Pot câinii să mănânce lămâi?

Lemonii sunt un tip de citrice care are o aromă intensă acră. Acest fruct nu este, în general, consumat, deoarece este datorită gustului său puternic, dar este folosit în schimb în combinație cu condimente și ierburi în gătit sau în deserturi și băuturi. Dar câinii pot mânca lămâi sau sunt lămâi rău pentru câini?

Dacă ați fi întrebat, "# 8220;Câinii pot avea lămâie,& # 8221; raspunsul este - Da, câinii pot mânca lămâi Din punct de vedere tehnic, deoarece în cantități foarte mici nu sunt toxice pentru ei. Cu toate acestea, din cauza modului în care acidul acest fruct, numai o cantitate extrem de mică de lamaie (sau suc de lămâie în sine) poate fi dată câinilor. De asemenea, ar trebui să punem întrebări dacă lămâile sunt chiar necesare pentru câini și dacă există vreun motiv pentru a da câine o lămâie să mănânce.

Lemonii este un fruct puternic din punct de vedere nutrițional și oferă multe beneficii pentru sănătate pentru oameni. Dar sumele în care câinii pot avea lămâi diferă semnificativ, iar în acest articol vom privi la ceea ce se întâmplă atunci când câinele mănâncă lamaie, sunt lămâi rău pentru câini în orice caz, pot câinii să mănânce lămâi în mod regulat și mai mult.

De asemenea, citiți: 6 caini de fructe pot mânca și probabil ar trebui (conform studiilor)

Ce sunt lămâi?

Lemon este un fruct de citrice galbeni de la lămâie, iar sucul din acest fruct este frecvent utilizat în alimente și băuturi. În special, crusta și pulpa sunt folosite în coacere și gătit. Gustul său acru distinctiv este, de asemenea, un ingredient cheie pentru alimente și băuturi, cum ar fi placinta de lămâie și limonadă.

Există mai multe soiuri de lămâi și sunt anunțate pentru cantitatea lor mare de vitamina C. Ele au, de asemenea, concentrații grele de acid citric și fitochimice. Lemonii sunt utilizați și ca agenți de curățare și în scopuri de aromoterapie, ceea ce le face foarte eficiente datorită nivelurilor ridicate de aciditate.

Aceasta este vorba de lămâi proaspeți:

Sunt lămâi bune pentru câini

În afară de a face băuturi gustoase și alimente, lămâi au fost, de asemenea, utilizate de oameni pentru motive medicinale sau nutriționale. Există o mulțime de cercetări susțin numeroasele beneficii ale lămâilor pentru oameni, dar câinii pot mânca lămâi și culege aceleași beneficii? Există dovezi privind utilizarea lămâilor pentru câini, câinii pot avea lămâi sub orice formă sau sunt lămâi rău pentru câini în orice caz? Să aruncăm o privire mai atentă.

LEGATE DE: Pot câinii să mănânce prune?

Lămâi pentru câini 101
Pot câinii să mănânce lămâi?

Pot câinii pot avea lămâiPot câinii să mănânce lămâi la fel ca oamenii pot? Din punct de vedere tehnic da, puteți da câinele lămâie. Dar, deoarece prea mult din suc de lamaie de la lămâie poate avea un efect toxic datorită acidității ridicate, uleiurilor esențiale și psoralens, trebuie să fiți atenți cu suma pe care o hrăniți câinele.

Cea mai importantă preocupare de hrănire a lămâilor la câini este valorile acide în acest fruct, care pot provoca tulburări gastrointestinale la câini, inclusiv vărsături și diaree. Deși, în general, un câine trebuie să consume lămâi în cantități mai mari pentru a ajunge la acest punct.

Dar ar trebui să-ți dai lămâul câinelui?

Din păcate, nu au existat niciun studiu făcut cu canini care ar arăta beneficii de hrănire a lămâilor câinilor. Deci, în timp ce tehnic, o mică servire de lămâi poate fi sigură pentru câini, nu cunoaștem din motive care să ofere în prezent lemon de companie. De fapt, organizația de bunăstare a animalelor din Marea Britanie RSPCA au emis avertismente despre hrănirea lămâilor la câini pentru proprietarii de animale de companie care au făcut videoclipuri. Pretențiile lor pot fi ușor exagerate, deoarece suma care contează, dar preocupările sunt valabile, totuși.

Se poate suspecta că este posibil ca anumite beneficii de sănătate ale hrănirii lămâilor la câini să se aplice așa cum fac adesea atunci când se uită la alte fructe - afine și mere, de exemplu. Oamenii și câinii împărtășesc adesea unele beneficii de sănătate ale fructelor, deci să aruncăm o privire la ce studii arată în studiile clinice cu oamenii și șoarecii cu privire la beneficiile lămilor.

  • Lemonii sprijină sănătatea inimii și colesterolul inferior (1, 2, 3, 4, 5, 6)
  • Lemonii pot preveni pietrele de rinichi (7, 8, 9, 10)
  • Lemonii pot avea proprietăți anti-cancer (11, 12, 13, 14, 15, 16)
  • Lemonii pot preveni anemia prin îmbunătățirea absorbției fierului (17, 18)
  • Lemonii pot ajuta la prevenirea creșterii în greutate (19, 20, 21)

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile lămâului pentru oameni (și șoareci), dar nici unul dintre aceștia nu au fost testate la câini, astfel încât nu putem ști cu siguranță dacă aceste beneficii pentru sănătate le-ar fi aplicat. Este cu siguranță posibil.

Cainii pot avea suc de lămâie?

Cainii pot avea suc de lămâieS-ar putea să se întrebe, dacă lămâi nu sunt răi pentru câini în cantități mici, câinii pot avea și suc de lămâie? Răspunsul la asta este Nu - câinii nu ar trebui să bea suc de lămâie în orice sumă. Sucul de lamaie este un concentrat ridicat de aciditate, cu absolut nici un beneficiu pentru câini și este foarte probabil să provoace tulburări de stomac sau alte probleme legate de GI în canini.

O mulțime de lămâie va avea fibre care ajută la echilibrarea zaharurilor naturale și a acidității. Acest lucru face ca Lemnul să fie mai sigur pentru câini decât sucul de lămâie. Linia de fund este că nu există niciun motiv pentru a da suc de lămâie la câini. Același lucru este valabil și pentru a da apă de lame.

Cu acea fiind spus, câinii pot avea lămâi (întregi) și culege unele dintre beneficiile? Nu știm sigur, dar putem presupune că unele dintre aceste beneficii dovedite găsite la om și șoareci se pot întinde la câini. Acest lucru este relevant deoarece cantitățile mici de lămâi pentru câini sunt sigure, deci aici sunt câteva beneficii potențiale care nu sunt încă dovedite în nici un fel.

7 beneficii potențiale ale lămâilor pentru câini

1. Lemonii pot oferi scutire de la durerea de artrită la câini.

Deși lămâile sunt acide, au un efect de alcalinizare atunci când în corpul însuși. Acest efect de alcalinizare echilibrează nivelul pH-ului în organism, reducând inflamația și ameliorarea durerii asociate cu artrita. Acest lucru a fost văzut la om, dar nu suntem siguri dacă acest lucru ar funcționa de fapt la câini și rămâne de văzut.

2. Lemonii pot ajuta la combaterea și reducerea riscului de cancer la câini.

Lemonii sunt plini de vitamina C, un antioxidant puternic care protejează celulele unui câine de la deteriorarea radicală liberă. Celulele care sunt deteriorate de radicalii liberi sunt primul pas în dezvoltarea cancerului, iar adăugarea de vitamina C la dieta dvs. poate împiedica cancerul cu totul. Lemonii conțin glicozide flavonol și limonen, două antioxidanți care luptă împotriva cancerului printre cele douăzeci și doi care se găsesc în acest fruct.

3. Lemonii pot fi utilizați pentru a preveni infecțiile urechilor la câini.

Infecții ale urechii sunt una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate întâlnite la câini, iar numărul unu motiv pentru proprietarii de animale de companie vizitează un medic veterinar. Folosind un remediu natural ca o culoare de lamaie în urechi, poate împiedica apariția viitoarelor infecții ale urechii datorită acidității sale. Este deosebit de util pentru câinii care înoată în mod frecvent. Cu toate acestea, acest lucru trebuie discutat cu un veterinar și nu ar trebui să încercați niciodată să faceți acest lucru fără supravegherea VET.

4. Lemonii ajută la absorbția nutrienților critici.

Nu numai că lămâul are o concentrație ridicată de vitamina C, dar are și vitamina B3, vitamina E, seleniu și potasiu. Fiecare dintre aceste vitamine și minerale - și în special vitamina C - lucrează pentru a ajuta corpul câinelui să absoarbă mai eficient substanțele nutritive, ceea ce cauzează funcționarea normală a corpului. Acest lucru este în special cazul absorbției de fier, care, în studiile umane cu lămâi consumatoare, a fost demonstrat că ajută la prevenirea anemiei.

5. Lemonii pot ajuta la stimularea pierderii în greutate la câini.

Lemonii au o mulțime de fibre pectină care oprește apariția durerilor de foame. În plus, studiile au arătat o pierdere în greutate asociată cu dietele alcaline și datorită conținutului de alcalină din lămâi, acest fruct poate fi folosit ca mijloc de a ajuta câinele dvs. să scadă câteva kilograme suplimentare așa cum a fost observat în studiile cu oameni și șoareci.

6. Lemonii pot promova dinți și oase puternice.

Cantitatea ridicată de vitamina C în lămâi poate ajuta corpul câinelui să absoarbă și să metabolizeze calciul, întărirea dinților și oaselor. De asemenea, o dietă bogată în vitamina C este probabil să promoveze un mediu mai puțin prietenos pentru ca bacteriile să crească și să prospere (așa cum este adevărat pentru cancere), în special în gură, spălați în mod eficient bacteriile și placa.

7. Lemonii pot ajuta la eradicarea acneei câinilor.

Unele pui și câini de anumite rase, cum ar fi Dobermans, Rottweilers și Boxeri, sunt predispuși la dezvoltarea acneei pe buze sau bărbie. Folosind lamaie cu ceai verde la dab ușor pe acnee poate ajuta la combaterea acestei afecțiuni a pielii, dar acest lucru trebuie discutat cu un medic veterinar și făcut sub supravegherea veterinului.

Beneficiile de sănătate ale lămilor pentru câini

Deci, câinii pot avea lămâi?

Linia de jos este că, în timp ce da, câinii pot mânca lămâi, nu suntem siguri de orice beneficii dovedite de a hrăni acest fruct câinilor noștri. Este posibil ca unele dintre beneficiile dovedite ale lămâiilor la șoareci și oameni să poată fi aplicați câinilor, dar acest lucru rămâne de văzut. Dacă doriți să vă hrăniți câinele câteva felii de lamaie, este complet bine și nu ar trebui să vă deranjeze stomacul câinelui sau să aveți alte probleme. Dar nu știm încă dacă există un motiv pentru a hrăni acest fruct la câini deloc.

LEGATE DE: Câinii pot mânca tort?

3 efecte secundare ale lămâilor pentru câini

Sunt lămâi rău pentru câini în orice caz? Da, absolut - ele pot fi periculoase pentru câini atunci când sunt consumate în cantități mai mari sau pentru câini cu anumite condiții de sănătate. Iată câteva dintre posibilele efecte secundare ale hrănirii câinilor lămâi.

1. Prea multe lămâi pot duce la toxicitatea Psoralens la câini.

Nivelurile de citrice acide în lămâi sunt adesea prea mult pentru câțiva câini, dar există și câțiva câini care vor mânca tot ce își pot obține gura, indiferent cât de acru sau amar gustul. Prea multe citrice se pot dezvolta în toxicitatea Psoralens. Dacă câinele dvs. a ingerat o mulțime de lămâi, căutați aceste simptome de toxicoză:

  • Distress gastrointestinal (vărsături, diaree)
  • Tremura musculară
  • Excesiv de drooling
  • Incapacitatea de a sta sau de a merge
  • Erupții în zona îngrozitoare
  • Eșecul hepatic
2. Peelii de lămâie, semințele și plantele pot fi foarte periculoase pentru câini.

În timp ce întregul fruct de lamaie poate fi sigur pentru câini în cantități mici, coaja sau pielea de lamaie este un pericol sever de sufocare, în primul rând, dar nu exclusiv pentru câini de rasă mai mici. O bucată mare de coajă poate împiedica cu ușurință tractul gastrointestinal. Planta de lamaie poate fi, de asemenea, toxică pentru câini.

În timp ce un semințe de lămâie nu sunt periculoase pentru câini în ceea ce privește conținutul lor, ele pot irita sistemul digestiv al oricărui câine cu tulburări gastrointestinale, cum ar fi sindromul intestinului iritabil și devenind altfel un pericol de sufocare pentru câini.

3. Sucul de lamaie nu este adecvat pentru câini.

Aciditatea în suc de lămâie poate provoca tulburări de stomac severe, inclusiv vărsături și diaree. Nu trebuie să vă dați sucului de lămâie pentru câini din nici un motiv.

rezumat
Pot câinii să mănânce lămâi?

Pot câinii să mănânce lămâiAstfel încât câinii să mănânce lămâi în siguranță? În cantități mici - da, puteți da pooch-ul dvs. câteva felii de lamaie întreagă. Dar, în timp ce câinii pot mânca lămâi, în general nu este încurajată decât dacă este atent monitorizată pentru sumă și chiar atunci trebuie să punem la îndoială motivul pentru care cineva ar fi dat o lămâie de câini.

Majoritatea câinilor nu se vor bucura oricum de gustul lămilor. De asemenea, nu suntem siguri dacă există vreun beneficiu real din hrănirea lămâilor la câini, chiar dacă studiile cu șoareci și oameni demonstrează-le. În cele din urmă, nu ar trebui să dați niciodată sucului de lamaie de câine și în general, poate că rămâneți la fructe mai sigure și de fapt benefice (cum ar fi banană sau zmeură) care sunt bune pentru câini sau orice alte alimente umane care sunt dovedite sănătoase pentru canini.

Citiți următorul: 16 alimente umane sănătoase pentru câini (pe care nu v-ați gândit)

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să mănânce lămâi?