Menținerea apei în rezervorul dvs. De broască țestoasă curată

Ilustrație a modului de a menține țestoasă apă și rezervoare curate

Glisoarele roșii și alte broaște țestoase acvatice petrec mult timp în apă, astfel încât apa curată este esențială. Desigur, țestoasele defecturate și în apă, astfel încât menținerea unei calități bune de apă poate fi o provocare. Înnorat și Amestely apa într-un rezervor de broască țestoasă este o problemă comună, dar chiar și apă care arată curată poate porni deșeuri, cum ar fi amoniac și nitriți care pot construi până la nivele dăunătoare. Menținerea unei calități bune a apei este un aspect important al menținerii țestoaselor sănătoase.

Calitatea apei

Deși țestoasele, în general, nu sunt la fel de sensibile la problemele legate de calitatea apei ca pești, tratați Tanks de broască țestoasă La fel ca rezervoarele de pește.

Avertizare

Ca produse deșeuri în rezervorul se descompune, se formează amoniac, care este potențial toxic și poate fi iritant pentru țestoasele dvs. chiar și la niveluri scăzute.

Întrucât rezervorul devine stabilit, bacteriile benefice cresc în rezervor și filtre. Unele bacterii se descompun Amoniac în nitriți toxici, care sunt apoi convertite de alte bacterii în nitrați mai puțin dăunători. Acestea sunt apoi controlate de schimbări de apă. Înainte de această "Ciclul de azot"Devine stabilit (sau dacă este supărat într-un rezervor mai vechi), nivelurile de subproduse dăunătoare sau bacteriile care le folosesc pot spike, provocând probleme cum ar fi apa tulbure.

Kituri de testare a apei

Magazinele de animale de companie transportă kituri de testare pentru amoniac, nitrați și nitriți. Monitorizarea acestor niveluri vă poate ajuta să prindeți condiții în rezervor care poate fi iritantă sau dăunătoare pentru țestoasele dvs. Verificați cu magazinul de companie și urmați instrucțiunile incluse în kituri - instrucțiunile vor avea, de asemenea, informații privind nivelurile sigure și periculoase ale fiecărei substanțe chimice. Dacă nivelurile de amoniac, nitrați sau nitriți sunt prea mari, faceți o schimbare completă a apei. Dacă găsiți nivelurile dvs. sunt moderate sau târâtoare, faceți schimbări parțiale parțiale mai frecvente sau o schimbare completă.

PH-ul (o măsură a acidității) nu este la fel de critică pentru sănătatea de broască țestoasă ca nivelurile de produs rezidual, dar măsurarea pH-ului este, de asemenea, o idee bună. În general, glisoarele roșii sunt destul de tolerante la schimbările de pH mici, dar menținerea unui ochi asupra nivelurilor PH-ului vă poate avertiza la schimbări chimice în apele țestoase. PH-ul ar trebui să fie în intervalul 6-8 pentru glisoarele roșii. Produsele magazinului de animale de companie vă permit să coborâți în siguranță sau să ridicați pH-ul, dacă este necesar.

Preocupări legate de clor

Există opinii conflictuale cu privire la faptul că apa de la robinet ar trebui să fie decolorată pentru broaște țestoase. Țestoasele nu pot fi la fel de sensibile la clor ca pește sau amfibieni, dar clorul poate fi un iritant pentru ei, în special ochii lor. Apa clorurată poate distruge, de asemenea, bacteriile benefice în rezervor, care afectează ciclul de azot și defalcarea produselor deșeurilor. Astfel, este ideal pentru a decolora apa - cea mai ușoară cale de a utiliza aparate de aer condiționat, disponibile la magazinele de animale de companie.

Unele orașe folosesc cloramina în plus față de clor pentru a trata apa de la robinet. Dacă acesta este cazul în care locuiți, găsiți un balsam de apă marcat pentru a îndepărta clorul, cloramina și amoniacul (un produs secundar al dezactivării cloraminei). Clorul se va disipa din apă după aproximativ 24 de ore, dar cloramina nu.

Dimensiunea rezervorului: cu atât mai mare, cu atât mai bine

Calitatea apei și curățenia sunt mai ușor de întreținut într-un rezervor mai mare. Într-o cantitate mai mică de apă, produsele deșeurilor sunt mai concentrate. Cu un rezervor mai mare, deșeurile și subprodusele sale sunt diluate. Într-un rezervor mai mare, schimbările parțiale de apă sunt mai practice pentru menținerea calității apei coerente, mai degrabă decât necesitatea de a schimba o proporție mare (sau a tuturor) a apei într-un rezervor mai mic. O orientare generală adesea citată este de 10 galoane per inch de broască țestoasă.

Filtrare

Există mai multe opțiuni pentru filtre. Când vine vorba de broaște țestoase, alegeți un filtru evaluat timp de două până la trei ori mai mare decât dimensiunea rezervorului dvs. de broască țestoasă. De exemplu, dacă aveți un rezervor de 20 de galoane, alegeți un filtru evaluat pentru 60 de galoane, chiar dacă rezervorul nu este plin. Filtrele cu mai multe niveluri diferite pentru îndepărtarea materiei de deșeuri, precum și produse secundare (i.E., Filtrare mecanică, biologică și chimică). Subiectul filtrelor poate părea complicat și descurajator-Tipuri de filtre și filtrare Site-urile acoperă argumentele pro și contra de diferite metode de filtrare, precum și sfaturi privind maximizarea beneficiilor filtrelor

Schimbările parțiale de apă

Scoateți în mod regulat o parte din apă și înlocuiți-o cu apă proaspătă. Acest lucru elimină și diluează produsele deșeuri. Frecvența schimbărilor parțiale și cât de multă apă trebuie să se schimbe va varia în funcție de factorii care includ mărimea țestoaselor (broaștelor), mărimea rezervorului, filtrul și dacă vă alimentați în rezervor. Schimbări frecvente de apă parțială (săptămânal sau poate două până la trei ori pe săptămână, dacă este necesar) vor face multe pentru a vă ajuta să păstrați calitatea apei înalt. Folosind un vid de pietriș sau un sifon pentru a îndepărta apa, face acest lucru mult mai ușor, dar niciodată nu primește un sifon pe cale orală datorită riscului de contaminare a salmonella.

Avertizare

Să fie conștienți de riscurile Salmonella și să ia măsuri de precauție adecvate atunci când schimbați apă, curățați filtrele sau alte accesorii pentru rezervoare de broască țestoasă și manipulați țestoasele.

Treci peste substrat

Menținerea fundului rezervorului goale face ca curățarea să fie mai ușoară, deoarece alimentele neobișnuite nu pot fi prinse în roci. Roci sau pietriș mari (prea mari pentru a fi ingerate) în partea de jos a unui rezervor pot fi atractive, dar nu sunt necesare.

Hrană în afara rezervorului

O modalitate de a reduce cantitatea de deșeuri pe care trebuie să o gestionați în rezervor este de a hrăniți țestoasa Într-un container separat, deși aceasta este o chestiune de alegere. Încercați o cadă de plastic mai mică sau un recipient de depozitare. Folosirea apei din rezervor este o modalitate ușoară de a vă asigura că temperatura apei este suficient de caldă - doar înlocuiți apa scoasă pentru alimentarea cu apă proaspătă (și ați făcut o schimbare parțială a apei la fiecare hrănire). Acest lucru elimină problema excesului de alimente care se descompune în rezervor și țestoasele merg adesea la baie la scurt timp după masă, astfel încât cantitatea de deșeuri de broască țestoasă acumularea în rezervor este redusă și. Apoi, puteți curăța și dezactiva recipientul ușor de alimentare după fiecare hrănire.

Cu toate acestea, aceasta este o mulțime de muncă suplimentară, iar manipularea suplimentară poate fi stresantă. Puteți alege cada de alimentare separată pentru mese de proteine ​​Messier sau mai mari, și hrăniți alte alimente mai puțin murdare, cum ar fi verdele și legumele din rezervor. Mulți proprietari decid să se hrănească și în rezervor, ceea ce este bine, mai ales cu un bun sistem de filtrare, schimbări și monitorizare a apei. Scoaterea excesului de particule de alimente și a face schimbări de apă la scurt timp după ce hrănirea poate, de asemenea, să vă ajute în rezervor.

Urmăriți acum: nume de top și fapte despre țestoasele de companie

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Îngrijirea țestoasei dvs. de companie. Colegiul de Medicină Veterinară la Universitatea de Stat din Michigan

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Menținerea apei în rezervorul dvs. De broască țestoasă curată