7 Boli comune de catelus pe care ar trebui să le cunoașteți

Catelul care caută camera

La fel de mult cum nu vă place să vă gândiți la asta, există câteva boli comune de catelus care ar putea să vă lovească noul prieten. Când puii se îmbolnăvesc, vine mai repede și le ia mai mult pentru a obține bine decât pentru câinii adulți. De aceea este important să puteți recunoaște semnele și simptomele

Când știi ce să cauți într-un comportament catelus, veți avea o idee mai bună despre ce să faceți. Unele lucruri sunt o urgență în timp ce alții pot să aștepte până mâine înainte de a apela VET.

01 din 07

Parvo

Parvovirus (cunoscut sub numele de Parvo), cel mai adesea afectează câinii tineri, mai ales dacă au încă Obțineți toate vaccinările lor. Vaccinarea poate ajuta la prevenirea PARVO. Din păcate, poate fi, de asemenea, o cauză a morții bruște pentru cățeluși.

Simptomele lui Parvo includ diaree sângeroasă, vărsături, letargie și o pierdere a apetitului. Este cauzată de un virus și cățeluși bolnavi trebuie să fie văzute de un veterinar cât mai curând posibil, astfel încât acesta poate fi tratat cu medicamentele potrivite. Este probabil ca catelul să fie nevoită să fie spitalizată, de asemenea. Toate rasele sunt expuse riscului, dar câteva rase care ar putea fi predispuse la Parvo includ Rottweiler, Doberman Pinscher, și American Pit Bull Terrier.

  • 02 din 07

    Distemperul afectează, de asemenea, tinerii puii și chiar cei care se recuperează pot suferi daune neurologice permanente. Este una dintre cele mai frecvente boli. În timp ce majoritatea câinilor sunt expuși la distemper, vaccinările împiedică majoritatea infecțiilor.

    Simptomele de distemper includ diaree culoarea galbenă, respirația problemei și o pierdere a apetitului. Puii pot avea, de asemenea, convulsii sau par mai slabe sau mai puțin coordonate decât normale. Din păcate, dezintegrarea poate fi fatală, dar un câine care primește îngrijire promptă și al căror proprietari sunt dedicați alăptării înapoi la sănătate se poate recupera.

  • 03 din 07

    Tusea de la Kennel este caracterizată de o tuse de honking agravantă. Este extrem de contagioasă și adesea contractată din condiții aglomerate, cum ar fi spectacole de câini, canise. sau chiar să vă îmbarcăm pe catelul în timpul Vacanțe. Acesta este motivul pentru care vi se cere să arătați o dovadă a vaccinării înainte de îmbarcare câinilor.

    În majoritatea cazurilor, boala se îmbunătățește cu o bună nutriție și igienă. Supresoarele cu tuse sunt uneori prescrise pentru a controla tusele neproductivă persistentă. Antibioticele nu sunt de obicei necesare, cu excepția cazurilor cronice severe.

  • 04 din 07

    Vărsăturile pot fi un semn de boală gravă pentru un catelus. Câinele dvs. poate avea nevoie de îngrijire medicală sau poate fi pur și simplu o burtă care trece. Depinde de obiceiurile catelusului și de cât timp durează.

    De exemplu, unele pui mănâncă prea repede, deci există acțiuni pe care le puteți lua pentru a le ajuta să încetinească. Apoi, din nou, în cazul în care vorba de cățelușul de două zile sau mai mult, o vizită la medicul veterinar este justificată.

    Continuați la 5 din 7 de mai jos.
  • 05 din 07

    Puppy Diaree poate fi un simptom al bolii grave. Virusuri cum ar fi distemperul și parvo, intestinale viermi, sau doar mănâncă lucru greșit (cum ar fi obținerea în gunoi) poate duce la diaree.

    Cheia pentru a ști dacă diareea este o urgență sau nu este să o examinezi. Dacă vedeți scaunul negru cu o consistență, sânge sau un miros murdar, contactați medicul veterinar. De asemenea, ar trebui să sunați la VET dacă câinele dvs. are, de asemenea, vărsături, dureri severe, febră, pierderea apetitului sau letargia.

  • 06 din 07

    Fleas bug-ul de la tine și pe animalele de companie. Ele nu sunt niciodată distractive și o durere pentru a scăpa de. Totuși, aceasta este viața cu un câine și, în timp ce o puteți împiedica, asta nu face bine dacă aveți deja o infestare.

    Mâncărimea este primul semn că catelul dvs. poate avea purici de sugere de sânge. Veți dori, de asemenea, să examinați blana lor pentru "murdărie de purici."Există multe abordări pe care le puteți lua la combaterea puricilor și toți se învârt în jurul înțelegerii Ciclul de viață al lui Flea.

  • 07 din 07

    Căpușele nu sunt nimic mai puțin decât vampirii urâți. Ei nu numai că suge sânge, dar și au răspândit bolile. Aceasta este o altă problemă comună și căpușe nu se diferențiază între puii și câinii colorați.

    Studierea pe căpușă este importantă pentru fiecare proprietar de câini. Este o idee bună să înțelegeți ciclul de viață al căpușelor, cum să le împiedicați și căi de a le elimina în siguranță de la catelusul dvs. fără a vă expune la boală.

    Când puii înghită ceva rău
  • Urmăriți acum: tot ce trebuie să știți despre cățeluși

    Surse de articole
    Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
    1. Canin parvovirus. Merck Manual veterinar

    2. Canin distemper de ansamblu. Merck Manual veterinar

    3. Traheobronchită (bronșită) la câini. Merck Manual veterinar

    4. Placi de câini. Merck Manual veterinar

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » 7 Boli comune de catelus pe care ar trebui să le cunoașteți