice pentru animalele de companieLinia de asistență pentru otravă PET, 2020.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a trata otrăvirea la șobolani la câini