Pot câinii să mănânce kiwi?

Kiwi fructe tăiate în jumătate

Kiwis sunt fructe mici care împachetează o mulțime de aromă și sunt dulci și tangy. Acest mic fruct este plin de nutrienți pentru oameni precum vitamina C, vitamina K, vitamina E, folada și potasiu, dar ce zici de câini? Citiți mai departe pentru a afla dacă vă puteți împărtăși kiwi-ul cu puii dvs?

Este sigur ca câinii să mănânce kiwi?

În timp ce poate părea un răspuns simplu, cu privire la faptul că câinele dvs. se poate bucura de Kiwi cu dvs., poate obține un pic mai complicat. Răspunsul scurt este da, Kiwi este relativ fructe sigure pentru câini a consuma. Se recomandă eliminarea pielii și a semințelor înainte de a-l hrăni ca un tratament la câinele dvs.

Ca și în cazul oricărei noi alimente, este întotdeauna înțelept să introduceți kiwi câinele dvs. încet, astfel încât să puteți determina cu ușurință dacă dvs Câinele are o alergie, intoleranță sau orice problemă digerați.

Deși există multe beneficii pentru a mânca Kiwi pentru oameni, beneficiile care pot fi acoperite nu sunt într-adevăr pe deplin înțelese pentru câini și la hrănirea acestora nu vine fără un anumit nivel de îngrijire și discreție.

Potențiale preocupări de sănătate pentru câinii care mănâncă kiwi

Deși interiorul fructului este o gustare sigură pentru câinele dvs., ar trebui să evitați hrănirea animalelor de companie orice parte a pielii sau a semințelor. Ca multe alte fructe, Kiwis are semințe. Acestea ar putea fi toxice pentru câinele dvs. dacă sunt ingerate în cantități mari, astfel încât este mai bine să scoateți semințele dacă hrăniți acest lucru câinelui dvs. pentru a fi pe partea sigură.

De asemenea, asigurați-vă că eliminați pielea. Deși acest lucru nu este toxic, pielea kiwi este greu de mestecat și poate să pună a Docking Risk Pentru câinii mici și, în caz de înghițire, ar putea bloca tractul digestiv care provoacă probleme grave de sănătate. Pielea dură este, de asemenea, în general, mai dificilă de a digera și acest lucru înseamnă că este mai probabil să provoace supărat gastrointestinal.

Deoarece Kiwi sunt de dimensiuni mici, nu ar trebui să vă hrăniți niciodată câinele un kiwi întreg. În timp ce rasele mai mici, cum ar fi Chihuahua, nu vor putea să obțină un kiwi întreg în gură, o rasă mai mare, ca un retriever labrador, ar putea să-l devoreze într-o singură mușcătură. Pentru a preveni o situație periculoasă, cum ar fi un kiwi care se deplasează în gâtul câinelui dvs., tăiați kiwi în bucăți mici și hrăniți câinele dvs. la un moment dat.

Prea mult kiwi poate duce, de asemenea, la tulburarea stomacului. Dacă câinele dvs. experimentează oricare dintre următoarele după consumarea unui kiwi, consultați-vă cu medicul veterinar:

  • Vărsături
  • Diaree
  • Lipsa poftei de mâncare
  • Durere dureroasă sau disprețuită
  • Letargie

Ca și în cazul tuturor tipurilor de alimente, moderarea este esențială. Câteva bucăți de kiwi sunt sigure pentru caini să mănânce. Chiar dacă fructele și VEG de siguranță sunt considerate, în general, opțiuni de tratament sănătoase și cu conținut scăzut de grăsimi, hrănirea prea mult poate duce la stomacuri supărate.

Prea multe tratamente în general, pe lângă o dietă sănătoasă, pot duce la obezitatea caninei, care poate provoca haos pe corpul câinelui dvs., mai ales dacă câinele dvs. este predispus la probleme comune cum ar fi displazie de șold.

Selectați întotdeauna un kiwi coapte pentru câinele dvs

Kiwi sunt disponibile pe tot parcursul anului. Alegerea unui bun, coapte Kiwi poate face, de asemenea, tratarea atât de mult pentru câinele dvs. Un fruct coapte Kiwi ar trebui să fie ferm, maro și fuzzy, nu au vânătăi, pete întunecate, mucegai sau riduri. Dacă kiwi este zdrobită, scârțâie sau are mucegai, atunci fructul nu este bun pentru a mânca și este probabil suprasolicitat.

Cum să serviți kiwi la câinele dvs

Ca și în cazul tuturor fructelor, este important să se spală și să curățați bine suprafața exterioară înainte de pregătire. Scoateți pielea și semințele și tăiați kiwi în mici pene de dimensiuni groase de una până la două inci, în funcție de dimensiunea câinelui dvs.

Hrăniți Kiwi la câinele dvs. ca un tratament special și nu o parte din dieta lor obișnuită. Poate fi folosit ca parte a unei umpluturi sănătoase pentru o jucărie de tratament ca un kong. Aceasta este o modalitate excelentă de a oferi exerciții mentale pentru câinele dvs. fără a supraviețui.

Poate fi chiar combinat într-un fruct sau veg congelat sănătos Inghetata din suc Pentru a vă ajuta să vă răcoriți câinele într-o zi fierbinte.

În concluzie, Kiwi poate fi administrat câinilor ca un tratament rar, cu condiția ca pielea și semințele să fie îndepărtate.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să mănânce kiwi?