Toxicitate de ciocolată la câini

Câinele vrea cookie-uri

Ciocolata este un articol alimentar popular găsit în multe gospodării, în special în jurul anumitor sărbători, cum ar fi Ziua Îndrăgostiților, Halloween și Crăciunul. Tu și câinele tău ar putea iubi ciocolata. Dar, mănâncă poate fi dăunătoare și potențial fatală pentru ei. Ciocolata este una dintre primele 10 toxine raportate la ASPCA. Deci, dacă aveți-o în casa dvs., asigurați-vă că o păstrați din atingerea câinelui dvs.

Evitați hrănirea acestor oameni alimente la câinele dvs

Avertizare

Dacă bănuiți că câinele dvs. a mâncat ciocolată, chiar o cantitate mică, solicită imediat atenția veterinară!

De ce este ciocolata toxica pentru caini?

Theobromina este ingredientul activ în ciocolată care poate reprezenta o problemă pentru câini. Cofeina poate fi găsită și în ciocolată, nu este la fel de puternică ca și teobromina. Acești compuși sunt cunoscuți sub numele de metilxantine. Deși concentrația de teobromină în ciocolată este de trei până la zece ori cea a cofeinei, ambele contribuie la semnele clinice observate în toxicoza de ciocolată. Cantitatea exactă de metilxantine în ciocolată diferă datorită variației naturale a boabelor de cacao și a mărcilor de produse de ciocolată. Acest articol se va concentra în principal pe efectele teobrominei.

Cu cât mai multă lichior de ciocolată există într-un produs, cu atât mai multă teobromină există. Lichidul de ciocolată este lichidul care rezultă din șlefuirea boabelor de cacao. Ciocolata de copt are cea mai mare cantitate de lichior de ciocolata si este, prin urmare, cel mai rau pentru caini. Aceasta este urmată de semisweet și ciocolată neagră, ciocolată de lapte, prăjituri cu aromă de ciocolată sau cookie-uri. Ciocolata albă are o cantitate nesemnificativă de teobromină, dar ingestia poate provoca în continuare probleme cum ar fi Pancreatită.

Dozele toxice de teobromine încep la nouă miligrame (mg) pe kilogram de greutatea câinelui pentru semne ușoare. Pentru semne severe se poate ridica la 18 mg pe kilogram. Ciocolata de lapte conține 44 mg pe uncie de teobromină. Semisweet Ciocolata conține 150 mg pe uncie. Ciocolata de copt conține 390 mg pe uncie. Deci, de exemplu, dacă un câine cântărește cinci kilograme, consumă o uncie de ciocolată de lapte, un proprietar poate vedea semne ușoare. Dar, o uncie de ciocolată de copt provoacă semne mai severe și este potențial care pune viața în pericol, dacă nu este abordată imediat.

Simptomele de toxicitate de ciocolată la câini

  • Vărsături
  • Diaree
  • Nelinişte
  • Distensie abdominală
  • Creșterea aportului de apă
  • Hiperactivitate
  • Creșterea producției urinare
  • Tremor
  • Rigiditate
  • Convulsii
  • Moartea în cazuri grave

Semnele clinice de toxicitate de ciocolată apar, de obicei, în termen de șase până la douăsprezece ore de ingestie. Inițial, proprietarii pot observa vărsături, diaree, distensie abdominală, consumul de apă crescută și neliniște. Semnele pot progresa la hiperactivitate, poliurie, ataxie, rigiditate, tremor și convulsii. Coma poate apărea și în cazuri grave, moarte.

Privind examinarea fizică, creșterea frecvenței cardiace, creșterea ratei respiratorii, gingii albastre (cianoză), hipertensiune arterială, hipertermie (creșterea temperaturii), scăderea ritmului cardiac, iar hipotensiunea poate fi observată. Perturbările de electroliți târziu în cursul toxicozei contribuie la disfuncția cardiacă. Moartea se datorează, în general, aritmiei inimii, hipertermiei sau insuficienței respiratorii. Conținutul bogat de grăsimi din produsele de ciocolată poate declanșa pancreatită la câțiva câini.

Tratamentul toxicității de ciocolată

Dacă bănuiți că câinele dvs. a mâncat orice tip de ciocolată, se recomandă să meargă la medicul veterinar sau la cel mai apropiat spital de urgență. Un câine care prezintă în fața semnelor clinice (de obicei, în decurs de o oră de ingestie), ar trebui să aibă o decontaminare gastrică efectuată. Inducerea vărsăturilor este adecvată pentru câinii care nu se confruntă cu activități de convulsii.

Dacă aceștia au convulsii, câinele trebuie mai întâi să fie sedat cu medicamente pentru a controla convulsii înainte de apariția decontaminării. Lavajul gastric este cea mai bună opțiune în acest caz. Carbune activat va fi, de asemenea, administrat pentru a preveni recircularea metilxantinelor, care poate prelungi semne clinice. Dozele repetate de cărbune trebuie administrate la fiecare 12 ore la animale simptomatice, atâta timp cât sunt prezente semne.

Alte tratamente pentru animalele simptomatice includ terapia cu fluid, medicamente pentru a controla vărsăturile și aritmiile inimii, menținând temperatura corpului, corectarea anomaliilor de bază și electroliți și monitorizarea statutului cardiac prin electrocardiografie (ECG). Uneori trebuie plasat un cateter urinar, deoarece metilxantinele și metaboliții lor pot fi reabsorbați pe peretele vezicii urinare. Semnele clinice pot persista până la 72 de ore în cazuri severe.

Cum de a preveni toxicitatea de ciocolată

Cea mai bună modalitate de a preveni această condiție potențial fatală este să vă păstrați câinele departe de ciocolată. Păstrați-l din atingerea câinelui tău. Asigurați-vă că toată lumea din gospodărie, în special copiii, înțeleg cât de periculoasă poate fi pentru câinele lor pentru a obține ciocolată în orice formă. Dacă există expunere, chiar și în cantități mici, solicitați imediat atenția veterinară. Intervenția timpurie este cheia unui prognostic favorabil.

Referințe

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Toxicitate de ciocolată la câini