Este clorul rău pentru câini?

câine înot după jucăriile de câine în piscină

Vara este aici și este timpul să mergem înot! Oamenii nu sunt singurii care se bucură de răciți într-o piscină frumoasă când este fierbinte afară. Mulți câini iubesc a se racori, Joacă și inoata in piscina. Dar cum rămâne cu substanțele chimice pentru piscine? Este clorul rău pentru câini? Sunt bazine sigur pentru câini?

Este clorul rău pentru câini?

Nivelurile de clor într-o piscină bine întreținute sunt relativ scăzute și, prin urmare, în general, dăunătoare câinilor dacă beau cantități mici de apă de piscină. Piscinele de apă sărată încă mai au clor, dar la niveluri mai mici decât bazinele tradiționale de clor. Cu toate acestea, conținutul de clor și sare pot afecta câinii dacă sunt consumați în exces.

Ce se întâmplă dacă un câine bea prea mult apă de piscină?

Consumul de cantități excesive de apă cu piscină clorinată poate provoca iritarea tractului gastrointestinal, ducând la greață, vărsături, și eroziunea esofagului. Riscurile sunt semnificativ mai mari dacă balanța de clor nu este ideală. Acestea includ piscine cu prea mult sau prea puțin clor.

Ocazional, este posibil să trebuiască să faceți un șoc chimic la piscină. Asigurați-vă că câinele este păstrat până când soldul chimic este sigur din nou.

Dacă credeți că reducerea substanțelor chimice este o soluție bună, gândiți-vă din nou! Apa de piscină tratată necorespunzător poate conține o varietate de microorganisme, inclusiv bacterii, alge, ciuperci și paraziți. Acestea vă pot afecta pe dvs. și câinele dvs. prin ingestie accidentală, inhalare sau contact cu membranele cutanate și mucoase.

În general, este puțin probabil ca băutura ocazională a apei de piscină să provoace un rău unui câine. De fapt, oamenii beau din greșeală cantități mici de apă de piscină în timp ce înotați și rareori experiența problemelor. Cu toate acestea, câinele dvs. nu ar trebui să utilizeze piscina ca un castron principal de băut. Păstrați o mulțime de apă proaspătă, rece în jurul zonei de piscină ori de câte ori câinele dvs. este acolo.

Avertizare

Intoxicația de apă este relativ rară, dar poate să apară după ce a băut prea multă apă (de la orice sursă). Dacă bănuiți că câinele dvs. a ingerat cantități majore de apă, contactați medicul veterinar pentru sfaturi. Dacă câinele dvs. arată orice semne de boală, ajungeți la cel mai apropiat spital veterinar deschis.

Este sigur ca câinii să înoate în bazine?

Dacă câinele dvs. știe cum să înoate, atunci este în general sigur pentru a permite câinelui dvs. să înoate în piscină. Cu toate acestea, asigurați-vă că vă supravegheați câinele în orice moment. Chiar și înotătorii experimentați se pot îneca, inclusiv câini.

Este important să știți că nu toți câinii au o abilitate naturală de a înota. Dacă nu sunteți sigur de abilitățile de înot pentru câine, Păstrați o vestă de viață pe câinele dvs.

Nu aruncați niciodată un câine în piscină sau forțați un câine să intre. Permiteți câinelui să exploreze pe cont propriu și să decidă dacă este confortabil. Poate doriți să-l dați ușor la pași, astfel încât să-și dea seama cum să intri. Încercați să-l luați pe treptele cu o jucărie sau doar aruncarea jucăriei în apă. Dacă se simte confortabil, el va intra. Dacă nu, lăsați-o să plece.

În timp ce sesiunile scurte până la moderate sunt în general inofensive, prea multă expunere la substanțele chimice pentru piscine pot provoca iritarea ochilor, a pielii și a stratului. Aceasta este de obicei mai mult o problemă dacă piscina este dezechilibrată chimic sau câinele rămâne în piscină pentru o perioadă foarte lungă de timp. Pentru a preveni iritarea, furtunul de câine cu apă proaspătă după ce iese din piscină pentru a clăti reziduul.

Unii câini se bucură de a fi în piscină, dar apoi panică când încearcă să iasă. Etapele pot fi greu de localizat, iar scările de piscină sunt foarte dificile pentru ca câinii să utilizeze. Ghidați câinele dvs. la pașii de piscină sau, dacă este disponibil, o margine de bronzare. Luați în considerare instalarea unei rampe speciale de piscină pentru a face mai ușoară ca câinele să părăsească piscina.

Sunt bazine de apă sărată mai bine pentru câini?

Consumul de cantități excesive dintr-o piscină cu apă sărată poate duce la aceleași probleme ca și bazinele clorurate în mod tradițional. În plus, consumând prea multă sare poate duce la diaree sau dezechilibre electrolitice care pot deveni rapid amenințător. Din fericire, apa de piscină conține mult mai puțină sare decât oceanul, deci ar avea un volum mare de apă de piscină pentru a fi acest periculos.

Piscinele de apă sărată pot fi mai blânde pe pielea și membranele mucoase ale câinilor, în special cele care au pielea sensibilă. Cu toate acestea, este încă o idee bună să faceți furtunul de pe câine după înotul într-o piscină cu apă sărată.

Alte considerații privind siguranța câinilor în jurul bazinelor

Dacă înotați în piscină, atunci este probabil fierbinte afară. Dacă câinele dvs. se agăță în afara piscinei, atunci există o șansă de supraîncălzire. Asigurați-vă că vă protejați câinele Cursa de căldură. Oferiți o mulțime de apă rece și proaspătă și umbră. Adu-ți câinele într-o casă cu aer condiționat dacă vezi semne de epuizare.

Amintiți-vă că căldura soarelui poate provoca pământul în jurul piscinei să devină foarte cald, arzând plăcuțele de labele unui câine. Acest lucru poate apărea pe trotuar, beton, țiglă, piatră și multe altele. Testați suprafața cu spatele mâinii. Dacă se simte prea cald pentru tine, atunci este prea fierbinte pentru picioarele câinelui tău.

Rularea în jurul unei piscine poate provoca unghiile câinelui să poarte jos. În timp ce acest lucru este convenabil în ceea ce privește reducerea nevoii de Trupe de unghii, Prea multă frecare poate provoca o uzură excesivă la unghii, ceea ce duce la durere și sângerare.

Dacă tu și câinele tău înotați împreună, ai grijă de acele gheare. Mișcarea picioarelor unui câine în timp ce înotul face ghearele mai proeminente. Un câine de înot poate zgâria serios oamenii. Fiți atenți, mai ales dacă aceștia sunt copii sau vârstnici în jurul câinelui în piscină.

Cum să vă păstrați câinii în siguranță de la pericolele de piscină

Există o mulțime de lucruri pe care le puteți face pentru a menține câinii și seiful atunci când înotați în piscină. Păstrați piscina curată și Echipament bine întreținut. Asigurați-vă că frecvent Monitorizați echilibrul chimic al apei. Dacă utilizați o acoperire de piscină, utilizați-o este o acoperire de siguranță, nu doar o acoperire plutitoare. Animalele (și copiii) se pot îneca cu ușurință dacă vor fi prinși sub o acoperire de piscină.

Cum câinii vă afectează piscina

Dacă intenționați să lăsați câinele dvs. să înotul în piscină, va trebui să luați în considerare mai mult decât siguranța câinelui. Având un câine înotați în piscina dvs. poate avea de fapt a Efectul negativ asupra bazinului dvs.

Dacă piscina are o căptușeală de vinil sau plastic, atunci nu ar trebui să lăsați cainii să intre. Ghearele lor pot provoca rapid daune majore care sunt scumpe de reparare.

Părul câinelui, dârdul, murdăria, resturile, bacteriile și chiar urme de material fecal pe haina și picioarele unui câine vor merge chiar în piscină când câinele dvs. intră. Acest lucru se poate înfunda sau încetini skimmer și filtru. De asemenea, modifică pH-ul apei, făcând substanțe chimice mai puțin eficiente.

Multe profesioniști în domeniul întreținerii bazinului spun că efectul unui câine în piscină este egal cu cel de trei persoane. Puteți reduce ușor acest lucru prin spălarea câinelui și prin a elimina câinele cu apă înainte ca câinele să intre în piscină. Cu toate acestea, veți avea nevoie de întreținere suplimentară pentru a păstra piscina curată și sigură.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Este clorul rău pentru câini?