Epilepsie la câini

Câine alb cu pete negre și urechi

Epilepsia este o boală a creierului în multe specii, inclusiv câini care duc la convulsii. Această boală poate fi destul de înfricoșătoare dacă proprietarii nu știu ce să se aștepte sau să facă dacă câinele lor are o confiscare. Știind că este jumătate din luptă, astfel încât este important să fiți educați pe această problemă comună la câini.

Ce este epilepsia la câini?

Epilepsie sau epilepsie idopatică, este o boală care provoacă convulsii la câini atunci când creierul este anormal hiperactiv. Convulsii sunt mișcări necontrolate ale corpului și pot fi generalizate, implicând mai multe părți ale corpului sau focalizate, implicând doar o anumită parte a corpului. Câinii care au convulsii în mod regulat pot fi diagnosticați cu epilepsie.

Semne de epilepsie la câini

Convulsurile pot provoca multe tipuri diferite de mișcări necontrolate la câini. Unii câini vor avea convulsii focale care nu sunt la fel de evidente în timp ce altele vor avea convulsii generalizate care au un aspect mai clasic pentru acestea care afectează întregul corp.

Convulsiile focale pot provoca un câine să se uite la spațiu și să-și lingă buzele sau să-și facă falsul. Aceste tipuri de convulsii se numesc convulsii de mestecat cu bule datorită simptomelor pe care le provoacă. Un câine poate fi în poziție verticală și în mod normal când apar aceste. Alte convulsii focale pot provoca un câine să obțină un picior foarte rigid încât nu pot să se aplece și să utilizeze în mod normal timp de câteva secunde. Aceste convulsii nu pot fi notate imediat de către un proprietar până când încep să apară în mod regulat.

Convulsurile generalizate duc, de obicei, la un câine care se încadrează pe partea sa și să-și piardă picioarele. Picioarele pot alternativ Jerk, Twitch sau să fie rigid, gâtul poate arc, iar un câine poate chiar să vocalizeze. Aceste convulsii sunt mai evidente decât convulsii focale și, de obicei, înspăimântătorii unui proprietar nesuspect.

Este important să vă amintiți asta Un câine poate avea convulsii din alte motive inclusiv supraîncălzirea sau expunerea la o toxină, astfel încât nu toate convulsii sunt rezultatul epilepsiei. Convulsiile epileptice sunt convulsii care continuă să apară pe parcursul vieții unui câine, nu doar o dată.

Cauzele epilepsiei la câini

Epilepsia este, de asemenea, menționată ca epilepsie idopatică, deoarece nimeni nu știe ce cauzează acest lucru. Cuvântul idiopatic înseamnă că există o cauză necunoscută, astfel încât epilepsia idiopatică are ca rezultat convulsii unei cauze necunoscute.

În timp ce nimeni nu știe exact ce îl caută, se crede că epilepsia poate fi rezultatul unei mutații genetice la câini. Câinii de rasă parrală par să obțină această boală mai mult decât rasele mixte și bărbații sunt mai frecvent afectați decât femelele, dar acest lucru nu înseamnă că rasele și femeile mixte nu pot fi diagnosticate cu epilepsie idiopatică.

Diagnosticarea epilepsiei la câini

Câinii cu epilepsie au de obicei prima lor confiscare între vârsta de unu și cinci ani. Câinii mai în vârstă care încep să aibă convulsii, de obicei, nu au epilepsie și, în schimb, vor fi diagnosticați cu o tumoare cerebrală sau un alt motiv pentru care se produce convulsii.

Dacă un câine are o confiscare, medicul veterinar va recomanda verificarea unor lucrări de sânge și teste de urină pentru a căuta boli care pot duce la convulsii. Dacă nu se observă o boală de bază în aceste rezultate de încercare, se poate recomanda o probă RMN (imaginea de rezonanță magnetică) și un eșantion CSF (lichid cefalorabian) pentru a căuta în continuare o cauză a convulsiilor. Dacă nu se găsește nici o cauză aparentă a convulsiilor, diagnosticul de epilepsie idiopatică se face tratament este de obicei pornit.

Tratamentul epilepsiei la câini

Mai multe medicamente există care pot fi folosite pentru a ajuta la tratarea sau gestionarea epilepsiei la câini. În timp ce nu există nici un remediu pentru această boală a creierului, simptomele pot fi gestionate de obicei cu administrarea acestor medicamente. Diete speciale și suplimente care conțin lucruri precum uleiul MCT (trigliceride cu lanț mediu) pot fi de asemenea recomandate pentru a ajuta la gestionarea epilepsiei.

Un jurnal al momentului când se confruntă cu convulsii și cât timp pot fi utile pentru a ajuta la gestionarea bolii. Uneori declanșatoarele sunt descoperite și capabile să fie evitate sau descoperiți un aliment sau un medicament funcționează mai bine pentru câinele dvs. decât altul. Acest jurnal ar trebui să fie împărțit cu medicul veterinar pentru a ajuta la formularea celui mai bun mod de tratament pentru câinele dvs.

Cum de a preveni epilepsia la câini

Din păcate, nu există nici o modalitate de a preveni apariția epilepsiei la un câine, deoarece nimeni nu știe ce îl caută. Deoarece genetica se crede că joacă un rol în epilepsie, câinii cu antecedente de convulsii nu ar trebui să fie crescute.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Epilepsie la câini