Este apă de la robinet pentru câinii să bea?

Este apă de la robinet pentru câini să bea?

Fie că sunteți un crescător de câini sau o gospodărie simplă care deține un câine de familie drăguț, știind Cât de sigur este apa de la robinet pentru ca câinele dvs. să bea este esential. Apa de la robinet este sigură pentru consumul de câini dacă este sigur pentru consumul uman.

A fi permis să bea apa de la robinet nu înseamnă neapărat că este cea mai bună apă pe care câinele dvs. îl poate bea; Departe de asta. De aceea, în acest articol, ne comparăm Apă de la robinet VS Filtrat Apă vs Apa îmbuteliată pentru câini pentru a savura. Toți au avantajele lor și contra, deci este o chestiune de preferințe personale.

Cât de sigur este apa de la robinet pentru câini?

Cât de sigur este apa de la robinet pentru câini? Aceasta nu este o întrebare ușoară de răspuns, deoarece există aspecte diferite care trebuie luate în considerare pentru a obține imaginea completă. Mai întâi de toate, trebuie să ținem cont de contaminarea apei de la robinet cu substanțe nocive cum ar fi produse chimice organice, bacterii, viruși, metale grele și multe altele. În al doilea rând, duritatea apei poate fi, de asemenea, un potențial pericol pentru sănătatea câinilor, care, strict vorbind, nu este o formă de contaminare a apei. Nu în ultimul rând, nu vom uita de fluorarea apei, care este o măsură introdusă de U.S. Serviciul de sănătate publică în 1951 pentru a preveni decăderea dinților în rândul cetățenilor.

Contaminarea apei

Conform largă.COM 5000 ppm (părți per milion) din totalul solidelor dizolvate în apa potabilă este considerat acceptabil pentru animalele de companie, pe care nu le sunt pe deplin de acord cu. Evident, este o diferență dacă apa potabilă conține 5000 ppm de arsenic toxic sau 5000 ppm de sodiu. Cred că este întotdeauna cel mai bine să se uite la nivelurile de concentrare ale contaminanților individuali de apă în ceea ce privește problemele de sănătate pe care le pot provoca:

  • Conduce - Când înghițiți în doze mari, plumbul poate provoca dureri de stomac acut, diaree și vărsături în câinele dvs. Dacă este expus pe o perioadă lungă de timp, câinele dvs. ar putea experimenta convulsii, oboseala, apetitul sărac, anxietate extremă, orbire și schimbări în comportament.
  • E. Coli - Există diferite tipuri de e. bacterii coli și majoritatea sunt inofensive. Cu toate acestea, din când în când Tulpinile periculoase se găsesc în sistemele noastre publice de alimentare cu apă. Un câine infectat cu e. coli poate arăta unele dintre următoarele simptome: lipsa apetitului, temperatura scăzută a corpului, depresia, creșterea frecvenței cardiace, diareea, vărsăturile, slăbiciunea și letargia.
  • Arsenic - Din fericire, este rară că arsenul poate fi găsit în apa noastră de robinet în doze alarmante. Dar dacă este și câinele tău înghite prea mult, ar putea dezvolta dureri abdominale, devenind letargic sau chiar și-a pierdut conștiința.
  • Pesticide - Pesticidele sunt prezente în aproape fiecare sistem de alimentare cu apă din U.S. Ele sunt folosite pentru a ucide insectele, buruienile și ciupercile care altfel ar distruge sau deteriora recolta. Efectele pe termen lung la om prin expunerea directă sau indirectă sunt diferite tipuri de cancer, infertilitate, defecte de naștere, autism și alte boli majore. Efectele asupra sănătății asupra câinilor nu au fost testate, dar.

Duritatea apei

Magneziul și calciul sunt minerale care apar în apă în mod natural. Dacă apa conține mai mult de 17.1 ppm a ambelor minerale adăugate împreună, se face referire la apa ta # 8221;. Trupanion, O companie de asigurări medicale veterinare, a descoperit că zonele din U.S. care sunt prevăzute cu apă de la robinet extrem de greu (mai mult de 240 ppm) au A & # 8220;Risc semnificativ mai mare de animale de companie care rulează în probleme de sănătate urinară& # 8220;, care include infecții ale tractului, incontinență, cistită și cristalurie.

Fluoridarea apei

Un aport ridicat de fluor care este asociat cu probleme de sănătate în rândul câinilor este o conexiune care încă nu a fost demonstrată. Apropo, u.S. Apa de la robinet conține 0.Numai 7 ppm de fluor. Însă Grupul de lucru pentru mediu a constatat că, în funcție de brand, Alimentele pentru câini pot conține fluor în cantități 2.De 5 ori mai mare decât doza juridică maximă în apa potabilă. Cu alte cuvinte, înainte de a vă suporta creierul peste fluor în apă, este mai recomandabil să vă petreceți energia pe găsirea unui brand de încredere pentru alimentele cu câini fără fluor.

Apă filtrată pentru câini Apa de la robinet filtrată pentru câini de băut este un mare compromis. Apa de la robinet are prea multe riscuri în timp ce apa îmbuteliată este cu siguranță supraevaluată.

Este clorurată apă rău pentru câini?

Apa clorurată nu poate fi găsită numai în piscina dvs. Biții de clor sunt amestecați în mod intenționat în apa care rulează din bucătărie și robinetul de baie, deoarece datorită toxicității sale, clorul este foarte eficient în uciderea agenților patogeni. Dar dacă este toxic, este, de asemenea, apă de la robinet clorurat pentru câinele dvs? În primul rând, permiteți-mi să spun că nici un studiu științific nu a fost vreodată efectuat asupra efectelor asupra sănătății, apa clorurată pe animale, să nu mai vorbim de câini. Există totuși un motiv bun pentru a crede că problemele de sănătate pe care le cauzează clorul în organismul uman sunt similare cu problemele pe care le cauzează în prietenii noștri blană.

Doza face otravă

Doza face otravă și asta merge clor, de asemenea. Pentru a identifica un risc potențial, este important să știți cât timp și cât de des un câine bea apă clorurată și cât de mult. În general, halogenul este considerat sigur în apa potabilă în sumele utilizate de companiile municipale de apă, care nu depășesc orientările de reglementare stabilite de guvernul federal. Dar studiile au arătat, de asemenea, că apa tratată cu clor este periculoasă, nu pentru clorul însuși, ci pentru produsele secundare ale dezinfecției care formează, atunci când sunt amestecate cu material organic.

Știm cu toții ce miroase clorul. Asta pentru că este un gaz și, dacă este inhalat, Poate provoca iritarea căilor respiratorii, o durere în gât și tuse. În cazuri mai severe, clorul de inhalare poate duce la etanșeitate la piept, șuierătoare, dificultăți de respirație și bronhospasm. Ce mai este că, ca și în cazul multor alte substanțe, clorul provoacă adaptarea, ceea ce înseamnă că, odată ce este în nas, capacitatea dvs. de a miroși treptat scade. Dacă beți apă cu cantități foarte mari de clor dizolvat, s-ar putea să experimentați arsuri la țesuturile tractului dvs. gastrointestinal. În ceea ce privește efectele pe termen lung, Oamenii de știință ar putea dovedi că ingestia apei clorurate este asociată cu un risc crescut de cancer al vezicii urinare atât la bărbați, cât și la femei.

Apă de la apă vs Apă îmbuteliată pentru câini

Ca proprietar responsabil de câine, știi despre pericolele care au contaminat apa potabilă poate deține pentru Daisy sau Buddy. Dacă și cum apa de la robinet tratat cu clor afectează bunăstarea câinelui dvs. pe termen lung este greu de spus în acest moment, dar știința sugerează că este probabil mai bine să o evitați, dacă puteți. Acest lucru vă lasă cu 2 opțiuni. Prima opțiune pe care o aveți este Serviți apă îmbuteliată câinelui. Modul în care funcționează în comparație cu apa de la robinet depinde, în primul rând, pe Tip de apă îmbuteliată tu cumperi. În supermarketul mediu puteți găsi:

  • Apa îmbuteliată arteziană care provine dintr-un acvifer natural
  • Apa îmbuteliată distilată care poate fi extrasă din aproape orice sursă și a fost fiartă și condensată pentru a elimina impuritățile
  • Apa îmbuteliată minerală care este o formă de ape subterane și trebuie să conțină cel puțin 250 ppm de solide dizolvate totale
  • P.W.S. (Sursa publică de apă) apă îmbuteliată, de asemenea, cunoscută sub numele de apă de la robinet
  • Apa îmbuteliată purificată care provine din orice sursă, dar a fost tratată pentru a reduce solidele totale dizolvate sub 10 ppm
  • Apă îmbuteliată strălucitoare care provine dintr-un puț sau arc și conține în mod natural dioxid de carbon
  • Apa îmbuteliată de primăvară care provine dintr-o sursă subterană și datorită fluxurilor de presiune la suprafață

Dacă cumpărați apă îmbuteliată scumpă, care costă o sută de ori mai mare decât apa obișnuită de la robinet, asigurați-vă că nu este doar apă dintr-o sursă publică de apă care a fost filtrată și apoi umplută într-o sticlă. Pentru că asta este - și nu există nici un alt cuvânt pentru el - o ripoff completă. În schimb, căutați apă spumantă sau minerală îmbuteliată sau, dacă aveți bugetul, mergeți la apă de primăvară și artezienă, care este cel mai natural tip de apă și, de obicei, conține contaminanți nocivi zero. Și alegeți întotdeauna un recipient de sticlă pe plastic, sau dacă nu este posibil, cel puțin Go Free BPA.

FYI : Standardele de apă potabilă pentru apa îmbuteliată stabilită de FDA sunt chiar mai mici decât standardele, care reglează calitatea apei de la robinet. Deci, cu siguranță, alegeți un brand de apă îmbuteliată pe care îl simțiți că puteți avea încredere în 100%. Cel mai bun scenariu ar fi, desigur, dacă apa este monitorizată și testată în mod regulat de către o terță parte.

Apa de la robinet vs. apă filtrată pentru câini

Alternativa la apa îmbuteliată - și este favoritul meu personal - este Serviți apă de la robinet de câine pe care ați curățat-o cu propriul sistem de filtrare acasă de obicei în bucătărie sau în baie dacă preferați. Avantajele de filtrare a apei potabile sunt evidente. Mai mult decât orice, dacă aplicați tehnologia de filtrare corectă, nivelul purității apei pe care îl puteți obține poate fi comparat numai cu apa de primăvară de înaltă calitate sau de apă artezienă care vine într-un recipient de sticlă. Șansele sunt că câinele dvs. nu o place atât de mult, deoarece apa are un gust foarte ușor, dar în comparație cu apa de la robinet, va beneficia cu siguranță de sănătatea sa și aceasta este prioritatea. În al doilea rând, pentru a avea acces la apa de băut curată, nu trebuie să vă bazați pe furnizorul dvs. local de apă sau pe orice altă parte externă și să sperăm că respectă și respectă standardele de reglementare.

Tehnologie de filtrare

Nu fiecare sistem de filtrare utilizează aceeași tehnologie pentru curățarea apei. Cele mai frecvent utilizate tehnologii sunt distilarea, osmoza inversă și filtrarea mecanică (microfiltrare, ultrafiltrare sau nanofiltrare). Ambii O distilare și un sistem de osmoză inversă oferă apă potabilă a celei mai înalte puritate. Cele două sisteme sunt capabile să elimine bacteriile, virușii, antibioticele, sărurile, aromele și multe altele. În cazul filtrării mecanice, un sistem de microfiltrare ar putea fi abia capabil să elimine virușii mai mari, dar cu siguranță nu reușește atunci când vine vorba de antibiotice sau ioni. Ultrafiltrarea face deja o treabă mai bună, dar o membrană de nanofiltrare are cele mai mici pori și oferă cea mai bună performanță printre cele trei.

Dacă doriți să eliminați toți contaminanții nocivi din apa dvs. de băut, vă recomand să mergeți pentru a distilator sau a Sistemul de osmoză inversă. Cele mai bune sisteme de osmoză inversă pot fi găsite online La cele mai competitive prețuri. Acestea sunt o bifă mai scumpă decât sistemele de filtrare mecanică care utilizează cărbune activat pentru a trata apa, ceea ce este doar mai accesibil, dar este singura modalitate de a garanta că apa tratată este contaminant-free. În ceea ce privește costurile de întreținere, sistemele de osmoză inversă necesită înlocuiri anuale ale filtrului, care adaugă încă 20 de dolari la 50 de dolari pe an, spre deosebire de distilatoare care necesită aproape nici o întreținere. Pe dezavantaj, distilarea înseamnă că apa trebuie să se fierbe până când se vaporizează, ceea ce este un proces intensiv și va adăuga la costurile dvs. de energie electrică. Dacă utilizați un distilator de apă în gospodăria dvs., așteptați ca sistemul să funcționeze câteva ore în fiecare zi.

Charlize Burt este un profesor recunoscut și certificat pentru educația ecologică. Când nu lucrează în locul de muncă în timpul zilei, Charlize oferă excursii de mers pe jos în pădure și învață participanții cum să păstreze natura din jurul lor pentru generațiile viitoare. Câinii au făcut întotdeauna parte din viața lui Charlize și de-a lungul anilor, ea a adunat cunoștințe vastă pe diverse subiecte privind sănătatea animalelor de companie. În weekend-urile particulare, Charlize și soțul ei vizitează adăpostul local de animale pentru a lua unul dintre câini pentru o plimbare relaxantă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Este apă de la robinet pentru câinii să bea?