Intoxicarea apei la câini (hiponatremie) - definiție, cauze, simptome, tratamente & faq

Intoxicarea apei la câini (hiponatremie) - Definiție, cauze, simptome, tratamente și întrebări frecvente

Intoxicarea apei la câini este o realitate mai puțin frecventă, dar periculoasă pentru puii iubitoare de apă. Prin joc, scufundări și preluarea jucăriilor în apă, câinii pot înghiți mai multă apă decât corpurile lor se pot ocupa. Acest lucru duce la o afecțiune devastatoare cunoscută sub numele de hiponatremie, care poate fi tratată numai printr-un veterinar calificat.

Hiponatremie la câini apare atunci când sodiul din sânge devine anormal de scăzut. Dacă netratate, hiponatremia provoacă umflarea unui creier al unui câine. Acest lucru poate provoca daune cerebrale. Din aceste motive, trebuie să vă luați pooch-ul către medicul veterinar cât mai curând posibil dacă acestea prezintă semne de intoxicare a apei!

Cum câinii sunt intoxicați de apă?

În timp ce apa este necesară pentru toată viața, prea multă apă poate fi extrem de periculoasă. Luând prea multă apă fără o modalitate de a elimina rapid, provoacă niveluri de apă în organism pentru a se construi. Acest lucru diluează electroliți importanți găsiți în sânge. Mai precis, supra-hidratarea Se diluează sodiu seric. Această lipsă extremă de sodiu este cunoscută sub numele de hiponatremie. Câinele dvs. are nevoie de sodiu în sângele lor pentru a controla cantitatea de apă în și în jurul celulelor în corpul lor.

Când apare hiponatremia, sodiu În sângele câinelui dvs. nu poate gestiona nivelurile ridicate de apă din organism. Ca rezultat, organismul Celulele se umflă la dimensiuni anormale. Acest lucru duce la tulburări în funcție de creier, deoarece chiar și celulele creierului se umflă cu hiponatremie. Din cauza acestor schimbări fiziologice, intoxicația de apă poate continua să provoace leziuni cerebrale, insuficiența cardiacă și moartea. Din fericire, dacă intoxicația de apă este prinsă rapidă, aceasta poate fi corectată înainte de apariția prejudiciului cerebral.

Ce cauzează intoxicarea apei la câini?

Din fericire pentru pooch, intoxicația de apă este mai puțin frecventă. Câinii sunt cel mai expuși riscului de intoxicare a apei când jucând în apă, unde pot înghiți cantități mari. Mulți proprietari care au asistat la această condiție devastatoare constată că apare după ce câinele lor a jucat preluarea în apă. Acest lucru se datorează faptului că câinele trebuie să-și deschidă gura pentru a prelua jucărie, permițând cantități mari de apă în organism. Câinii pot avea, de asemenea, intoxicație cu apă atunci când se scufundă, înot, sau bea dintr-o piscină.

Intoxicația de apă Creșterea riscurilor pentru anumiți câini. De exemplu, câinii mici care au nevoie de mai puțină apă decât Câini mari sunt mai multe șanse de a întâmpina intoxicație cu apă. Acest lucru se datorează faptului că corpurile lor au mai puțină capacitate de a se scăpa de excesul de apă. De asemenea, înseamnă că câinii mai mici dezvoltă semne mai repede și, astfel, se deteriorează mai repede decât câinii mari. În mod similar, câinii care petrec mult timp în apă sunt la un risc mai mare de intoxicare a apei. Acest lucru se datorează faptului că câinii care înoată, se scufundă sau aduc jucării în apă pot înghiți cantități mari de apă în timpul exercițiilor fizice. În cele din urmă, câinii cu putin gras în corpurile lor sunt, de asemenea, la un risc mai mare. Cu puțină grăsime în corpurile lor, câinii sunt mai puțin capabili să absoarbă lichidul în exces.

Care sunt semnele de intoxicare a apei la câini?

Semnele și simptomele intoxicației cu apă includ:

  • O pierdere de coordonare
  • Letargie
  • Salivarea excesivă
  • Respiratie dificila
  • Vărsături mari de apă
  • Balonare
  • Ochii glazurii

Câinele dvs. poate avea, de asemenea, elevi dilatați și gume palide ca urmare a intoxicației cu apă. De asemenea, câinii pot prezenta crampe musculare, slăbiciune și răsucite după ce au luat prea multă apă. În cazuri extreme, animalul dvs. de companie poate experimenta Convulsii sau coma. Acest lucru se datorează faptului că intoxicația apei poate provoca umflarea creierului.

Debutul intoxicației de apă este adesea Rapid (<30 minute) dar poate dura câteva ore pentru a deveni evidente. Odată ce semnele arată că progresează foarte repede, deci dacă animalul dvs. arată oricare dintre aceste semne, asigurați-vă că căutați imediat ajutorul veterinar. Fără tratament, moartea poate apărea în decurs de 24 până la 72 de ore, dar poate să apară mai devreme în cazuri extreme. Cu tratament, câinele dvs. se poate aștepta să se recupereze de la intoxicație ușoară a apei în 3 până la 4 ore. Cazurile mai severe pot persista timp de 2 până la 5 zile.

intoxicație de apă câine
Intoxicația de apă la câini poate fi fatală fără tratament.

Tratamentul intoxicațiilor de apă pentru câini

Tratamentul pentru intoxicarea apei la câini este de obicei agresiv. În cazurile acute în care nivelurile serice de sodiu ale câinelui sunt mai mici de 125 mmol / l, tratamentul principal este administrarea S-Salinei hipertonice la pacient. Salina hipertonică este administrată intravenos pentru măsurători mai precise. Scopul acestui tratament este de obicei pentru a crește nivelurile serice de sodiu cu 3 până la 5 mmol / l pe parcursul unei ore. Acest lucru ajută la reducerea umflăturii creierului și restabilește sodiul la sângele câinelui dvs. Dacă simptomele câinelui dvs. sunt severe, această rată poate crește pentru a preveni deteriorarea în continuare a corpului lor.

Alături de salina hipertonică, câinele dvs. va primi, de asemenea diuretice Pentru a trata intoxicația de apă. O diuretică funcționează prin creșterea cantității de apă și sare care expulzează din corp prin urină. Acest lucru nu numai că ajută la echilibrarea nivelurilor de sodiu ale câinelui, dar reduce volumul exces de sânge cauzat de apă. Diureticele sunt de obicei administrate intravenos, astfel încât nivelurile lor să poată fi monitorizate mai precis. Este important să se monitorizeze diureticele, deoarece acestea pot provoca alte tulburări de electroliți și baze acide.

Intoxicarea apei la câini - Întrebări frecvente

Au mai multe întrebări sau preocupări intoxicarea apei la câini? Simțiți-vă liber să consultați secțiunea Întrebări frecvente pentru mai multe detalii. Dacă aveți îndoieli cu privire la sănătatea puilor, întrebați întotdeauna veterinarul dvs. pentru sfaturi.

Cum tratați intoxicația de apă la câini?

Intoxicarea apei trebuie tratate printr-un veterinar calificat. Acest lucru se datorează faptului că un câine cu intoxicație de apă are nevoie de medicamente speciale pentru a trata hiponatremia asociată condiției. Dacă câinele dvs. suferă o intoxicație de apă, va fi administrat un veterinar Salina hipertonică și diuretice pentru a le trata. S-Salina hipertonică este o soluție puternică de apă sărată, cu o concentrație mai mare de sare decât plasma din sânge. Acest lucru ajută la restabilirea nivelului de sodiu al sângelui la normal. Un diuretic, pe de altă parte, este un medicament care încurajează câinele dvs. să pipi mai mult. De asemenea, crește cantitatea de apă expulzată în pipi de câine. Prin încurajarea acestor schimbări, nivelurile de apă ale câinelui dvs. sunt reduse considerabil.

Cât de multă apă este prea mult pentru un câine?

Cantitatea de apă care este prea mult "prea mult & # 8221; pentru un câine, de asemenea variază în funcție de rasa și dimensiunea lor. În timp ce o rasă uriașă ca a Marele Dane poate bea mai multă apă pentru a se susține, o rasă de jucărie ca a Chihuahua probabil are nevoie de mai puțină apă decât ei. Acest lucru se datorează diferenței de dimensiunea corpului. Cu toate acestea, ca regulă generală, câinele dvs. ar trebui să bea o uncie de apă pe kilogram de fluid corp pe zi. Această cantitate de bază crește pentru tineri, foarte activi sau Câini care alăptează. Câinele dvs. poate bea mai mult dacă suferă de o boală metabolică, cum ar fi boala Cushing`s. Dacă câinele dvs. bea în mod regulat mai mult decât suma recomandată, luați în considerare vorbirea cu veterinarul dvs. pentru a ajunge în partea de jos a setei de câine.

Ce se întâmplă când un câine bea prea mult apă de piscină?

În general, luând o băutură ocazională de apă de piscină care nu va face rău la pooch-ul tău. Cu toate acestea, dacă câinele dvs. bea prea multă apă de piscină, ar putea fi în pericol de Intoxicația de apă și iritarea la tractul gastrointestinal. Nu numai că câinele tău a băut prea multă apă, dar apa este clorurată! Dacă piscina dvs. are prea multă clor, câinele dvs. este în pericol de greață, vărsături și eroziune a esofagului lor. Acest risc crește cu cantitatea de clor din piscină.

Principalul risc de apă de apă este intoxicația de apă. Acest lucru apare atunci când câinele dvs. înghite cantități mari de apă în cantități mici de timp. Fără o modalitate de a scăpa rapid de apa excesivă, serul de sodiu al câinelui dvs. se diluează și devine incapabil să gestioneze cât de multă apă este în organism. În 30 de minute până la câteva ore, Acest lucru poate trece la hiponatremie.

Cât de repede se întâmplă intoxicația de apă la câini?

Intoxicația de apă se întâmplă rapid. Este debutul poate fi la fel de rapid ca mai puțin de 30 de minute, Dar, în unele cazuri, poate dura câteva ore pentru ca semnele să devină vizibile. Odată ce semnele încep să arate, progresează foarte repede. Condiția avansează mult mai repede la câinii mici, deoarece corpurile lor devin ușor copleșite de excesul de apă. Acest lucru duce la moarte în decurs de 24 până la 72 de ore. Din fericire, cu tratament, cazurile ușoare pot rezolva între 3 și 4 ore. Cazurile mai severe durează mai mult. Dacă câinele dvs. prezintă semne severe, cum ar fi convulsii și leziuni cerebrale, recuperarea lor poate dura 5 zile sau mai mult.

Cum obțineți apă din plămânii câinelui?

Dacă apa intră în plămânii câinelui tău, Luați-le imediat la VET de urgență. Nu așteptați ca simptomele câinelui să se înrăutățească, deoarece câinii care sunt inconștienți la sosire la VET nu vor avea un prognostic bun. Poochul dvs. va avea nevoie de raze X pentru a evalua cantitatea de apă din plămâni. De asemenea, vor avea nevoie de antibiotice pentru a preveni pneumonia. Acestea sunt tratamente care nu pot fi date la domiciliu. Nu fiți tentați să efectuați manevra Heimlich pe câinele tău. Această tehnică este recomandată numai atunci când căile respiratorii ale câinelui este blocat de un material solid. Abdominalelele pot provoca vărsături și aspirație de conținut de stomac, care poate provoca deteriorarea suplimentară a plămânilor.

Pentru a reduce riscul de înec uscat, monitorizați-le îndeaproape în timpul jocului de joc în apă. În plus, ați putea să le potriviți cu a vestă de salvare pentru a se asigura că capul lor rămâne deasupra apei. Cel mai important, fiți conștienți de semnele de înecare la câini și cunoașteți cea mai apropiată locație veterinată în caz de urgență.

Intoxicarea apei la câini este o problemă rară și potențial fatală. Fără tratament, un câine cu intoxicație de apă va experimenta hiponatremie. Acest lucru cauzează semne și simptome care includ o lipsă de coordonare, dificultăți de respirație, vărsături, balonare și letargie. Dacă sună ca pooch-ul tău, asigurați-vă că obțineți ajutor veterinar de urgență imediat.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Intoxicarea apei la câini (hiponatremie) - definiție, cauze, simptome, tratamente & faq