Spui că nueturile de foc de foc au toxine de piele - cât de toxice sunt ei?

Cynops Pyrrhogaster (NEWT japonez de incendiu)

Noi de incendiu sunt Animale de companie comune, dar ele posedă toxine de piele și îngrijirea este necesară atunci când le manipulați. Dar doar cât de toxici sunt ei?

Avertizare

Dacă sunteți preocupat de expunerea, ați avut toxine NEWT, vă rugăm să contactați imediat centrul de control al otrăvurilor sau medicul.

Pe scurt, Noi de incendiu (Cynops Orientalis și Cynops Pyrrhogaster) nu sunt la fel de toxice ca și alte animale (cum ar fi Newt jupuit), dar ele produc o toxină care este foarte iritantă și poate fi toxică la niveluri suficiente. Mulți specii de Newt au fost găsite pentru a produce această tetrodotoxină, la niveluri diferite. În ciuda prezenței acestei toxine de piele, cu toate acestea, nueturile de incendiu sunt destul de sigure și puțin probabil să vă provoace probleme atâta timp cât luați câteva precauții simple.

Newts ar trebui să fie manipulate cu grijă

Toxina de piele a pielii Newt de incendiu este extrem de iritantă și poate provoca o senzație intensă de arsură sau amorțeală. Toxina nu este absorbită prin piele, dar poate fi absorbită prin răni deschise sau tăieri pe piele, cu ochii, membranele mucoase (căptușeala nasului, gurii etc.) și din tractul digestiv. Prin urmare, nu trebuie să vă ocupați de un nou dacă aveți răni sau tăieri pe mâini și evitați să atingeți ochii sau gura după ce manipulați un nou. Dacă ați fost expuși la toxinele de piele NEWT pe această rută, ar putea rezulta o senzație intensă de arsură sau amorțeală. În tancurile lor, apa ar dilua toxinele pielii astfel încât contactul cu apa lor este mai puțin probabil să fie o problemă, dar ar trebui să fii atent. Deoarece toxina nu este absorbită prin piele, spălarea mâinilor imediat și cu atenție după ce ați făcut orice cu noul sau rezervorul său (pe care ar trebui să faceți oricum pentru a preveni contaminarea bacteriană) ar trebui să vă împiedice din rău.

Desigur, nu ar trebui să fie plasate niciodată în gură sau înghițite. Acest lucru este evident, dar sa întâmplat (a existat cel puțin un raport de caz în care un copil un pic de o coadă de Newt și câteva cazuri în care adulții au înghițit NOTS după consumul excesiv de alcool). Deoarece toxina este atât de iritantă, înghițirea unui nou ar face cel puțin să vă îmbolnăviți violent. A existat cel puțin un caz de moarte umană după ingestia celor mai toxice nefericite.

Avertizare

Dacă aveți copii trebuie sa supraveghează-le în jurul valorii de Nestings pentru a vă asigura că sunt atenți și despre aceste măsuri de precauție. În cele mai multe cazuri, se recomandă ca să nu permiteți copiilor să gestioneze deloc neplăcut - pentru siguranța copilului și a noului.

Rezumatul precauțiilor simple

  • Întotdeauna spălați-vă mâinile imediat după manipularea NOU-urilor sau puneți-vă mâinile în rezervorul lor.
  • Nu atingeți Netile (sau apa lor) dacă aveți tăieturi deschise sau răni pe mâini.
  • Fiți foarte atenți să nu atingeți ochii, nasul sau gura în timp ce manipulați animalele sau echipamentul lor sau apa până când vă spălați bine mâinile.
  • Păstrați nestingurile departe de gură și de ochi și nu le mâncați!
  • Supravegheați cu atenție copiii din jurul Nestinditorilor.

Alte animale de companie

În timp ce oamenii sobri, de obicei, nu încearcă să mănânce nueturi, același lucru nu poate fi adevărat pentru alte animale de companie, cum ar fi pisicile și câinii, care ar putea deveni foarte bolnavi sau mor dacă ar încerca să încerce. Păstrați alte animale de companie în siguranță de la NOUTS. De asemenea, toxinele pielii de NOTS reprezintă un motiv bun pentru a nu le amesteca cu alte specii într-un terariu.

Mai multe despre manipularea NOTS

Nestoanele nu ar trebui să fie tratate mai mult decât absolut necesare, la fel de mult pentru propria lor protecție ca a ta. Uleiurile sau alte substanțe, cum ar fi săpunul sau substanțele chimice de pe piele, pot răni pielea Newt sau pot fi absorbiți prin pielea lor, iar actul simplu de manipulare poate deteriora pielea delicată a unui nou nou. În jur, cu atât mai puține manipularea cu atât mai bine atunci când vine vorba de Nots.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Spui că nueturile de foc de foc au toxine de piele - cât de toxice sunt ei?